KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
blondina

#2851 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

erzi wrote:
blondina wrote:
erzi wrote:Jutros u 10:45! :)
Evo i mene su zvali,prošla sam.Razgovor je u ponedjeljak.u koliko si ti sati.Valjda nam se javi neko od ekonomista,oni su vec im ali usmeni razgovor.
Ja sam u 11:35 a ti?
Pa gdje nađeoše u 11.35 ja sam u 13.Uh bog zna koliko nas ima.
dzemaludin007

#2852 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dzemaludin007 »

Sto vise pravnika imamo sve smo vise pravnija drzava, sto vise ekonomista, ekonomija nam cvjeta kol'ko vidim. :izet: :lol: Ja ne pamtim kad je neka drzavna institucija raspisala konkurs za primjem pripravnika inzinjera.

Jedan drug ima obicaj reci, treba dobrog inzinjera postaviti na vazna rukovodeca mjesta, jednostavno njegov mozak je koncipiran da bolje uravlja, sagledava i rjesava ekonomsko-tehnicka pitanja. :) :D
justregistered

#2853 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by justregistered »

erzi wrote:
blondina wrote:
erzi wrote:Jutros u 10:45! :)
Evo i mene su zvali,prošla sam.Razgovor je u ponedjeljak.u koliko si ti sati.Valjda nam se javi neko od ekonomista,oni su vec im ali usmeni razgovor.
Ja sam u 11:35 a ti?
zdravo :-)

i ja sam pozvana na usmeni dio u MO, pa rekoh da pitam kako se spremate za to? nadam se da imate neke upute...
erzi

#2854 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by erzi »

A citas ono sto mislis da bi moglo biti. Kao i za pismeni. U koliko si ti sati?
justregistered

#2855 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by justregistered »

erzi wrote:A citas ono sto mislis da bi moglo biti. Kao i za pismeni. U koliko si ti sati?
ja sam u 11:25

nesto se nadam da ce ovaj usmeni dio biti vise neformalan...kontam znanje su nam vec provjerili
justregistered

#2856 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by justregistered »

joooj wrote:.
joooj, jesil prosla ? :)
justregistered

#2857 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by justregistered »

joooj wrote:
justregistered wrote:
joooj wrote:.
joooj, jesil prosla ? :)
Nisam, falilo mi je jedno pitanje tj tacan odgovor za prolaz :lol:
eh zao mi je.. ja nisam ni pitala koliko sam imala tacnih odgovora, sigurno nisam nulirala :D
justregistered

#2858 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by justregistered »

joooj wrote:Pa nisam ni pitala, nego ono kasnije kad sam nasla tacne odgovore shvatila gdje sam pogrijesila :-D
Tebi nek' sretno bude da te prime aBda 8-)
i ja kako sam provjerila, dva pitanja sam pogrijesila...
a sto se tice toga da me prime, ne polazem ni 2% nade, ali hvala ipak :-) i ja tebi zelim srecu sa onom drugom opcijom :wink:
erzi

#2859 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by erzi »

justregistered wrote:
erzi wrote:A citas ono sto mislis da bi moglo biti. Kao i za pismeni. U koliko si ti sati?
ja sam u 11:25

nesto se nadam da ce ovaj usmeni dio biti vise neformalan...kontam znanje su nam vec provjerili
Teško, ja sam na svim usmenim do sada isto provjeravana formalno i furali su zakone a bilo bi to veoma poželjno! Izgleda da smo na 10 min raspoređeni.
blondina

#2860 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by blondina »

Imal li tko informaciju kad bi mogli biti rezultati iz MO?Znam da necu biti primljena ali reko dugo nisam dobila odbijenicu :)
insaneinthebrain

#2861 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by insaneinthebrain »

da pitam, jeli ovo novo uvjerenje o drzavljanstvu trajni dokument. znam da sam citao i da su pricali da jeste. evo i na klixu je bio clanak
http://www.klix.ba/vijesti/bih/bez-roka ... /130611059
posto su mi danas poslali iz direkcije za koordinaciju policijskih tijela obavijest da mi je drzavljanstvo staije od 6 mjeseci :roll:
p206

#2862 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by p206 »

insaneinthebrain wrote:da pitam, jeli ovo novo uvjerenje o drzavljanstvu trajni dokument. znam da sam citao i da su pricali da jeste. evo i na klixu je bio clanak
posto su mi danas poslali iz direkcije za koordinaciju policijskih tijela obavijest da mi je drzavljanstvo staije od 6 mjeseci :roll:
mene su zbog tog jebenog uvjerenja o drž. , eliminisali sa jednog konkursa... tako da znaš da je to trajni dokument za podobne, a netrajni za ostale
majku im natakarim
insaneinthebrain

#2863 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

jebem li im pleme seljacko, samo traze razlog da te eliminisu. koja stoka :roll:
Dzole_SSS

#2864 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dzole_SSS »

Iskreno ne znam sto saljete na ove konkruse kada bez stele u drzavnu sluzbi ne mozete nista ozbiljno postici.

