Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman2010

#2851 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iceman2010 »

denis.istok wrote:
onda je vas vrtic sataniziran

bozicna predstava bila 22. u 10h, a u skenderiji glavna u petak u 10h (vrtic)

mislim da i danas stoje ta obavjestenja, kod vas je izgleda crni vilajet vrtic, upitajte malo vaseg predstavnika sta se to okolo desava
Jel to bilo u radnom vremenu? Kako se to uklapa u talibanizaciju sarajevske djece koju neki spominju :lol: :lol: :lol:
popajic

#2852 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by popajic »

@iceman
...Musliman, u skladu sa svojom vjerom i ubjedjem odgaja svoju djecu. Tu nema mjesta, prema nacelima vjere, za Svetog Nikolu, bozicno drvce i sl. To je dio tudjeg nasljedja koje je bosnjacima podvaljeno nakon 1945 godine.
Nevjerovatna je ( doduse sasvim jasna) tvoja tvrdoglavost.
Cini li iko ista protivno muslimanskom ubjedjenju u vezi odgoja djece ?
Moraju li prihvatiti Deda Mraza (novogodisnjeg , NE bozicnog ) ?
Mogu li primati paketice za Bajram , U radnom vremenu jedne JAVNE ustanove ove ( ipak ) sekularne drzave ?
Sve pobrojano - mogu !
Vazi li to isto za ostalu djecu, za ostale praznike ??? Ne vazi , ledeni covjece, ne vazi !
Arzija i njena SDA zaledjina krse pravila u cilju favoriziranja jednog etnosa i jedne religije. U predskolskoj :shock: , javnoj ustanovi :twisted:
HomeSweetHome

#2853 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by HomeSweetHome »

Ne, ne, ja mislim da je bajramski vrticki parti maksuz planiran za 10 ujutro kad vecina roditelja radi i ne moze izostati s posla... to je da bi kasnije rekli da nema interesa...

:roll:
Comrad

#2855 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Comrad »

iceman2010 wrote: Normalno da se otac mirka iz price nece buniti sto mu dijete slijedi krscansku tradiciju. Sta mislis sta bi rekao otac mirka da mu neko djetetu prica kako je bajram ili hidzretska nova godina medjunarodni praznik koji treba da obiljezava, zakolje kurban i od ujke i strica trazi bajramluk?

Muslimanu stav IZ-a i sve uleme treba biti dovoljan da zna sta je u njegovoj vjeri dozvoljeno, a sta ne. Pa ako odabere nesto drugo odabire na vlastitu odgovornost. Niko mu to ne brani. Neka jede svinjetinu, krsti se, pije alkohol ako hoce. To je njegova stvar, ali ako sebe smatra muslimanom treba da zna sta to sve predstavlja.

Musliman, u skladu sa svojom vjerom i ubjedjem odgaja svoju djecu. Tu nema mjesta, prema nacelima vjere, za Svetog Nikolu, bozicno drvce i sl. To je dio tudjeg nasljedja koje je bosnjacima podvaljeno nakon 1945 godine.
Gdje bolan pise da neko ko je musliman ne smije imati drvce za novu godinu?
Gdje pise da dijete ne smije uzeti od djed mraza?

I ako ces pricati o podvalama. Onda i ja mogu reci da je nama podvaljen islam. Jer da ti nisu dosli turci ti bi danas bio pravoslavac il krscanin, il da su te napali kinezi bio bi budista il sta ja znam. Odigravanjem slucajnih okolnosti ti si danas musliman :wink:

Vjeronauke potpuno izbaciti iz obrazovanja. Sta ti imas koga uciti o tome. Ako postoji bog zasto ih onda morate uciti o vjeri i vjerovanju? Poenta, ja sutra svoje dijete mogu nauciti da vjeruje u kolac i ono ce se klanjat kolcu dok je zivo.
GAU 8

#2856 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by GAU 8 »

Ja predlazem da se Reis i kompanija malo okrene kritici sveopsteg oblokavanja njihovog ummeta za vrijeme ali i mimo bajrama, klađenju, i ostalim porocima koji ga muče, zatim pedofiliji i zlostavljanju djece i žena unutar porodica.

