Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
eluna

#2851 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

Eurosa wrote:odvLatna ke i gJozna i Juznaaaaaaaaaa :srce:
ma van tato nejaja .....pih kak'a je :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:

:-D :-D :-D

e taj dan kad je slikana na drvetu - taj je dan ulovila pravog poljskog miša - a vidi mrvice :-D
eluna

#2852 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by eluna »

Eurosa wrote:
eluna wrote:
Eurosa wrote:odvLatna ke i gJozna i Juznaaaaaaaaaa :srce:
ma van tato nejaja .....pih kak'a je :srce: :srce: :srce: :srce: :srce:

:-D :-D :-D

e taj dan kad je slikana na drvetu - taj je dan ulovila pravog poljskog miša - a vidi mrvice :-D
znas kad bi moj gospodicic ulovio misa? Nikad! :lol:
pa doduše - nije stigla da ga pojede, šmugnuo je dok se igrala :D

tako da ne znam da li bi ga pojela, ali da lovi - lovi ..... i to našilji brke prema naprijed još više nego što je na toj slici ........ ma da je samo vidiš :-D
pakica_

#2853 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

treba mi info- urinarna hrana za mjaute.. ima li gdje jeftinije od 30 maraka za kilu hihihi
luna09

#2854 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by luna09 »

pakica_ wrote:treba mi info- urinarna hrana za mjaute.. ima li gdje jeftinije od 30 maraka za kilu hihihi
Jesi li provjerila u pet šopu Ketti kod Interexa? Kao da sam vidjela kod njih.
pakica_

#2855 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pakica_ »

luna09 wrote:
pakica_ wrote:treba mi info- urinarna hrana za mjaute.. ima li gdje jeftinije od 30 maraka za kilu hihihi
Jesi li provjerila u pet šopu Ketti kod Interexa? Kao da sam vidjela kod njih.
poslat cu rodicu tamo, posto je njen mjau bolestan :D pijesak u bubrezima.. pih
ciza_bliza

#2856 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ciza_bliza »

Je li imao neko problema sa nekom vrstom alergije, osipa, kao roze flekice od uha prema licu, povremeno češkanje? Šta uraditi?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#2857 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

Tiki mi je bio bolestan temperatura 44 C :shock: ...vodio ga veterinaru primio dvije inekcije i danas na kontrolu...mogo je uginut :( ...non-stop na ovoj zimi kuća-terasa a pločice hladne...zabrana izlaska dok ne otopli :evil: ...uglavnom bolje je malo je jeo i pio vode...
dzejkej

#2858 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by dzejkej »

Ja sam kupila u Vet. stanici na Stupu. Tako nesto je kostala. Jede se samo ona mjesec dana tako da ti to ne izadje preskupo. Naravno, moja razmazena macka nije htjela samo nju, tvrdo joj i suho gospodicni. Ja sam joj mijesala sa macijom tecnom hranom i super se pokazala.
pici

#2859 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

ozdravio tigar...antibiotici ga vratiše iz mrtvih...samo kako sad uspaljenom mačoru dokazat da nemere na terase...dotur zabranio izlaske dok se vrijeme ne proljepota
zijancer

#2860 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

ima i za to neka boca, cini mi se
privremena, djeluje po par mjeseci
ili haluciniram :cry:
proljece101

#2861 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by proljece101 »

Ako je to isto kao hrana za sterilisane macke - macore, dakle, hrana sa niskom ph vrijednoscu, ja to kupujem u dm-u (hvala im sto su tu :) ). Doduse, ima samo pileca varijanta, ali mace je bas vole i rado jedu, Dein bestes krekeri od 700 g, kostaju isto kao obicni - 3.95, samo ima na pakovanju naznaka "kastriert-sterilisiert",posebna receptura, a vidjeh i friskies kod njih bas neka hrana u akciji sad, takodjer krekeri 300 g, ima napomena na kutiji da je za kastrirane macore - "kastriert"..oko 2 KM, na znam bas tacno ..:) Naravno, ako je to to sto trazis, ako nije..sorry :-? :)
bushido

#2862 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

Image

dobro jutro mackoljubci!
Evo po prvi put u zivotu da imam macku za kucnog ljubimca . Ovaj "medo" je samo dva dana kod mene, boji se on mene a ja njega. Malo se poceo oslobadzati ali jos uvijek kada krenem rukom prema njemu trzne se kao da cu ga udariti.Posto o mackama neznam puno, uglavnom da imaju 4 noge,rep i da mjaucu, uzecu si za slobodu da vam ponekad postavim i po koje pitanje.
Evo jos par slikica:

Image

Image
zijancer

#2863 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

jao :razz: , hej, nemoj krenuti rukom prema njemu,
hocu reci lagano ispruzi ruku sa dlanom okrenutim prema gore i pusti da ti onjusi prste
i igraj se s njim, vole trcati za lopticom od zguzvanog papira, klikerima

e, da, i u pocetrrku prvih 6-7 dana pusti da on sam tebi pride, a kada se navikne na novo mjesto, onda ga mozes ganjati :-D
sad se boji i tebe i mjesta, to su dva straha
ciza_bliza

#2864 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by ciza_bliza »

Stavi malo paštete na prst i daj mu da poliže, to im je afrodizijak :lol:
zijancer

#2865 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

aaa i maslinu bez kospice
bas me zanima kako ce na to reagovati :mrgreen:
bushido

#2866 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

:roll: a da ja stavim tu pastetu na maslinu da ne rizikujem prste :lol: .Lako se vama smijati al' ova mrcina ima haman 10kila a tek godinu ipo.Poceli smo se i igrati :-) svu mi je ruka iscambo ,tako da od cesljanja ,za sada moram odustati.
pici

#2867 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by pici »

moraš biti strpljiv...mačke su jako nepovjerljive, pogotovo ako su imale kakve neugodne kontakte od ljudi...ja imam dvije mace, obadvije od malena su odgajane pa opet nekad zareže tj negoduju il malo gricnu, grebnu...mačak je dosta agresivniji i veterinar predlaže kastraciju...meni ga žao al moram već se počeo tuči s ostalim mačorima po terasi (dodje jedan crni da jede, ulični je)...odvedi ga veterinaru na kastriranje a ako je kastriran onda polako dok se ne navikne na tebe...nadji mu caku da prede, ovaj moj voli da se češka po bradi i vratu...
zijancer

#2868 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

ahh! kutije!! :razz:
bushido

#2869 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

jest' zaraza ova macka, evo dva dana samo buljim u njega i stalno mi osmjeh na licu.Sega mi kako jede,uzme komad piletine pa ga baci pa ga "lovi",onda ga uzme jednom sapom i jede pa mu ispadne pa ga opet lovi :-) .A kad hoce da pije vodu ,prvo prednjim sapama "kopa" ispred posude pa onda pije.
Hvala na savjetima,ja sam siguran da cemo nas dvojica biti pravi jarani ali treba malo vremena.
Na dosta mjesta mu je podlaka zapetljana pa pokusavam odrezati jer se neda izcesljati ali to nikako ne voli.
zijancer

#2870 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

cime ga cesljas :-D
zijancer

#2871 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

2:05 - 2:45 :-)

Tesla10

#2872 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by Tesla10 »

Mačak je prelijep :) . Odakle vam?
bushido

#2873 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by bushido »

@ zijancer

Image

sa ovim ga cesljam to jest' pokusavam da cesljam.Danas citav dan spava,kao da se opusta od stresa a ovakva promjena za njega mora biti i stresna i zamorna. Kupio sam mu loptice jucer pa se igrao, uzme lopticu obadvjema sapama(kao vjeverica) pa je baci u zrak i onda trci za njom.Ugnjavi ja sa ovom mackom :lol: ..
zijancer

#2874 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by zijancer »

ma nisi :-D , lici na mog rahmetli ćićija (zato i pitam za masline..to tamane kao ludi..i maslinovo ulje vole..mlijeko ne gotive :cry: )
najvise im se dlaka zapetlja ispod usiju i brade, i izmedu trupa i prednjih nogu
to jedino mozes osisati, malim makazama i pazljivo da ne capnes i kozu, a kada ga cesljas cesljaj uz dlaku..bolje se raspetlja poddlaka
uglavnom, pisi jos
(e, da i izluduje ih zvuk grebanja..da vidis kako nacure usi i traze odkud dolazi zvuk :mrgreen: )
kakav nered

#2875 Re: Macke: pitanja/odgovori i savjeti

Post by kakav nered »

bushido wrote:Ugnjavi ja sa ovom mackom :lol: ..
aaa nikako, prekrasan je <3 stavljaj slike i slobodno pitaj što god te zanima :)

Trebat će mu malo vremena da se navikne, ipak je to mačak od godinu i pol, nije malo mače... pusti ga, ništa ne forsiraj... i jedno jutro ćeš se probuditi s njim na glavi :D tko ih ima kažu da su to nježni divovi :)

kako bih ga izgnjavila <3 <3 <3
Post Reply