Ma ja sam je do sad svaki dan obicnom cetkom 2 puta po jedno 5 minuta, ali nista... I ja cu furminator danas ukljuciti pa cemo vidjeti...Zhìxin wrote:Ma svakom promjenom vremena, mjenja se i dlaka... Evo ja sam 2 puta u zadnjih 7 dana koristio furminator i sada je koliko toliko OK. Furminator, rukavica, češalj... I jedno pola sata poslaanjaistkrank wrote:Ljudi, jel se vama u ovom ludom toplom januaru psi linjaju ko nenormalni?? Od ove moje se ne moze zivjeti. Neki dan sam se prepao misleci da su mi pocele dlake na tabanima rasti, kad ono ustvari sve sa nje spadaSalu na stranu, bas nije normalno. Utjesite me i recite da je i kod vas isto.
Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Moderator: anex
-
anjaistkrank
#2851 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
-
febo_acm
#2852 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ma fruminator/ili kopija su spas 
-
anjaistkrank
#2853 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
evo "gulio" sam je furminatorom (kopijom
) jedno 5-6 minuta kad smo bili vani i osjetno je bolja situacija. opet mogu bos po stanu hodati 
- Cholina_Lokica
#2854 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Cuj 5-6 minuta, ja to kad pocnem, ispod pola sata ne prestajem
ker mi odmah mrsaviji bude 
Sent from my POV_TAB-P825 using Tapatalk
-
pakica_
#2855 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ja bastu obletim za minut, jer neJma poddlake, a nalu gulim minimalno pola sata, i opet bude kamara dlaka za heftu kad je gulim opetCholina_Lokica wrote:Cuj 5-6 minuta, ja to kad pocnem, ispod pola sata ne prestajemker mi odmah mrsaviji bude
-
anjaistkrank
#2856 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ma moja nema zivaca duze. krene nervoza pa onda gricne cetku tu i tamo. narocito oko guze kad joj skidam. valjda dok skonta da joj bude puno ljepse nakon cetkanja 
- Pasiflora
#2857 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Evo jedan simpa text koji nama ovdje nije potreban, (a anam' oni ionako nece procitati), ali mi se toliko sviđa da sam ga morala zakaciti
:
http://shine.yahoo.com/pets/7-things-ne ... 00067.html
http://shine.yahoo.com/pets/7-things-ne ... 00067.html
-
febo_acm
#2858 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Meni su sad došli majstori da ustakle balkon i ljudi ne smiju da prođu kroz kuću iako ja držim Lily... Da bude stvar još tužnija, ljudi imaju "vučijake" u avliji... Gluho bilo i daleko 
- Cholina_Lokica
#2859 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Carli kako vidi furminator tako zalegne i samo se vinta, de malo ovdje, haj sad vamo. Satima bi mogao da ga cetkamanjaistkrank wrote:ma moja nema zivaca duze. krene nervoza pa onda gricne cetku tu i tamo. narocito oko guze kad joj skidam. valjda dok skonta da joj bude puno ljepse nakon cetkanja
To je sve medijska kampanja protiv odredjenih pasmina, da nije tuzno bilo bi smjesno....Zhìxin wrote:Meni su sad došli majstori da ustakle balkon i ljudi ne smiju da prođu kroz kuću iako ja držim Lily... Da bude stvar još tužnija, ljudi imaju "vučijake" u avliji... Gluho bilo i daleko
-
febo_acm
#2860 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A ja ne znam da li se ona više prepala njih ili oni nje
Ma smješno kako god okrenes... 
-
no_sikiriki
#2861 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
A gdje se moze nabaviti taj furminator i koliko kosta?
I drugo, nevezano pitanje...Muz izvodi cuku redovno i smeta mu kad ljudi prilaze i diraju psa (najcesce nepozvano i uz ignorisanje vlasnika sto i mene nervira). Ja recimo bi samo 'iscoolirala', ali on u zadnje vrijeme kaze ljudima 'nemojte' kad krenu da maze cuku itd. i onda se svi ponasaju zacudjeno i zaprepasteno, a neki ga cak i napadnu
Sta biste vi uradili da izbjegnete sve to? Ja mislim da je najbolje reci da cuko ima neku koznu bolest
ili brze hodati...
I drugo, nevezano pitanje...Muz izvodi cuku redovno i smeta mu kad ljudi prilaze i diraju psa (najcesce nepozvano i uz ignorisanje vlasnika sto i mene nervira). Ja recimo bi samo 'iscoolirala', ali on u zadnje vrijeme kaze ljudima 'nemojte' kad krenu da maze cuku itd. i onda se svi ponasaju zacudjeno i zaprepasteno, a neki ga cak i napadnu
Sta biste vi uradili da izbjegnete sve to? Ja mislim da je najbolje reci da cuko ima neku koznu bolest
-
pakica_
#2862 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moze se nabaviti u vecini pet shopova i kosta jako puno, tako da je najbolje da se utalis s jos raje koja imaju kera, pa da kupite to skupano_sikiriki wrote:A gdje se moze nabaviti taj furminator i koliko kosta?
Sta biste vi uradili da izbjegnete sve to? Ja mislim da je najbolje reci da cuko ima neku koznu bolestili brze hodati...
a vezano za drugo pitanje kazete samo: nemojte molim vas, ne voli nepoznate, hoce ujest i cao.. doduse, ne znam kojeg psa imate, meni pali s dobermanom kad kazem da hoce ujest'
-
no_sikiriki
#2863 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Pakice, hvala ti, onda cu ipak prezivjeti bez furminatora, nas beagle zivi u dvoristu tako da nije dovoljno velik problem, samo ponekad kad ga pustimo unutra bude dlaka puno trenutno...
