MMA (Mixed Martial Arts)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Superhikk

#2851 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Superhikk »

Image

Kao drvce šibice. Šteta, čini se da je bio izuzetno spreman. Solidno se branio prvu rundu i ušao svjež u drugu, bez imalo hvatanja vazduha. Ovo će mu najvjerovatnije biti kraj. Em što dugo treba da zaliječi, a i pitanje kakvu je sve štetu napravila slomljena kost, ali više noga nikad ista . Šteta
Static-X

#2852 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Static-X »

:sad:
neznam kako cu zaspati veceras
zli_hordas

#2853 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by zli_hordas »

uffff
bingov buraz

#2854 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

Sunce ti.... :( sad pogledah borbu
Je li ovo kraj karijere za Andersona?
GroundNPound

#2855 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by GroundNPound »

GroundNPound wrote:
bingov buraz wrote:Vratice Silva svoju titulu lagano.
Mislim da Anderson nema oruzje protiv Weidmana.
Nailed it.
miki.ba

#2856 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by miki.ba »

Nisam gledao borbu pa nisam ni vidio, da li je on stao na onu nogu il je skonto odma?
House

#2857 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by House »

miki.ba wrote:Nisam gledao borbu pa nisam ni vidio, da li je on stao na onu nogu il je skonto odma?

Skontao da nesto nije u redu , onda se pokusao docekati i tu je najvise sjebao nogu :oops:

Kad vidiš Silvu kako vrišti .... sve jasno uffff
Peryton_

#2858 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Peryton_ »

Uobicajeno odsustvo kod ovakve povrede ( lom i tibiae i fibulae ) pod uslovom da nema povrede nerava je 3 + 8 .
Znaci 3 mjeseca gipsa i 8 mjeseci rehabilitacije.
Tesko da ce se vise baviti sportom na ovom nivou :sad:
House

#2859 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by House »

Peryton_ wrote:Uobicajeno odsustvo kod ovakve povrede ( lom i tibiae i fibulae ) pod uslovom da nema povrede nerava je 3 + 8 .
Znaci 3 mjeseca gipsa i 8 mjeseci rehabilitacije.
Tesko da ce se vise baviti sportom na ovom nivou :sad:

Pitanje hoce li normalno prohodati , pokidao je sve zivo :oops:
mefistofilis

#2860 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by mefistofilis »

ja ne znam za vas ali meni silva od chael-a nije nesto dominantan kao prije... samo sam cekao njegov konacni pad...
nema to veze sa slomljenom nogom, nego mi se cini da su ga ljudi vise prostudirali i da svako ima taktiku za njega
bingov buraz

#2861 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by bingov buraz »

GroundNPound wrote:
GroundNPound wrote:
bingov buraz wrote:Vratice Silva svoju titulu lagano.
Mislim da Anderson nema oruzje protiv Weidmana.
Nailed it.
Sta bi bilo kad bi bilo, vidi pod Sonnen
Cracked

#2862 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

E jbg zao mi silve. A taman se zakuhalo. Prva otisla na weidmana bez price. Ali ovo nebi bio ni prvi ni drugi a ni treci put da silvu dominiraju u prvoj rundi pa opet zavrse nakautirani. Weidman mi je sasvim ok borac, ne mozes reci da je nezasluzen, sve je radio kako treba u obje borbe. Ne vjerujem da cemo silvu vise gledati, prava steta. Belfort/weidman sto se mene tice moze tu weidmen uzeti pa mozda machida naleti.

Uglavnom za sve koje sam navijao su izgubili :) bar od ovih meni bitnijih. Barnett izgubio pff. Ne znam svi kazu laktom ga nakautirao ali meni je izgeldalo kao da ga je on vec koljenom vec dobro uzdrmao i dokrajcio laktom.

Ronda je jbg dosta bolja bila od Mishe. Ako nista od sada gledam s nadom da ce je neko patosirati. Nije misha nju nista uvrijedila tokom ultimate fightera nego je ova budaletina teska. NAjbolje je lik opisao rondu: "Emotional underdevelopt". Ponasa se ko trinaestogodisnjakinja u pubertetu, Kako god trenutno je najbolja i na kraju to se samo i gleda
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2863 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Cracked wrote:E jbg zao mi silve. A taman se zakuhalo. Prva otisla na weidmana bez price. Ali ovo nebi bio ni prvi ni drugi a ni treci put da silvu dominiraju u prvoj rundi pa opet zavrse nakautirani. Weidman mi je sasvim ok borac, ne mozes reci da je nezasluzen, sve je radio kako treba u obje borbe. Ne vjerujem da cemo silvu vise gledati, prava steta. Belfort/weidman sto se mene tice moze tu weidmen uzeti pa mozda machida naleti.