Neka se samo kane naše najmlađe djece i propisivanja šta ona treba, a šta ne treba da rade, a da ni pošteno još ni sebe svjesna nisu.

Koji su to paćenici
mayab

#2858 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by mayab »

eluna

#2859 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

iceman2010 wrote:
Chmoljo wrote:
pa zar je neko drugačije rekao? valjda to trebaju prvo uraditi njihovi roditelji, koji im trebaju ponuditi objašnjenje zašto ne žele da budu u društvu te bradate spodobe... :roll:

ovo može otići još dalje, pa će dijete gledajući TV i bombardovan reklamama Coca Cole i sličnih trikova potrošakog društva također samo sebe pitati: A đe je meni ovo? ko će ga od toga zaštiti?
A onda ce gledati tu istu spodobu u americkim filmovima kako za bozic donosi djeci poklone. Pa ce onda jadno pozeliti da i za bozic okiti jelku i ceka debelog bradatog cicu da se spusti niz dimljak i ostavi poklon.....

Lakse je bolan djetetu objasniti da DM ne postoji i da ce mu babo/tata/caca7otac kupiti poklon drugi dan jer to svi rade i lazu svoju djecu o nekakvom DM. Posto se svi brinete kako ce dijete shvatiti vjeronauku i Boga zivo me zanima dokle ide petljanje sa lazima o DM-u i kako to da njegovo postojanje i spustanje niz dimljak, saonice koje lete i sl. kapiraju, a Boga eto ne mogu.
zaista nisam imala namjeru komentirati večeras, ali ovo moram .... :-D

usput budi rečeno, čovjek ne stavlja u istu ravan, tj, ne poredi Djeda Mraza i Boga .... samo mu nije jasno kako to da dijete od 2 godine "kuži" djedicu, ali Boga ne .......

ne bi sad ovdje filozofirala šta je Bog po definiciji, a šta simpatični djedica, jer ćemo otići nadugo i naširoko, nego ovako

djeca NE KUŽE, NE SHVATAJU, NE RAZUMIJU SVJESNO sve tamo negdje do 3, 3 i pol godine ...... od rođenja pa do ovog perioda djeca osjećaju

u periodu od oko 3 godine djeca počinju svjesno i razumno da prihvataju ISKUSTVENU SPOZNAJU, no ovaj proces je kod bića koje nazivamo čovjekom sporiji nego kod ostalih vrsta .... upravo iz tog razloga u obdaništu učimo pjesmice od po 1 ili 2 stiha, dok u 8 razredu moramo znati i poemu, i/ili u 1 osnovne učimo sabiranje sa 2 broja, dok u 3 osnovne učimo (ili su barem neki učili i uče) matematičku operaciju sabiranja i oduzimanja 5 i više brojeva

e sad, na konto Boga i simpa Djedice ..... djeci do 5 godina ugodnije je osjetiti radost, veselje, pažnju usmjerenu na njih i njihove želje, nego krv (klanje kurbana, pribadanje na krst i/ili slično), djeci u dobi 5 do 7 godina lakše je spoznati imaginarnu tvornicu igračaka (predmet njihovog interesovanja), nego imaginarno biće koje ih stavlja pod striktnu kontrolu, od toga šta u koje doba dana moraju da rade, pa sve do toga, šta smiju ili ne da pričaju

na moju sreću, a i na sreću čovječanstva, stvorenje koje zovemo čovjek, radoznalo je biće, inače bi još uvijek visili po granama, inače nikada ne bi odletjeli u svemir, inače nikada ne bi znali kako da se zaštitimo od hladnoće itd., itd.
eluna

#2860 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

iceman2010 wrote:
shuriken wrote:
znaci crvena bezboznicka neman je uvodila i promovisala krscanske obicaje?

o *ebem im li majku bezboznicku!

ziher je i Staljin u stvari bio Moskovski partijarh jelde?
javi nam kad to provjeris, vidim da ti dobro ide istorija

Ti to malo sporije kontas. Uzmi ti pa citaj malo. Kreni od Sveti Nikola, preko Bozic Bate pa do DM-a. Stvarno nemam zivaca da se ubjedjujem sa onima koji ne zele da vide dalje od svog nosa. Pazi, ne ne vide nego ne zele da vide. Budali je jasno da se radi o istom samo prepakovanom u drugu ambalazu. Najvise mrzim kad me neko pocne ubjedjivati da most i cuprija nisu isto.