A problem je sto je cuko beagle tako da niti je opasan niti tako izgleda, i sam je previse 'friendly' prema strancima, a nema jos ni godinu...kad smo ga tek nabavili nismo mogli proci ulicom normalno, ljudi su cak auta zaustavljali da ga vide/diraju
sad je kao malo bolje kako nije stene ali i dalje ljudi znaju biti vrlo bezobrazni jer ga dozivaju/prilaze itd. a da nas ni ne pogledaju...kad je neko normalan i kulturan nema problema, neki dan neki mali trci za nama 'kako ste, kako ste, smijem li ga pozdraviti' bas je bilo simpaticno 
A problem je sto je cuko beagle tako da niti je opasan niti tako izgleda, i sam je previse 'friendly' prema strancima, a nema jos ni godinu...kad smo ga tek nabavili nismo mogli proci ulicom normalno, ljudi su cak auta zaustavljali da ga vide/diraju
-
pakica_
#2864 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
ma pogledajte ima li ko u okolini furminator, posudite s vremena na vrijeme i mirna bosnano_sikiriki wrote:Pakice, hvala ti, onda cu ipak prezivjeti bez furminatora, nas beagle zivi u dvoristu tako da nije dovoljno velik problem, samo ponekad kad ga pustimo unutra bude dlaka puno trenutno...
A problem je sto je cuko beagle tako da niti je opasan niti tako izgleda, i sam je previse 'friendly' prema strancima, a nema jos ni godinu...kad smo ga tek nabavili nismo mogli proci ulicom normalno, ljudi su cak auta zaustavljali da ga vide/dirajusad je kao malo bolje kako nije stene ali i dalje ljudi znaju biti vrlo bezobrazni jer ga dozivaju/prilaze itd. a da nas ni ne pogledaju...kad je neko normalan i kulturan nema problema, neki dan neki mali trci za nama 'kako ste, kako ste, smijem li ga pozdraviti' bas je bilo simpaticno
a sto se tice mazenja cuke, stvarno ljudi nemaju obzira.. ja se trudim kol'ko tol'ko bit kulturna, al'.....
- JaneEyre
#2865 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
hehhe, meni dambo čim vidi ljude da mu prilaze odmah se izvrne na leđa i podigne sve četiri u zrak da ga se mazi po stomaku
i ne smeta mi puno jer je jako strpljiv...
eh kod tare mi je malo problem - ona tornjakuša, sedam mjeseci i još faktički štene a djeca se oduševe njenom dlakom i hoće da je maze...pa vazda upozoravam, nemojte, ne znam kako će reagovati:)
eh kod tare mi je malo problem - ona tornjakuša, sedam mjeseci i još faktički štene a djeca se oduševe njenom dlakom i hoće da je maze...pa vazda upozoravam, nemojte, ne znam kako će reagovati:)
-
pakica_
#2866 Re:
SamoGledam wrote:Jedna činjenica: nema puno rasprave o psima,cukama- na današnjim vremenima bolji su od većine ljudi,a psi,naravno osjete,,znaju,a sta znaju,pa .....,sada ne bih da komentarisem neke činjenice!
Jedno je jasno,(nevezano sa pse),a to je,da su ljudi danas,postali gori od divljih životinja,svaka čast pojedincima i pojedinkama!
Samo sam "uletio" u temu,sorry na gnjavazi !
![]()
Sent from my GT-P3110 using Tapatalk HD
- Ravenn
#2867 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zna li neko gdje mogu nabaviti interaktivne igracke za psa, one tipa "pronadji poslasticu" i sl?
hvala unaprijed
hvala unaprijed
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#2868 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Zna li neko kako se zove poznati dreser sa ovih prostora, nešto kao Slavko čini mi se. Gledao sam njegov video sa belgijskim ovčarom ali sad ne mogu da ga pronađem. Hvala.

-
anjaistkrank
#2869 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Da nije mozda Zeljko?suad-sarajevo wrote:Zna li neko kako se zove poznati dreser sa ovih prostora, nešto kao Slavko čini mi se. Gledao sam njegov video sa belgijskim ovčarom ali sad ne mogu da ga pronađem. Hvala.![]()
- suad-sarajevo
#2870 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
moguce je. kad dodjem kuci probacu naci klip. hvala
Sent from my LG-P760 using Tapatalk
-
pakica_
#2871 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
zeljko martic? on radi trening belgijanera za muriju 
- suad-sarajevo
#2872 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Jeste, Zeljko Martic. Ne mogu da nadjem taj klip ni za lijeka. 
-
anjaistkrank
#2873 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Ja nisam nasao ni jedan njegov klip, jer kolko sam shvatio, ne voli da se exponira na taj nacin. Ali sto se tice rada i strucnosti, mislim da nema niko bolji od njega sto se tice tih stvari. Ja sam isao kod njega na neke obuke i imam samo rijeci hvale o tom covjeku.
-
febo_acm
#2874 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Nego pakice kako je Basta? Oporavlja li se?
Sent from my HTC One using Tapatalk
-
febo_acm
#2875 Re: Psi: pitanja/odgovori i savjeti :)
Suade postavi sliku keru da vidimo jel porastao?