Uglavnom za sve koje sam navijao su izgubili :) bar od ovih meni bitnijih. Barnett izgubio pff. Ne znam svi kazu laktom ga nakautirao ali meni je izgeldalo kao da ga je on vec koljenom vec dobro uzdrmao i dokrajcio laktom.

Ronda je jbg dosta bolja bila od Mishe. Ako nista od sada gledam s nadom da ce je neko patosirati. Nije misha nju nista uvrijedila tokom ultimate fightera nego je ova budaletina teska. NAjbolje je lik opisao rondu: "Emotional underdevelopt". Ponasa se ko trinaestogodisnjakinja u pubertetu, Kako god trenutno je najbolja i na kraju to se samo i gleda
Bas tako za Silvu, samo se treba sjetiti Sonnena ...bit ce sigurno onih za koje ni nakon 2-0 za Weidmana nije ubjedljivo i ja sam pomalo jedan od tih :) iako mi je Weidman nakon ovoga, 100% zasluzeno tu gdje jeste.
Silva je gotov 100%. U njegovim godinama, nema oporavka od ovakve povrede ... ovo je i psihicki udarac...mislim moras biti bas psihicki jak da nakon ovoga sa istim zarom i snagom ides sa kickovima ...
Operacija je bila uspjesna i nece biti potrebe za drugom operacijom...oporavak minimalno 6 mjeseci fizicki ali psihicki, mislim da oporavka nema.
Meni je citava prica, mada mozda grijesim, izgledala ovako. Silva gubi prvi mec i nema uopste zelje za revans i nastavak karijere. Posto su velike pare u pitanju, "naloze" ga na pricu, dobij ovaj mec pa se povuci neporazen, ostavi Silva "legacy". On sam mi je djelovao da je nikad ozbiljnije usao u mec. Onaj ulazak sa molitvom (valjda molitvom) sa dva cucanja po minutu, pa onda maximalna koncentracija poslije prve runde, full gard bez zezanja ...ali bukvalno da ima kao neka misticna komponenta koja nije lako rijecima objasnjiva ... kao da iako je umom bio maximalno tu, srcem i dusom nije. Kao da je ona neka nevidljiva sila koja stiti ljude, u njegovom slucaju nestala i on je to znao, otud i one molitve. Kao da je nakon prve borbe, imao jasan "znak" da se povuce a on ga je izignorisao. Normalno ovo je moja slobodna interpretacija...
Ronda pravo emotivno nezrela ...Misa joj pruza ruku nakon sto je porazena i ona se okrene i ode ... zato je imala "boooo" od publike samo takav ...
Barnet razocarenje ...mislio sam da su laktovi isli u potiljak ali nisu...sve cisto i legalno ... Travis postaje contender ...dobra mu izjava bila na kraju ...pravi socijalista...kaze " ova pobjeda nije za ove sto sjede u prvim redovima oko kaveza, nego za vas radnike u plavim kobinezonima koji borbu gledate iz pozadine" ... (tako nekako :-D )

Nista, sad pauza malte ne do Februara ...
EmiRem

#2864 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

Šta mislite o ovom ufc fight pass u ko je upratio

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Peryton_

#2865 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Peryton_ »

Jel' neko zna nesto vise o ovom Uriah Hall-u, kako kotira on u svojoj kategoriji.
muhafuca

#2866 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by muhafuca »

EmiRem wrote:Šta mislite o ovom ufc fight pass u ko je upratio

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
citao sam negdje (reddit ili tako nesto) da ljudi nisu uopste zadovoljni

ali i da sajt nije 100% funkcionlan jos uvijek - fale neke borbe - neke stoje kao da imaju ali se nemogu gledati itd

Gledao sam i neki intervju prije UFC168 - gdje i oni sami (UFC) kazu da se ocekuje da tek oko aprila sve bude izglancano i kako treba

Ja licno ne bi kupio - sve borbe ce biti dostupne na torrentime i slicno cim se neki uploader dokopa hackovanog passa

EDIT:

Code: Select all

http://mmajunkie.com/2013/12/set-your-alarms-clocks-for-this-weeks-ufc-fight-night-34-event-on-ufc-fight-pass/
Prema ovom clanku/press konferenciji - mjesecno ce se placati 11 dolara za login/pass i moci ce se gledati sve fight night borbe

Mozda (?)

jer prema ovome

Code: Select all

http://mmajunkie.com/2013/12/ufc-officially-unveils-new-fight-pass-digital-network-including-free-trial/
moci ce se gledati sve fight night borbe koje se ne odrzavaju u sjevernoj Americi (to FOX ima TV prava)

nemam sad vremena da iscitavam detaljno clanke - ali mislim da je to to prema ovlas pregledu clanaka
GroundNPound

#2867 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by GroundNPound »

Peryton_ wrote:Jel' neko zna nesto vise o ovom Uriah Hall-u, kako kotira on u svojoj kategoriji.
TUF Finalista al u nekim segmentima limitiran ipak superioran fizicki vecini boraca. Kazu da nema killer instinkt pa zbog toga popusta u borbama.

