ako ti ovo sta pomazebasicm wrote:Pitanje za iskusne:
Fiat Palio 1.7 td, koji su usisni, a koji izduvni ventili? Sve stoji u jednom redu, usisna i izduvna na istoj strani, zbunjujuce.
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2851 Re: Pitamo Mehanicare ?
-
condy
#2852 Re: Pitamo Mehanicare ?
Stari moj, ti nisi imao izbora, morao siBakir1 wrote:meni ga je merak za Tuzlu kada imam vremena sprasiti preko romanije, vlasenice, zvornika..... smije li se to
daj ba condy nemoj biti isprepadan, u aprilu ove godine, kadli kada je snjesko zavalio, morao sam u BL, preko jajca se nije moglo odroni, preko Zenice isto nije moglo poginuo onaj moj sugradjanin od odrona (koja ironija) i ja okrenem na vlasic sta cu, smetovi po 3 metra, jedna traka i opet nekako dodjoh
Nije stvar straha nego opreznosti, jer sam često u doticaju s ljudima koji su skršeni u autima, pa počneš malo drugačije razmišljati.
- Bakir1
#2853 Re: Pitamo Mehanicare ?
nikada ne mozes biti dovoljno oprezan, ni na vlasicu ni na m17, vazda mozes glavu izgubiti, po mojoj logici itekao ces je sacuvati ako ne ides putevima sa visokom frekvencijom saobracaja, to je moje razmisljanje pa sad....
-
esso_sa
#2854 Re: Pitamo Mehanicare ?
manji ventili su izduvni a usisni su veciBakir1 wrote:ako ti ovo sta pomazebasicm wrote:Pitanje za iskusne:
Fiat Palio 1.7 td, koji su usisni, a koji izduvni ventili? Sve stoji u jednom redu, usisna i izduvna na istoj strani, zbunjujuce.
Obicno tako biva ali ima varijacija, zavisno od motora/proizvodjaca
Last edited by esso_sa on 18/09/2015 14:35, edited 1 time in total.
- basicm
#2855 Re: Pitamo Mehanicare ?
Slabo, jedino da pretpostavljam da su usisni ovi veci.Bakir1 wrote:ako ti ovo sta pomazebasicm wrote:Pitanje za iskusne:
- Bakir1
#2856 Re: Pitamo Mehanicare ?
eso ti je objasnio a poslao sam ti jos slika na pp gdje se vidi tacno sta je usisna grana a sta izduvna i koji su gdje ventili

-
condy
#2857 Re: Pitamo Mehanicare ?
Slažem se da treba izbjegavati visokofrekventne ceste. Za mene planinski prevoj nije alternativa osim ako je dobra cesta kao na Rostovu.
Planina je uvijek opasna, kod Foče je zimus otišao u provaliju autobus.
Planina je uvijek opasna, kod Foče je zimus otišao u provaliju autobus.
- Bakir1
#2858 Re: Pitamo Mehanicare ?

M17, taj dan sam morao preko vlasica....
nema garancije apsolutno
-
XiiLLy
#2859 Re: Pitamo Mehanicare ?
530i wrote:Bez rastavljanja nema rješenja.XiiLLy wrote:
isti problem imam na svom passatu, kao da mu naleti između 1500 i 1700 okretaja kompletna unutrašnja plastika zabruji
naravno rješenje je "pojačaj muziku" ako si sam u autu, ali ako ima putnika onda slušaj i pati se
a strah me je raskopavati auto da vidiš šta to bruji...nije to golf 2 pa da sve to drže 4 šerafa.
Ipak sam nakon 3 mjeseca patnje našao u čemu je problem, to što je nešto drndalo u autu na 1700-2000 okretaja
bio sam na svim forumima na kojima sam mogao naći, pa čak I na yutube, bukvalno nigdje nisam mogao naći rješenje, ali eto slučajnosti
reče mi drug da se njemu čulo crijevo od klime (pod haubom)
dignemo moju haubu, kad baš, metalno crijevo od klime udara u muldu
na njemu inače ima guma koja ga sprečava da udara ili dodiruje bilo kakav metal, ali je ona skliznula dole niže niz crijevo
samo smo je povukli prema gore 5cm I gotovo
a tišine I rahatluka u autu sad....već sam bio razmišljao da ga prodam, ako ne nađem šta zvekeće
ako neko ima isti problem, neka mi se javi, da mu pošaljem sliku tačno gdje I kako I šta treba uraditi
- basicm
#2860 Re: Pitamo Mehanicare ?
@bakir1 @esso_sa hvala
Joj luda rasporeda
Izgleda da su izduvni veci
Joj luda rasporeda
- Ned071
#2861 Re: Pitamo Mehanicare ?
condy wrote:Ma najlakše je drugima pametovati, oštetiti auto preko rupetina na cesti ili naletit na odron s planine ili uletiti u gustu maglu, napraviti nepredviđen trošak na vozilu, izložit se nepotrebnom riziku, izgubit vremena, novca, truda i živaca,...to je tvoj pametni savjet ? Umjesto da ideš normalnom, ravnom i civilizovanom cestom ko i svi normalni ljudi.Ned071 wrote:condy wrote:Preko Vlašića je cesta loša i prolaziš kroz pustoš i vukojebinu. Šta da ti se nešto desi na putu, probuši guma, ili auto stane ?
