Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
bijelo_dugme

#2851 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bijelo_dugme »

zayko wrote:
behavac wrote: Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Vidi ovo, zemljace...Srbi imaju obicaj da slave krsnu slavu zgradama i institucijama - to je srpski obicaj
Muslimani i Hrvati nemaju taj obicaj.
Zasto bi moralo da bude kako Muslimani i HRvati hoce?
Evo, meni npr. smeta sto nijedna zgrada ili institucija u FBH nema krsnu slavu, sta cemo sa tim?
Mogu razumjeti da Muslimanima i Hrvatima smeta sto postoje krsne slave u Srpskoj, ali meni smeta sto nijedna zgrada u FBH nema slavu....
Treba nam kompromis i po tom pitanju.

Moj zakljucak: ne slazem se sa tvojim prijedlogom da nijedna zgrada ili institucija u Srpskoj nema krsnu slavu, to je srpski obicaj i to ne bi trebalo smetati.

Sta bi mogao biti kompromis?

Slusaj, zemljace...
To nije kompromis, kompromis je da se sve krsne slave ukinu skroz. Religija mora biti privatna, kontas?

Tvoje rijesenje je smijesno. By the way, sta su Muslimani? Zar si tolika zrtva propagande da nas jos nepriznajes kao narod?
nokia6170

#2852 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:

Pametnom jeste dovoljno ali tebi ocigledno nije...
Gdje je to izricito dozvoljenje mjenjanje unutrasnjih granica, a opet zabranjeno za vanjske...da te ciko opameti...NIGDJE...
Znaci vanjske granice se mogu mjenjati na isti nacin kao unutrasnje, dogovorom politickih predstavnika sva tri naroda, tj dvotrecinskom vecinom u parlamentu BIH za promjenu ustava...
Jer za ukidanje RS kao i njenu nezavisnost je pravno potrebna promjena ustava sto je nemoguce bez da se svi sloze...
Sto ce reci da je mogucnost promjene granica sa tehnicke strane apsolutno jednaka bilo da se govori o unutrasnjim ili vanjskim.

U cemu postoji pravno uporiste ?
A sve sto kazes ce moci biti upotrebljeno protiv tebe... :D

Nek je i Dodo rekao neku pametnu...
ako ti ciko cinjenicama i pravnim argumentima pokaze i dokaze da nisi upravu, jesi li spreman da se javno izvinis i priznas da si se zajebao i da ces za ubuduce koristiti svoj ispravljeni navod kao osnov price?
Last edited by nokia6170 on 23/02/2009 11:36, edited 2 times in total.
Edo_77

#2853 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Edo_77 »

Nesto mi se Mile Ronhil unervozio u zadnje vrijeme...Nesto mi previse psuje i vrijedja sve oko sebe....Zasto bi ga toliko sikirala optuznica ako je nevin kao sto tvrdi... :D
seln

#2854 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by seln »

behavac wrote:
seln wrote:
Ja negiram RS. Nastala je na genocidu, zlocinima i etnickom ciscenju.
Kako je nastala, tako ce i nestati.
Republika Srpska nije nastala kako ti mislis, al ti se slobodno drzi svojih uvjerenja i zivi u zabludi...
I ne brini se ona ce i opstati...ima ko da brine o njoj...ti bolje pazi da ne nestane BIH-a...
Da, da.....

Image
behavac

#2855 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote: Pametnom jeste dovoljno ali tebi ocigledno nije...
Gdje je to izricito dozvoljenje mjenjanje unutrasnjih granica, a opet zabranjeno za vanjske...da te ciko opameti...NIGDJE...
Znaci vanjske granice se mogu mjenjati na isti nacin kao unutrasnje, dogovorom politickih predstavnika sva tri naroda, tj dvotrecinskom vecinom u parlamentu BIH za promjenu ustava...
Jer za ukidanje RS kao i njenu nezavisnost je pravno potrebna promjena ustava sto je nemoguce bez da se svi sloze...
Sto ce reci da je mogucnost promjene granica sa tehnicke strane apsolutno jednaka bilo da se govori o unutrasnjim ili vanjskim.

ako ti ciko cinjenicama i pravnim argumentima pokaze i dokaze da nisi upravu, jesi li spreman da se javno izvinis i priznas da si se zajebao i da ces za ubuduce koristiti svoj ispravljeni navod kao osnov price?
Ovaj komentar ti suvisan...ako se u necemu ne slazes reci odmah...ja i dalje stojim iza toga da koliko je moguce ukinutni RS isto toliko je moguce da onda postane nezavisna...sto je sustina price...
popajic

#2856 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by popajic »

@behavac
Ne nego entitet kakav ja zelim...
Ime za sad moze ostati Republika Srpska...ali to ce biti gradjanski entitet za sve narode i svi ce biti ravnopravni...
Na sve funkcije ce se moci birati svi gradjani bez obzira na nacionalnost...

Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Postaviti nadzorne kamere pored vjerskih objekata i ako bude napada policija da uhvati pocinioce i sud ih kazni...
Zabraniti negiranje genocida...
Kakav je ovakav status, DA ili NE ?
Je li ovo podforum naucna fantastika?
(izvinjavam se sto ovako upadoh u All about raspravu ;-) )
nokia6170

#2857 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote:
behavac wrote: Pametnom jeste dovoljno ali tebi ocigledno nije...

Ovaj komentar ti suvisan...ako se u necemu ne slazes reci odmah...ja i dalje stojim iza toga da koliko je moguce ukinutni RS isto toliko je moguce da onda postane nezavisna...sto je sustina price...
Jedino moze biti suvisna ljudska glupost zbog karaktera svoje neogranicenosti.

A sto se tice nepromjenljivosti bilo cega...ja bih ti samo savjetovato dobronamjerno da uvijek imas na umu, ako vec ne planiras opet ratovati i prolijevati krv, da je pritisak moguce vrsiti tamo gdje postoji iole pravno uporiste za vrsenje bilo koje vrste pritiska...a pravno uporiste u Dejt. sporazumu postoji za promjenu svakog unutrasnjeg pitanja Bosne i Hercegovine, dok ne postoji za mijenjanje vanjskih granica BiH i medj.

I trenutno i u ubuduce, kao i u zadnjih 14 godina, pritisak se vrsi na relaciji Dejtonski mirovni sporazum-Bosna i Hercegovina-medjunarodno preuzete obaveze Bosne i Hercegovine u euro-atlantske integracije.

Vidjecemo koja ce pitanja i stavovi pucati po savovima kad je gore navedeno u pitanju.
bigfoot15

#2858 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bigfoot15 »

bijelo_dugme wrote:
zayko wrote:
behavac wrote: Institucije ce imati svoj dan a ne krsnu slavu a Srbi mogu dodatno taj dan slaviti kao krsnu slavu ako je neki svetac...ali zvanicno nece biti krsna slava institucija a jos manje livada...
Vidi ovo, zemljace...Srbi imaju obicaj da slave krsnu slavu zgradama i institucijama - to je srpski obicaj
Muslimani i Hrvati nemaju taj obicaj.
Zasto bi moralo da bude kako Muslimani i HRvati hoce?
Evo, meni npr. smeta sto nijedna zgrada ili institucija u FBH nema krsnu slavu, sta cemo sa tim?
Mogu razumjeti da Muslimanima i Hrvatima smeta sto postoje krsne slave u Srpskoj, ali meni smeta sto nijedna zgrada u FBH nema slavu....
Treba nam kompromis i po tom pitanju.

Moj zakljucak: ne slazem se sa tvojim prijedlogom da nijedna zgrada ili institucija u Srpskoj nema krsnu slavu, to je srpski obicaj i to ne bi trebalo smetati.

Sta bi mogao biti kompromis?

Slusaj, zemljace...
To nije kompromis, kompromis je da se sve krsne slave ukinu skroz. Religija mora biti privatna, kontas?

Tvoje rijesenje je smijesno. By the way, sta su Muslimani? Zar si tolika zrtva propagande da nas jos nepriznajes kao narod?
Ma koji kompromis...RS je srpska i gotovo...
behavac

#2859 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote: Jedino moze biti suvisna ljudska glupost zbog karaktera svoje neogranicenosti.

A sto se tice nepromjenljivosti bilo cega...ja bih ti samo savjetovato dobronamjerno da uvijek imas na umu, ako vec ne planiras opet ratovati i prolijevati krv, da je pritisak moguce vrsiti tamo gdje postoji iole pravno uporiste za vrsenje bilo koje vrste pritiska...a pravno uporiste u Dejt. sporazumu postoji za promjenu svakog unutrasnjeg pitanja Bosne i Hercegovine, dok ne postoji za mijenjanje vanjskih granica BiH i medj.

I trenutno i u ubuduce, kao i u zadnjih 14 godina, pritisak se vrsi na relaciji Dejtonski mirovni sporazum-Bosna i Hercegovina-medjunarodno preuzete obaveze Bosne i Hercegovine u euro-atlantske integracije.

