Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
corsa

#2851 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

Problem je sto Kramar ne laze narod, nego narod ne pita sta spada pod garanciju. Ta garancija je ubleha samo takva, ali ljudi ne lazu. Fino kazu garacija na motor i mjenjac. Znaci na ono sto ti 90% nece otici, blok motora i mjenjac konkretno. Svi ostali sastavni dijelovi motora ili podvozja nisu pod garancijom. Pitajte ih i ljudi ce vam reci, ako ih ne pitate, sute. A Kramar je svercer kao i svi drugi, ni bolji ni losiji, samo malo usminkaniji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2852 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tomahawk11 »

Moze li se vozilo od Kramara provjeriti, ono kod nekog majstora, u nekom servisu?
Nije novo, sta ja imam njemu vjerovati na rijec, daj da vidimo kako stvari stoje, pa ako je to to, da pazarimo.
corsa

#2853 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

Tomahawk11 wrote:Moze li se vozilo od Kramara provjeriti, ono kod nekog majstora, u nekom servisu?
Nije novo, sta ja imam njemu vjerovati na rijec, daj da vidimo kako stvari stoje, pa ako je to to, da pazarimo.
Ne moze se voziti nigdje, ali mozes povesti majstora, ponijeti laptop za dijagnostiku i slicno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2854 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tomahawk11 »

corsa wrote:
Tomahawk11 wrote:Moze li se vozilo od Kramara provjeriti, ono kod nekog majstora, u nekom servisu?
Ne moze se voziti nigdje, ali mozes povesti majstora, ponijeti laptop za dijagnostiku i slicno.
Ok, znaci moze se provjeriti :thumbup:
Sve ostalo je kupovina macka u vreci.
zforumas

#2855 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zforumas »

I kako je u Njemackoj? Jesmol' blizu? :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#2856 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Tomahawk11 »

Jebeno :mrgreen:
Al standard ko u SveCkoj :lol: :lol:
condy

#2857 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Bullet Tooth Tony wrote:Ja kupio auto prije manje od pola godine (vani) nisam ga ni upalio :D :D prvi put vidim ljude ( salon ) ... ali sta sam dobio :

2 godine garancije na sve ( osim na displey, i naravno kocnice, potrosne stvari )
Registraciju ( i ako prodje registraciju odma znas da je sve ok , jer ne smiju biti sijalice drugog proizvodjaca )
4 nove zimske gume
rezervoar goriva
svu opremu ( trukotove, prvu pomoc )
paket dobrodoslice :D :D ( kisobrane , rokovnike, olovke, upaljace, jaknu )

:D :D

Auto preslo 60 hiljada , 2014 godiste :D

Hocu da kazem da je glavni problem sto auto kuce u BiH gledaju kako da prevare kupca .... Znaci svi govore oueee sto nije probao auto a svi peru ruke od toga da su u auto kuci uradili klasicnu prevaru i razbojnistvo
Koja autokuća :) :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2858 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Kataklinger wrote:To što je turbina prnula ubrzo nakon kupovine, nije Kramarov problem. Problem je što lažu za garanciju i svjesno varaju narod, pogotovo s tim dodatnim garancijama. Krpe auta, ugrađuju jeftine dijelove ali sumnjam sad da svakom autu zaviruju u bubreg. Kupuješ polovno, moraš biti spreman na rizik. Kupi novo i budi rahat. Mada i u tom slučaju postoji neka manja vjerovatnoća da se može desiti raspašoj pod haubom. Znam lično čovjeka koji je kupio novu Oktaviju iz salona, i spičio negdje na Istok na put, prešao oko 5000km i nećete vjerovati? Turbina riknula. Šta je on radio s autom, Boga pitaj ali desilo se.
Ja sam kupio auto staro 2.5 godine na 116k (kad pogledaš poprilično puno po godini) i to u Dalmiju koji nije ništa bolji od bilo kog drugog prodavača. Isti qrac, samo ukrali šablon drugog prevaranta. Evo ja za 2 godine nakucao po ovim našim putevima još 50k km (+ išao 2x vani), nisam nikad imao problema. Uradio tačno 4 full mala servisa (uzimao uvijek najkvalitetnije dijelove), zamijenio kočione pločice naprijed pri kupovini a nazad nedavno. I nedavno mi bitanga mijenjao jedan stabilizator. To je sve od ulaganja što sam ja imao u auto, a evo ga još uvijek utegnuto, ne škripi, ide ko i prvog dana kad sam ga kupio. Sjebali su me za limariju, kad sam uzimao bio je max ušminkan, da bi vremenom na vidjelo izašli svirlovi od nestručnog poliranja, te je na dosta mjesta gdje su bile sitne ogrebotine, ukrpljivano markerom. Ali ja sam kupio polovno auto i nisam ni mogao očekivati da bude bez packe. Uskoro ide veliki servis, saniranje ovih ogrebotinica i kvalitetno poliranje.

