Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Crvena Tifoza

#2851 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Herr Flick wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Herr Flick wrote:Fino je Begić rekao da su u kontaku sa Adidasom,Pumom i Nikeom i kraj priče :thumbup: :thumbup:
Ali i sa Legeom, od kojih isto očekuju ponudu. :wink:
Legea jedino nekom astronomskom ponudom uz obecanje da ce uloziti napore da naprave kvalitetan dres moze konkurisati ovom trojcu :D
Ništa me nebi iznenadilo.

Ali iskreno se nadam adidasu, nike ili eto čak pumi. Želim kao svi ostali normalni navijači odem do prodavnice, jednog od pomenutih brendova, i kupim orginal. Pun mi je, da ne kažem šta, nekakvih "oficijalnih" prodavnica repke, gdje ti uvale isto sranje kao i oni na čarsšiji i zavale te sa 80km. :roll:
Herr Flick

#2852 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

ado1230 wrote:
Herr Flick wrote:Koji mrtvi haad :lol: :lol:

Image
Jarane nije problem u dizajnu dresu,ja vjerujem da taj haad moze napraviti bolji dizajn dresa od bilo koga,problem je kvaliteta izrade i naravno NOVAC.Taj haad nema ni jedno od ovog napisano
Great Cornholio

#2853 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Great Cornholio »

Crvena Tifoza wrote:
Great Cornholio wrote:
Herr Flick wrote:Fino je Begić rekao da su u kontaku sa Adidasom,Pumom i Nikeom i kraj priče :thumbup: :thumbup:
Ako je onaj adidas dres sa kosim štraftama, onda bi to bio najružniji izbor. Puma sa onim zvijezdama na rukavu je isto seljakluk živi, i onda ostaje jedino Nike.
Ti adidasovi dresovi nisu trenutno u ponudi. To su stari dresovi od prije dvije, tri godine.

Trentne dresove koje adidas nudi su onakvi kakve nosi Chelsea, Bayern, Elf...
Vidili ljudi da su se zeznuli sa dizajnom :D

Nego, što jednostavnije to bolje, bez nakakvih zmajeva, zvijezda, "lenti", jer mi smo ozbiljna reprezentacija pa je logično da ne bi trebali nositi neozbiljne dresove.
Herr Flick

#2854 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

Crvena Tifoza wrote:
Ali iskreno se nadam adidasu, nike ili eto čak pumi. Želim kao svi ostali normalni navijači odem do prodavnice, jednog od pomenutih brendova, i kupim orginal. Pun mi je, da ne kažem šta, nekakvih "oficijalnih" prodavnica repke, gdje ti uvale isto sranje kao i oni na čarsšiji i zavale te sa 80km. :roll:
Ne brini,bice jedna od velike trojke.Sam Begić je vise puta izjavljivao da reprezentacija zasluzuje kvalitetniji i poznatiji brend :D :D
Crvena Tifoza

#2855 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Great Cornholio wrote:
Vidili ljudi da su se zeznuli sa dizajnom :D

Nego, što jednostavnije to bolje, bez nakakvih zmajeva, zvijezda, "lenti", jer mi smo ozbiljna reprezentacija pa je logično da ne bi trebali nositi neozbiljne dresove.
Iskreno, adidasovi su trenutno najkvalitetniji. Ovo što nike nudi trenutno (barca, man city, francuska, grčka itd), su nekako napravljeni od nekakvog "plastificiranog" materijala.
Još kod adidasa onaj fazon sa dužim rukavima, malo je reći šminka. :D
rajv0sa

#2856 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by rajv0sa »

Mustang1 wrote:Puma ! Odmah bih uzeo dres .. A koja bi sega bila vidjeti u slim fit dresu Misimovica :lol: :lol: :lol: :lol:
Eo' za tebe jedan
Image
Crvena Tifoza

#2857 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Herr Flick wrote:
Crvena Tifoza wrote:
Ne brini,bice jedna od velike trojke.Sam Begić je vise puta izjavljivao da reprezentacija zasluzuje kvalitetniji i poznatiji brend :D :D
Jedna stvar što mi ulijeva nadu u ono što je rekao je to što se vidi da je čovjek genije u poslu koji obavlja.

Odavno konkretnijeg i pametnijeg čovjeka nismo imali na nekoj tako važnoj poziciji.
Great Cornholio

#2858 Re: Dres reprezentacije BiH

Crvena Tifoza wrote:
Iskreno, adidasovi su trenutno najkvalitetniji. Ovo što nike nudi trenutno (barca, man city, francuska, grčka itd), su nekako napravljeni od nekakvog "plastificiranog" materijala.
U to ne sumnjam, švabo što napravi, to ti je :D Ne bih imao ništa protiv da igramo u dresovima u kojima igra Chelsea, Bajern ili Elf, jer kad ih ono nose onda nema sumnje da su najkvalitetniji.