Vidjecemo koja ce pitanja i stavovi pucati po savovima kad je gore navedeno u pitanju.
Ja volim reci jedino su ljudska glupost i svemir neograniceni a za ovo drugo nisam siguran... :D

Normalno da ne planiram ratovati a jos manje prolijevati krv...
I ja ne govorim ni o kakvim pritiscima nego iskljucivo o teoretskom i tehnickoj mogucnosti za nesto...ovdje konkretno ukidanje i nezavisnost RS-a.
A ako pod tu krv smatras da to tog moze doci ako RS postane nezavisna, znaj da neki smatraju da ce se takodje krv proliti i ako se RS ukine...

Ali kako ne shvatas da teoretski kad bi se svi dogovorili, promjenili ustav i dali RS-u mogucnost za otcepljenje da bi se to moglo i uraditi...
Naravno da se ovo nece desiti...a isto vazi i za ukidanje RS-a sto se opet nece dogoditi...
Druga stvar ja licno mislim da BIH treba uci u EU i da RS treba ostati kao dio BIH...vjerujem da vec znas onaj moj prijedlog i tu nema nikakvog pucanja, pa ni po savovima, vec kompromis i saradnja...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2860 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

Image
„Imam problema sa retorikom” :mrgreen:

Image
Lijepa vremena blagostanja :mrgreen:
nokia6170

#2861 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote:
behavac wrote: Jedino moze biti suvisna ljudska glupost zbog karaktera svoje neogranicenosti.

Ja volim reci jedino su ljudska glupost i svemir neograniceni a za ovo drugo nisam siguran... :D

I ja ne govorim ni o kakvim pritiscima nego iskljucivo o teoretskom i tehnickoj mogucnosti za nesto...ovdje konkretno ukidanje i nezavisnost RS-a.
A ako pod tu krv smatras da to tog moze doci ako RS postane nezavisna, znaj da neki smatraju da ce se takodje krv proliti i ako se RS ukine...

Ali kako ne shvatas da teoretski kad bi se svi dogovorili, promjenili ustav i dali RS-u mogucnost za otcepljenje da bi se to moglo i uraditi...
Naravno da se ovo nece desiti...a isto vazi i za ukidanje RS-a sto se opet nece dogoditi...
Druga stvar ja licno mislim da BIH treba uci u EU i da RS treba ostati kao dio BIH...vjerujem da vec znas onaj moj prijedlog i tu nema nikakvog pucanja, pa ni po savovima, vec kompromis i saradnja...
ja jedno ti drugo...da malo razjasnimo stvar...dejton su potpisale 3 ugovorne strane: SR Jugoslavija (danas Srbija), R Hrvatska i R Bosna i Hercegovina. U sporazumu su se sve tri strane obavezale da priznaju jedni druge i da se obavezuju braniti suverenitet i vanjske granice jedni drugih. Pazi behavac, ovdje se radi o medjunarodno preuzetoj obavezi sve tri ugovorne strane...sto znaci analogno da Srbija ima obavezu da brani teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Ali Srbija nema obavezu prema Dejtonu da brani unutrasnje uredjenje Bosne i Hercegovine koje je u potpunosti u nadleznosti institucija Bosne i Hercegovine.

Na drugoj strani annex 4 kao Ustav BiH ne daje ni teoretsku mogucnost ukidanja Bosne i Hercegovine cak ni referendum nije predvidjen kao oblik demokratskog volje naroda...ali volje naroda cijele BiH), dok istovremeno daje teoretsku mogucnost mijenjanja svih unutrasnjih pitanja, ukljucujuci i teritorijalnu reorganizaciju. Opet ponavljam, sve sto se unutrasnjih pitanja u BiH je u nadleznosti Institucija BiH, a nikako institucija nizih nivoa vlasti, odnosno entiteta...koji samo mogu imati savjetodavnu ulogu. Ustav BiH je vrlo izricit ko ima pravo i nadleznost da mijenja Ustav.
Mogly

#2862 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mogly »

nokia6170 wrote:
Na drugoj strani annex 4 kao Ustav BiH ne daje ni teoretsku mogucnost ukidanja Bosne i Hercegovine cak ni referendum nije predvidjen kao oblik demokratskog volje naroda...ali volje naroda cijele BiH), dok istovremeno daje teoretsku mogucnost mijenjanja svih unutrasnjih pitanja, ukljucujuci i teritorijalnu reorganizaciju. Opet ponavljam, sve sto se unutrasnjih pitanja u BiH je u nadleznosti Institucija BiH, a nikako institucija nizih nivoa vlasti, odnosno entiteta...koji samo mogu imati savjetodavnu ulogu. Ustav BiH je vrlo izricit ko ima pravo i nadleznost da mijenja Ustav.
Prvi član ustava SFRJ je rekao da niko nema pravo potpisati kapitulaciju Jugoslavije. Vježbe radi, interesuje me kako bi se ponašao kada bi se formirala komisija pravnika EU i dala mišljenje da RS ima pravo na otcijepljenje ukoliko se građani na referendumu dvotrećinskom većinom opredijele za, kršeći i ustavom zagarantovanu konstitutivnost :?:
PalaSa Marsa