Treba mi preporuka za kvalitetnog autolakirera, da mi pregleda komplet karoseriju, i da popravi sve ogrebotinice i da pripremi auto za poliranje.

Sto se tice poliranja, ovi su odlicni...
https://www.facebook.com/autodetailingsarajevo/
Bullet Tooth Tony

#2859 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Bullet Tooth Tony »

condy wrote: Koja autokuća :) :D
http://www.occasiounsmaart.lu/ :D :D
condy

#2860 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Bullet Tooth Tony wrote:
Jeli ovo francuska :D

:thumbup: Baš dobar izbor vozila i na prvu izgledaju povoljnije cijene nego kod švaba.

Npr. gledam A4, 2013. godište, prešao 56.000, 2.0 tdi od 110 kw, 20.800 eura :shock:

Sad, da li oni vraćaju PDV :?
condy

#2861 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... 20-d-184cv
http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... cv-quattro
http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... -170cv-dsg

Jeftiniji od Kramara, osim ako su ovo gore neto cijene bez pdv-a. Jebeni francuski :D Kod Kramara Audi Q5 iz 2013 godine, sa pređenih 158 hiljada, i sa motorom od samo 100 kw, košta 49 hiljada KM a ovaj iz Fr oko 47.500 KM, osim ako je ovo neto cijena.

http://www.askramar.com/Vozilo?id=8301
Bullet Tooth Tony

#2862 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

condy wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

:thumbup: Baš dobar izbor vozila i na prvu izgledaju povoljnije cijene nego kod švaba.

Npr. gledam A4, 2013. godište, prešao 56.000, 2.0 tdi od 110 kw, 20.800 eura :shock:

Nos prix sont TVA luxembourgeoise 17% incluse ili ti ga nase cijene ukljucuju porez od 17 % :D

Jest francuski jezik ali nije francuska ... luksemburg ... Dobra su auta fakat i sto je najvaznije , ljudi koji su vlasnici tog salona su bas super :thumbup: ... recimo ja dosao da pokupim auto kada sam kupio , kaze mi vlasnik , vidi , stavili smo nove zimske gume i upalila se lampica sa pritisak ... ( ja znam sta je to , initialize tire pressure odradis i gotovo ) i nije nam majstor tu (bila subota) , ako se ne ugasi , mi cemo ti dati vozilo zamjensko i o svom trosku dovuci auto na zeljenu adresu u ponedjeljak ... ja malo fol ljut , on izvni ovo ono ... naravno odradio ITP i ugasila se lampica :D .. sve zavrseno ... ja izlazim iz salona kad zamjenska auta novi FOCUS RS i Porsche 911 ... aj reko kud se ugasi :lol: :lol: :lol:
condy

#2863 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Zamalo, tako ti je to kad znaš :lol: :lol:

Tnx, sto si ovo podijelio i rekao da je Luksemburg. Zabilježio sam stranicu, sledeće godine imam u planu mijenjati auto, pa već gledam da nađem neki salon vani.
ado-šampion

#2864 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Ja predvidjam da ce opet biti Kramar. :D Zivi bili pa vidjeli. :) Ovaj Q5 s linka bi te u BiH izasao oko 60 hiljada, s povratom PDVa, bez troskova puta. Samo carina je 15%.
amar1994

#2865 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

condy wrote:Zamalo, tako ti je to kad znaš :lol: :lol:

Tnx, sto si ovo podijelio i rekao da je Luksemburg. Zabilježio sam stranicu, sledeće godine imam u planu mijenjati auto, pa već gledam da nađem neki salon vani.
samo audi , nemoj nista manje :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
condy

#2866 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Zašto carinu da plaćam ?

