Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Whitesnake

#2851 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

alijagoro wrote:
BHF_Manijak wrote:Jel to majketi jos ima delegata koji tvrde da je Arteta svjetska klasa?! :lol: :lol: :roll:

Ja smijesnih ljudi...Pa bolan ne bio, da je sta valjo, kakvim ga zelite predstaviti, davno bi igro za Chelsea, United, Barcu, Real, Bayern, Milan.., a ne truhno godinama u prosjecnim klubovima! Odesveuhonduras ti Bogami ko da namjerno kontriras ljudima iako i sam znas da nije tako. I cujk godine mu problem, pa nije se rodio sa 30... :roll: Gdje je bio prije 6-7 godina kada se mogo prodati? Nigdje, truhno u prosjecnim klubovima ko i do prije pola godine. I tacno je da Wenger nije bio u uzasnoj krizi da Arteta ne bi nigdje iz Evertona mrdno, ovo mu je vrhunac karijere, a Wenger ga je dove jer nije bio kvalitetnog a jeftinijeg igraca na trzistu. Ne kazem da je Arteta los igrac, ali ovdje ga neki predstavljaju u najmanju ruku ko malog Messia, sto je notorna laz. Ne zelite da pogledate cinjenicama u oci vec vadite nakve varljive statistike, a fudbal nije samo statisticko vadjnje podataka!

Dakle, Aretat - dolisan igrac, alidaleko od svjetske klase ili iznadprosjecnog igraca!
Ko i gdje tvrdi da je Arteta svjetska klasa?Sta ce statistika,ja sam uvjeren da si ti pogledao svaku utakmicu Arsenala i Tottenhama,i da mozes donijeti sud,da je ova statistika totalno nebitna.
Eo ti fino coek kaze da niko ne kaze da je Arteta svjetska klasa.. da ne budem u manjini.. :D
:thumbup:
Whitesnake

#2852 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

vodoprovodčik wrote:ni safet nije igračina bio, za jadni psg nastupo :D
Bravo majstore..
Ovo boli.. :dance:
BHF_Manijak

#2853 Re: Arsenal F.C.

Post by BHF_Manijak »

Apsolutno druge okolnosti! ;-)
Whitesnake

#2854 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

Ima covjek odgovor za sve.. osim sto nema argument da je Arteta los.. 8-)
(joke-am se malo, ne zamjeri)
LSD

#2855 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Mašite poentu...@Nemam ideje je fino objasnio da se Arteta ne bi nikad ni dovodio (ni placao) u Arsenal da nije došlo do grla, 5 do 12 ono što kažu...pa je Wenger u jednom momentu odlucio Daj šta daš da bi se opravdao da nešto radi i dovodi....u tom roku je doveden i Arteta i Mertesaker i onaj korejanac (koji nije odigrao tekme kako treba) i Santos i Benayoun.
Dakle, Arsenal je spao na niske grane ako ce mu jedan Arteta biti glavni igrac i nosioc igre...što ga nije dovodio i placao kad je bio 5-6 godina mlađi i kad je bilo logicnije ga dovesti nego sad u 30-toj ?? ako je vec toliko dobar i kvalitetan ;-) ....a zna se i zašto ga nije kupovao....zato što je imao daleko kvalitetnije igrace u Fabregasu i Nasriju, koji su reprezentativci svojih zemalja i imaju neki pedigre.
Jasno je svima da je doveden za zakrpi i sastav i ovu sezonu...nužda natjerala Wengera da dovede dva veterana Artetu i Benayouna, što gotovo nikad ne radi.
Whitesnake

#2856 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

LSD wrote:Mašite poentu...@Nemam ideje je fino objasnio da se Arteta ne bi nikad ni dovodio (ni placao) u Arsenal da nije došlo do grla, 5 do 12 ono što kažu...pa je Wenger u jednom momentu odlucio Daj šta daš da bi se opravdao da nešto radi i dovodi....u tom roku je doveden i Arteta i Mertesaker i onaj korejanac (koji nije odigrao tekme kako treba) i Santos i Benayoun.
Dakle, Arsenal je spao na niske grane ako ce mu jedan Arteta biti glavni igrac i nosioc igre...što ga nije dovodio i placao kad je bio 5-6 godina mlađi i kad je bilo logicnije ga dovesti nego sad u 30-toj ?? ako je vec toliko dobar i kvalitetan ;-) ....a zna se i zašto ga nije kupovao....zato što je imao daleko kvalitetnije igrace u Fabregasu i Nasriju, koji su reprezentativci svojih zemalja i imaju neki pedigre.
Jasno je svima da je doveden za zakrpi i sastav i ovu sezonu...nužda natjerala Wengera da dovede dva veterana Artetu i Benayouna, što gotovo nikad ne radi.

