Snajperisti u Sarajevu..

Post Reply
Gojeni H

#2851 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

U velikom broju slucajeva se ne slazem s forumasem @ex-liberal i ovo nije prva tema na kojoj svjesno ili ne pokusava da relativizira neke izuzetno ozbiljne stvari za nas Bosnjake. Nerijetko zna da baca ove "bombe" zvane teorije o zavjeri, a koje treba da sluze da se demoralizira nepronicljivi dio patriotski nastrojene populacije.
Obicno mu repliciram nastojeci da njegove izjave pobijem validnim argumentima.

Medjutim, ukoliko je pola istina od onoga sto je u nekoliko navrata opisao u svojim postovima na ovom forumu, mislim da nije nimalo u redu da ga se naziva ili uporedjuje s cetnicima.

Izvinjavam se na off-topicarenju.
Ramzess Veliki

#2852 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

The BEN10 wrote:Priča od jednog poznatog oficira iz rata - veli, zamolili ga da se na putu prema liniji obrati vojnicima. I tako ja krenem pričati, kad se javlja jedan vojnik i poče pričati kako je rat glupost, kako se ubijamo džaba i sl. Prekinem ja njega i nastavim, kad on opet ulijeće. Tako bi i treći put. Kad, zaustavim se ja i pitam ga - dobro vojniče, reci ti nama kako se zoveš. Kad on se kaže unezgodio, šta je to bitno, tamo-vamo. Samo ti reci kako se zoveš. Kad će ti taj vojnik - Zoran...
Dakle, te priče o relativiziranju i predstavljanju nas i njih kao da smo isti zna se od koga dolaze, u najboljem slučaju se radi o onima koji su ostali na našoj strani a bili su srbi ili hrvati, a bilo im je teško osuditi pripadnike svog naroda koji ubijaju nedužne civile. Pa je onda naravno jedino rješenje palamuditi kako se ubijamo, a nakon rata izmišljati priče i teorije zavjere...
Ma bilo ih je i muslimana, to su oni fol umjetnici, štreberi, mamini sinčići, koje su u školi slali po cigare i nikad se nisu pobili zbog cure, i oni su isto tako cmoljili kako su humanisti, pacifisti ... kako bih im ja rado na tu priču pustio čete sa Ravne Gore pa nek' njima objašnjavaju šta je pacifizam. :roll:
The BEN10

#2853 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by The BEN10 »

Ramzess Veliki wrote:
The BEN10 wrote:Priča od jednog poznatog oficira iz rata - veli, zamolili ga da se na putu prema liniji obrati vojnicima. I tako ja krenem pričati, kad se javlja jedan vojnik i poče pričati kako je rat glupost, kako se ubijamo džaba i sl. Prekinem ja njega i nastavim, kad on opet ulijeće. Tako bi i treći put. Kad, zaustavim se ja i pitam ga - dobro vojniče, reci ti nama kako se zoveš. Kad on se kaže unezgodio, šta je to bitno, tamo-vamo. Samo ti reci kako se zoveš. Kad će ti taj vojnik - Zoran...
Dakle, te priče o relativiziranju i predstavljanju nas i njih kao da smo isti zna se od koga dolaze, u najboljem slučaju se radi o onima koji su ostali na našoj strani a bili su srbi ili hrvati, a bilo im je teško osuditi pripadnike svog naroda koji ubijaju nedužne civile. Pa je onda naravno jedino rješenje palamuditi kako se ubijamo, a nakon rata izmišljati priče i teorije zavjere...
Ma bilo ih je i muslimana, to su oni fol umjetnici, štreberi, mamini sinčići, koje su u školi slali po cigare i nikad se nisu pobili zbog cure, i oni su isto tako cmoljili kako su humanisti, pacifisti ... kako bih im ja rado na tu priču pustio čete sa Ravne Gore pa nek' njima objašnjavaju šta je pacifizam. :roll:
Tačno tako.
exliberal-ex

