odlična.Krizzia wrote:Iskustva sa thehut.com stranicom?
Internet kupovina iz inostranstva
Moderator: anex
- Jazzy.ba
#2851 Re: Internet kupovina iz inostranstva
- Krizzia
#2852 Re: Internet kupovina iz inostranstva
kloniran wrote:i dobra i losa, vecinom dobra, na jednoj se jakni zeznuh sreca nisam puno platio, a sto se tice ostale odjece super su samo treba paziti na velicinuKrizzia wrote:Iskustva sa thehut.com stranicom?
Super, hvala. Malo mi bilo cudo da su im Hunter cizme dosta jeftinije nego ma ostalim mjestimaJazzy.ba wrote:odlična.Krizzia wrote:Iskustva sa thehut.com stranicom?
Sent from my HTC Desire HD A9191
- Sanda88
#2853 Re: Internet kupovina iz inostranstva
thehut.com?
nikad cula.. sta ima? cijene? shipping u bosnu?
nikad cula.. sta ima? cijene? shipping u bosnu?
- Jazzy.ba
#2854 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pošta im je često besplatna, cijene pa pogledaj.
-
djes_ba
#2855 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ness vjerovat otvorio sam kad je bilo to zovnem kolegu ,kontam neka zajebancija dok sam odlucio budala da uzmem,nestalo a nije skupo bio 19,99$dinooh wrote:kako je nas ovo zaobislo
http://www.klix.com/double-12-light ... 3god8wUAng
- Sanda88
#2856 Re: Internet kupovina iz inostranstva
bila sam.. nije lose!Jazzy.ba wrote:Pošta im je često besplatna, cijene pa pogledaj.
koliko dugo treba da dodje roba??
- Jazzy.ba
#2857 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Desetak dana.
-
agent_001
#2858 Re: Internet kupovina iz inostranstva
I ja sam malo listo ima finih stvari, samo nigdje nemogu da skontam dostavu, negdje piše da je preko 10 funti besplatna, ja našo' neku stvar za 9,99 i nemogu da skontam niakko dostavu koliko iznosi. Mako imaš iskustva s njima malo da podjeliš.
- Jazzy.ba
#2859 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kreiraj račun, dodaj adresu i idi na checkout i vidi poštu. Vjerovanto je besplatna.
- dinooh
#2860 Re: Internet kupovina iz inostranstva
http://www.thehut.com/articles/internat ... ivery.listagent_001 wrote:I ja sam malo listo ima finih stvari, samo nigdje nemogu da skontam dostavu, negdje piše da je preko 10 funti besplatna, ja našo' neku stvar za 9,99 i nemogu da skontam niakko dostavu koliko iznosi. Mako imaš iskustva s njima malo da podjeliš.
pise da je 0.99 funti za BiH
- Jazzy.ba
#2861 Re: Internet kupovina iz inostranstva
FREE UK & EUROPEAN DELIVERY > na sve narudžbe preko 10 funti.
http://www.thehut.com/articles/delivery ... ation.list
- dinooh
#2862 Re: Internet kupovina iz inostranstva
ispod 10 je 0,99 funti. Dobra stranica ali su sa brojevima tanki. Obicno samo jedan broj imaju po majici. Koliko vidim ponudu po tome, bolji je zavvi.com . Ima li neka stranica u UK za djeciju odjecu ili baby odjecu a da su cijene pristupacne sa postarinom? Ako je neko kupovao odjecu za djecu, sa kojih stranica je kupovao?Jazzy.ba wrote:FREE UK & EUROPEAN DELIVERY > na sve narudžbe preko 10 funti.
- Jazzy.ba
#2863 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Besplatna je pošta iznad 10 funti, evo ulogovah se na račun, odabrao sam svoju adresu:

-
rizibizi
#2864 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Kupuje li neko igracke, ima li neku preporuku,interesuju me Lego i Burago uglavnom?rizibizi wrote:Moze li neka preporuka sajtova/online shopova za kupovinu igracaka sa dostavom u BiH (Lego, Burago i sl ...)? Hvala
-
Drasko2410
#2865 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Šta vi mislite o ovom prodavaču :
http://www.dhgate.com/product/i7100-not ... ml#ctabBox
Vodim se onom ako je predobro da bi bilo istinito, vjerovatno je prevara, ali ovaj ima 20 000 transakcija i 96% povjerenje, te 1 transakciju za ovaj mobitel gdje je kupac baš zadovoljan...
dugo tražim i nisam uspio naći ni približno ovako dobar mobitel za 150KM...