Pa sta si ti to ovde novo rekao sto SVI vec nisu znali??? :D
Arsneal jeste spao na niske grane, na zalost moram priznati, i nije to onaj Arsenal od prije 10-tak godina, svi koji gledaju fudbal to vide.. Svi znamo da je Wenger doveo Artetu, Mertersackera, Benayouna i Santosa u nuzdi zbog velikog broja povrijedjenih igraca (te najlosijeg starta sezone u zadnjih 50 godina).. Također svi znamo da ga Wenger ne bi ni dovodio da su tu jos Fabregas i Nasri.. ALI ARTETA OD KAKO JE DOSAO U ARSENAL IGRA ODLICNO, da ne kazem FENOMENALNO, i apsolutno mi se zivo JEBE gdje je igrao i zasto ga Wenger ranije nije zvao.. Prestanite spamati o Arteti i pricati sege, sale i komike :D
Ponavljam posljednji put, Arteta trenutno igra super u Arsenalu i da nije njega i RVP-a bilo u zadnjih 15 kola, Veliki Arsenal bi bio u zadnjem dijelu tabele... Sta cemo sad? :D
burek_in_space

#2857 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Idealno bi bilo da nije ni Arteta kupljen, da Arsenal muku muchi u donjem dijelu tabele, ne bi li se tvrdoglavi Francuz noge fat'o. :oops:
Whitesnake

#2858 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

burek_in_space wrote:Idealno bi bilo da nije ni Arteta kupljen, da Arsenal muku muchi u donjem dijelu tabele, ne bi li se tvrdoglavi Francuz noge fat'o. :oops:
Ne znam bas.. Za debelo razmisliti.. Ja nekako jos uvijek nalazim vjere u tvrdoglavog namcora..
Mada je imao nevjerovatnih gresaka lately.. Ipak vjerujem da cemo ove sezone zavrsiti 4-ti a onda kad se vrate Wilshire i Santos i kad Alex jos malo stasa, da cemo biti kao nekada.. (uz jednog novog spica i jednog veznjaka svjetske klase)
Mada.. ko ce ga znati.. :-)
burek_in_space

#2859 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Whitesnake wrote:
Ne znam bas.. Za debelo razmisliti.. Ja nekako jos uvijek nalazim vjere u tvrdoglavog namcora..
Mada je imao nevjerovatnih gresaka lately.. Ipak vjerujem da cemo ove sezone zavrsiti 4-ti a onda kad se vrate Wilshire i Santos i kad Alex jos malo stasa, da cemo biti kao nekada.. (uz jednog novog spica i jednog veznjaka svjetske klase)
Moje mishljenje je da je najgore shto se mozhe dogoditi Arsenalu ove sezone, da dohvati 4. mjesto u prvenstvu. Arsene ce opet krenuti sa prichama o karakteru, mentalitetu pobjednika, povrijedjenim herojima, bla bla bla... :zzzz:
Da hoce na 9.mjestu zavrshiti. :|
LSD

#2860 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Whitesnake wrote:
LSD wrote:Mašite poentu...@Nemam ideje je fino objasnio da se Arteta ne bi nikad ni dovodio (ni placao) u Arsenal da nije došlo do grla, 5 do 12 ono što kažu...pa je Wenger u jednom momentu odlucio Daj šta daš da bi se opravdao da nešto radi i dovodi....u tom roku je doveden i Arteta i Mertesaker i onaj korejanac (koji nije odigrao tekme kako treba) i Santos i Benayoun.