#2854 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by exliberal-ex »

Gojeni H wrote:U velikom broju slucajeva se ne slazem s forumasem @ex-liberal i ovo nije prva tema na kojoj svjesno ili ne pokusava da relativizira neke izuzetno ozbiljne stvari za nas Bosnjake. Nerijetko zna da baca ove "bombe" zvane teorije o zavjeri, a koje treba da sluze da se demoralizira nepronicljivi dio patriotski nastrojene populacije.
Obicno mu repliciram nastojeci da njegove izjave pobijem validnim argumentima.

Medjutim, ukoliko je pola istina od onoga sto je u nekoliko navrata opisao u svojim postovima na ovom forumu, mislim da nije nimalo u redu da ga se naziva ili uporedjuje s cetnicima.

Izvinjavam se na off-topicarenju.

Izvinjavam se I ja na off topicu
Necu se javljat vise na ovoj temi. Nije mi bila namjera da nikog provociram ali mnoge stvari se na ovom forumu gledaju ruzicastim ocima. Ovo sto sam napisao ovdje pisem od prvog dana I nisam promjenio pricu ni za jedan detalj ali nema veze....I ovo je samo dio sta sam prezivio u Sarajevu tokom rata.
Gojen ja I ti se prepucavamo ali posteno ovi sto se prijave pa mi odmah kazu da lazem...e to me izbije iz cipela.
U svakom slucaju ja se odjavljujem od ove teme
TIToo33

#2855 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TIToo33 »

Super tema ! ima par dana sam tu citam forum.
rodjen u Sarajevu i nikad se vise nebi borio za Alijinu drzavu.Prodali su nam pricu da se borimo za nas grad,raju a nas su gurnuli ko topovsko meso da bi danas ti SDA puleni ostvarili svoju islamsku drzavicu u srcu Bosne.Doduse tada nisam bio svjestan da se za to borim ali danas je to svima jasno
goran16v

#2856 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Ramzess Veliki wrote: Ma bilo ih je i muslimana, to su oni fol umjetnici, štreberi, mamini sinčići, koje su u školi slali po cigare i nikad se nisu pobili zbog cure, i oni su isto tako cmoljili kako su humanisti, pacifisti ... kako bih im ja rado na tu priču pustio čete sa Ravne Gore pa nek' njima objašnjavaju šta je pacifizam. :roll:
Ti ocigledno imas problem, da ne upotrijedim dijagnozu karakteristicnu za post ratna stanja, sa svim koji je djele taj tvoj rambo-neustrasivi ratnik-chuck norris-davljenje tenkova zicom stav, a u medjuvremenu su te presisali u x drugih stvari su svjetlosnim godinama daleko. Nije svakome kulminacija licnog ispjeha da se bije za curu i da slabijeg posalje po cigare. Ljudi to rade na finjaka, i sam Elvis ne napisao "znao sam propade svar kad je dos;o vrada filozof:".Bio je komentar vezan za Damira Hadica kako je on bio kurir kome ste vi "zajebani" pucali klemple. Osim to je njemu tad nije bilo vise od 17 god i sto je dovoljno za respekt, tako da je komentar osim, sto je besmislen i krajnje debilan, on je sad ministar, a ti pises "3 Jesina junacka dana" po forumima, a ti razmisli zasto...
Gojeni H