Na ebay-u tek slični ovome dolaze nešto preko 200 KM
Vodim se onom ako je predobro da bi bilo istinito, vjerovatno je prevara, ali ovaj ima 20 000 transakcija i 96% povjerenje, te 1 transakciju za ovaj mobitel gdje je kupac baš zadovoljan...
- dinooh
#2866 Re: Internet kupovina iz inostranstva
po meni djeluje pouzdano. Koliko vidim, prodaje samo mobitele a ima 95% povjerenje.Drasko2410 wrote:Šta vi mislite o ovom prodavaču :
provjeri negativne komentare u zadnje vrijeme, ima li ih puno i sta pisu
-
ZarkoZ
#2867 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pozdrav svim forumašima koji diskutuju na temu internet kupovine iz inostranstva.
Imam par pitanja u vezi sa kupovinom preko amazon.com/co.uk/de i ebay.com
Prvo, koji proizvodi se oporezuju i šta se sve ubraju u to(pdv, i...)? Mislim da sam negdje pročitao da se ne plaća carina za proizvode do 50KM, pa da se bolje informišem. Ne znam da li za sve proizvode do 50KM važi ta priviligija.
Drugo, da li je moguće kupovati stvari pojedinačno, npr. danas kupiti neki proizvod do 50KM, a za par dana neki
drugi do 50KM da bi izbjegao plaćanje carine?
Hvala na odgovorima.
Prvo, koji proizvodi se oporezuju i šta se sve ubraju u to(pdv, i...)? Mislim da sam negdje pročitao da se ne plaća carina za proizvode do 50KM, pa da se bolje informišem. Ne znam da li za sve proizvode do 50KM važi ta priviligija.
Drugo, da li je moguće kupovati stvari pojedinačno, npr. danas kupiti neki proizvod do 50KM, a za par dana neki
Hvala na odgovorima.
- Kofer
#2868 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Oporezuje se sve.Da,ne plaća se do 50 km,moguće je kupiti 1. u tjednu stvar,jer u carinskoj deklaraciji piše da ako dođe jedan paket u tjednu da se neće cariniti,ali ako dođu 2 onda hoće.ZarkoZ wrote:Pozdrav svim forumašima koji diskutuju na temu internet kupovine iz inostranstva.
Hvala na odgovorima.
-
idanga
#2869 Carinjenje robe kupljene putem interneta
Zdravo
evo da podijelim svoje iskustvo sa kupovinom preko interneta sa konkretnim podatcima.
Naime, kupio sam naočale i neke outdoor sitnice od Britanske firme Karrimor u iznosu 32 GBP + toškovi dostave DHL-om na kućnu adresu 13.99 GBP. što iznosi nekih 110 KM
DHL Sarajevo me obavjestio da moram platiti 82 KM (što je kasnije izašlo na 87,82 KM)
Znači na 110 KM robe i cijene transporta platio sam slijedeće
Administrativnu taksu 20,00 KM
Bankarska provizija na adminsitrativnu taksu 0,50 KM
Ukupan iznos carine i PDV-a po JCI-u 32,22 KM
EXPRESS-Provizija za carinsku garanciju 10,00 KM
Carinsko posredovanje 20,00 KM
PDV na poslednje dvije stavke 5,10 KM
Znači kada platite pošiljku i dostavu 110 maraka
platit ćete carinu i PDV 32,22
i ostalog u vrijednosti od 55,70 KM (Samo ova stavka je više od 50% vrijednosti robe i transporta)
Da napomenem da sam robu kupio kod renomiranog Britanskog proizvodaca bez trgovackih posrednika, tako da je jasno vidljivo porijeklo robe (EU), pa kako sam negdje pročitao carina bi trebala biti 0%.
Po aktuelnim carinskim tarifama za sunčane naočale i ostalu robu koju sam kupio tarifa je 10%, a meni je obračunato na nevidjeno (nije otvaran paket) na maksimalnu 15% iako sam im dostavio fakturu Karrimor-a na kojoj je vidljivo šta je kupljeno.
Jasno mi je da država mora naplaćivati carinu i porez. Stavka poreza i carine i nije prevelika oko 30% ali je problem u ostalim davanjima.
Takodje kako vidim nemaš se nikome ni žaliti, to nam je što nam je.
Nadam se da će ova informacija pomoći svima koji kupuju preko interneta i dostava ide preko DHL. Kupovao sam i preko redovne pošte, dodouše pošiljke u vrijednosti do 50 KM i nisam ovako "oderan"
evo da podijelim svoje iskustvo sa kupovinom preko interneta sa konkretnim podatcima.