Arsneal jeste spao na niske grane, na zalost moram priznati, i nije to onaj Arsenal od prije 10-tak godina, svi koji gledaju fudbal to vide.. Svi znamo da je Wenger doveo Artetu, Mertersackera, Benayouna i Santosa u nuzdi zbog velikog broja povrijedjenih igraca (te najlosijeg starta sezone u zadnjih 50 godina).. Također svi znamo da ga Wenger ne bi ni dovodio da su tu jos Fabregas i Nasri.. ALI ARTETA OD KAKO JE DOSAO U ARSENAL IGRA ODLICNO, da ne kazem FENOMENALNO, i apsolutno mi se zivo JEBE gdje je igrao i zasto ga Wenger ranije nije zvao.. Prestanite spamati o Arteti i pricati sege, sale i komike :D
Ponavljam posljednji put, Arteta trenutno igra super u Arsenalu i da nije njega i RVP-a bilo u zadnjih 15 kola, Veliki Arsenal bi bio u zadnjem dijelu tabele... Sta cemo sad? :D
Šta cemo sad?? ...pa necemo ništa...nastavit cemo velicati velikog Mikela kao Manitua, podignuti mu totem ako treba :mrgreen: šala mala
Whitesnake

#2861 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

burek_in_space wrote:
Whitesnake wrote:
Moje mishljenje je da je najgore shto se mozhe dogoditi Arsenalu ove sezone, da dohvati 4. mjesto u prvenstvu. Arsene ce opet krenuti sa prichama o karakteru, mentalitetu pobjednika, povrijedjenim herojima, bla bla bla... :zzzz:
Da hoce na 9.mjestu zavrshiti. :|
Kuzim sta hoces reci, ali ja cu ti argumentovano pokazati da je Wenger (licno on, postavom i izmjenama) zajebao u samo 2 utakmice u cijeloj sezoni.. Nemamo igraca, povrijedjeni, suspendovani, (tu dolazi onih 8:2) pa jesi cuo sta Sir Alex Ferguson kaze: "Wenger je odradio Fenomenalan posao, da je bilo ko drugi bio na njegovom mjestu, Arsenal bi se raspao nakon odlaska Nasrija i Fabregasa.. "
Plus da dodam, fakat nemamo ni srece, ko Liverpool smo lately :D , nece lopta u go da ga *ebes.. :D
Bilo kako bilo, da ne nabrajam , 'ispasce' da branim Wengera ili Arsenal, pokusavam da objektivno sagledam stvari i iznesem svoje misljenje, jednostavno ova sada ekipa (samo ako ne ode niko vise, i ako se oporave povrijedjeni igraci (shvatite ljudi da Arsenal ima sada vise od 10 povrijedjenih igraca),) uz kupovinu jednog jakog napadaca i veznjaka konkurise SVIM ekipama na svijetu (dokaz za to je pobijeda Velike Barce 2:1 prosle godine, inache moja omiljena tekma).

P:S: Ne bio vjerovao kad bi ti rekao da se Wenger ne pita 100% u Arsnalu.. Vjeruj mi druze da on nije glup ni sec. jedne, vec da je tu umejsan veliku Biznis i da je po meni, jedan od problema Kroenke, *ebo ga otac.. Mislim da bi Wenger mnogo ranije uradio neke stvari, ali da mu ne daju 100% odrijesne ruke.. Pretpostavljam da cu zbog ovog biti zestoko popljuvan, ali nema veze.. to je moje misljenje i stojim iza njega..
Whitesnake

#2862 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

LSD wrote:
Whitesnake wrote:

Šta cemo sad?? ...pa necemo ništa...nastavit cemo velicati velikog Mikela kao Manitua, podignuti mu totem ako treba :mrgreen: šala mala
Da znas i da je zasluzio igrom u ovoj sezoni da mu se Ime sa respectom spomene.. :thumbup:
Dakle od sada kad kazes Mikel Arteta, moras dodat' sufix >Respect< :thumbup:
Whitesnake

#2863 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

burek_in_space

#2864 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

@Whitesnake, i ja da sam na Fergusonovom mjestu, i da rasturim na proste faktore do tada najveceg ili jednog od najvecih konkurenata 8:2, i ja bih hvalio Arsena na sva zvona. :D
A shto se tiche ostalih stvari koje si nabrojao...jednostavno ne mogu vishe shuplje ( ne tvoje, nego Arsenove ) kako ga prate pehovi. Eto prate i United ( gdje ste sad unitedovci :twisted: ), pa guraju odmah iza City-ja.
Neshto debelo smrdi na Emiratima ove godine, a ja bih lichno volio da to eskalira sad, u ovoj sezoni koja je manje vishe izgubljena, nego usred naredne.
bingov buraz

#2865 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

IN WENGER WE FRUST !!!
Whitesnake

#2866 Re: Arsenal F.C.