#2863 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by PalaSa Marsa »

pici wrote:Image
„Imam problema sa retorikom” :mrgreen:

Image
Lijepa vremena blagostanja :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pici :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: padoh sa stolice :-) :lol:
dallton

#2864 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

Mogly wrote:
nokia6170 wrote:
Prvi član ustava SFRJ je rekao da niko nema pravo potpisati kapitulaciju Jugoslavije. Vježbe radi, interesuje me kako bi se ponašao kada bi se formirala komisija pravnika EU i dala mišljenje da RS ima pravo na otcijepljenje ukoliko se građani na referendumu dvotrećinskom većinom opredijele za, kršeći i ustavom zagarantovanu konstitutivnost :?:
niko je legalno nije ni potpisao - nego je milosevic nelegalno promjenio pravni sistem sfrj i ustav srbije i pretvorio srbiju u otpadnika od jugoslavije...
Mogly

#2865 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mogly »

dallton wrote:
niko je legalno nije ni potpisao - nego je milosevic nelegalno promjenio pravni sistem sfrj i ustav srbije i pretvorio srbiju u otpadnika od jugoslavije...
Prihvatanjem tog pravnog silovanja kao legalnog čina za osnov novih rješenja, nanizala se nezavisnost, RS... Dokle?!
dallton

#2866 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

BANJA LUKA - Premijer Republike Srpske (RS) Milorad Dodik kazao je u interjvuu austrijskom dnevniku "Standard" da je RS u svom sadašnjem teritorijalnom i političkom kapacitetu - nepovrediva, kako je to i definirano Daytonskim sporazumom, te da je dokazala da se samostalno može održati i da provodi standarde moderne Europe i potpuno ravnopravno tretira sve nacionalnosti.

- Ako se gospoda iz Federacije BiH suglase o novim entitetima u okviru Federacije - nemam ništa protiv. Federacija je za nas inozemstvo, objasnio je Dodik.

Premijer RS ukazao je da je "godinama visoki predstavnik bio motor politike u Sarajevu, da je smijenio više od 200 demokratski izabranih ljudi u RS, da je oduzimao fondove, novac, sporio prava, sve u ime, navodno, normalne Bosne", ali da je međunarodnoj zajednici, u međuvremenu, postalo jasno da je RS faktor koji će opstati.

- Sada postoji želja u Sarajevu da ponovo dođe neki strani maharadža, Britanac valjda, koji bi se ponašao kao slon u porculanskoj radnji , rekao je Dodik. On je podsjetio da je visoki predstavnik zadužen za provođenje Daytonskog sporazuma, ocijenivši da, " umjesto da se doslovno implementira Daytonski sporazum - tumači njegov smisao i duh ".

Dodik je ponovio protivljenje jačanju središnje vlasti, ocijenivši da BiH ima šanse da se održi samo kao savez veoma samostalnih jedinica.

"Mi, načelno, nismo protiv Bosne, ali to sigurno nije Bosna onakva kako se u Sarajevu predstavlja", istakao je Dodik i ocijenio da se BiH održala, jer je tako željela međunarodna zajednica.

"Dobila je međunarodni legitimitet, jer su je velike zemlje priznale. Međutim, Bosni nije nikada pošlo za rukom da uspostavi unutarnji suverenitet i legitimitet. To je ključ problema, jer se malo država održalo na osnovu međunarodnog suvereniteta", objasnio je Dodik.

Dodik je u intervjuu "Standardu" rekao da je BiH za RS - prisila i rezultat Daytonskog mirovnog sporazuma.
Na pitanje kako premijer RS sebe identificira, odgovorio je: "Kao čovjek koji prihvaća pravo - ja je priznajem. Ali, ako me pitate za moje emocije, onda ću uvijek reći da sam iz RS. A ako ova identifikacija nije dovoljna - onda kažem da sam iz Beograda, iz Srbije".
vidi sto se dodo zadao po svijetu, sigurno su mu trabanti dosapnuli sta se valja njegovim putem - otici ces kao i oni prije tebe :D
nokia6170

#2867 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Mogly wrote:
nokia6170 wrote:
Da ti udovoljim interesovanju, prihvatio bih takvu odluku. Sta si mislio da cu odgovoriti da bi mi takva odluka posluzila kao izgovor za etnicko ciscenje i genocid kao sto je posluzila srpskoj politici. Jeftin pokusaj pranja vlastite savjesti i izjednacavanja strana u proslom ratu.

