Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Vitezanin

#2851 Re: Teretana

Post by Vitezanin »

Test01...

Nisam nigdje napisao da radim jednu grupu misica 3 puta tjedno vec sam napisao da treba ici u teretanu minimalno 3 puta tjedno ako hoce rezultate.

Forsirati jednu grupu misica stalno je meni apsurdno.

Ja osobno kombiniram svasta nesto :D , ali nikad ne radim samo ruke npr cijelo vrijeme dok sam u teretani (krenuo sam prije 2 mjeseca i ovo sto radim mi daje rezultate).

Idem 4-5 puta tjedno, naravno, slusam tijelo i ako ne mogu nesto uraditi jednostavno ne uradim. Sva 4 (ili 5) treninga ne radim istim intezitetom.
caros

#2852 Re: Teretana

Post by caros »

dobar,ti? wrote:Je li neko probao ovu keto dijetu, ima li efekta i nakon koliko vremena se vide rezultati ?
Prvi put sam je odradio, sutra mi je zadnji dan i stomaka gotovo da nema, do pocetka juna ce da bude perfektno. 8-)

Samo je bitno da se striktno pridržavaš režima ishrane jer ovo u biti nije dijeta.

p.s.

Čitav mjesec sam išao u teretanu ( manje kilaže itd. ) + kardio svaki drugi dan ( oko 4.5 kilometra trčanja ) i nisam imao nikakvih problema.
salihamidžić 20

#2853 Re: Teretana

Post by salihamidžić 20 »

Ev po meni idealna prehrana za pocetnika.
1.OBROK_Dorucak,uroku 30 minuta nakon buđenja.Zitarice sa malomasnim mlijekom i dvije vocke
2.OBROK_Uzina(u skoli ili na poslu),po mogucnosti jogurt i sendvic sa salatom i piletinom ili tunjevinom(bez kecapa majoneze ili slicno),moze neki nemasni namaz.
3.OBROK_Rucak,supa,corba,pileci file,riba,piletina bez kozice,nemasna junetinaili teletina,kuhani krompir,riza,spinat,brokule,karfiol,grasak,grah,paprika....MAX 2. snite kruha.
4.OBROK_Uzina,zeleni caj ili neki drugi bez SECERA i dijetalni kekes.
5.OBROK_Vecera,supa,corba,pileci file,riba,piletina bez kozice.BEZ KRUHA.
6.OBROK(ako ima porebe),mladi sir,solja zelenog caja
:) :thumbup: :)
dobar,ti?

#2854 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

caros wrote:
dobar,ti? wrote:Je li neko probao ovu keto dijetu, ima li efekta i nakon koliko vremena se vide rezultati ?
Prvi put sam je odradio, sutra mi je zadnji dan i stomaka gotovo da nema, do pocetka juna ce da bude perfektno. 8-)

Samo je bitno da se striktno pridržavaš režima ishrane jer ovo u biti nije dijeta.

p.s.

Čitav mjesec sam išao u teretanu ( manje kilaže itd. ) + kardio svaki drugi dan ( oko 4.5 kilometra trčanja ) i nisam imao nikakvih problema.
Koliko si dana radio i ako nije frka da napises kako si se hranio. Da ne bude zabune ja vec idem u teretanu redovno vec duze vrijeme, samo nabacio stomaka, pa sad ne izgleda bas lijepo to sve. 5 puta sedmicno idem u teretanu.
caros

#2855 Re: Teretana

Post by caros »

Mjesec dana, toliko je i preporučeno. Odmorit ću 20ak dana i opet krenuti s njom. Što se tiče ishrane, jedeš jaja, ribu, piletinu, zelenu salatu, orašaste plodove ( badem npr. ) tj. sve što gotovo nikako nema UH ( što znači da izbjegavaš voće , većinu povrća i mliječne proizvode ). Možeš da jedeš koliko hoćeš ali ti je bitno da budeš u deficitu sa kalorijama, ja sam ih držao na ~1800. Svaki vikend ( ili svakih 14 dana ) se "puniš" ugljikohidratima i tim danima izbjegavaš masti. To je to uglavnom, valjda nisam nešto fulio. :D

Korisno : http://body.ba/tablica-kalorija
Ali_G

#2856 Teretana

Post by Ali_G »

test01 wrote:
Ali_G wrote:Sto se tice unosa proteina, prosjecnoj osobi treba oko 1gram proteina po kilogramu tjelesne mase dnevno. Ne znam sta kazu strucnjaci, al mislim da osobi koja se teretanom bave amaterski ne treba preko 2gr.

znaci brate,po tvojoj racunici,ako 900 grama wheya kosta oko 100km ,to ti moze trajati nekih 5-8 dana zavisno od toga jesi li profi ili ne.
znaci da ti treba samo za whey proteine mjesecno 350 do 600km otprilike. pa ko more da plati brate ,ako ljudi nemaju ni za kruha??????