Post by Whitesnake »

burek_in_space wrote:@Whitesnake, i ja da sam na Fergusonovom mjestu, i da rasturim na proste faktore do tada najveceg ili jednog od najvecih konkurenata 8:2, i ja bih hvalio Arsena na sva zvona. :D
A shto se tiche ostalih stvari koje si nabrojao...jednostavno ne mogu vishe shuplje ( ne tvoje, nego Arsenove ) kako ga prate pehovi. Eto prate i United ( gdje ste sad unitedovci :twisted: ), pa guraju odmah iza City-ja.
Neshto debelo smrdi na Emiratima ove godine, a ja bih lichno volio da to eskalira sad, u ovoj sezoni koja je manje vishe izgubljena, nego usred naredne.
Ma druze, kuzim te u potpunosti sve.. Eto nek ode Wenger nek dodje bilo ko drugi, da promjenimo stvari.. Kazu da ce Mourinho doci :zzzz: i da ce traziti u startu garanciju da ima na raspolaganju sredstva da dovede pojacanja.. to bi bilo super.. ali uz sve navedeno ja vjerujem u ovu ekipu.. ajde vidjecemo sta ce biti do kraja.. ima jos 12-13 kola da se odigra.. dzaba kad ih volim, krvi bi dao za njih, da im treba.. sta cu jbg.. :thumbup:
Ridjobrki

#2867 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Što se tiče Artete:

1. Čovjek igra odlično i nema rasprave. Protiv brojeva i učinka se ne može a njegov učinak je odličan.

2. Koliko je plaćen Evertonu i kako je doveden i kako se brzo uklopio to je nevjerovatno. Modrića će neko platiti pet puta više i on nikad više neće igrati onako kao u Tottenhamu gdje mu je sve podređeno, gdje Parker kliže za njega, gdje se krila otvaraju samo tako a ima oko sebe i pokoju stožinu za zračne duele. Arteta sve ovo radi u Arsenalu uz ono što Modrić radi u Tottenhamu.

3. Uz sve ovo sad - Arteta je doveden kao backup za Wilsherea. Za jednog rezervnog igrača i jeftinu kupovinu daje prilično dobre rezultate.

Samo da je skupiti nekako bar 9 od prvih 11... :roll:

Sagna i Santos su tako dobro držali bokove do povreda da je to bilo nevjerovatno, mrsko mi sad tražiti Santosove statistike u defanzivi - strašna stvar. :-) On se malo pominje ali je igrač koji će davati jako puno kad se oporavi. I, da - haj'mo jedan aplauz za Kocsielnog - baš me zanima koliko bi danas koštao. :-? :wink:
ultima_palabra

#2868 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Koscielny je kao i Sczeczny... 99% situacija će odraditi dobro, ali ima sklonosti za pokoji ružan kiks. Ipak oni su najmanje problematičan dio tima.

Arteta također svoj posao radi ok, i dobra je usporedba sa Modrićem koji je prilično precijenjen... problem je što je Arsenal godinama imao neku ekstra klasu u veznom redu koja je donosila prevagu, toga više nema. Sad ako protivnik zatvori napadački trojac, Arsenal može ušima mahati.

Santos - klasični brazilski bek, ofanziva dobra, defanziva loša. Dok ima neko ko će zatvarati za njim, biće ok.
Baudelaire

#2869 Re: Arsenal F.C.