#2857 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Gojeni H »

goran16v wrote:
Ramzess Veliki wrote: Ma bilo ih je i muslimana, to su oni fol umjetnici, štreberi, mamini sinčići, koje su u školi slali po cigare i nikad se nisu pobili zbog cure, i oni su isto tako cmoljili kako su humanisti, pacifisti ... kako bih im ja rado na tu priču pustio čete sa Ravne Gore pa nek' njima objašnjavaju šta je pacifizam. :roll:
Ti ocigledno imas problem sa svim koji je djele taj tvoj rambo-neustrasivi ratnik-chuck norris-davljenje tenkova zizomm stav, a u medjuvremenu su te presisali u x drugih stvari su svjetlosnim godinama daleko. Bio je komentar vezan za Damira Hadica kako je on bio kurir kome ste vi "zajebani" pucali klemple. Osim to je njemu tad nije bilo vise od 17 god i sto je dovoljno za respekt, tako da je komentar osim, sto je besmislen i krajnje debilan, on je sad ministar, a ti pises "3 Jesina junacka dana" po forumima, a ti razmisli zasto...
:?:
TIToo33

#2858 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by TIToo33 »

..medjutim uvijek je tu bio neki lik kog se bas sjecam o kom se prica da je sifra....vidio sam lika sa tad za mene svemirskom puskom bila je to ona bereta cini mi se, kalibar 12.7 ...i lik sa cetri optike u rusaku ., profesionalni vojnik iz legije stranaca ovamo dosao jer mu je brat poslao poruku da mu salje papire i nebitno....ugl. Gledali smo ga kako puca lik pogadja bukvu na kilometar....tri put u minuti....kaze nikog nije ohladio.....pih ma daaaaaaaj , kad ga vidis ono coJek iz raje , ali ono nakon nekog vremena skontas s kim si sjedio....sve ti bude jasno....nije lako ni njemu zaspati .....jest da je pricao o casti i fer playu i kontrasnajperisanju , al cinjenica je da je bio u diverzantskom vodu jedini u crnoj uniformi....svi ga vole i sa svima extra lik . Sad kad pitam nekog od raje niko ne zna sta bi s njim kazu kad je stao rat otisao kako je i dosao ....eto vam snajperistu....ko zna mozda bi i on plakao da su ga uhvatili....iz fazona da se spasi ili jer je u dusi to sto jest...ne znam . Znam da ne bi zelio biti njemu ispred nisana bez obzira na fer play.....

O kojoj jedinici je rijec (brigadi), da nije druga viteska ?
goran16v

#2859 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Gojeni H wrote:
:?:
Klasicna luzerka prica, 'ta ce on, levat, nikad se nije pobio, ja mu prije rata puc'o klempe i slao ga po cigare, a "levat" svjetlosnim godinama ispred tebe...
insomnia78

#2860 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by insomnia78 »

TIToo33 wrote:Super tema ! ima par dana sam tu citam forum.
rodjen u Sarajevu i nikad se vise nebi borio za Alijinu drzavu.Prodali su nam pricu da se borimo za nas grad,raju a nas su gurnuli ko topovsko meso da bi danas ti SDA puleni ostvarili svoju islamsku drzavicu u srcu Bosne.Doduse tada nisam bio svjestan da se za to borim ali danas je to svima jasno
Pa nista onda, ti si se treb'o predati

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
Repetitor

#2861 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

goran16v wrote:
Ti ocigledno imas problem, da ne upotrijedim dijagnozu karakteristicnu za post ratna stanja, sa svim koji je djele taj tvoj rambo-neustrasivi ratnik-chuck norris-davljenje tenkova zicom stav, a u medjuvremenu su te presisali u x drugih stvari su svjetlosnim godinama daleko. Nije svakome kulminacija licnog ispjeha da se bije za curu i da slabijeg posalje po cigare. Ljudi to rade na finjaka, i sam Elvis ne napisao "znao sam propade svar kad je dos;o vrada filozof:".Bio je komentar vezan za Damira Hadica kako je on bio kurir kome ste vi "zajebani" pucali klemple. Osim to je njemu tad nije bilo vise od 17 god i sto je dovoljno za respekt, tako da je komentar osim, sto je besmislen i krajnje debilan, on je sad ministar, a ti pises "3 Jesina junacka dana" po forumima, a ti razmisli zasto...

