Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Neces dugo biti na tom mjestu Par dana me zezo iphone i komp formatiro sam ga 5 puta u 2 dana pa dok sam sve sredio tako da sam malo downloada imo ..samo streamove nba navece al sad slijedi ono najbolje
Ma imam na 2 particije sistem al nije mi htio radit iTunes A nemam ja puno 90 gb Konto uzet al necu do ljeta pa cu laptopcic .. a onda cu da napadnem fer osnovu od flat 10 MB paketa koristeci flat 2
dale cooper wrote:Inače imam moja tv net paket i ZTE router.
Ja mislim da ti je samo do toga "ZTE" jer kao sto sam i ranije pisao imam i ja sanjim problema, nema bveze sto ti ne netstane skroz konekcije ali preopteretis ga sa previse downloada i on na par sekundi ti zaledi zato ti stane a ne primjetis na konekciji
ejš, tipichno bosanski: oko 90% korisnika adsl-a chim je flat uveden odmah je "leglo" (i ne skida se) na torente i raznorazne dl-ove i streamove i onda im ko nije jasno zašto ima pada brzina (još neki mjere brzinu uz uključeni torent i još koji dl ). Za svakoga ko se i malo razumije u ove stvari ovo je bilo očekivano da dođe do zagušenja. Naravno i BHT ima svoj dio u svemu ovome, ali vjerovatno su čekali da vide gdje će biti najkritičnije pa da krenu sa optimizacijama i poboljšavanjem mreže. Plus IPTV korisnici su vjerovatno prioritet ovdje, pošto IPTV zahtjeva konstantno stabilnu visoku brzinu. Vjerovatno će u narednih mjesec dana uspjeti rješiti većinu problema sa brzinom
Danas sam ih zvao i saznao da je moja konfiguracija kao da sam na MOJA TV, a ja na ovome netflat 6, kk???
I eto nešto su čačkali, mjenjali nake portove, ali nisu mogli srediti pa kao evo šaljemo nalog za tvoju direkciju i to bi trebalo biti gotovo sutra. Eh hajd' da vidimo.
VoIP Mojatv
Nedavno sam koristio IP dodatne usluge telefonije.. Tacnije zabranu odlaznih poziva prema mobilnim mrezama BiH.. Uspio sam aktivirati zabranu kucanjem koda (koji mozete pogledati na pdf telecom linku dole) i mogao sam provjeravati da li je aktivna zabrana ali nisam uspio deaktivirati zabranu jer nije ispravan kod koji je upisan u upustvu.. umjesto #34*kod## treba da pise #34#kod## za TP link modem/router (nakon vise pokusaja slucajno uspio deaktivirati) http://www.mojatv.ba/fileadmin/user_upl ... 9.2010.pdf
nickname-83 wrote: Za svakoga ko se i malo razumije u ove stvari ovo je bilo očekivano da dođe do zagušenja. Naravno i BHT ima svoj dio u svemu ovome, ali vjerovatno su čekali da vide gdje će biti najkritičnije pa da krenu sa optimizacijama i poboljšavanjem mreže. Plus IPTV korisnici su vjerovatno prioritet ovdje, pošto IPTV zahtjeva konstantno stabilnu visoku brzinu. Vjerovatno će u narednih mjesec dana uspjeti rješiti većinu problema sa brzinom
Mogu reci da se razumijem poprilicno i bas radi toga ovakvi slucajevi su besmisleni:postoji nesto sto se zove planiranje,infrastrukture,aktivne,pasivne,ljudskih resursa i sl-pa da banalizujemo:ne cekas u zivotu da potrosis platu kako bi pravio racunicu i rasporedio svoje mjesecne prihode i troskove,to se radi PRIJE nego sto potrosis sve pare i ostanes kokuz.E pa tako se radi i ovdje i onaj ko se razumije u ove stvari ne dolazi u situacije da su mu "kratki" kapaciteti i da onda prosiruje sistem,pogotovo kad taj neko pokriva podrucje kao ovaj operater,tacnije velicinu tog podrucja i broj korisnika.To ne iskljucuje tvoju konstataciju da su oni uistinu cekali da "popucaju" ali onda to povlaci za sobom i cinjenicu da iza toga stoji odredjeni broj totalno nestrucnih lica bez vizije,ideje i sposobnosti da uradi ono najbanalnije-planira.