Samo te jebe jedan momenat u toj cijeloj prici...kazes gradjani bi odlucili o odcjepljenju rs-a...a vidis tu ima problem...ne odlucuju gradjani o tome, vec konstitutivni narodi jer u Ustavu RS-a stoji da je RS vlasnistvo tri konstitutivna naroda...sto znaci da organizujes referendum u rs i da 99 % gradjana srba kaze da je ZA otcjepljenje, ovih 1 % ostala dva konstituvina naroda ce ti ponistiti tu odluku i na Ustavnom sudu RS-a i nema nista od odcjepljenja. Al ti jos nisi dosao do tog mentalnog stadijuma da na ovaj nacin percipiras stvari i realnosti.

Jedino ako ce se srpska politika igrati opet sile, ubijanja, silovanja, etnickog ciscenja i genocida da ostvari svoje ciljeve, onda bi samo podsjetio na sudbinu RSK i danasnji omjer snaga po tom pitanju.
behavac

#2868 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote:
behavac wrote: Ja volim reci jedino su ljudska glupost i svemir neograniceni a za ovo drugo nisam siguran... :D

ja jedno ti drugo...da malo razjasnimo stvar...dejton su potpisale 3 ugovorne strane: SR Jugoslavija (danas Srbija), R Hrvatska i R Bosna i Hercegovina. U sporazumu su se sve tri strane obavezale da priznaju jedni druge i da se obavezuju braniti suverenitet i vanjske granice jedni drugih. Pazi behavac, ovdje se radi o medjunarodno preuzetoj obavezi sve tri ugovorne strane...sto znaci analogno da Srbija ima obavezu da brani teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine.

Ali Srbija nema obavezu prema Dejtonu da brani unutrasnje uredjenje Bosne i Hercegovine koje je u potpunosti u nadleznosti institucija Bosne i Hercegovine.

I ja da kazem ja jedno a ti drugo...
Srbija i Hrvatska jesu potpisnice Dejtona kao i sto su jos neke druge garanti i svi i imaju obavezu da postuju BIH ustav i brane teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, pod uslovom da on nelegalno bude doveden u pitanje...
Ali ja ovdje govorim o legalnom otcepljnu...jer ako bi se Bosnjaci,Srbi i Hrvati se dogovorili da promjene ustav i u novom bude definisano da RS ima pravo na otcepljenje, i taj ustav se 2/3 vecinom usvoji i RS proglasi nezavisnost i svi prihvate...pa naravno da nece tad niko sa strane reci... ne mozete se tako dogovoriti...
Znaci tehnicki kad bi se svi slozili i promjenili ustav i dali pravo RS-u na nezavisnost to bi bilo apsolutno moguce...ali ponavljam to se nece desiti...
A za ukidanje RS-a je isto potrebno da se svi sloze, a opet ni za to se ne slazu...
Poenta je da je moguce sve za sto se svi sloze...kako ne kontas...

A i nisam ni dovodio u pitanje nadleznosti institucija BiH, naravno da je jedino BIH parlament moze mjenjati ustav i to po predvidjenoj proceduri...pa ja o tom i govorim...
dallton

#2869 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

BANJA LUKA - Naoružavanje pripadnika vehabijskog pokreta i bošnjačkog stanovništva na prostoru Republike Srpske i Federacije BiH, kao i prikupljanje novca za njihovo djelovanje, ubrzano je u posljednje tri godine, tvrdi banjolučki «Glas Srpske», pozivajući se na vlastitu dokumentaciju.

Naime, prema dokumentaciji koja je u navodno posjedu tog lista, izvršeno je više primopredaja nekoliko stotina automatskih pušaka i pištolja, desetina kilograma eksploziva, tisuća komada streljiva, te novca.
Prema tim dokumentima, u naoružavanju vehabija sudjeluju i Sanad Hebib, rođak bivšeg pomoćnika ministra policije RBiH Avde Hebiba, te imam džemata Tevhid u Beču u Austriji Muhamed Porča, koji je neformalni vođa vehabijskog pokreta u BiH.
Spominje se i Ismet Dahić, ali nije poznato je li riječ o bivšem ministru policije Kantona Sarajevo ili se radi o drugoj osobi istog imena.

U dokumentu pod nazivom "Spisak prijema oružja", datiranom na 3. ožujka 2006. godine, Zenica, stoji da je Naser Abdurahman Al-Saed "za džemat Lišnja Salku Vukoviću predao 10 komada automatskog naoružanja, osam automatskih pušaka, dva kalašnjikova i 50 okvira sa municijom". Lišnja je selo kod Prnjavora, navodi se da je dostava oružja za Lišnju "izvršena preko pogrebnog preduzeća Sveti Anto" iz Zenice.