Naime, kupio sam naočale i neke outdoor sitnice od Britanske firme Karrimor u iznosu 32 GBP + toškovi dostave DHL-om na kućnu adresu 13.99 GBP. što iznosi nekih 110 KM
DHL Sarajevo me obavjestio da moram platiti 82 KM (što je kasnije izašlo na 87,82 KM)
i ostalog u vrijednosti od 55,70 KM (Samo ova stavka je više od 50% vrijednosti robe i transporta)
Da napomenem da sam robu kupio kod renomiranog Britanskog proizvodaca bez trgovackih posrednika, tako da je jasno vidljivo porijeklo robe (EU), pa kako sam negdje pročitao carina bi trebala biti 0%.
Po aktuelnim carinskim tarifama za sunčane naočale i ostalu robu koju sam kupio tarifa je 10%, a meni je obračunato na nevidjeno (nije otvaran paket) na maksimalnu 15% iako sam im dostavio fakturu Karrimor-a na kojoj je vidljivo šta je kupljeno.
Jasno mi je da država mora naplaćivati carinu i porez. Stavka poreza i carine i nije prevelika oko 30% ali je problem u ostalim davanjima.
Nadam se da će ova informacija pomoći svima koji kupuju preko interneta i dostava ide preko DHL. Kupovao sam i preko redovne pošte, dodouše pošiljke u vrijednosti do 50 KM i nisam ovako "oderan"
- Jazzy.ba
#2870 Internet kupovina iz inostranstva
Pa gdje ces odabrati DHL derace za dostavu, to je valjda i pticama na grani jasno koliko gule. Ista stvar je i sa Fedexom, UPSom i slicnim kuririma. Da si odabrao Royal mail iz Engleske stiglo bi ti na nasu drzavnu postu.
- vješalica
#2871 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Da li se može uzeti neka roba sa Amazona osim knjiga,jer htjela bi nešto uzeti(tačnije odjeću) pa na chekout ima shipping za BiH.
To mogu isto kupiti preko druge stranice,ali UPS dostava je previsoka...
-
Eniac
#2872 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Mislim da preko Amazona (bilo kojeg Amazona u svijetu ne samo USA) mogu samo knjige, Kindle uredjaji i CD/DVD-ovi. Cak nisam siguran za CD/DVD-ove.vješalica wrote:Da li se može uzeti neka roba sa Amazona osim knjiga,jer htjela bi nešto uzeti(tačnije odjeću) pa na chekout ima shipping za BiH.
Trazi obicnom postom, ne USP-om. Duze se ceka ali je mnogo jeftinije.
- vješalica
#2873 Re: Internet kupovina iz inostranstva
Pitam za svaki slučaj,ovo šta sam našla je na amazon.uk jeftinije za 14 GBP.
A na ovoj drugoj stranici samo dostavljaju UPS-om tako kad se sve to sabere,ima da mi skinu meso za carinu i ostale usluge.
A na ovoj drugoj stranici samo dostavljaju UPS-om tako kad se sve to sabere,ima da mi skinu meso za carinu i ostale usluge.
- Urbana
#2874 Re: Internet kupovina iz inostranstva
DHL a ne drzava ti je naplatio:idanga wrote:Zdravo
- bankarsku proviziju,
- proviziju za garanciju,
- carinsko posredovanje i
Pdv na zadnje dvije stavke.
Ukupno oko 35 KM.
Za administrativnu taksu nisam sigurna, to je drzavino mislim.
Poenta je da bjezis od dhl-a i ostalih jer ces uvijek platiti i njihove usluge jer spedicija nije uracunata u troskove dostave.
- Urbana
#2875 Re: Internet kupovina iz inostranstva
DHL a ne drzava ti je naplatio:idanga wrote: što iznosi nekih 110 KM
PDV na poslednje dvije stavke 5,10 KM (ovo opet ide drzavi ali to je druga prica).
- bankarsku proviziju,
- proviziju za garanciju,
- carinsko posredovanje i
Pdv na zadnje dvije stavke.
Ukupno oko 35 KM.
Za administrativnu taksu nisam sigurna, to je drzavino mislim.
Poenta je da bjezis od dhl-a i ostalih express kuca jer ces uvijek platiti i njihove usluge jer spedicija nije uracunata u troskove dostave.
Da bi se roba deklarisala porijeklom iz eu potrebna je ili izjava prodavaca o porijeklu robe potpisana uz tacno ime i prezime osobe koja potpisuje ako je roba manje vrijednosti ili EUR1 obrazac. Nije dovoljno da pise made in eu.
Ovih 15% carine mislim da ide po ubrzanoj proceduri, u ovom slucaju na tvoju stetu.