Ti to malo sporije kontas. Uzmi ti pa citaj malo. Kreni od Judeizam, preko Hriščanstvo pa do Islama-a. Stvarno nemam zivaca da se ubjedjujem sa onima koji ne zele da vide dalje od svog nosa. Pazi, ne ne vide nego ne zele da vide. Budali je jasno da se radi o istom samo prepakovanom u drugu ambalazu. Najvise mrzim kad me neko pocne ubjedjivati da most i cuprija nisu isto.
eluna

#2861 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

iceman2010 wrote:
popajic wrote:
iceman2010 wrote: Samo se slucajno naslanja na krscansku tradiciju. Ali ja tebi ne sporim pravo da upraznjavas sta hoces. Samo sam protiv toga da sada DM treba svima, pa i onima koji ga nece. Nismo svi isti htio ti to priznati ili ne. Ja sam musliman, slavim dva bajrama. Sve ostalo nisu moji praznici i necu da mi ih iko namece. Jel to tesko razumjeti i postovati? Taj tvoj DM nije i moj DM. Jel sada tebi ista jasnije?
Hvala bogu da nismo svi isto :D ...i ko tebi ista namece :-) Kakve sad veze ima bajram sa DM ?
Vjerovao ili ne, mene je u neka davna vremena moja nana ( koja je pravila najukusnije ruzice za bajram ) vodila da primim paketic od DM.
Ta djecija, zajednicka , novogodisnja radost nije ni na kakav nacin degradirala njen bajram.
Arzija i patroni joj NAMECU razdvajanje malisana po religioznoj pripadnosti, a ne obratno.
Opet ti nije jasno . :D
Nana ti onda nije znala puno o islamu. Jer prema svim islamskim ucenjacima to je u NAJMANJU RUKU haram. Sad, niko nikome ne brani da bude sta hoce, ali prema islamskom ucenju musliman u najmanju ruku cini veliki grijeh. To sto je tebe tvoja nana vodila kod DM-a nije nikakva referenca. To sto ti volis Svetog Nikolu alijas Deda Mraz, to je tvoje pravo, ali molim te mani mi se tih insinuacija da je to islamom dozvoljeno zato sto je veliki alim tvoja nana to smatrala ispravnim.

:-) a gdje to u Kur'anu piše da je zabranjeno obradovati dijete??????
eluna

#2862 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

iceman2010 wrote:
petunija wrote:Zar nije najjednostavnije SVOJ dječici davati paketiće i za Novu godinu i za Bajram? Pa da svi budu zadovoljni. Ovo nasilno razdvajanje djece, putem vjeronauka ili paketića, koje praktikuju i podržavaju maloumni roditelji, samo vodi još dubljim podjelama između nas. Dokle više?
Nisam muslimanka, ali nikad ne bih ni riječ rekla da je moje dijete u vrtiću dobilo bajramski paketić. Poenta je obradovati dijete a ne indoktrinirati ga.
Poenta je u tome da djeca od malih nogu treba da uce da postuju i cijene druge i drugacije, a ne da svi treba da lice kao jaje jajetu i da obiljezavaju iste praznike.
a kako da dijete nauči cijeniti nešto što ne poznaje, i što mu je HARAM??????? :-) :-) :-) :-) e ne kužim te iceman, svega mi
eluna

#2863 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

bez_ideje wrote:Meni nije jasna jedna stvar-svaka proslava i dodjela paketica je fakultativna!
Postoje proslave Bajrama,Bozica,Uskrsa i ostalih vjerskih praznika !
Iz kojeg razloga grakcete na Novu Godinu i Deda Mraza kad vam djecu niko lasom ne hvata da prisustvuju tome :-?
Kakvo je to licemjerje......ne valja vam sekularizam koji kontrira vjerskim aktivnostima u javnim obrazovnim ustanovama,a ne valja vam ni sloboda ostalih koji ne misle kao vi,da se raduju na svoj nacin....
Satrase se pojedini od pozivanja na razumijevanje drugog i drugacijeg-necete vi nikakvo razumijevanje! Hocete vjersku drzavu po mjeri vecinske zajednice!
:thumbup: jedino im kvari planove to što većine nema ..... postoje samo 4 četvrtine, 3 vjerske i jedna sekularna
eluna