ne valja ti racunica brate.
Pazi, ti ako imas 80kg, uzet cemo da ti dnevno treba 100g proteina. Al to ne znaci da to mora biti 100g wheya. Jedna mjerica wheya kao sto napisase ima 30ak grama. Litar mlijeka po deklaraciji ima 33g proteina. Da ne idem dalje u sastave. Proteini su svuda oko nas. Kvalitetnom ishranom ti je kao dodatak prehrani dovoljna jedna mjerica wheya dnevno. Znaci mjesec dana ti moze biti kila wheya, a mislim da ti je pogresna racunica da to kosta 100maraka.
Na kraju krajeva imati velike misice zahtjeva puno odricanja u svakom smislu.
Mustang1

#2857 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Frend uzeo whey neki dan i jede skoro svaki dan cevape :D Mislim da mu ta kombinacija nista nece dobro donijeti ali on tako hoce :D
zemo_online

#2858 Re: Teretana

Post by zemo_online »

posto je 1kg wheyu u sarajvu?
adnansax

#2859 Re: Teretana

Post by adnansax »

test01 wrote:posto je 1kg wheyu u sarajvu?
63 km optimum gold whey...jedan od najkvalitetnijih na trzistu
Vitezanin

#2860 Re: Teretana

Post by Vitezanin »

Bubalo1 wrote:Frend uzeo whey neki dan i jede skoro svaki dan cevape :D Mislim da mu ta kombinacija nista nece dobro donijeti ali on tako hoce :D

Booooze Petra. :-) :-) :-) Sta je zapravo njegov cilj?? :D :D :D :D

Mislim, cevapi su ok :D :D , al' brate svaki dan. :-)
Vitezanin

#2861 Re: Teretana

Post by Vitezanin »

adnansax wrote:
Znaci taj je dobar? Kupio sam isti za 25 dolara u Kanadi, odokativnom metodom :D .Sudeci po ovom sto si napisao, izgleda da su kod nas te stvari generalno skuplje.
Baltazar_khan

#2862 Re: Teretana

Post by Baltazar_khan »

vala ovaj točak za vježbanje abdomena je zakon. čitam mi se stomak upalio :mrgreen:
adnansax

#2863 Re: Teretana

Post by adnansax »

Vitezanin wrote:
adnansax wrote:
Znaci taj je dobar? Kupio sam isti za 25 dolara u Kanadi, odokativnom metodom :D .Sudeci po ovom sto si napisao, izgleda da su kod nas te stvari generalno skuplje.
meni je stvarno dobar,probao sam ih nekoliko vrsta.
najbitnije kod wheya ti je da se lako rastvara i da nema onih malih grudvica, a okus - ima danas vise vrsta tako da nije problem naci..

generalno gledaj da uzimas veca pakovanja wheya, dugorocno isplatnije, i ovdje kod nas, a mogu misliti koliko i kod vas u kanadi..

pozz
Vitezanin

#2864 Re: Teretana

Post by Vitezanin »

Kupio sam pakiranje od 980 gr, bilo na rasprodaji, 25 dolara. :D

Vidim da svi preporucuju pa rekoh da probam jer sam redovito krenuo u teretanu nedavno... Koristim ga poslije treninga samo, mislim da je ok tako.

Ne znam hocu li nastaviti koristiti kad se vratim (radim praksu ovdje) jer fakat ispada da su te stvari znatno skuplje u BiH. Ovdje se u biti cijene krecu od 14-15 dolara pa nadalje. Ima stvari koje kostaju i preko 80 dolara.

I btw, ovaj whey uopce nije neukusan (neki pisu bolje ako nema okusa, nidje veze), k'o da pijem cokoladno mlijeko. :D
dobar,ti?

#2865 Re: Teretana

Post by dobar,ti? »

Ponesi jedno deset kila tog Golda sviju ti :D
Mustang1

#2866 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Kako vi jedete onaj posni sir :D Ja mogu domaci normalno jest kad neko donese sa sela ..ali ovaj kupovni katastrofa .. danas sam stavljao u njega arome vanilije i puno je lakse ga jesti :D Gadi mi se kad onako dok ovaj sa sela sve normala :D
Hendrix

#2867 Re: Teretana

Post by Hendrix »

Najbolje je sir sa jedno 15 uštipaka jesti, doduše to malo mijenja smisao teretane :)

I ja sam donio veliku odluku, nema više zajebancije, ništa ne naručujem na poslu, junk food vozdra, vraćam se tegovima lagano, nakon 2 godine pauze i 10ak kila viška. :D
Mustang1

#2868 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Ma nema smisla da idem trcati i da jedem sve i svasta .. Posto mi nije bas cilj samo definicija jer mi fali i mase a moram trcati radi kondicije .. preko dana pazim na ishranu maximalno .. i danima kad ne treniram .. jedem 4-5 puta na dan ali gledam da budu jaja,sir ovaj i nesto slicno .. a navece kad treniram poslije treninga ( posto mi je trening navece uvijek) tada se najedem bas dobro i popijem mlijeko puno ali i tada gledam da bude sir jaja nekad pavlaka i slicno jer ne mogu samo paziti na to i poslije treninga kad mi treba i mase jos :D ALi nede jedem kolace opcenito slatko sam smanjio maximalno skoro da i ne jedem .. salama sudzuka nista to vec oko 2 mjeseca :D Kako sam ovo smece izbacivao iz ishrane sve vise sam na kilazi dobijao :D
DoradO

