FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
elSaik

#2851 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

YNWA nikada neće imati težinu koju Grbavica ima.
dino84

#2852 Re: FK Zeljeznicar

Post by dino84 »

Vezano za pjesmu,svaku utakmicu trebamo onako otvarati,ja sam se stvarno najezio,citav stadion je u jedan glas pjevao,ono je bilo fenomenalno.Zeljo ima svoju himnu koja uvijek ide prije pocetka utakmice,ali ono sinoc sa Grbavicom je bilo strasno :thumbup:

Vezano za Zeljo TV,taj projekat je potpuno ispunio svoj cilj,atmosfera se napumpala do maksimuma,sve karte su se skoro prodale i to je to.Imamo covjeka koji vodi marketing i koji zna svoj posao (covjek je u Fabrici koliko sam shvatio),tako da je ovo vjerujem samo jedan pocetak sto se marketinga tice.Vidjecemo sta ce biti sljedece aktivnosti vezano za to podrucje,jer ce ih sigurno biti,kod Zuje niko ne prima lovu dzaba,to je sigurno. :-D
elSaik

#2853 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Pa evo, koliko mi se čini već su počele aktivnosti na tome da se ŽeljoTV pretvori live streaming utakmice za dijasporu. To ne bi bilo nimalo loše.
ARmAn1i

#2854 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

elSaik wrote:YNWA nikada neće imati težinu koju Grbavica ima.
aa to sigurno :bih:

Image

i i sto se tice televizije.. bas bi volio da se nastavi kao sto je neko vec predlozio.. jednom sedmicno sa malo vecom minutazom . .
Adi_vp

#2855 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

ja.neron wrote:
Adi_vp wrote:Sto se sinocnje tekme tice nije neka extra igra bila realno...ono sto igracima Zelje ne mogu osporiti a to je borbenost i pozrtvovanost,meni vise i ne treba sa ovakvim igrackim kadrom,samo to trazim od njih svaku utakmicu,pogotovo se to odnosi na tekme u gostima..Krv svoju za plavu boju :D ...
Sinocnja atmosfera prije i u toku tekme je bila stvarno odlicna,navijacki dekor za 10 :thumbup: .Pravi odmor za oci je vidit onoliku masu obojenu u plavo,prelijepo!!!
Bilo je fino vidit iza lorisove zgrade jedan mali vudstok :D i ekipice koje sjede na travi i caskaju a na licima im se vidi radost ali prije svega svojevrsna doza ponosa jer navijaju za Zelju :D .
Sinoc sam vidio dosta Zeljinih bolesnika koje ne pamtim kad sam zadnji put vidio...
Bilo je fino vidit ekipu s bistrika kako sjedi u parku u hrasnom,a svima osmijeh na licima.Zasto?Jer navijaju za Zelju :D
Bilo je fino vidit na ulazu na jug onih par mladjih momaka koji su dijelili letke o ponasanju na tribini...
Bilo je fino vidit onih 5,6.. momaka koji su 90 min. vijorili plave zastave ispred tribine...
Bilo je fino sinoc biti na juznoj tribini...
Bice jos puno toga finog osjecam to...

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

nakon dugo vremena sam se naježio slušajući navijanje od sinoć
Isti sam :thumbup:
jer ko se sinoc nije najezio,kome sinoc srce nije bilo ko Trebevic,ko nije osjetio ono nesto duboko u sebi onda jbg...
To je taj smek kluba o kojem ja pricam ljudima koji cesto dolaze na ovu temu,a nas voljeni klub omalovazavaju na sve moguce i za njih specificne nacine,onako klosarski,ne mangupski vec nadasve primitivno iznalaze uvijek neka nova rjesenja i neke samo njima znane seme 8-) ...Meni ne treba odlazak na temu o drugom klubu,jer me ne zanima ali nekima je to jednostavno fiziologija,sta ces 8-) ...Nagradno pitanje:o kome li je rijec? :D A srz svega je Zeljo.Ne osjecaju ga svojim ali eto zagolica ih pocesto,pa eto samo neka ga spomenu,vjerujuci vjerovatno da ce im dan tako bolje poceti8-)Ja duboko u sebi vjerujem da je i njima srce ko Trebevic pri samom spominjanju Zeljinog imena,cak stavise ubijedjen sam u to :D
Charuga
Globalni moderator