Kako si došao do te računice ?

Pravio sam i ja računice, i izađe nešto skuplje sa uvozom ali ne toliko.

Mislim da će biti auto iz uvoza a mogo bi mi i ti pomoći. Bliže mi je Minhen :D
Last edited by condy on 17/05/2017 10:59, edited 1 time in total.
condy

#2867 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

amar1994 wrote:
condy wrote:Zamalo, tako ti je to kad znaš :lol: :lol:

samo audi , nemoj nista manje :twisted: :mrgreen: :mrgreen:
Nemaju Mazdi u ponudi na onom linku :P :D

Ozbiljno, još nisam odlučio koje auto, još nisam definisao budžet,
Samo mora imati prostran gepek :lol:
Bullet Tooth Tony

#2868 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Mozes potraziti auta i na autoscout.lu ... ako vidis da ima TC i da traje jos recimo 11 mjeseci slobodno pogledaj to auto ... tehnicki je drama rigorozan , radi ga drzava na dva mjesta samo , u svojim tehnickim stanicama ... Da vidis kako se boje tehnickog :lol: :lol: hoce li proci pa nece :D :D

sto je normalno jel :roll:

recimo ja sam bio siguran na kilometrazu jer sam dobio papir da ne moram raditi tehnicki dvije godine (iduca registracija mi tek u decembru 2018 :D :D )
condy

#2869 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Kod nas bi taj tehnički bankrotirao brzo :D

Tnx još jednom :thumbup:
Bullet Tooth Tony

#2870 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Ma nema na cemu ....

Dje su oni nasi alfisti :D :D

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... by-bertone
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2871 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Truba »

ado-šampion wrote:To auto novo vani je bilo oko 40 k eura, ako ima ista dodatne opreme i vise, tako da je 30 k KM ili 15 k eura upravo cifra da se dobije auto kakvo je covjek dobio. I tu sva diskusija prestaje. Druga je stvar sto kod nas covjek za 30 hiljada ocekuje auto koje kosta 50 hiljada.
Za minimalni moguci rizik, ima takav Pezo s 50 hiljada na satu, ali za 20-25 hiljada eura. Ili nov takav slican kod nas za nekih 75 k KM.

Sto se tice price o DE, razlika u voznji u BiH i u DE je nebo i zemlja. Samo sto je to tesko usporediti kad prodjes jednom ili dvaput godisnje autoputem.
mogo je dodat još 5 milja i kupiti novo auto škodu oktaviju

govorim iz primjera svoje okolice
novo auto oktavija
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2872 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Bullet Tooth Tony wrote:Ma nema na cemu ....

Dje su oni nasi alfisti :D :D

http://www.occasiounsmaart.lu/vente-veh ... by-bertone

Alfa je k'o bombon. :thumbup: :D
tempuser

#2873 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by tempuser »

condy wrote:
Bullet Tooth Tony wrote:

Po ekstenziji stranice bi trebao biti Luksenburg.
ado-šampion

#2874 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

condy wrote:Zašto carinu da plaćam ?

Kako si došao do te računice ?

Pravio sam i ja računice, i izađe nešto skuplje sa uvozom ali ne toliko.

Mislim da će biti auto iz uvoza a mogo bi mi i ti pomoći. Bliže mi je Minhen :D
Zato sto Eur1 neces dobiti.

Racunice je tesko praviti dok ne probas. To auto samo s carinom izadje na 53 hiljade maraka. Ja znam dva primjera ljudi u zadnjih godinu-dvije dana, koji su uvozili sami sebi, u kojim je cijena do registracije u BiH bila vise od +50% na cijenu koja je placena u DE. Doduse bez povrata poreza. Ne znam kakvi su to troskovi toliki i zasto, ali je tako.

Ja ti mogu pomoci ako ces auto s malo km kakvih kod Kramara nema. :D I dosta skuplje naravno. :) Slicno auto kao kod Kramara za manje para do registracije u BiH vrlo tesko da ces naci.
condy

#2875 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

@ tempuser
Da tako je, Luksemburg je a Tony mi je vec gore napisao.
Locked