Post by Baudelaire »

Ljudi sve ok, ali mi pričamo o ekipi koja bi trebala konkurisati za titule. Treba samo uporediti sa sastavom jednog Sitija, koji je bolji od Arsenala na 10 od 11 pozicija. Jedino je Aguero slabiji od RVP-a :P
Ridjobrki

#2870 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Baudelaire wrote:Ljudi sve ok, ali mi pričamo o ekipi koja bi trebala konkurisati za titule. Treba samo uporediti sa sastavom jednog Sitija, koji je bolji od Arsenala na 10 od 11 pozicija. Jedino je Aguero slabiji od RVP-a :P
Pa ništa, naći negdje budžet jedne prosječne zemlje i kupiti jedno 20 igrača i biće sve ok. Ja ne vidim drugog rješenja. Nogomet nije ono što je nekad bio i ja ga zato ni ne pratim kao što sam pratio. Ne mogu vala gledati City taman da pet Džeka igra za njih. Zato pratim Arsenal i zadovoljan sam sa svim što naprave ovom politikom i ako ikad počnu bacati milione za svakog igrača o kojem izađu tri članka u novinama dnevno ja definitivno prestajem pratiti taj sport i prelazim na neko kuglanje ili nešto.

@palabra: koji igrač nema sklonost za koji kiks? :) Kako bi padali golovi inače - sav koncept nogometa je neko pogriješi ili bude nadigran u nekom momentu. A Santos je iznenadio baš defanzivno, pogledaću statistiku njegovih startova, bio je neprelazan do povrede.
nemam_ideje

#2871 Re: Arsenal F.C.

Post by nemam_ideje »

Modrić i Arteta se ne mogu porediti. Već je napisano, Morić je 3,5 godine mlađi igrač, mnogo univerzalniji, upotrebljiv u oba smijera, brzo prenosi loptu.

Usput, od kada se to Arsenalovi igrači porede sa igračima Totenhema. Arsenal je bježao Totenhemu par svjetlosnih godina. Drastičan pad. Arteta i Košelni su taman nivo na kojem su trenutno, dva boda iza NewCastle-a i 17 bodova iza Sitija.

Ne znam, možda sam navikao na bolje igrače u Arsenalu pa su mi ovi sada smiješni.
Madrid

#2872 Re: Arsenal F.C.

Post by Madrid »

Baudelaire wrote:Ljudi sve ok, ali mi pričamo o ekipi koja bi trebala konkurisati za titule. Treba samo uporediti sa sastavom jednog Sitija, koji je bolji od Arsenala na 10 od 11 pozicija. Jedino je Aguero slabiji od RVP-a :P
A Džeko? :D
Aguero je pofino mlađi od RVP-a, za prvu sezonu u Engleskoj nije uopste los...
Last edited by Madrid on 07/02/2012 14:43, edited 1 time in total.
Bordolini

#2873 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Whitesnake wrote:
P:S: Ne bio vjerovao kad bi ti rekao da se Wenger ne pita 100% u Arsnalu.. Vjeruj mi druze da on nije glup ni sec. jedne, vec da je tu umejsan veliku Biznis i da je po meni, jedan od problema Kroenke, *ebo ga otac.. Mislim da bi Wenger mnogo ranije uradio neke stvari, ali da mu ne daju 100% odrijesne ruke.. Pretpostavljam da cu zbog ovog biti zestoko popljuvan, ali nema veze.. to je moje misljenje i stojim iza njega..
Kakav Kroenke, Usmanov i ekipa. Wenger je najtvrdoglaviji trener na svijetu, pokusava svima dokazati nemoguce-da se pita od govana moze napraviti. Zato ce nadam se ove godine popustiti CL pa cemo se igrati razlaza. Eto, nek preuzme francusku repku, samo nek razguli.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#2874 Re: Arsenal F.C.

Post by odesveuhonduras »

Ko god Wengeru nešto zamjera, nije dobar :D

Frajer se jučer konačno otvorio i javno rekao da on mora po sezoni napraviti 15-20 miliona funti profita na transferima. I u rakvoj situaciji ekipu je odvodio 15 godina zaredom u LP.

Jedan od najjačih trenera u historiji fudbala, arsenalove navijače koji imaju nešto protiv njega (čitaj raznoraznu bElosvEtsku balavurdiju) bi trebalo kastrirati :D
burek_in_space

#2875 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

Preshlo se sa Mancinija na Wengera :lol:
Ko ga jebe shto mora praviti profit. 8-)
Post Reply