Od koga tražit pomoć, od čobana ako ih ima u blizini
pa pobogu ne prolazi kroz kandahar... znas valjda gumu promijenit? znas nazvat pomoc na cesti? sto kafana, sto auta prolazi... boze me sacuvaj razmisljanja kod nekih ljudi
Ja sam morao ići jednom tom cestom za Skender Vakuf, i izbjegavao sam odrone na cesti koji su bili na svakom koraku.
odrone imas od koricana do ispod restorana sa medom. jer je tu entitetska granica. ostalo je cesta kakvih ima na stotine kilometara u ovoj zemlji. pripazis malo i stignes sat ranije nego preko doboja. svaki mjesec tri cetiri puta nikad nijedan problem nisam imao. da jos malo pametujem, sto se magle tice, plehan je tu neprevazidjen...
-
Astrix
#2862 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bakir1 wrote:nikada ne mozes biti dovoljno oprezan, ni na vlasicu ni na m17, vazda mozes glavu izgubiti, po mojoj logici itekao ces je sacuvati ako ne ides putevima sa visokom frekvencijom saobracaja, to je moje razmisljanje pa sad....
Kad idem recimo prema Zagrebu ili gore negdje najdraze mi je preko Vlasica, i to idem kada sam sam i jos uz to niko ne zna kuda idem.
Ili recimo preko scepan polja prema CG u gluho doba noci isao. Ako si siguran u sebe i ne zajebavas ne moze ti se desiti nista osim ako bas nije suđeno tako.
Ljudi su previse isprepadani zato se i desavaju razni udesi...
- Optimist
#2863 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ovaj dan kad ti je poginuo sugradjanin u Begovom Hanu ja sam isao za Doboj. Sat i po sam cekao u koloni da se ocisti jedna traka. Ono je sramota bilo da su na onoliki odron dovezli ovaj mali bager sa kasikom velicine malo vece lopate. Zato je i uklanjanje istog trajalo cijeli dan.
- Bakir1
#2864 Re: Pitamo Mehanicare ?
Petak bi ono jel de.
Poenta je da nema garancije u vidu argumenata sta je manje a sta vise sigurno...
Taj dan u skender vakufu su samo traktori i ja hodali, sisao u bl onako zaledjenog auta ljudi vani piju kafu i blijedo me gledaju...
Poenta je da nema garancije u vidu argumenata sta je manje a sta vise sigurno...
Taj dan u skender vakufu su samo traktori i ja hodali, sisao u bl onako zaledjenog auta ljudi vani piju kafu i blijedo me gledaju...
- Optimist
#2865 Re: Pitamo Mehanicare ?
I meni se cini da je bio petak. Ove zime sam pocesto bio na relaciji Doboj-Sarajevo i imao sam slicne scene. Ja iz Sarajeva okovan ledom dodjem a kod njih ugijalo i ljudi u bastama kafu piju. Ali nastranu zima, magla mi je bila veca opasnost, pocesto i cijelim putem. 
- Ned071
#2866 Re: Pitamo Mehanicare ?
Za zg uvijek idem na sl brod. Zenica Doboj Derventa (odlicna kafa na Nadi
) i na autoput. Uglavnom manje od 5 sati... Za bg mi nekako najbrze bijeljina raca kuzmin...
- bleee_sa
#2867 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja idem samo do Sumbolovca i nazad.
- Ned071
#2868 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nisi jedini... Ima ih ovdje jos. Spustaju se u leru s mokrog i mjere potrosnju plina 
- bleee_sa
#2869 Re: Pitamo Mehanicare ?
Meni auto nema nikakvog dima, jel mi motor rikn'o?
-
junior3
#2870 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kako će biti dima kad voziš ko kremenko. 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#2871 Re: Pitamo Mehanicare ?
ako je glava na slici izduvni su manji prati pravac ventil-grana,ne moze kanal u glavi motat...ide pravo.....basicm wrote:@bakir1 @esso_sa hvala
Joj luda rasporeda
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#2872 Re: Pitamo Mehanicare ?
Zna li neko ima li u Sarajevu neki servis tj. reparacija dizni, popravak pumpe visokog pritiska i tako te "stvarcice" 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2873 Re: Pitamo Mehanicare ?
Dobio sam info, da neka firma JasminM, ili tako nesto radi to sa ispitivanjem?!bitanga_sa_otesa wrote:konektovan wrote:Dizel, cr hdi, je li dovoljno?bitanga_sa_otesa wrote:kojih dizni ,mehanickih ili elektricnih? benzin dizel?
ne znam ko u sarajevu ima aparaturu za ispitivanje cr dizni
Ima li neko vise informacija ili nekog iskustva s tom firmom?
-
mali_balon
#2874 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hajd da ovdje pitam, mada je pitanje vise za limara nego mehanicara ali et...... Drzim auto u RADovoj garazi i na auto mi kapa ono "betonsko mljeko", voda prolazi kroz betonsku plocu i kapa mi po autu (ko koristi ove garaze zna o cemu pricam). E sad to se ne moze oprati a ne smijem polirati jer ce mi sjebati lak. Ima li iko kakav savjet ideju kako i cime te muzge da ocistim.
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#2875 Re: Pitamo Mehanicare ?
mali_balon wrote:Hajd da ovdje pitam, mada je pitanje vise za limara nego mehanicara ali et...... Drzim auto u RADovoj garazi i na auto mi kapa ono "betonsko mljeko", voda prolazi kroz betonsku plocu i kapa mi po autu (ko koristi ove garaze zna o cemu pricam). E sad to se ne moze oprati a ne smijem polirati jer ce mi sjebati lak. Ima li iko kakav savjet ideju kako i cime te muzge da ocistim.