Moram ti ja replicirati u vezi nečega.
Ja sam pisao da su Damiru Hadzicu pucali klempe i jesu mu pucali klempe.Bio je ko fol nekakav kurir u 3-ćem bataljonu,a pošto ti ne znaš situaciju kakva je bila u Dobrinji sigurno,evo da ti pokušam ja to dočarati nekako.Tog istog Hadžića bih ja stavio u ravan sa sinom od Safeta Alihodže,kojem je vrli glavati babuka kao komadant bataljona,u sred rata nabavio novu alfa uniformu,dao mu magnum 357 za pas(pojas) i mali glavati kretenko išao i maltretirao svoje vršnjake po Dobrinji kurčeći se.Pa je tako jedne prilike naletio na nekoga ko je meni blizak,pa sam sutradan otišao i njega i glavatog mu babu umalo kroz prozor od komande bataljona izbacio.
To što je sad on ministar ,znaš koliko mene zaboli donji ekstremitet za to? Zavrsio fakultet u Travniku i pokupio svo zvanje svijeta. Hoću da ti kažem dok su borci iz rovova za jednu uniformu morali po cijelu noć da pronose kroz tunel robu za Alemka,neko je te uniforme dijelio kome ne treba.
Zbog Damira Hadzica i njegovog mentora ''Slučajnog Prolaznika'',te njima dvoma sličnih,ja sam danas hiljadama kilometara daleko od svoje domovine,jer mi je puna čuna bila ''pacifista i mirotvoraca'' koji su poslije rata izmilili na vodeće pozicije ko žohari,i kasnije uzeli sve za sebe.

Ono što Ramzes kaže,100% se slažem sa njim.
Pa valjda svi znamo da su na samom početku rata,osim regularnih snaga policije,u odbranu stali većinom oni mangupi,jalijaši,i ona vrsta raje koje Ramzes spominje.
Sigurno nisu stali štreberi i filozofi,jer oni su iz podruma palamudili i nagađali.I danas takve imamo koji po forumima prosipaju svoje nebuloze,prosipaju svu pamet svijeta,i što je još tužnije pojedinim ljudima,ovde forumašima daju sebi za pravo da im daju dijagnoze,da ih nazivaju pogrdnim imenima i slično.
E sad gorane 16 ventila nadji se ti u svemu tome pobrojanom.

I ako na podforumu vezano za automobile imas toliko vremena da prosipaš pamet,daj molim te uozbilji se već jednom i poštedi nas sve svog nastupa i karakterisanja osoba da su debili,maloumnici,ovakvi i onakvi...

Živio
z1gaa

#2862 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by z1gaa »

Repetitor wrote:
goran16v wrote:

Moram ti ja replicirati u vezi nečega.
Ja sam pisao da su Damiru Hadzicu pucali klempe i jesu mu pucali klempe.Bio je ko fol nekakav kurir u 3-ćem bataljonu,a pošto ti ne znaš situaciju kakva je bila u Dobrinji sigurno,evo da ti pokušam ja to dočarati nekako.Tog istog Hadžića bih ja stavio u ravan sa sinom od Safeta Alihodže,kojem je vrli glavati babuka kao komadant bataljona,u sred rata nabavio novu alfa uniformu,dao mu magnum 357 za pas(pojas) i mali glavati kretenko išao i maltretirao svoje vršnjake po Dobrinji kurčeći se.Pa je tako jedne prilike naletio na nekoga ko je meni blizak,pa sam sutradan otišao i njega i glavatog mu babu umalo kroz prozor od komande bataljona izbacio.
To što je sad on ministar ,znaš koliko mene zaboli donji ekstremitet za to? Zavrsio fakultet u Travniku i pokupio svo zvanje svijeta. Hoću da ti kažem dok su borci iz rovova za jednu uniformu morali po cijelu noć da pronose kroz tunel robu za Alemka,neko je te uniforme dijelio kome ne treba.
Zbog Damira Hadzica i njegovog mentora ''Slučajnog Prolaznika'',te njima dvoma sličnih,ja sam danas hiljadama kilometara daleko od svoje domovine,jer mi je puna čuna bila ''pacifista i mirotvoraca'' koji su poslije rata izmilili na vodeće pozicije ko žohari,i kasnije uzeli sve za sebe.