#2869 Re: Teretana

Post by DoradO »

...eeeej kad cu ja docekat da skidam kile :D ja kad nabacim 3kg dernek, sutra se iznerviram il propustim tri treninga i sve ode :x
Vitezanin

#2870 Re: Teretana

Post by Vitezanin »

Bubalo1 wrote:Ma nema smisla da idem trcati i da jedem sve i svasta .. Posto mi nije bas cilj samo definicija jer mi fali i mase a moram trcati radi kondicije .. preko dana pazim na ishranu maximalno .. i danima kad ne treniram .. jedem 4-5 puta na dan ali gledam da budu jaja,sir ovaj i nesto slicno .. a navece kad treniram poslije treninga ( posto mi je trening navece uvijek) tada se najedem bas dobro i popijem mlijeko puno ali i tada gledam da bude sir jaja nekad pavlaka i slicno jer ne mogu samo paziti na to i poslije treninga kad mi treba i mase jos :D ALi nede jedem kolace opcenito slatko sam smanjio maximalno skoro da i ne jedem .. salama sudzuka nista to vec oko 2 mjeseca :D Kako sam ovo smece izbacivao iz ishrane sve vise sam na kilazi dobijao :D

Mlijeko poslije treninga nije dobro, pisu bodybuilderi. :P
Mustang1

#2871 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

DoradO wrote:...eeeej kad cu ja docekat da skidam kile :D ja kad nabacim 3kg dernek, sutra se iznerviram il propustim tri treninga i sve ode :x
Ishrana jarane ja sam konstantno imao 72 kg i onda sam krenuo u teretanu i u 4 i po mjeseca nabacio 10 kg .. nisam mogao vjerovati kada sam se vagao .. ne primjeti se to na meni bas ono da sam se razvalio ali vage (na vise sam njih provjeravao :D ) tako kazu .. Samo jedi 4-5 puta na dan i nemoj nikada pretjerivati ali nemoj jesti salamu sudzuku ..uopste mesne preradjevine .. o margarinu i ostalim slicnim namazima da i ne govorim .. jedi sir i mlijecne preradjevine jer ti je cilj mase nabacit .. ja sam preko zime jeo sve i svasta vec sam pisao ali nisam jeo ovo gore navedeno .. sad vec pazim na sve :D

Moram ja mlijeko popijem dnevno oko litar :D Nekad odjednom :oops: Prije sam u toku dana pio ali sad kako pazim ovo na ishranu samo poslije ali ne previse :D
njahr

#2872 Re: Teretana

Post by njahr »

Bubalo1 wrote:
DoradO wrote:...eeeej kad cu ja docekat da skidam kile :D ja kad nabacim 3kg dernek, sutra se iznerviram il propustim tri treninga i sve ode :x
Ishrana jarane ja sam konstantno imao 72 kg i onda sam krenuo u teretanu i u 4 i po mjeseca nabacio 10 kg .. nisam mogao vjerovati kada sam se vagao .. ne primjeti se to na meni bas ono da sam se razvalio ali vage (na vise sam njih provjeravao :D ) tako kazu .. Samo jedi 4-5 puta na dan i nemoj nikada pretjerivati ali nemoj jesti salamu sudzuku ..uopste mesne preradjevine .. o margarinu i ostalim slicnim namazima da i ne govorim .. jedi sir i mlijecne preradjevine jer ti je cilj mase nabacit .. ja sam preko zime jeo sve i svasta vec sam pisao ali nisam jeo ovo gore navedeno .. sad vec pazim na sve :D

Moram ja mlijeko popijem dnevno oko litar :D Nekad odjednom :oops: Prije sam u toku dana pio ali sad kako pazim ovo na ishranu samo poslije ali ne previse :D

skup je to sport :)
salihamidžić 20

#2873 Re: Teretana

http://www.amino.ba/index.php?dispatch= ... t_id=29802
ovo je za mene najbolji SAGORJEVAČ MASTI,SUPER STVAR za one koje zele smrsati
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mustang1

#2874 Re: Teretana

Post by Mustang1 »

Sama teretana mjesecno je skupa za nekoga ko ne radi .. kod mene sreca ima 30 KM da mi je jedina opcija ona od 50 ne bih mogao :D a da ne govorimo o ishrani i koliko treba za to .. zato ja koliko mogu jedem ... necu sad pocet prodavat stvari iz kuce zbog piletine :D
salihamidžić 20

#2875 Re: Teretana

Bubalo1 wrote:Sama teretana mjesecno je skupa za nekoga ko ne radi .. kod mene sreca ima 30 KM da mi je jedina opcija ona od 50 ne bih mogao :D a da ne govorimo o ishrani i koliko treba za to .. zato ja koliko mogu jedem ... necu sad pocet prodavat stvari iz kuce zbog piletine :D
Body Building je skup sport :D u mene je 35 KM mijesecno
Post Reply