Steta je generalno imati ovakve uhljupe u drzavi i ovaj sistem rada,Telecom ima ogroman potencijal i velike sanse da bude vodeci operater-masa je momaka i djevojaka u BiH obrazovanih "iz struke" i bez posla dok polupismeni likovi "prodaju maglu" jos nepismenijim mrmotima korisnicke prirode-to je krivulja pada i recept za katastrofu koja im se uveliko desava-najveci operater je najkasnije reagovao na ponude konkurencije i totalno nespreman (sto se vidi bas iz ovoga "prosirivanja") usao u ogroman projekat.....naprijed sa ovim nacinom rada tesko,nikako...a nazad se ne moze....bice zanimljivo kako ce odigrati sami sa sobom oni ovu malu utakmicu jer njima su prvi problem upravo oni,tek onda konkurencija...
Slazem se iako sam zadovoljan uslugom.. Ipak su vodeci operater u drzavi (ako uzmemo u obzir broj korisnika).. Uvodjenje flat usluge sa manjkom kapaciteta je los potez ..Cak sto vise trebaju imati vece kapacitete i bolji kvalitet za moguce nove korisnike u buducnosti nakon uvdjenja flat usluge.. Ako los utisak ostave na pocetku razglasi se to a hvala Bogu konkurencija jedva ceka nove korisnike njihovih usluga, prvenstveno interneta.. nadam se boljem, posto sam optimista .. pozdrav svima
Ja mislim da ti je samo do toga "ZTE" jer kao sto sam i ranije pisao imam i ja sanjim problema, nema bveze sto ti ne netstane skroz konekcije ali preopteretis ga sa previse downloada i on na par sekundi ti zaledi zato ti stane a ne primjetis na konekciji
Dobrodosao u klub problema sa ZTE
Znači valja nam mjenjati modeme?
Što je najveći fazon ja sam imao Paradigmu koja je sasvim solidno radila i kada su došli da mi
instaliraju Moju Tv donijeli su ovaj ZTE jer je kao on bolji za ovu uslugu. Pravo su me usrećili.
Što je najveći fazon ja sam imao Paradigmu koja je sasvim solidno radila i kada su došli da mi
instaliraju Moju Tv donijeli su ovaj ZTE jer je kao on bolji za ovu uslugu. Pravo su me usrećili.
Ma ja ih vec odavno hocu nazvati zbog toga i uvjek zaboravim, jer sam cuo da kada ih nazoves i sve lijepo objasnis da te zeza net kada se ruter pregrije donesu neki skroz drugi, uglavnom i mene zeza ... :S
Pitanje za MojaTV korisnike.
Da li se moze SIP profil unijeti na mobitel i koristiti isti preko mobitela?
Ovo bi bilo zgodno kod zvanja fiksnih brojeva sa mobitela.
Poz
Dady wrote:Pitanje za MojaTV korisnike.
Da li se moze SIP profil unijeti na mobitel i koristiti isti preko mobitela?
Ovo bi bilo zgodno kod zvanja fiksnih brojeva sa mobitela.
Poz
Da, ali moras sa modema onaj port za VoIP prekonfigurisati da ide i za wireless (pa gubis tako wifi za internet, jel) i onda na mobitelu to ustimati. Sustinski, puno zezancije nizasta, lakse kupit philips bezicni telefon za 30 KM i spojit na voip adapter. A i manje se grije nego mobitel, pogotovo za kilometarske razgovore
Neki i dalje optuzuju raju za download. Odmorite sa tom pricom vise, smijesna je. Iako nisam nikad bio neki freak sto se downloada tice, kad vidim kakvi su supci neorganizovani ovi koji nam pruzaju uslugu, jos uz nikakvu korisnicku podrsku, naravno da cu download-ovati sve sto mi dodje pod ruku, sto mozda i ne bih u normalnim okolnostima.
Moze se i paradigma koristiti za moju tv... samo je treba prekonfigurisati...