#2856 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

elSaik wrote:http://www.youtube.com/watch?v=NahIV8EqVDU

A ONDA ŽELjIN STADION GLEDAM, VIDIM PONOS TVOJ,
ŽIVOT ĆU DATI, AL' TEBE NE DAM, JER TI SI ŽIVOT MOJ...
Ovo je snimak sa mog mobitela .. :)

Ostavio sam da se uploaduje na youtube i izasao sa zenom. Kad sam se maloprije vratio kuci vec su bila 303 pregleda .. :thumbup:
rado_vidjen

#2857 Re: FK Zeljeznicar

Post by rado_vidjen »

jeza & trnci

volio bih vidjeti verziju sa juga, grmilo je!
Deriguz

#2858 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Treba poredati 3-4 momka na jugu po ogradi, da se ravnomjerno navija, ovako jbg raja koja ne dolazi cesto, ispada
ARmAn1i

#2859 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

Deriguz wrote:Treba poredati 3-4 momka na jugu po ogradi, da se ravnomjerno navija, ovako jbg raja koja ne dolazi cesto, ispada
ili samo jedan na sredini sa megafonom ili kao neko blaze ozvucenje za tribinu

mada je prva opcija dosta realnija posto za ovo drugo treba vse truda i malo para :-D

a prvo se uzima od napoloija bez naknade :D
Charuga
Globalni moderator

#2860 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

"Želio bih čestitati Željezničaru na pobjedi i korektnom prijemu. Atmosfera je bila sjajna i, vjerujte mi, da sam prvi puta nakon jugoslavenske lige, kao igrač i trener, osjetio tu draž nogometa. Pune tribine, korektno navijanje, ovo su utakmice koje vraćaju vjeru i nadu našem nogometu. Vjerujete mi, bez jakog Sarajeva i Željezničara nema kvalitetne lige."

Ivica Barbaric nakon utakmice na Gbravici .. !
Charuga
Globalni moderator

#2861 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Popovic ostaje

Napadac Lazar Popovic iz Srbije bit }e u nastavku sezone clan Zeljeznicara nakon sto je strucni stab na treninzima procijenio da ovaj igrac ima kvalitet za prvi tim „Plavih“. Rodjen je u Beogradu 10. januara 1983. godine, a nastupao je za srbijanski Cukaricki, kiparsku OFI Kretu, francuski Brest i juznokorejski Daegu.
Adi_vp

#2862 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Deriguz wrote:Treba poredati 3-4 momka na jugu po ogradi, da se ravnomjerno navija, ovako jbg raja koja ne dolazi cesto, ispada
Ovo definitivno stoji,s tim da bi ja 3-4 momka postavio ispred desne strane tribine koja je najvise out,a ukupno minimalno nekih 7-8 ljudi na ogradi.
cikular

#2863 Re: FK Zeljeznicar

Post by cikular »

Plavih_11 wrote:Popovic ostaje

Napadac Lazar Popovic iz Srbije bit }e u nastavku sezone clan Zeljeznicara nakon sto je strucni stab na treninzima procijenio da ovaj igrac ima kvalitet za prvi tim „Plavih“. Rodjen je u Beogradu 10. januara 1983. godine, a nastupao je za srbijanski Cukaricki, kiparsku OFI Kretu, francuski Brest i juznokorejski Daegu.

Moram priznati da mi se ne svida ovo gomilanje stranih igraca.
Vrlo je vjerovatno da ce se zadrzati tu jednu sezonu i onda opet treba graditi ekipu od korijena.
Nadam se da grijesim.