Pa valjda svi znamo da su na samom početku rata,osim regularnih snaga policije,u odbranu stali većinom oni mangupi,jalijaši,i ona vrsta raje koje Ramzes spominje.
Sigurno nisu stali štreberi i filozofi,jer oni su iz podruma palamudili i nagađali.I danas takve imamo koji po forumima prosipaju svoje nebuloze,prosipaju svu pamet svijeta,i što je još tužnije pojedinim ljudima,ovde forumašima daju sebi za pravo da im daju dijagnoze,da ih nazivaju pogrdnim imenima i slično.

I ako na podforumu vezano za automobile imas toliko vremena da prosipaš pamet,daj molim te uozbilji se već jednom i poštedi nas sve svog nastupa i karakterisanja osoba da su debili,maloumnici,ovakvi i onakvi...

Živio
Lijepo receno i objasnjeno idemo dalje :D :lol:
goran16v

#2863 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Repetitor wrote: Moram ti ja replicirati u vezi nečega.

Živio
Evo ga prepoznao se...
Samo kratko pitanje, koliko je Damir Hadzic, koji je 76. godiste, imao godina kad je bio kurir kad si mu ti, neustrasivi borac i strah i trepet i zamalo izbacivac iz komande bataljona, pucao klempe? Veliki si heroj!
Ne pada napamet da ga branim, ali si fakat prije svega jadan, a onda i smijesan sa tom pricom o Travnickim fakultetima, osim sto je Hadzic kao anonimus zavrsio fakultet prije 15 god, zavrsi ti taj Travnicki kad si tako pametan...
Kao sto napisah, klasicna luzerska prica, 'ta ce on ministar, ja mu u ratu puco klepe... Eto on je levat a ti sad sam sebi pucaj klempe hiljadam km daleko!
PM72

#2864 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Vas tačno treba uz zid pa postreljati ...onim kuglicama za paintball.Jebo vas prepucavanje.Ja sve kontam evo nečeg pametnog napisanog,nekog iskustva ili doživljaja a ono...

P.S.Damir je završio žurnalistiku.Regularno.
goran16v

#2865 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

PM72 wrote:Vas tačno treba uz zid pa postreljati ...onim kuglicama za paintball.Jebo vas prepucavanje.Ja sve kontam evo nečeg pametnog napisanog,nekog iskustva ili doživljaja a ono...

P.S.Damir je završio žurnalistiku.Regularno.
Ne, fakat ne razumijem frustracije i komplekse forumskih Tarzana koji se hvale kako su klincu od 15 - 17 godina, koji nije zapravo morao prici uniformi, i koji ce kasnije postati ministar, pucali klempe, a onda ga uvrstili medju Travnicku akademsku zajednicu! To ti je vrlo konkretno iskustvo i dogadjaj, pucati slabijem od sebe klempe...
PM72

#2866 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Ne, fakat ne razumijem frustracije i komplekse forumskih Tarzana koji se hvale kako su klincu od 15 - 17 godina, koji nije zapravo morao prici uniformi, i koji ce kasnije postati ministar, pucali klempe, a onda ga uvrstili medju Travnicku akademsku zajednicu! To ti je vrlo konkretno iskustvo i dogadjaj, pucati slabijem od sebe klempe...
A ja opet ne razumijem tvoju stalnu potrebu za sukobom.Svi su za tebe frustrirani,kompleksaši,šupci i kakve sve pridjeve ne kačiš ljudima na forumu.Jedini si ti kao ispravan,sve vidio i doživio a čuvao skladište sa humanitarnom pomoći. :wink: Popusti malo.Taman mi se počne sviđati tvoje pisanje a onda ..... do balčaka.

