Kviz "Film"

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
bisera

#2851 Re: Kviz "Film"

Post by bisera »

ajde :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2852 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Igrao je autora knjige po kojoj je snimljen jedan epski filmski spektakl, mada to nema veze sa njegovom ulogom u filmu (jer se u njemu lik pojavljuje u drugom svojstvu, pošto se, osim pisanjem, bavio i politikom i još nečim)...ime glumca, autora, filma u kome se pojavio i knjige i filma koji je po njoj snimljen (puno se traži, ali dovoljno je jedno pogoditi, odmah ćete znati i ostalo :D ).
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#2853 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Zapetljo sam vam ga, vidim :D
Pitajte, ako treba pomoć...hoćete da ja postavljam, eto vam :D
Atticus Finch

#2854 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

Mogu da pokušam, jel misliš na onog što je napisao Ben Hur, a bio je general u Američkom građanskom ratu?
Pera Trta

#2855 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:Mogu da pokušam, jel misliš na onog što je napisao Ben Hur, a bio je general u Američkom građanskom ratu?
Pa rekao sam, ako znate jedno, znaćete sve :)
Reci još kako se zove, ko ga je glumio i u kojem filmu (imaju dva filma, ali mislim na onaj poznatiji i na poznatijeg glumca).
bisera

#2856 Re: Kviz "Film"

Post by bisera »

steka mi gps :mad:

u kojem svojstvu se pojavljuje? :D
Pera Trta

#2857 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

bisera wrote:steka mi gps :mad:

u kojem svojstvu se pojavljuje? :D
U svojstvu ovoga što je Atticus spomenuo, ali treba kompletan odgovor.
Pera Trta

#2858 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

U stvari, u filmu se pojavljuje kao političar.
Atticus Finch

#2859 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

google kaže: Lew Wallace, Pat Garrett and Billy the Kid, glumac Jason Robards! sad će Bisera postaviti! :D :lol:

edit: majke mi, stid me više :roll:
Pera Trta

#2860 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:google kaže: Lew Wallace, Pat Garrett and Billy the Kid, glumac Jason Robards! sad će Bisera postaviti! :D :lol:

edit: majke mi, stid me više :roll:
Tako je! :thumbup:
Nemoj reći da nisi gledao film :sad:
Dobro uloga je mala, lako se zaboravi...ali Jason Robards 8)
Atticus Finch

#2861 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

Gledao sam film, al' ko će se sjetiti Wallaca! :D :lol: mislim, sad se sjećam kad malo vratim film, a maloprije jok! :-D

ajde Bisera živa i zdrava bila, od sutra obećavam, nosim tekicu sa sobom da bilježim pitanja kojih se sjetim! :D :D
Last edited by Atticus Finch on 29/09/2010 21:26, edited 1 time in total.
Pera Trta

#2862 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:Gledao sam film, al' ko će se sjetiti Wallaca! :D :lol: mislim, sad se sjećam kad malo vratim film, a maloprije jok! :-D
Ma Robards je jedan od glumaca koje ja upamtim u svakoj ulozi u kojoj ga vidim...bio je sjajan, pokoj mu duši.
Eh, hajmo, jeste se dogovorili, ko postavlja slijedeće?
bisera

#2863 Re: Kviz "Film"

Post by bisera »

pih :roll: :D

koju pjesmu pjeva kliker?
Pera Trta

#2864 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

bisera wrote:pih :roll: :D

koju pjesmu pjeva kliker?
Naaaaaaaaaa morskomee plavom zaluuuuuuuuuuuuuu... :lol:
Pera Trta

#2865 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Molim vas, teta bisera, jesam li pogodio...molim vas :D
Pera Trta

#2866 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Eh, ovako:
Neamerički film, koji govori o grupi slatke dječice koja su neviđeni šupci...muče neku jadnu ženu da im da neke pare :D
Nije nešto poznat al' bio je na jednoj od naših televizija ne baš davno, mislim da ste ga gledali :D
Umobolan je.
bisera

#2867 Re: Kviz "Film"

Post by bisera »

bem ti konekciju :D

gdje carlija vjetric mio :lol:
Pera Trta

#2868 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

bisera wrote:bem ti konekciju :D

gdje carlija vjetric mio :lol:
Ja već postavio pitanje :)
Pera Trta

#2869 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Dakle, da vas ne zavlačim, film je evropski, dio serije nepovezanih filmova, ali interesantnih strašnih pričica. Po komentarima na internetu, ova je najbolja.
Film se dešava 80-ih i vrvi asocijacijama na tu deceniju, posebno na film Karate Kid.
Atticus Finch

#2870 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

Eh, ovako:
Neamerički film, koji govori o grupi slatke dječice koja su neviđeni šupci...muče neku jadnu ženu da im da neke pare
Nije nešto poznat al' bio je na jednoj od naših televizija ne baš davno, mislim da ste ga gledali
Umobolan je.
bio je na hrt-u, ako se dobro sjećam, film o klincima koji nađu ženu u rupi u nekoj šumi i žele da iznude info o novcu koji je opljačkala? mada nemam pojma kako se zove film.
Pera Trta

#2871 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Pogodio si! To je taj film, a jednu od glavnih uloga igra preslatka djevojčica koja će se malo iza toga proslaviti glavnom ulogom u jednom sjajnom fantastičnom filmu iste kinematografije (osvojio je i neke oskare).
Ovo ti dajem kao hint preko kojeg ćeš naći naziv filma, čisto radi kompletnosti odgovora.
Atticus Finch

#2872 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

Aha Božićna priča! lud film ko struja, mada tek sad sam skont'o kako se zove! :lol:

Ko će biti ismijavan ako pogine na bojišnici sa peace značkom na uniformi? :)
Pera Trta

#2873 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Atticus Finch wrote:Aha Božićna priča! lud film ko struja, mada tek sad sam skont'o kako se zove! :lol:

Ko će biti ismijavan ako pogine na bojišnici sa peace značkom na uniformi? :)
Bravo! :thumbup: Lud film, šteta što je pravljen za TV pa ne vidimo na kraju kada iskasapi malu đubrad :( :mrgreen: (osim curice, koja je cool, zato jedina i preživi)
A odgovor na tvoje pitanje:
Znam da je to imao na šljemu Joker čini mi se, u Full Metal Jacket, možda je to...
Atticus Finch

#2874 Re: Kviz "Film"

Post by Atticus Finch »

naravno, :-D
Lt. Lockhart: And Joker, you will take off that damn button. How's it gonna look if you get killed wearing a peace symbol?
:thumbup:
Pera Trta

#2875 Re: Kviz "Film"

Post by Pera Trta »

Glavnu temu u jednom starom filmskom klasiku pjeva otac rano preminulog glumca (da ne bude zabune, otac je umro davno prije njega, ali u poodmaklim godinama, koje sin nije dočekao).
Kako se zovu otac, sin i film?
Post Reply