In Osim we trust!
Arc_Angel

#2864 Re: FK Zeljeznicar

Post by Arc_Angel »

ovaj popovic igrao zajedno sa milanom culumom u cukarickom ?

ima na youtube dva clipa iste tekme isti timovi isti igraci samo jedan je za milana culuma drugi za lazara popovica

mozda amar osim prvi tandem?
Arc_Angel

#2865 Re: FK Zeljeznicar

Post by Arc_Angel »

http://www.youtube.com/watch?v=Rf5D8hrlF60 evo link za popovica

drugi video sa milanom culumom sada nece da se otvori neznam zasto, ja sam ga neki dan gledao sada kaze da je "this video is private" elem nema veze skoro 100% sam siguran da su igrali zajedno mislim da je cak i culum na ovom videu sa lazarom popovicem.
The 51st State

#2866 Re: FK Zeljeznicar

Post by The 51st State »

steta vam je sto ukidoste ovu tv, atipicno dobar potez za nase uslove.
ultima_palabra

#2867 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

elSaik wrote:http://www.youtube.com/watch?v=NahIV8EqVDU

A ONDA ŽELjIN STADION GLEDAM, VIDIM PONOS TVOJ,
ŽIVOT ĆU DATI, AL' TEBE NE DAM, JER TI SI ŽIVOT MOJ...
Sjećam se da se ovako prvi put pjevalo na Grbavici protiv Litexa 2004-e. Bilo je fakat nestvarno. Što se tiče tekme, bio sam na stadionu prvi put nakon 16 mjeseci i bio ponosan na svog Želju nakon dugo vremena :thumbup:
elSaik

#2868 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Arc_Angel wrote:ovaj popovic igrao zajedno sa milanom culumom u cukarickom ?

ima na youtube dva clipa iste tekme isti timovi isti igraci samo jedan je za milana culuma drugi za lazara popovica

mozda amar osim prvi tandem?
Možda ga je i Ćulum preporučio. Ko bi ga znao. :o
belafonte

#2869 Re: FK Zeljeznicar

Post by belafonte »

Ja kao pitar se najezim kad cujem Grbavicu, a mogu misliti kako se osjecaju manijaci :wink:
Kao sto neko rece, moze rahat rame uz rame sa onom Liverpoolovom himnom, fakat je extra :thumbup:

Kad bi naucili cijeniti i postovati ono sto i pitari i manijaci rade, a ne samo kritikovat i podsmijavat se jedni drugima, sigurno bi se izdigli iz sivila ove nase lige, i ne bi nam provincija odredjivala prvake, ko ce u Evropu i sl.

Zamislite svake godine Sarajevo i Zeljo igraju u Evropi, zamislite ovogodisnji uspjeh Sarajeva uduplan istim uspjehom Zelje, pa procvjetao bi grad Sarajevo komplet a sa njim i cijela BiH, ja evo zamisljam i sve me trnci prolaze, ljudima treba pobjeda, treba priznanje da smo i mi kao narod veliki, da smo uspjesni a ne da se smatramo slijepim crijevom citave Evrope a i svijeta , jednostavno smo previse mali u evropskim okvirima da se ponizavamo medjusobno i dijelimo na dva tabora iz istog grada, i moja je Grbavica i moje je Kosevo, moramo jednostavno poceti razmisljati o napretku timova kroz WIN-WIN strategiju, a ne 'podapinjat' jedni drugima i radovat se 'kad komsiji crkne krava' .
Zlocin&Kazna

#2870 Re: FK Zeljeznicar

Post by Zlocin&Kazna »

elSaik wrote:Pa evo, koliko mi se čini već su počele aktivnosti na tome da se ŽeljoTV pretvori live streaming utakmice za dijasporu. To ne bi bilo nimalo loše.
Ideja ti je jaka !!! Nadam se da ce se i to ostvariti :-D
Joey Tribbiani

#2871 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

belafonte wrote:Ja kao pitar se najezim kad cujem Grbavicu, a mogu misliti kako se osjecaju manijaci :wink:
Kao sto neko rece, moze rahat rame uz rame sa onom Liverpoolovom himnom, fakat je extra :thumbup:

Kad bi naucili cijeniti i postovati ono sto i pitari i manijaci rade, a ne samo kritikovat i podsmijavat se jedni drugima, sigurno bi se izdigli iz sivila ove nase lige, i ne bi nam provincija odredjivala prvake, ko ce u Evropu i sl.