Damir je ovdje nebitan.Hajrovao je u 10 godina za tri tuđa života a do prije 15 godina -nije imao para da promjeni blatobran na babinom truhlom golfu.Da su ga bogdo nogama u glavu šopali a ne klempe palili!

Nego,šta bi sa snajperistima?
goran16v

#2867 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

PM72 wrote:
A ja opet ne razumijem tvoju stalnu potrebu za sukobom.Svi su za tebe frustrirani,kompleksaši,šupci i kakve sve pridjeve ne kačiš ljudima na forumu.Jedini si ti kao ispravan,sve vidio i doživio a čuvao skladište sa humanitarnom pomoći. :wink: Popusti malo.Taman mi se počne sviđati tvoje pisanje a onda ..... do balčaka.

Damir je ovdje nebitan.Hajrovao je u 10 godina za tri tuđa života a do prije 15 godina -nije imao para da promjeni blatobran na babinom truhlom golfu.Da su ga bogdo nogama u glavu šopali a ne klempe palili!

Nego,šta bi sa snajperistima?
To sto ti ne razumijes je tvoj problem, ali to nije potreba za sukobom, to je samo reakcija na bildanje ega luzerkim pricama o klempama, slanju po cigare, ulijetanja frajeru s trebom i slicnim "podvizima".
Sto se tice sve vidio i dozivio, ukljucujuci i humanitarno skladiste, tebi kao sveprisutnom sveznadaru odavno nema premca, samo nisam znao da si postao prorok koji je 95. znao da ce Hadzic postati ministar i lopov pa ga je vec tad trebalo nogama tuci. Damir je ovdje itekako bitan, kad su mu heroji pucali klempe, njemu je bilo max 18. godina, sto vise govori o njima nego o njemu.
PM72

#2868 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by PM72 »

Nije ti bilo lahko među onolikim konzervama u skladištu Halilovići.Mogla te haringa napast' jal te Ikar potrefit' u glavušu.I ti se našao da drugima palamudiš i soliš pamet? :lol: Ramzes,Repetitor i Dozer su bili ratnici.Ni oni ti ne valjaju.Oni su više ratovali od mene možda i deset puta.A ja sam deset puta više od tebe.Pa sad ti skontaj gdje si u toj skali.Pošto si toliko nadobudan.

Opet te moram staviti na ignor.
goran16v

#2869 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

PM72 wrote:Nije ti bilo lahko među onolikim konzervama u skladištu Halilovići.Mogla te haringa napast' jal te Ikar potrefit' u glavušu.I ti se našao da drugima palamudiš i soliš pamet? :lol: Ramzes,Repetitor i Dozer su bili ratnici.Ni oni ti ne valjaju.Oni su više ratovali od mene možda i deset puta.A ja sam deset puta više od tebe.Pa sad ti skontaj gdje si u toj skali.Pošto si toliko nadobudan.

Opet te moram staviti na ignor.
Bas me nasmija za haringe i Halilovice! :lol:
Sta ti znas ko je koliko puta vise od koga ratovao i gdje je ko u skali? Jedino sto znas je brojanje tudjih postova, vodjenje forumskog registra branitelja i ko je bio veci ratnik buduci da si se sa "provjerenim" informacijama i fulama kao sveznajuci i sveprusitni vec proslavio. Ono ratnika sto ja znam, se nisu bavili opisanim "podvizima", i ako jestu ne hvale se time.

I da se vratimo na bitno, trebalo je biti veliki i *ajeban ratnik pa se na temi o snajperistima ili bilo kojoj drugoj pohvaliti kako su pucao klempe buducem ministru od 16 god.