- Senadu Džiniću predano je 17 automatskih pušaka i 51 okvir sa municijom. Đevadu Haliliću predano je pet pištolja marke duga devetka i 100 komada metaka - navedeno je u dokumentu.
Dalje stoji da je za džemat Prnjavor Senadu Čajiću predano 15 automatskih pušaka i sanduk municije. Za selo Konjuhovce, piše, "dostavu je izvršio Muhamed Porča".
- Mehemedu Husoviću, Prnjavor, predano je 12 pištolja marke TT kalibra 7,62 mm, i 24 okvira sa municijom. Novac u iznosu od 50.000 KM uplaćen je na račun Mirsada Srebrenikovića u Zagreb - stoji u dokumentu koji je potpisao Al-Saed.
"Glas Srpske" tvrdi i da je u posjedu i računa koji je poduzeće "Sveti Anto" izdalo na ime Admir Hađiselimović za navodno kupljenu pogrebnu opremu i druge troškove.

U zapisniku o kupovini, koji je sačinio i potpisao Omer Kebić, navedeno je da je 23. marta 2006. godine izvršena kupovina 40 pištolja TT, 1.000 komada metaka kalibra 7,62 milimetra.
- Na Račun Reufa Bjelopoljca uplaćeno je 19.500 KM. Pištolji su predati Admiru Hađiselimoviću u kampu na Vjetrenicama. Ostatak novca je predat Halidu Mujezinoviću. Tačno 6.000 KM - navedeno je u zapisniku.
Treći dokument je "zapis o izdavanju oružja", datiran na 17. jun 2007. godine u Zenici, koji je potpisao Asim Hamzić.
- U Zenici je 16. juna 2007. godine po naredbi gospodina Ćustovića izdano braći Hamzić iz Dervente sljedeće naoružanje. Asimu Hamziću 15 automatskih pušaka i 1.250 metaka kalibra 7,62 mm, dva pištolja marke duga devetka i 50 metaka. Ševki Hamziću sedam kilograma plastičnog eksploziva, šest pištolja kalibra 7,65 milimetara i 120 metaka - navedeno je u zapisniku.
Dodaje se da je trećem bratu Edinu Hamziću predano pet automatskih pušaka, 700 metaka kalibra 7,62 mm, snajper kalibra 7,9 mm sa optikom i 50 metaka kalibra 7,9 mm.
U jednom dokumentu se navodi da je u Zenici 9. augusta 2007. godine Admir Hađiselimović u prisustvu Omera Kebića predao Sanadu Hebibu, rođaku Avde Hebiba, 45.000 eura "u kontekstu dogovora braće iz Sandžaka i Kosova za potrebe braće iz kampa Nanija".

Jedan od dokumenata je i zapisnik o primopredaji naoružanja i novca u Zavidovićima 9. januara 2007. godine između Ismeta Dahića i Reufa Tabakovića. Tabaković je preuzeo 117 automatskih pušaka, tri sanduka ručnih bombi M57, 50 pištolja TT 7,62 mm, 25 kilograma plastičnog eksploziva i novac u iznosu od 32.000 KM za kupovinu eksploziva marke "vitezit".

Muhamed Porča i njegov bliski prijatelj Zekerijah Mulamustafić takođe danima nisu odgovarali na telefonske pozive.
U zapisniku Islamskog vehabijskog centra Crkvice, datiranom na 22. avgust 2007. godine, Zenica, navedeno je da je sekretar IVC Haris Švraka "pomoć koja je upućena preko IKB banke u iznosu od 80.000 maraka za potrebe džemata Nemila uručio Idrizu Kokiću".

- Za potrebe braće u Bočinji 35.000, za izgradnju džamije u Doboju 10.000, za borca 7. muslimanske brigade Aliju Jusagića 5.000, za kupovinu oružja za braću na Kosovu 30.000. Novac za Kosovo preuzeli su Selim Neđipi i Abit Abazi, stoji u dokumentu.
U Uredu za odnose s medijima EUFOR-a nemaju podatke o ovome, piše list, jer su "ingerencije te vrste na domaćim obavještajnim i sigurnosnim službama".

