-------------------------------------------Gray wrote:Vragolan wrote:ja pravnika i k...ca palaca
Ne postoje samoodbrana i nužna samoodbrana, nego postoji nužna odbrana i krajnja nužda.
također postoje mala i evlika nužda.
-------------------------------------------Gray wrote:Vragolan wrote:ja pravnika i k...ca palaca
Ne postoje samoodbrana i nužna samoodbrana, nego postoji nužna odbrana i krajnja nužda.
Sta rade mucista na slobodi ces morati pitati one koji otvaraju istragu i vode istragu, a ne mene.Hunkar wrote:neko maloprije rece ...
ako cete amelu na sud, ako je amela kriva,
sta rade mucista i ostala ...... na slobodi?????!!! je li, maxell i ostavi zakonski bukvani??
sta onaj kloc iz tuzilastva kaze? da spremaju postupak i da je slovo zakona jasno??? sto onda pusti svakog krimosa na slobodu odmah???
iskreno, ako se neko sjeti da pokrene javni postupak protiv amele, zelim mu sve najgore u zivotu. zaista.
ako se mogu skrivati milioni i prikrivati narkomani, dileri i sl po zakonu vala se moze i amela osloboditi po zakonu.
zakojn prebijajte po mucistama, keljmendijima i ostalim.
ali sto je najzalostnije je to sto ce se na njoj kola slomiti, zato sam ja rekao ako dodje do sudskog postupka trebamo svi pred sud, pa neka predmetni sudija vidi koja je rulja vani, pa ce dva puta razmisliti prije nego donese bilo kakvu odluku, ali u tom slucaju bi trebali ici do krajaminjonja wrote:eto dignuce tuzbu protiv amele, a nece protiv direktora huma kojem je 8 mjeseci trebalo da uhvati odbjeglog alena i kojem je trebalo skoro dva mjeseca da skonta da nije on za te ustanove i da treba u tuzlu, nece tuzit vlasnika kladionice jer radi ilegalno i nije ugradio kameru, tihi alarm ili fizicku prepreku.
znam da pise, nek je samo po zakonu, ali ako cemo sve po zakonu nek i direktora huma barem smijene jer ocito da ne radi svoj posao, nek tuze vlasnika kladionice jer je kriminalac koji radi bez dozvole. i odakle onoj dvojici pistolj?? nek su oni postavili pitanje odakle njoj. to sto oni imaju je normalno, oni su mladi muskici, u razvoju, njima je to zabavno... sta ce, duuuuše. na njoj se svakako vidi da je nekakva, cuj u kladionici radi, jos samohrana majka... ccc.Vragolan wrote:nazalost moraju dici tuzbu, ali sto je najzalostnije je to sto ce se na njoj kola slomiti, zato sam ja rekao ako dodje do sudskog postupka trebamo svi pred sud, pa neka predmetni sudija vidi koja je rulja vani, pa ce dva puta razmisliti prije nego donese bilo kakvu odluku, ali u tom slucaju bi trebali ici do krajaminjonja wrote:eto dignuce tuzbu protiv amele, a nece protiv direktora huma kojem je 8 mjeseci trebalo da uhvati odbjeglog alena i kojem je trebalo skoro dva mjeseca da skonta da nije on za te ustanove i da treba u tuzlu, nece tuzit vlasnika kladionice jer radi ilegalno i nije ugradio kameru, tihi alarm ili fizicku prepreku.
i naravno, opet kazem nazalost, niko nece tuziti vlasnika kladionice, niko nece preuzeti odgovornost, i niko nece smjeniti tog direktra
Ovdje mnogi svaljuju krivicu na policiju, sud, tuzilastvo, direktora doma ali najveci krivac za ovaj dogadzaj je vlasnik kladionice koji je :JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
Ovo je drzava po mjeri kriminalaca. Osudice Amelu, a onaj malac ce na slobodu, sem ako Amela ne dokaze da je malac radio u kladionici, a da je ona pokusala opljackati kladionicu.JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
kv99 wrote:Ovdje mnogi svaljuju krivicu na policiju, sud, tuzilastvo, direktora doma ali najveci krivac za ovaj dogadzaj je vlasnik kladionice koji je :JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
1) radio bez dozvole
2) drzao objekat bez ikakve zastite za radnike i time doveo Amelu u situaciju da se tada i sada bori za svoj zivot.
Treba dici kuku i motiku ako se vlasnik kladionice izvuce bez ikakvih posljedica jer bi to bio znak da je svjesno zrtvovao Amelu zbog svoje materijalne koristi a ako optuze i osude Amelu onda je proslo vrijeme za kuke i motike.
P.S I zna li iko ko je taj vlasnik. Ovdje se spominje ali nikako da se imenuje pa kad je Amela izgubila privatnost neka se zna i njegovo ime.
Loša ti je ta logika.kv99 wrote:Ovdje mnogi svaljuju krivicu na policiju, sud, tuzilastvo, direktora doma ali najveci krivac za ovaj dogadzaj je vlasnik kladionice koji je :JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
1) radio bez dozvole
2) drzao objekat bez ikakve zastite za radnike i time doveo Amelu u situaciju da se tada i sada bori za svoj zivot.
Treba dici kuku i motiku ako se vlasnik kladionice izvuce bez ikakvih posljedica jer bi to bio znak da je svjesno zrtvovao Amelu zbog svoje materijalne koristi a ako optuze i osude Amelu onda je proslo vrijeme za kuke i motike.
P.S I zna li iko ko je taj vlasnik. Ovdje se spominje ali nikako da se imenuje pa kad je Amela izgubila privatnost neka se zna i njegovo ime.
aerosa wrote:Loša ti je ta logika.kv99 wrote:Ovdje mnogi svaljuju krivicu na policiju, sud, tuzilastvo, direktora doma ali najveci krivac za ovaj dogadzaj je vlasnik kladionice koji je :JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
1) radio bez dozvole
Ako je već napravljen zakon po kojem se osnovu daju dozvole za rad kladionicama i kako trebaju da imaju zaštitu tj koje uslove da ispunjavaju (blinda vrata i neprobojno staklo između radnice i igrača i sl) a još uvijek ni jedna to kladionica u državi nema onda je kriv onaj koji je zadužen da prati provođenje te odluke, odnosno policija i inspekcijski organi.
Da sad u 16h policija zatvori sve kladionice koje ne ispunjavaju uslove, do sutra u 16h bi već svaka radnja bila opremljena po propisima i radnice unutra zaštićene.
Da sad inspekcija uđe i u svakoj kladionici gdje nije radnica prijavljena odredi zatvaranje na mjesec dana, glavu stavljam da bi procenat neprijavljenih za 2 dana bio ispod 5%.
Ali neće...nisu ludi kad svi uzimaju dio tala.
Pa jednu od jačih kladionica je skoro do nedavno u Sarajevu vodio policijski inspektor...
Jest direktor kladionice je kriv sto dva maloljetnika bez problema hodaju sa oruzijem po gradu.kv99 wrote:Ovdje mnogi svaljuju krivicu na policiju, sud, tuzilastvo, direktora doma ali najveci krivac za ovaj dogadzaj je vlasnik kladionice koji je :JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
1) radio bez dozvole
snaga_znanja wrote:Jest direktor kladionice je kriv sto dva maloljetnika bez problema hodaju sa oruzijem po gradu.kv99 wrote:Ovdje mnogi svaljuju krivicu na policiju, sud, tuzilastvo, direktora doma ali najveci krivac za ovaj dogadzaj je vlasnik kladionice koji je :JThomas wrote:postupak se mora pokrenuti u svakom slučaju. no, ako je i osude...e onda stvarno treba dići kuku i motiku.
1) radio bez dozvole
Ovo sto si napisao je ravno onome da je djevojka kriva sto je silovana jer nije nosila grudnjak...
treba policiju zvati i kad vam se šolja u hali začepi. ta, sve je to njihov posao.snaga_znanja wrote:Najmanja mi je zelja braniti vlasnika kladionice. Ali boji se da malo slabo rezonujes stvari pa krenimo redom.
Da li je GRAS kriv sto se u njihovim tramvajima ubija ili je policija tu koja treba da rijesi kriminalitet. Iz kojeg onda razloga se placa dio poreza koji na kraju vjerovatno ide i za finansiranje policije, tuziteljstva i na kraju sudova koji nece da rade svoj posao.
Konstruises moj primjer sa djevojokom koju krive jer je silovana, doduse ti si dodao i to kako ona natjerana ide kroz ulicu ili dio grada gdje moze biti silovana. Zar to nije malo obrnuta logika. Vidis u takvom dijelu grada bi trebalo biti vise policije koja bi radila svoj posao i ne bi mogao neko hodati sa pistoljem jer bi znao da bi zbog tog pistolja mogao biti zatvoren.
1000 puta sam rekao, da popularno zvani prasinari, ne rade svoj posao samo hodaju uokolo i dolaze na intervenciju sto je kasnije moguce. I onda se igraju inspektora.
Na kraju odgovornost vlasnika kladionice se nalazi i u tome sto nije obezbjedio materijalno tehnicka sredstva zastite, ali bojim se da je to opet udaranje prazne slame ili vec davno opjevana pjesma o posljedicama. To sto ljudi sa oruzijem hodaju bez problema, pljackaju, ubijaju i siluju to je problem svih ostalih sem policije.
Zato mi malo djeluje il si prasinar ili ti je neko u blizoj porodici. Pa suvise svaljujes krivnju na nekoga ko je definitvno manje kriv od tih plavih krvopija koje samo znaju dobro mito uzet i sjedit po kafanama i cekat da smjena prodje...
Policija ni u jednoj zemlji ne moze biti na svakom koraku pa makar bila najbolja ili najefikasnija. Kriminal se dogadza svuda ( imas primjera gdje u V.Britaniji svaki dan se izbode po jedna osoba bas od maloljetnika naoruzanih nozevima ali nisam nikad cuo da se aa to u toj zemlji krivi policija jer su korumpirani ili ne rade svoj posao kako treba ).snaga_znanja wrote:