Molim te stavi me na ignore...
Ramzess Veliki

#2870 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

goran16v wrote:
Ja sam magistar, isprojektovao sam dobar dio Sarajeva i otvaram banke pa se suzdrži od ovakvih komentara. Pušku sam uzeo kao student u 21-voj godini, a studije nastavio nakon što se potpisao Dejton. Mogao sam ostati u armiji kao oficir i primati platu ali sam se vratio studiju kao osnovnom pozivu. :novine:
goran16v

#2871 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Ramzess Veliki wrote:
goran16v wrote:
Ja sam magistar, isprojektovao sam dobar dio Sarajeva i otvaram banke pa se suzdrži od ovakvih komentara. Pušku sam uzeo kao student u 21-voj godini, a studije nastavio nakon što se potpisao Dejton. Mogao sam ostati u armiji kao oficir i primati platu ali sam se vratio studiju kao osnovnom pozivu. :novine:
Osim to se ocigledno krasi "skromnost", kao i ranije tako i sad, vezano za poziv moj licni respekt, ali ja tu ne vidim ni razlog i objasnjenje za prozivanje umjetnika, strebera i ostalih koji nednostavno nisu ni rodjeni ni preodredjeni da budu za puske...
Ramzess Veliki

#2872 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

Popusti Gorane ... Izginulo je mnogo studenata, inžinjera i drugih intelektualaca noseći pušku, mnogi su živi i rade svoje poslove a nisu na ministarskim mjestima jer kako je to jednom pukovnik Bešević rekao - "Mi (ratnici) ne odgovaramo vladajućoj kliki - mi ćemo nestati jer nas se boje. Jer se mi njih ne bojimo. Zbog toga će mirnodopsku armiju činiti oficiri koje ćemo mi obučiti a koji nisu omirisali barut. Revolucija uvijek jede svoju djecu."
A Damir je najobičniji kupljeni karijerista i poslušnik bez svoga "JA" koji je obećavao na početku a zasrao na kraju i sve naplatio. Pokazaće vrijeme.
A ako bolje pročitaš, a vidim da ne čitaš kako piše nego sam izvlačiš zaključke, ne napadam ja ciljanu grupu nego pojedince koji su se vadili na "ja sam umjetnička duša" kako bi sakrili kukavičluk. Ok, ljudski je bojati se, svi smo se mi bojali, ali kad me takav umišljeni pojedinac gleda sa visine i o meni govori da sam siledžija i kriminalac jer sam borac, a on to ne smije biti ... to je druga priča.
Ramzess Veliki

#2873 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Ramzess Veliki »

goran16v wrote:Osim to se ocigledno krasi "skromnost", kao i ranije tako i sad, vezano za poziv moj licni respekt, ali ja tu ne vidim ni razlog i objasnjenje za prozivanje umjetnika, strebera i ostalih koji nednostavno nisu ni rodjeni ni preodredjeni da budu za puske...
Opet sam skroman kad sam naveo čim se trenutno bavim, pa te molim da ne nastavljaš u tom tonu, ne želim o sebi da pišem.
Jedno pojašnjenje - i ja sam bio štreber. I posjećivao sam izložbe i pokušao sam studirati umjetnost uporedo sa građevinom ali nisam mogao. Klasični štreber ... :oops:
Poziv ne određuje da li si predodređen ili nisi. Moraš biti bolestan i nasilan da bi bio predodređen za ubijanje. Ali kad dođe taj trenutak kad iza tebe stoje djeca, nemoćni koje moraš braniti tad pušku uzima čovječnost, a ne hrabrost i ludost.
Repetitor

#2874 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by Repetitor »

Dobro te je ba 16-ventilski gorane.
Idi tamo na podforum o autima i prosipaj pamet koju si pokupio na google.
Svi smo u krivu samo si na pravom putu.