Glasnogovorniku SIPA-e Željki Kujundžiji list je uputio pitanja u pisanoj formi, ali odgovori nikada nisu stigli.
Direktor Uprave policije MUP-a Federacije BiH Zlatko Miletić kaže da nema saznanja o ovom naoružavanju.
- Rezultati istrage o djelovanju vehabija i selefija još nisu za medije - kaže Miletić.
U kabinetu direktora policije RS također kažu da policija ne može da govori o operativnim saznanjima, jer ta krivična djela još nisu procesuirana.
po vec vidjenom scenariju, dodini trabanti osjecajuci drmanje tla kao najavu zemljotresa, pokusavaju da sve naoruzavanje predstave kao odbranu od "fundamentalista"...e ta prica vise nece proci
nokia6170

#2870 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote:
behavac wrote: Ja volim reci jedino su ljudska glupost i svemir neograniceni a za ovo drugo nisam siguran... :D

I ja da kazem ja jedno a ti drugo...
Srbija i Hrvatska jesu potpisnice Dejtona kao i sto su jos neke druge garanti i svi i imaju obavezu da postuju BIH ustav i brane teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, pod uslovom da on nelegalno bude doveden u pitanje...
Ali ja ovdje govorim o legalnom otcepljnu...jer ako bi se Bosnjaci,Srbi i Hrvati se dogovorili da promjene ustav i u novom bude definisano da RS ima pravo na otcepljenje, i taj ustav se 2/3 vecinom usvoji i RS proglasi nezavisnost i svi prihvate...pa naravno da nece tad niko sa strane reci... ne mozete se tako dogovoriti...
Znaci tehnicki kad bi se svi slozili i promjenili ustav i dali pravo RS-u na nezavisnost to bi bilo apsolutno moguce...ali ponavljam to se nece desiti...
A za ukidanje RS-a je isto potrebno da se svi sloze, a opet ni za to se ne slazu...
Poenta je da je moguce sve za sto se svi sloze...kako ne kontas...

A i nisam ni dovodio u pitanje nadleznosti institucija BiH, naravno da je jedino BIH parlament moze mjenjati ustav i to po predvidjenoj proceduri...pa ja o tom i govorim...
Pa tako onda behavac reci...ti pricas SBBKBB- sta bi bilo kad bi bilo situacijama..ako ovo ako ono, a ja ti pricam kakva je trenutna pravna situacija...kao legalista ja se krecem u prostoru sadasnjeg i moguceg...a sadasnje stanje ponavljam opet dozvoljava pravno promjenu svih unutrasnjih elemenata, zabranjuje promjenu teritorijalnog intergriteta i suvereniteta bosne i hercegovine i njenih vanjskih granica. Prema danasnjem ustavu, suverenitet imaju konstitutivni narodi i ostali gradjani, odnosno drzava Bosna i Hercegovina kao produkt volje nosilaca njenog suverenitet, a ne njene teritorijalne jedinice.
Mogly

#2871 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mogly »

nokia6170 wrote:
Da ti udovoljim interesovanju, prihvatio bih takvu odluku. Sta si mislio da cu odgovoriti da bi mi takva odluka posluzila kao izgovor za etnicko ciscenje i genocid kao sto je posluzila srpskoj politici. Jeftin pokusaj pranja vlastite savjesti i izjednacavanja strana u proslom ratu.

Samo te jebe jedan momenat u toj cijeloj prici...kazes gradjani bi odlucili o odcjepljenju rs-a...a vidis tu ima problem...ne odlucuju gradjani o tome, vec konstitutivni narodi jer u Ustavu RS-a stoji da je RS vlasnistvo tri konstitutivna naroda...sto znaci da organizujes referendum u rs i da 99 % gradjana srba kaze da je ZA otcjepljenje, ovih 1 % ostala dva konstituvina naroda ce ti ponistiti tu odluku i na Ustavnom sudu RS-a i nema nista od odcjepljenja. Al ti jos nisi dosao do tog mentalnog stadijuma da na ovaj nacin percipiras stvari i realnosti.

Jedino ako ce se srpska politika igrati opet sile, ubijanja, silovanja, etnickog ciscenja i genocida da ostvari svoje ciljeve, onda bi samo podsjetio na sudbinu RSK i danasnji omjer snaga po tom pitanju.
Čemu nepotrebne diskvalifikacije, podmetanja :roll: Ne oravdavam RS, dapače, pa valjda je to jasno.
Ako bi prihvatio odluku takve komisije, znači da bi prihvatio kršenje ustavom zagarantovane konstitutivnosti :shock: Zašto se onda pozivaš na crveno u tvome postu :?:

Ne možeš tražiti prava ako se pozivaš na principe koje selektivno primjenjuješ :!:
nokia6170

#2872 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

Mogly wrote:
nokia6170 wrote:

Čemu nepotrebne diskvalifikacije, podmetanja :roll: Ne oravdavam RS, dapače, pa valjda je to jasno.
Ako bi prihvatio odluku takve komisije, znači da bi prihvatio kršenje ustavom zagarantovane konstitutivnosti :shock: Zašto se onda pozivaš na crveno u tvome postu :?:
Ne možeš očekivati da te neko prihvati za ozbiljnog sagovornika ako tražiš prava pozivajući se na principe koje selektivno primjenjuješ. Mogao bih ovo i velikim fontom, ali snagu argumenta ne određuje veličina slova ;-)
Ne radi se tu u podmetanjima vec o cinjenicama...ljudi iz neznanja vjerovatno vole porediti mnoge stvari..pa tako su prije poredili Jugoslaviju i njen raspad sa raspadom SSSR gdje su konstatovali da je to posto je Rusija sljednik SSSR-u da onda nema razloga da i Srbija ne bude jedini pravi sljednik SFRJ...pogresno i zabludnicki naravno...niko tom jadnom glupom narodu nije u stanju razjasniti da je svaka situacija individualna i neuporediva, jer zakljucci jedne mirovne konferenecije i pristupi rjesavanja jednog problema ne obavezuju pravno drugu pravnu situaciju. Tako i danas...ljudi prave paralelu sa zakljuccima mirovne konferecncije za SFRJ sa nekom potencijalnom buducom pravnom situacijom za BiH, koja dapace nije cak ni izvjesna.

Ne znam cemu potreba stalnog nekog poredjenja SFRJ i BiH kada se radi o dvije neuporedive pravne situacije...ne samo pravne vec i historijske.
behavac

#2873 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by behavac »

nokia6170 wrote: Pa tako onda behavac reci...ti pricas SBBKBB- sta bi bilo kad bi bilo situacijama..ako ovo ako ono, a ja ti pricam kakva je trenutna pravna situacija...kao legalista ja se krecem u prostoru sadasnjeg i moguceg...a sadasnje stanje ponavljam opet dozvoljava pravno promjenu svih unutrasnjih elemenata, zabranjuje promjenu teritorijalnog intergriteta i suvereniteta bosne i hercegovine i njenih vanjskih granica. Prema danasnjem ustavu, suverenitet imaju konstitutivni narodi i ostali gradjani, odnosno drzava Bosna i Hercegovina kao produkt volje nosilaca njenog suverenitet, a ne njene teritorijalne jedinice.
Pa nema tu nista sporno, ali i ukidanje RS je situacija sta bi bilo kad bi bilo s obzirom na danasnju pravnu situaciju, tj RS se ne moze ukinuti bez da se Srbi sloze sa ti a oni se realno nece sloziti...
nokia6170

#2874 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

behavac wrote:
nokia6170 wrote: Pa tako onda behavac reci...ti pricas SBBKBB- sta bi bilo kad bi bilo situacijama..ako ovo ako ono, a ja ti pricam kakva je trenutna pravna situacija...kao legalista ja se krecem u prostoru sadasnjeg i moguceg...a sadasnje stanje ponavljam opet dozvoljava pravno promjenu svih unutrasnjih elemenata, zabranjuje promjenu teritorijalnog intergriteta i suvereniteta bosne i hercegovine i njenih vanjskih granica. Prema danasnjem ustavu, suverenitet imaju konstitutivni narodi i ostali gradjani, odnosno drzava Bosna i Hercegovina kao produkt volje nosilaca njenog suverenitet, a ne njene teritorijalne jedinice.
Pa nema tu nista sporno, ali i ukidanje RS je situacija sta bi bilo kad bi bilo s obzirom na danasnju pravnu situaciju, tj RS se ne moze ukinuti bez da se Srbi sloze sa ti a oni se realno nece sloziti...
Pa slazem se...samo onda treba isto tako Srbima u BiH, a posebice u RS-u fino objasniti da RS nije samo srpska vec i bosnjacka i hrvatska i objasniti politicarima u rs-u da kada koriste rijeci MI, NAMA, NASA i slicno prestanu to zloupotrebljavati identificiranjem samo sa voljom sa jednim narodom. Politicari u RS-u, a pogotovo premijer i predsjednik RS predstavljaju ustavno ravnopravno sva tri konstitutivna naroda i tako treba da se ponasaju, a ne da iskljucivo identificiraju RS sa interesima srpskog naroda.

Jel tako?
Mogly

#2875 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Mogly »

nokia6170 wrote:
Ne radi se tu u podmetanjima vec o cinjenicama...niko tom jadnom glupom narodu nije u stanju razjasniti da je svaka situacija individualna i neuporediva...

Ne znam cemu potreba stalnog nekog poredjenja SFRJ i BiH kada se radi o dvije neuporedive pravne situacije...ne samo pravne vec i historijske.
Mogly wrote:
Ne možeš tražiti prava ako se pozivaš na principe koje selektivno primjenjuješ :!:
...jer time na kraju opravdavaš postojanje RS. I pored činjenica sujetno nećeš da priznaš da si u krivu, što je zapravo i razumljivo za čovjeka kojem je narod glup.
Last edited by Mogly on 23/02/2009 16:04, edited 2 times in total.
Locked