Zamislite svake godine Sarajevo i Zeljo igraju u Evropi, zamislite ovogodisnji uspjeh Sarajeva uduplan istim uspjehom Zelje, pa procvjetao bi grad Sarajevo komplet a sa njim i cijela BiH, ja evo zamisljam i sve me trnci prolaze, ljudima treba pobjeda, treba priznanje da smo i mi kao narod veliki, da smo uspjesni a ne da se smatramo slijepim crijevom citave Evrope a i svijeta , jednostavno smo previse mali u evropskim okvirima da se ponizavamo medjusobno i dijelimo na dva tabora iz istog grada, i moja je Grbavica i moje je Kosevo, moramo jednostavno poceti razmisljati o napretku timova kroz WIN-WIN strategiju, a ne 'podapinjat' jedni drugima i radovat se 'kad komsiji crkne krava' .
Bravo legendo, svaka cast. Fakat, zamisli u repki po dva igraca iz Zelje i Sarajeva...evropa svake godine...tu nam je i mjesto
ARmAn1i

#2872 Re: FK Zeljeznicar

Post by ARmAn1i »

belafonte wrote:Ja kao pitar se najezim kad cujem Grbavicu, a mogu misliti kako se osjecaju manijaci :wink:

:thumbup: :thumbup:
a cuj u stvarnosti, u razgovoru jednih navijaca s drugim sve je u prijateljskom tonu i nekako se zeli uspjeh i jednim i drugim, razgovor o tribini, klubu kao kolektivu
naravno ima podbadanja ono malo.. jbg to i jest sve u sali, ali sa granicama.. malo se to na netu pogubilo al eto
slucajan

#2873 Re: FK Zeljeznicar

Post by slucajan »

dino84 wrote:Sreca pa nemam puno vremena ovih dana,pa ne moram citati uvijek iste stvari,ali evo,rekoh da napisem par stvari,pa da rascistimo jednom za sva vremena...

Ovdje zaista,ali zaista nema nikakvog smisla upustati se u diskusiju sa ljudima koji neke stvari ili ne mogu shvatiti,ili ih ne mogu svariti,ili ih shvataju a prave se nijemi,lii im je jednostavno krivo pa se glodju...

Sa kim mi ovdje pricamo?Sa ljudima koji nakon pobjede protiv Helsinborga trce kuci da izuju tene i uhvate se tastature.Da napisu koju...Svi odreda,sve sam vas upratio.Pa mi nismo znali gdje se nalazimo nakon Akranesa i Lilestroma,4 pobjede protiv sampiona Islanda i Norveske,do jutra se slavilo i cugalo poslije svake od njih,a sirene trubile citavu noc,o Englezima da i ne pricam.I onda nakon jednog dana opet se naklate na Zelju jer ne mogu bez njega.Da osvojite Ligu sampiona,nakon 2 dana bi opet visili ovdje i gledali koliko se godisnjih prodalo.

Digla se euforija,nije se digla radi 3 boda iz Zenice,niti se iko digao zbog toga...Reflektori su proradili nakon 17 godina,promijenila se Uprava,vratio se trener koji je osvojio 2 titule,2 kupa, jedini u ovoj ligi osvojio duplu krunu,koji je doveo Newcastle u ono vrijeme,sa kojim je Zeljo zabio 100 golova,covjek kome ste govorili da je vlah a zbog kojeg ste napustali rodjeni stadion u 60-oj minuti...Karte se prodaju,televizija se pokrenula,raja se vraca na stadion...Toliko dobrih stvari za tako malo vremena,zbog toga se raja digla...I eto pitara odmah,ali ne boli to vas,vi ste tu uvijek,bilo da smo u vrhu ili se spasavamo u zadnjem kolu,bilo da je trener Amar ili Simo vatrogasac ili Brko iz Svabije...

Vas bole druge stvari,a ja kad sam o njima govorio bio sam proglasen Gebelsom,digne se citava pitarska eskadrila,Nosferatu iz Amerike sastavlja tri eseja od tri stranice na dan.A rekao sam samo ono sto je rekao Mostarac gore,covjek kojeg ste odmah sinhronizovano nalijepili od svog jada i cemera zato sto kao i ogroma vecina onih koji nisu iz Sarajeva zna srz stvari.