I nisam ja rek'o da sam Hadzicu puc'o klempe,jer ja sam ipak stariji od njega dosta,nije mi bio raja a na kraju krajeva ne priliči mi da nekome pucam klempe.
Ali želim da ti kazem,da nije bilo momaka poput Remzije,Muhe,Himze,Kalema i drugih,koji su rahmetli,a bili vršnjaci njegovi i isto momčići od 17+ godina,a danas su pod zemljom,ne bi vala ni takvi ko ti čuvari skladišta humanitarne pomoći niti kojekakvi filozofi i pametnjakovići,sigurno se latili puške u samom početku rata.Danas njihove porodice nemaju ništa,osim možda neke boračke penzije.Damir Hadžić i njegov mentor Slučajni Prolaznik,danas ne znaju šta više imaju.
Ali to sigurno nije zarađeno poštenim radom,a ovi koji dadoše svoje živote nisu se za to borili.Vidim i ti čuvao skladišta humanitarne pa sigurno si na istoj frekvenciji po pitanju klepanja kao i oni,samo što je razlika izmedju vas,ti si mali miš za njih,a oni su tvoj uzor.
Ali eto danas ste spremni na sav glas da palamudite kako je trebalo i kako niko ne valja samo vi valjate.

Ne priliči ti da ljudima daješ i nadjevaš nikakve karakteristike niti epitete,jer odakle ti znaš ko se nalazi sa druge strane?
Ali eto to i više nego dovoljno govori o samom tebi kakav si kao osoba.

Uostalom,ja nemam šta sa tobom da raspravljam,ti si svoj nivo inteligencije i rasprave pokazao u nekoliko postova.

Uživaj,živio.
goran16v

#2875 Re: Snajperisti u Sarajevu..

Post by goran16v »

Ramzess Veliki wrote:
goran16v wrote:Osim to se ocigledno krasi "skromnost", kao i ranije tako i sad, vezano za poziv moj licni respekt, ali ja tu ne vidim ni razlog i objasnjenje za prozivanje umjetnika, strebera i ostalih koji nednostavno nisu ni rodjeni ni preodredjeni da budu za puske...
Opet sam skroman kad sam naveo čim se trenutno bavim, pa te molim da ne nastavljaš u tom tonu, ne želim o sebi da pišem.
Jedno pojašnjenje - i ja sam bio štreber. I posjećivao sam izložbe i pokušao sam studirati umjetnost uporedo sa građevinom ali nisam mogao. Klasični štreber ... :oops:
Poziv ne određuje da li si predodređen ili nisi. Moraš biti bolestan i nasilan da bi bio predodređen za ubijanje. Ali kad dođe taj trenutak kad iza tebe stoje djeca, nemoćni koje moraš braniti tad pušku uzima čovječnost, a ne hrabrost i ludost.
Izvini, ali kako sam sebe opisujes, od price od crne marame i jurisnog prsluka, preko djeljenja kyglu u glavu pa do magistra i projektovanja 1/2 Sarajeva itd je sve samo ne skromonost i "ne zelim od sebi da pisem", a ti sad na to gledaj kako hoces.

Da li si predodredjen ne odredjuje poziv, ali cinjenica da si student ili inzenjer ne iskljucuje da si jednostavno rodjen i sazdan sovoljno sposoban da nosis pusku. Postoje ljudi koji su, bez obzira na poziv, ali to je cesto predispozicija, jednostavno rodjeni smotani, nespretni, nedovoljno cvrsti, neorganizvonani, rasijani, koji bi zbog toga da im uvalis pobili vise svoji nego njihovih, ali to nije razlog da se na njih gleda sa podozrenjem, da se od njih pravi topovsko meso i da se rezonuje da je trebalo na njih pustiti cetnike.
Vjerovatno i sam znas, ali je bilo gotovo pravilo da se za one nenametljive momke iz komsiluka ispostavljalo da su sa najvecim muda, a da su se vidjene face, sportisti, karatas itd preko noci parili u Njemacku ili osvanuli u UNHCR panciru.
Post Reply