Ne kazem ja sada, apsolutno, jer sma imao prijatelja koju su upadali na volonterske ili pripravnicke pozicije, ali nitko bez stele se nije zadrzao vise od godinu dana. Dakle, ozbiljno i konretno nisu nista postigli.

Dok sam ja slao, znalo se desiti da me odbiju cak ako su svi doc ovjereni a jedan samo nije. Jednostavno to je im prvi argument da suze uzi krug.
Oni tamo u opcini mi daju samo ovjeriti po dva doc dzaba, a ostalo moram placati. Posto sam slao svugdje na kraju sam svatio, salji tamo gdje stvarno mislis da mogu doci ako nista do razgovora, a ovo otpisao odmah.
perfect_guy

#2865 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by perfect_guy »

insaneinthebrain wrote:da pitam, jeli ovo novo uvjerenje o drzavljanstvu trajni dokument. znam da sam citao i da su pricali da jeste. evo i na klixu je bio clanak
na rodnom i vjenčanom listu imaš navedeno da su bez roka važenja, ali ne i na državljanstvu. A imaš i konkursa gdje navodi da trebaju dokumenti ne stariji od 6 mjeseci, osim ako je naznačeno da je bez roka važenja, tako da sve ide u prilog tome da nije trajno
insaneinthebrain

#2866 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

jbg kad su izasli ovi novi dokumenti ja sam mislio da su svi trajni. al eto izgleda nisu
fcinter

#2867 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by fcinter »

www.konzum.co.ba
Konkurs: Pripravnik - Sarajevo (m/ž)

Mjesto rada: Sarajevo

Više izvršilaca

Mi smo kompanija koja daje priliku mladima. Vjerujemo u Vaš entuzijazam i želju za učenjem, te Vam otvaramo prostor za sticanje prvog radnog iskustva, za Vaš razvoj i napredovanje.

Od Vas očekujemo:
- završen studij ekonomije, psihologije, komunikologije
- da nemate radno iskustvo nakon završetka fakultetskog obrazovanja
- odlično poznavanje engleskog jezika
- odlično poznavanje rada na računaru (MS Office)
- posjedovanje vozačke dozvole B kategorije - aktivan vozač
- visok stepen motivacije
- spremnost na usvajanje novih znanja i vještina
Hemera

#2868 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Hemera »

da neko se slučajno nije prijavio na oglas u zrak-u što su tražili neki broj pripravnika inženjera/tehničara
pitam u tuđe ime,da li su slučajno nekoga zvali na intervju ili kako su to već nazvali :roll:
unaprijed hvala
Dee-Dee_13

#2869 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dee-Dee_13 »

Jel ko predao u GP ovaj konkurs za pripravnike sto je bio?!
insaneinthebrain

#2870 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

jesam ja, sto pitas :zzzz:
Dee-Dee_13

#2871 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by Dee-Dee_13 »

insaneinthebrain wrote:jesam ja, sto pitas :zzzz:
Bez posebnog razloga...Za razmijenu (beskorisnih) informacija po forumu, kao sto su to ljudi i do sada radili....
artime

#2872 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by artime »

Dee-Dee_13 wrote:Bez posebnog razloga...Za razmijenu (beskorisnih) informacija po forumu, kao sto su to ljudi i do sada radili....
:D :D
glossyB

#2873 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by glossyB »

Hemera wrote:da neko se slučajno nije prijavio na oglas u zrak-u što su tražili neki broj pripravnika inženjera/tehničara
pitam u tuđe ime,da li su slučajno nekoga zvali na intervju ili kako su to već nazvali :roll:
unaprijed hvala
ja sam slala, zvali su me i rekli da nabavim uvjerenje, ali me nisu poslje zvali :roll:
dosada_ziva

#2874 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by dosada_ziva »

jel iko vidio ovo, Euroherc objavio konkurs "Pribavljač osiguranja s vlastitim portfeljem (m/ž)"

ne traze neke posebne uslove, samo ne razumijem opis posla :D ima li neko informaciju više :-D
katherinepierce

#2875 Re: KONKURS ZA PRIPRAVNIKE

Post by katherinepierce »

Dee-Dee_13 wrote:Jel ko predao u GP ovaj konkurs za pripravnike sto je bio?!
Jesu li tebi ista javili do sad?

Moj drug u subotu dobio odbijenicu, nije predao jedan dokument, a ja jos uvijek nista
Post Reply