Zeljo je klub koji ima dusu .To je ta bit cijele price.I zbog toga vam je krivo,ubiste se od jada i muke.Zeljo je radnicki klub,Sarajevo je osnovala partija pod imenom Torpedo i uzela Zelji najbolje igrace nakon cega je Zeljo krenuo prema dole i oporavio se nakon dosta godina i tu je pocelo rivalstvo i neprijateljstvo.Zeljo je ispadao u drugu ligu i imao pun stadion u toj drugoj ligi,u nekoliko godina je od te druge lige dosao do polufinala Kupa UEFA,to moze samo tim koji ima dusu.Sarajevo kada je ispadalo u drugu ligu,prva liga se prosirivala.Zeljo je tim koji ima obraz pa ne pusti u zadnjem kolu kuci Hajduku pa njegov gradski rival osvoji titulu kojom se busate,to je Zeljo...Grbavica je posebna prica,niko ni dan danas ne zna kako i zasto je dobila nadimak Dolina cupova,verzija je mnogo,ali se ne zna koja je prava,to je nesto sto se zove legenda...Vi tu legendu nemate,vas stadion je izgradjen od betona i celika za Olimpijadu i to je to.Grbavica je mozda najruzniji stadion u drzavi,ali je stadion koji ima dusu,to ce svaki Sarajlija reci.Svakih 20 godina se izgradi po jedna tribina,sa zaobilaznice se ljudi sveraju bez karte na Jug,pa ih i zmija ujede ako treba,cak i za tom zmijom zalite sto je nemate.O ratu da i ne pricam,spaljena i unistena,pa uskrsnula poput feniksa poslije rata,simbol patnje ali i velikog ponosa...

Ovo su sve prijeratne stvari,o poslijeratnim je bolje i ne govoriti.Sve sto smo uradili uradili ste poslije nas,i titulu uzeli,i pred vatrom se okupili,i trece pretkolo igrali...Sve,bas sve...A neke stvari tek treba da uradite.I zbog svega toga se glodjete...Jednostavno dolazite i trazite ono nesto sto vas klub nema,da li ce ikada imati ne znam...To je ono nesto...Opet cete me svi proglasiti za Gebelsa,ali znate da je sve istina.

Meni je srce ko katedrala zato sto kada razgovaram sa rajom van Sarajeva 90 posto ih voli vise Zelju,smatra da smo jednostavno prirodniji tim,nismo tim koji uvijek mora biti prvi,nego tim koji propada i dize se kao sto je uvijek bilo kroz godine,osvojimo titulu u Jugi pa ispadnemo u drugu ligu,pa tavorimo u drugoj ligi pa dodjemo do Videotona,pa se klub skoro ugasi u ratu pa Zuban zabije u devedesetoj...Pa opet propadnemo pa dodje Newcastle...Zbog toga je Zeljo klub koji ima ono sto vi nemate,ima navijace sirom drzave,od Konjica do Gradacca,od Gorazda do Livna...Od sela do grada,od pustahije do velegrada.Sve bi dali da ih imate,ali posto ih nemate,ovako su oni samo seljaci iz Kiseljaka i Srebrenika,Visokog i Zavidovica,nadnicari i nizi sloj za vas,samozvanu gradsku raju i ponos glavnog grada.Jeste li se ikad zapitali zasto ih nemate?

Samo i dalje dolazite,i trazite to nesto.

Slucajan,compact,baltazare,ne mogu vas sve nabrajati,trajalo bi podosta...Veceras cete se svi postrojiti ispred televizije,uzeti neku cokoladicu i pratiti velikana.,a neki ce sigurno put Grbavice.Navijacete za Siroki svi do jednoga i traziti nas poraz,ali ni taj poraz vam ne bi pomogao,jer mi i ako izgubimo to ce biti samo jedna lijepa noc za vas,od sutra cete opet visiti ovdje i traziti ono nesto.

Toliko od mene.
Cujem da me redovno prozivas, pa jedva nadjoh post da vidim o cemu se radi.