BREAKING NEWS: Andersonov Boks Trener kaze da se Silva zeli vratiti u Oktagon nakon oporavka!
Cracked

#2868 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by Cracked »

Peryton_ wrote:Jel' neko zna nesto vise o ovom Uriah Hall-u, kako kotira on u svojoj kategoriji.
HAll ti je borac koji je izuzetnog talenta. Bukvalno je sto se tice fizicke sposobnosti na nivou jednog Andersona Silve. Medjutim, njemu u glavi fali ta spremnost. Nije on problematican lik, naprotiv previse je uljudan. Inace u ultimate fighteru ima jedan od najspektakularnijih KO-a ikad. Cak je jednog nakautirao lezeci na podu. Brz, dobar reach, izuzetno snazan, precizan i atraktivan borac. Ako u glavi poslozi jos uvijek moze svasta, pa i do vrha. Te sezone su izasla dva izuzetna talenta, Hall I kevin. KEvin podsjeca stilom dosta na Caina Valasqueza i takodjer veoma pametan borac. U finalu je pobjedio Halla na slican nacin kako je Cain uzeo Dos Santosa

--------------------------------------

Rondu su izvizdali puno prije one ruke, tacnije od zadnjeg ultimate fightera. Ko je gledao zna i zasto. Zenu najbolje mozes opisati kao kreten. Mislim da je kreten najbolji opis za nju. Dzabe njoj sva dostignuca kad ce kod prvog gubitka kompletno se slomiti. Price da je ova uvrijedila su totalna glupost. Sama je krerala dramu od sekunde kad je ova usla u prostorije Ultimate Fightera. Pojam kreten tako kompletno opisuje nju. Treba u rijecnik pod kreten staviti opis: Ronda Raousey. Ne pisem ja ovo iz neke mrznje prema njoj. Jednostavno ne znam da postoji bolja definicija za njen mentalni sklop. Mogu samo nagadjati sta je razlog. Idem od toga da joj mama nije davala dovoljno ljubavi, sto se dalo vidjeti na TUF-u i da jos uvijek trazi neko njeno priznanje, koje vjerovatno nikad nece ni dobiti bez obzira koliko uspjeha jos imala.
medjutim

#2869 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by medjutim »

@Cracked Za Rondu si 200% u pravu. Meni djeluje ko neka razmazena klinka zeljna paznje. Ponasa se krajnje primitivno. Svaki borac mora imati jako samopouzdanje i visoko misljenje o sebi, ali ona je bas kreten cura i sto ti kazes vazda neka drama oko nje, ma fuj! Prica kako bi se tukla sa Cainom, evo prvi korak ka tome nek joj bude Cyborgica :-)
amra67

#2871 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

jel se moze gledati u bosni ufc ppv tj. da se kupi i da gledas?
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#2872 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by UnscarD »

Ja koliko znam ne moze...moze mozda neke web varijante...ma svakako ako je event u usa, to bude oko 03-04 ujutro...vec oko 9 ujutro imas event na piratebayu,. Ja maxuz ustanem nedeljom u 9, pristavim download i dok se rasanim i pipijem caj/kafu event skinut i gledam kao da je live :)
plagijator1975

#2873 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by plagijator1975 »

UnscarD wrote:Ja koliko znam ne moze...moze mozda neke web varijante...ma svakako ako je event u usa, to bude oko 03-04 ujutro...vec oko 9 ujutro imas event na piratebayu,. Ja maxuz ustanem nedeljom u 9, pristavim download i dok se rasanim i pipijem caj/kafu event skinut i gledam kao da je live :)
Isto tako radim, samo gledam u nedelju naveče, a tokom čitavog dana ne otvaram vijesti i forume da ne bih slučajno vidio rezultate borbi :lol: :lol:
amra67

#2874 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by amra67 »

Koji su razlozi da ne moze? Ako kupim ppv ovdje u holandiji i zelim gledati to u bosni jer planiram biti dole za vrijeme ufc 169
EmiRem

#2875 Re: MMA (Mixed Martial Arts)

Post by EmiRem »

ernadr wrote:
UnscarD wrote:Ja koliko znam ne moze...moze mozda neke web varijante...ma svakako ako je event u usa, to bude oko 03-04 ujutro...vec oko 9 ujutro imas event na piratebayu,. Ja maxuz ustanem nedeljom u 9, pristavim download i dok se rasanim i pipijem caj/kafu event skinut i gledam kao da je live :)
Isto tako radim, samo gledam u nedelju naveče, a tokom čitavog dana ne otvaram vijesti i forume da ne bih slučajno vidio rezultate borbi :lol: :lol:
hahhahaha ista situacija :D
Post Reply