#2864 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

JThomas wrote:pa da, za vjeronauku se mogu krhati budžetska sredstva 364 dana godišnje, a za deda mraza je previše i jedan. upravo u tome je poenta.

i ako je svejedno za termin, što se vi za vjeronauku ne organizujete sami poslije radnog vremena?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MUNAFIK

#2865 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

Comrad wrote:
iceman2010 wrote: Normalno da se otac mirka iz price nece buniti sto mu dijete slijedi krscansku tradiciju. Sta mislis sta bi rekao otac mirka da mu neko djetetu prica kako je bajram ili hidzretska nova godina medjunarodni praznik koji treba da obiljezava, zakolje kurban i od ujke i strica trazi bajramluk?

Muslimanu stav IZ-a i sve uleme treba biti dovoljan da zna sta je u njegovoj vjeri dozvoljeno, a sta ne. Pa ako odabere nesto drugo odabire na vlastitu odgovornost. Niko mu to ne brani. Neka jede svinjetinu, krsti se, pije alkohol ako hoce. To je njegova stvar, ali ako sebe smatra muslimanom treba da zna sta to sve predstavlja.

Musliman, u skladu sa svojom vjerom i ubjedjem odgaja svoju djecu. Tu nema mjesta, prema nacelima vjere, za Svetog Nikolu, bozicno drvce i sl. To je dio tudjeg nasljedja koje je bosnjacima podvaljeno nakon 1945 godine.
cuj gdje pise :-) :-) :-) hahahahaha e vala bas me :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:

tebe interesuje gdje pise :thumbup:
eluna

#2866 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

HAVANA wrote:U vrtićima su mala slatka i nevina dječica,željna igre i druženja ...a zlo je visoČije...

VELIKI NUDE ZABLUDE,
PLASE NAS RAZNIM CUDIMA
I SVAKOJ BAJCI NAUDE,
DA RATA NE BUDE...

fali ti ovdje u zadnjem stihu SAMO

I SVAKOJ BAJCI NAUDE!
SAMO DA RATA NE BUDE ...

posljednji stih je pitanje i želja :)

koja mu se nažalost nije ostvarila
eluna

#2867 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by eluna »

MUNAFIK wrote:
Comrad wrote:

cuj gdje pise :-) :-) :-) hahahahaha e vala bas me :lol: :lol: :lol: :lol: :sax:

tebe interesuje gdje pise :thumbup:

i mene zanima gdje piše ....... daj nam reci, možda smo neupućeni .......
MUNAFIK

#2868 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

eluna wrote:
i mene zanima gdje piše ....... daj nam reci, možda smo neupućeni .......
IZ BiH o Novoj godini

Pitanje:

Da li musliman smije obilježavati Novu godinu, kititi jelke i oponašati one koje ne treba oponašati ili dozvoliti svojoj djeci da
to cine?

Odgovor:

Nije dopušteno da se musliman pridržava tradicije nemuslimana ako je ona suprotna ucenju islama. Muslimani imaju svoju vjeru i tradiciju te je ne smiju zamjenjivati tudjom. I u našoj tradiciji ima elemenata koji su suprotni šerijatskim propisima pa ih treba zamijeniti ispravnim. Kod naših ljudi nekada je obicaj jaci od vjerskog propisa, npr. kod dženaze, ali je ispravljanje ovakvog poimanja tradicije dugotrajan proces, što ne treba obeshrabriti.

Obilježavanje krscanske Nove godine, bradati starac (sveti Nikola) ili svecenik Nikola, kicenje jelki i gozbe, sve je to dioprotokola katolickog blagadna i onoga što ga prati. Samim tim se postavlja pitanje: kako je moguce da to radi jedan musliman? Muhammed, a.s., je rekao: "Ko oponaša neki drugi narod, on je postao njihov." To se, prvenstveno, odnosi na slijedjenje tudje tradicije.