Sto se tice mene i pracenja Zeljeznicara, bicu iskren, kao vazda u zivotu (iako vazda najebem zbog toga :D ).

Ja prije svega volim fudbal, nas narocito, koliko to god nekome bilo cudno, jer bolji nemamo. U mojoj je avliji i takav je kakav je. Tako da sam jedno vrijeme, konstantno pratio i Zeljeznicar (naravno u drustvu prijatelja Manijaka, koji usput receno, odavno ne prate nas fudbal) na domacim utakmicama kada nisam bio u mogucnosti otici na gostovanje Sarajeva, bilo to zbog skole, kasnije zbog posla, ne snalazenja za prevoz i sl. To je bilo prije nekih 5-6 godina, dok se na Grbavici imalo sta vidjeti. Na Grbavici se odavno nema sta vidjeti i odlazak na takve utakmice je samo gubljenje vremena, pa sam zadnju utakmicu (bilo uzivo ili na TV-u) u kojoj ucestvuje Zeljeznicar, a da mu protivnik nije Sarajevo gledao prije skoro 3 godine na Grbavici, kada su igrali protiv Veleza (1-1). Naravno, ne zbog Zeljeznicara, nego zbog Veleza, i zato sto nisam mogao taj dan otici u Zepce. Tada se nisam pokajao, jer sam od Veleza imao sta vidjeti.

Izvjestaj sa utakmice sa Sirokim sam procitao u novinama, cujem da ste katastrofa, cak i od objektivnih Manijaka, sto me iskreno raduje :thumbup:

Jer ne moze se vazda pobjedjivati na guzove ;-)
simonese

#2874 Re: FK Zeljeznicar

Post by simonese »

pa djesi druze slucajni
znamo mi da ti ne livo Zelju ali nemoras nam to svaki dan nabijat na nos
ultima_palabra

#2875 Re: FK Zeljeznicar

Post by ultima_palabra »

slucajan wrote:Ja prije svega volim fudbal, nas narocito, koliko to god nekome bilo cudno, jer bolji nemamo. U mojoj je avliji i takav je kakav je. Tako da sam jedno vrijeme, konstantno pratio i Zeljeznicar (naravno u drustvu prijatelja Manijaka, koji usput receno, odavno ne prate nas fudbal) na domacim utakmicama kada nisam bio u mogucnosti otici na gostovanje Sarajeva, bilo to zbog skole, kasnije zbog posla, ne snalazenja za prevoz i sl. To je bilo prije nekih 5-6 godina, dok se na Grbavici imalo sta vidjeti. Na Grbavici se odavno nema sta vidjeti i odlazak na takve utakmice je samo gubljenje vremena, pa sam zadnju utakmicu (bilo uzivo ili na TV-u) u kojoj ucestvuje Zeljeznicar, a da mu protivnik nije Sarajevo gledao prije skoro 3 godine na Grbavici, kada su igrali protiv Veleza (1-1). Naravno, ne zbog Zeljeznicara, nego zbog Veleza, i zato sto nisam mogao taj dan otici u Zepce. Tada se nisam pokajao, jer sam od Veleza imao sta vidjeti.

Izvjestaj sa utakmice sa Sirokim sam procitao u novinama, cujem da ste katastrofa, cak i od objektivnih Manijaka, sto me iskreno raduje

Jer ne moze se vazda pobjedjivati na guzove
Daj ba, nemoj zezat, kad su igrali Štilić, Dialiba, Pelak (dok je još mogao), Rovčanin nije se imalo šta vidjet? Druga je stvar što su treneri i uprava bili nesposobni, što nisu bili plaćeni kako treba i ostale stvari zbog kojih u gostima nisu mogli odnositi bodove. Sezonu 2007/08 smo imali na papiru najbolju ekipu u BiH, možda bare-bare sa Zrinjskim.
Druga stvar, Amar nikad nije ni forsirao neki joga bonito, možda ona ekipa sa Bešlijom i Muratovićem jedino. A svaki objektivni pitar će reći da mu nije drago što se Amar vratio :P
Post Reply