Bambi_na_kofeinu wrote:Amazonka27 wrote:Bambi_na_kofeinu wrote:Htjela ne htjela, kada vidim osobu sa flašom Jane pomislim da je idiot.
hm...da li ti koristis iskljucivo samo bh proizvode?
Ne.
No i dalje osobu sa flašicom Jane doživljavam kao idiota.
Izbor domaće kvalitetne vode u pakovanjima različite veličine je dovoljno širok a da bi nekog bosanca sa janom smatrala ičim drugim do idiotom.
Ne znam kako bi na to trebalo da utiče to što recimo kupujem patike ili ruž strane proizvodnje, jako bih voljela domaću alternativu.
Znas u cemu je razlika...
ne smatram da je Jana ista bolja od bilo koje druge vode (mada ima svega i svacega)...i taj dizajn koji se hvali ovdje mi je nista posebno...flasa ko flasa...bitno je da plastika ne smrdi i da cep ima svoju namjenu...i kada mi je u tasni flasa da se ne curi voda...takodjer, kada sam zedna a setam i u prodavnici nema nsita drugo osim jane...bas me briga da li cu biti idiot u necijim ocima ili ne. Moj novac, moja odluka... Neko drugi (ko je placen za taj posao) treba da vodi brigu sta se nalazi na policama...a ovi domaci da uce od ovih koji su im konkurencija.
Mene vise nervira kada moj novac, mojom odlukom (a radi patriotizma i jacanja bh ekonomije) bude potrosen za kupovinu domaceg proizvoda nakog kojeg se ja licno osjecam ko magarac (ili kako vi to suptilno kazete "idiotom"). Da li je bolje kupiti Klasov hljeb/tost (kojem kvaliteta varira zavisno od raspolozenja portira na kapiji fabrike)...ili hljeb iz pekare bez racuna...ili kupiti barilin tost koji je uvijek iste kvalitete je stvar donosenja licnih odluka -- da li da njacem ili da kupim sebi ono sto mogu sebi i priustiti --> kvalitet=cijena. I bas me briga sto pojedine nase firme kmece da su im krive cak i raspored tackica na bubamarinim krilima...jer vecina njih zeli da imaju radnike koji mogu da rade 12 sati dnevno svaki dan u sedmici...pa eto...mozda da se i dogovore i za jedan slobodan dan u mjesecu (za mizernu platu...cesto pola u bonovima).... I tu ce poceti prica da drzava guli privatnike i domacu proizvodnju...jer su veliki troskovi za radnike...nema nikakvih olaksica ovo ono... DA. To je tacno! I zasto bi ja sebe lisavala kvalitete a za interes jacanja bh ekonomije koja ima strucnjake koji se trebaju da brinu o njenom zdravlju (jer su placeni za to) i koji nista ne rade osim sto (vec spomenuto) primaju novac za to... pretpostavljam da kupujes proizvode od brajlovica...a ja iz principa nista njihvo necu - jer su gonici robova. Sigurno ti je u kuci sve iz Sabixa ili Dallasa? Od rata pa do sada...ljudi prave jebene secije sa dezenima naninih dimija....ma hajde vise u klinac...i onda sam ja kriva sto propadaju jer oni NE ZELE da se prilagodjavaju trendovima...ne zele da uce... Seti cajevi.... 3% brusnice...ostalo hibiskus... nazovem ih, sta je ovo? kazu pa sta fali, svakako zalijes i sok vodom... Znaci, imas masine, imas resurse ali imas i jebenu glad da sto vise zaradis a narod je naucio da njace... kupice neko...neko ko nece imati dodatnih 0,10 pf da kupi bolji ili kvalitetniji (uvozni naravno).
Koji su to nasi sokovi? al bas nasi, ne one punionice koje kupe (opet vani) sirupe koje onda pakuju u svoje ambalaze (vjerovatno i one su uvozne).
I znas sta jos...bas me boli briga za koga sam idiot sto idem u merkator pa se fino rasirim i pokupujem sve sto mi treba bez da mi je ispod germe cijena od durexa...Pred kucom mi je Robot...NE ZELIM da im ostavljam novac koji ostavljam merkatoru jer su mi prodali konzervu rio-mare kojoj je rok istekao prije 2 godine...smrdljive batke sa ispravnim datumom...razbijeno, polupano, pokvareno...mikser sa garancijom koji ne radi ali da ga ja licno trebam odnijeti u rajlovac - ma mrs... moje pare, moj izbor...a dok se nasi ne uozbilje i drzava odluci da pomogne sama sebi...eto vam patriotizam...meni ne treba. Poklonila sam svoje djetinstvo i dio mladosti patriotizmu...vise ne dam...