Kopiranje drugih je velika zamka za vjernike na koju je Poslanik, s.a.v.s., upozorio rekavši: "Doci ce vrijeme kada cete pedalj po pedalj, aršin po aršin slijediti postupke onih koji su bili prije vas. Kada bi se oni uvukli u rupu guštera, vi bi ih u tome pratili oponašali."
Ashabi rekoše: "Da li se to odnosi na slijedjenje kršcana i jevreja?" Poslanik je odgovorio: "A na koga drugog nego
na njih?" (Buharija i Muslim)

Cuveni hanefijski ucenjak, najpoznatiji komentator Ebu Hanifinih djela, Alijul-Kari je naglasio da je velicanje
nemuslimanskih praznika put u nevjerstvo-kufur. ("Šerhu el-Fikhu Ekber", 186 str.) Po ovom pitanju hanefijski mezheb je najstrožiji, pošto su njegovi sljedbenici u vecini slucajeva izmješani sa nemuslimanima ili žive u njihovom okruženju. Ebu Hafs el-Hanefi kaže: "Ko da poklon mušriku-mnogobošcu, koliko jedno jaje u znak velicanja njegova blagdana, uèinio je kufurnevjerstvo
Uzvišenom Allahu." ("Fethul-Bari", II 315)
itd....

a ja i dalje mislim da pojedine jednostavno ne interesuje gdje sta pise, jer njima nije ni bitno pa ja...
poznanik

#2869 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

MUNAFIK wrote:... Muhammed, a.s., je rekao: "Ko oponaša neki drugi narod, on je postao njihov." To se, prvenstveno, odnosi na slijedjenje tudje tradicije...
Čitao sam da su ranije mnogi na kamilama putovali, u vrijeme dok su drugi koristili automobile isl...

Danas više nema nikog na kamilama, svi su u Mercedesima... :D
Jack Be Nimble

#2870 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jack Be Nimble »

MUNAFIK wrote: a ja i dalje mislim da pojedine jednostavno ne interesuje gdje sta pise, jer njima nije ni bitno pa ja...
Ma mene interesuje, ali kada to sve procitam, svatim da je to neko napisao u doba kada nije bilo interneta i kada nije bilo normalno da ti mozda pet najbolji jarana imaju pet razlicitih tradicija.
MUNAFIK

#2871 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

poznanik wrote:
MUNAFIK wrote:... Muhammed, a.s., je rekao: "Ko oponaša neki drugi narod, on je postao njihov." To se, prvenstveno, odnosi na slijedjenje tudje tradicije...
Čitao sam da su ranije mnogi na kamilama putovali, u vrijeme dok su drugi koristili automobile isl...

Danas više nema nikog na kamilama, svi su u Mercedesima... :D

fino sam rekao da propisi i obaveze muslimana Vama nisu bitni niti Vas zanimaju, i posteno je to znati...

Ali kada se o muslimanima radi i pravilima nema tu relativiziranja i suplje ''eee to j bilo kada nije bilo interneta'' ili ''to je bilo davno danas je drugacije'' nema toga, pravila su jasna i pravila se ne mjenjaju. Nema imitiranja i obiljezavanja praznika drugih religija i to je jasno ko dan, sada sto se Vama to ne svidja to je vec druga tema i to apsolutno nema veze ni sa Islamom ni muslimanima. Trebali bi znati i postovati sto roditelji muslimani zele da im djeca budu odgajana bez da im se namecu obicaju drugih, ovdje ocito mnogima fali znanja. A evo sad bar znate nesto vise samo postedite price ''pa nije to bas tako, ovo je 21 vijek itd...''

A to sto tvoja logika ne moze dalj od kamile vjerujem da tebi pravi puno veci problem nego nama ostalima, sa takvim razmisljenjem i logiciranjem sretno ti...
poznanik

#2872 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by poznanik »

MUNAFIK wrote:fino sam rekao da propisi i obaveze muslimana Vama nisu bitni niti Vas zanimaju, i posteno je to znati...Ali kada se o muslimanima radi i pravilima nema tu relativiziranja ... Nema imitiranja i obiljezavanja praznika drugih religija i to je jasno ko dan, sada sto se Vama to ne svidja to je vec druga tema i to apsolutno nema veze ni sa Islamom ni muslimanima. Trebali bi znati i postovati sto roditelji muslimani zele da im djeca budu odgajana bez da im se namecu obicaju drugih, ovdje ocito mnogima fali znanja...
Potpuno se slažem s tvojim stajalištem, ali ako se radi o ispoljavanju sopstvenih religioznih ubjeđenja u privatnom prostoru :oops:

Međutim, i ti i mnogi tvoji istomišljenici brkate privatno od javnog, zapravo - poistovjećujete javno s privatnim. U stvari - uzurpirate javno, zaboravljajući pri tom pravo ostalih, zaboravljajući potpuno sekularizam u ovoj državi :x

Koliko god ti ne želiš da ti neko u privatnom prostoru ne nameće običaje drugih, isto tako niko u javnom prostoru ne želi nametanje bilo čega, pa ni zabrane... :wink:

Zaboravljaš da je tvoj poslanik Muhamed rekao da moraš poštovati drugog da bi i tebe drugi poštovao :D
MUNAFIK

#2873 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by MUNAFIK »

poznanik wrote:
MUNAFIK wrote:fino sam rekao da propisi i obaveze muslimana Vama nisu bitni niti Vas zanimaju, i posteno je to znati...Ali kada se o muslimanima radi i pravilima nema tu relativiziranja ... Nema imitiranja i obiljezavanja praznika drugih religija i to je jasno ko dan, sada sto se Vama to ne svidja to je vec druga tema i to apsolutno nema veze ni sa Islamom ni muslimanima. Trebali bi znati i postovati sto roditelji muslimani zele da im djeca budu odgajana bez da im se namecu obicaju drugih, ovdje ocito mnogima fali znanja...
Potpuno se slažem s tvojim stajalištem, ali ako se radi o ispoljavanju sopstvenih religioznih ubjeđenja u privatnom prostoru :oops:

Međutim, i ti i mnogi tvoji istomišljenici brkate privatno od javnog, zapravo - poistovjećujete javno s privatnim. U stvari - uzurpirate javno, zaboravljajući pri tom pravo ostalih, zaboravljajući potpuno sekularizam u ovoj državi :x

Koliko god ti ne želiš da ti neko u privatnom prostoru ne nameće običaje drugih, isto tako niko u javnom prostoru ne želi nametanje bilo čega, pa ni zabrane... :wink:

Zaboravljaš da je tvoj poslanik Muhamed rekao da moraš poštovati drugog da bi i tebe drugi poštovao :D
naravno i radi toga se ja nikada necu protiviti ni djeda mrazu ni nicemu sto drugi slave, postuju i zele... neka bude deda mraz u obdanistima, neka dolazi u skole, ali neka to radi u terminu kada moja djeca nisu tu. Kompromis, drugacije ne moze. Najlakse je dakle da djeda mraz dodje poslje nastave kada mogu da ostanu roditelji i djeca onih roditelja koji zele jelku, svetog nikolu i ostale stvarke i svetinje koje postuju.

Ja ne vidim da ovdje neki muslimani nekome NAMECU nesto, osim svoga prava da svoju djecu odgajaju onako kako oni zele i da NIKO njihovoj djeci ne namece jelke, svete nikole itd... ako je to pogresno onda recite odmah...
Jack Be Nimble

#2874 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jack Be Nimble »

U pravu si nema kompromisa. Najbolji kompromis je da se ne smije spomenuti B od Boga u skolama i onda je sve u redu. Ni bajrama ni bozica.

Munafike, da li ja mogu ici na Bozic? Mislim ako me pozovoe prijatelj, da li sam ja nesto (ili bilo koji drugi musliman, ti npr) zgrijesio ako sam otisao i cestitao Bozic prijatelju?
metronom

#2875 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by metronom »

eluna wrote:
JThomas wrote:pa da, za vjeronauku se mogu krhati budžetska sredstva 364 dana godišnje, a za deda mraza je previše i jedan. upravo u tome je poenta.

i ako je svejedno za termin, što se vi za vjeronauku ne organizujete sami poslije radnog vremena?
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Mozda bi najbolje bilo da kod nas djed mraz dolazi 365 dana godisnje :lol:
Post Reply