Bijeli i plavi, grb saveza i to je to.
Crvena Tifoza

#2859 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Great Cornholio wrote:
Crvena Tifoza wrote:
U to ne sumnjam, švabo što napravi, to ti je :D Ne bih imao ništa protiv da igramo u dresovima u kojima igra Chelsea, Bajern ili Elf, jer kad ih ono nose onda nema sumnje da su najkvalitetniji.

Bijeli i plavi, grb saveza i to je to.
Slažem se. Bez puno pretjerivanja i krkanluka.

Živim za taj dan. :izet:
Great Cornholio

#2860 Re: Dres reprezentacije BiH

rajv0sa wrote:
Mustang1 wrote:Puma ! Odmah bih uzeo dres .. A koja bi sega bila vidjeti u slim fit dresu Misimovica :lol: :lol: :lol: :lol:
Eo' za tebe jedan
Image
Ovaj bi mogao "proć". Nego, znaš da li je" Puma nastala od adidasa", dva brata osnovali fabriku sportske obuće i dali i joj ime adidas, kasnije nešto zakuhali i jedan od braće osnovao pumu.

Znaš li da je Džesi Ovens, tamnoputi amerikanac koji je pobijedio na utrci na sto metara, na olimpijadi u Berlinu, i to pred očima Hitlera koji je vjerovao da se to ne može desiti, da se ne može desiti da crnac bude brži od arijevaca, a možda i ne bi bio da nije trčao u adidasovim šprintericama.
tipico2

#2861 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by tipico2 »

Nesto ne kontam.....ako je ugovor sa Legea-om do 31.5.2014, a prvenstvo pocinje 12 dana kasnije, kada oni misle pustiti nove dresove (Adidas ili Nike) u prodaju itd...?
Herr Flick

#2862 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

tipico2 wrote:Nesto ne kontam.....ako je ugovor sa Legea-om do 31.5.2014, a prvenstvo pocinje 12 dana kasnije, kada oni misle pustiti nove dresove (Adidas ili Nike) u prodaju itd...?
Pa 1.6. :D :D
Crvena Tifoza

#2863 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Kad postave tezge po Brazilu da nam prodaju dresove. :D
Crvena Tifoza

#2864 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Da Savez pusti u masovnu prodaju one žute majice koje su nosili reprezentativci poslije Litvanije, mogli bi uzeti milion ko šale.
archi_a

#2865 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by archi_a »

Sta god da se dogovore, morat ce se prihvatiti. :|
Nadam se da ce nove garniture biti u max. dvije boje, bez ikakvih slika, kao sto neko rece...
Ja bih da se osvrnem na legeu koja je dugogodisnji sponzor repke. Moram vam priznati da mi je posljednja garnitura prirasla srcu, ono pravo. Ne znam da li me jos drzi euforija, ali ovaj bijeli komplet mi je pravo dobar, takodje duks u kojem su nasi momci izasli na teren u zadnjoj historijskoj utakmici je pravo dobar.
Image
Image
Mogu se oni jos popraviti ja vjerujem do prvenstva i tako uci u borbu za utrku sa adidasom i pumom. Drago mi je da smo napokon dosli u situaciju da se razni ponudjaci nadmecu za taj pristanak nase reprezentacije. Sad samo pametno i da se uzme sto vise love. Treba ih malo drzati u neizvjesnosti, nek se malo znoje. :wink:
Kad smo vec kod ostavljanja dojma, ne znam da li sam jedini kojem je "smetalo" sto se Pape pojavljivao u trenerci ? Razumijem je ono, fudbaler dusom i tijelom, ali Pape je selektor i nekako bi mi bilo mocno da se kompletan strucni stab pojavi u istim odijelima sa samo malim Bosanskim amblemom na reveru sakoa. Nece mi niko zamjeriti, nadam se.
Ipak smo mi najbolje rangirana repka u regionu :-D Ono moc itd. pozz :bih:
Last edited by archi_a on 19/10/2013 22:05, edited 1 time in total.
Great Cornholio

#2866 Re: Dres reprezentacije BiH

Pape, i njegovi pomoćnici bi u Brazilu trebali nositi narodne nošnje iz ovin naših krajeva :D

Meni su nekako bijeli dresovi najljepši, nekako se u njima "najlakše igra", igrači nekakvi lagani, a brzi.
studeni76

#2867 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

tipico2 wrote:Nesto ne kontam.....ako je ugovor sa Legea-om do 31.5.2014, a prvenstvo pocinje 12 dana kasnije, kada oni misle pustiti nove dresove (Adidas ili Nike) u prodaju itd...?
Vjerovatno bi se tu desio jednostrani prekid saradnje, platili bi se penali i već bi npr. od nove godine imali novog sponzora.
Velike firme ulažu mnogo u promociju, nebi oni ulazili u pregovore sa nama ako bi morali čekat 1 juni.
ado1230

#2868 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ado1230 »

Herr Flick wrote:
ado1230 wrote:
Herr Flick wrote:Koji mrtvi haad :lol: :lol:

Image
Jarane nije problem u dizajnu dresu,ja vjerujem da taj haad moze napraviti bolji dizajn dresa od bilo koga,problem je kvaliteta izrade i naravno NOVAC.Taj haad nema ni jedno od ovog napisano

o kojem Novcu ti pricas? mislis da ces dobit neke velke pare? pa koliko to dobi Hrvatska? kukaju kako nema vise para u HNS-u gdje su ti veki sponzori. ko da smo mi Real Madrid pa da nam neko ponudi 40 mil. dobicemo plafon 1milion eura naravno. sto se tice kvaliteta njihov dizajn haljine je nosila Angelina J. mislim da imaju dovoljno kvaliteta. ne mora to biti Haad nek bude bilo koja domaca marka, ali da li imamo jos neku? Nece marka dresa igrati na SP nego Dzeko, Miske, Pjana, Vedo itd.!
studeni76

#2869 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by studeni76 »

Ode jedan dođe drugi da smara sa domaćim proizvođačem. Jbt naši neznaju napraviti običnu majicu a da znaju uradit svjetski dres. Proizvodnja sportske opreme je nauka, nije to kupiš rolnu štofa,bagat mašinu i kroji po šablonu :-) :-)
Crvena Tifoza

#2870 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

ado1230 wrote:
o kojem Novcu ti pricas? mislis da ces dobit neke velke pare? pa koliko to dobi Hrvatska? kukaju kako nema vise para u HNS-u gdje su ti veki sponzori. ko da smo mi Real Madrid pa da nam neko ponudi 40 mil. dobicemo plafon 1milion eura naravno. sto se tice kvaliteta njihov dizajn haljine je nosila Angelina J. mislim da imaju dovoljno kvaliteta. ne mora to biti Haad nek bude bilo koja domaca marka, ali da li imamo jos neku? Nece marka dresa igrati na SP nego Dzeko, Miske, Pjana, Vedo itd.!
Sreća pa se ljudi koji bi da furaju nekakav Haad nemaju udjela u izboru ko će nas oblačiti na svjetskom.

Nije samo fazon koliko ćemo para dobiti od sponzora, nego je ipak i klasa koja je u igri i naravno respekt ostalih. :wink:
karanana

#2871 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by karanana »

nisam za domacu marku, jer imamo toliko renomiranih proizvodjaca sportske opreme da bi se zaista bilo tesko odluciti koga izabrati.

predlaze domacu marku a ne zna nabrojati niti jednog proizvodjaca.
Last edited by karanana on 19/10/2013 22:10, edited 1 time in total.
Herr Flick

#2872 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Herr Flick »

studeni76 wrote:Ode jedan dođe drugi da smara sa domaćim proizvođačem. Jbt naši neznaju napraviti običnu majicu a da znaju uradit svjetski dres. Proizvodnja sportske opreme je nauka, nije to kupiš rolnu štofa,bagat mašinu i kroji po šablonu :-) :-)

:lol: :lol: :thumbup: Fakat smorise
ado1230

#2873 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ado1230 »

mousstapha wrote:
haris0032 wrote:Posto favoriziram NIKE, evo jedna moja zamisao.
Image
Image
Image

Uploaded with ImageShack.us
ado1230

#2874 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ado1230 »

studeni76 wrote:Ode jedan dođe drugi da smara sa domaćim proizvođačem. Jbt naši neznaju napraviti običnu majicu a da znaju uradit svjetski dres. Proizvodnja sportske opreme je nauka, nije to kupiš rolnu štofa,bagat mašinu i kroji po šablonu :-) :-)
Image

Uploaded with ImageShack.us sta mu fali? a siguran sam da moze mnogo bolje!
Crvena Tifoza

#2875 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

ado1230 wrote:
Image

Uploaded with ImageShack.us sta mu fali? a siguran sam da moze mnogo bolje!
:lol: :lol: :lol:

WTF!? :shock:
Post Reply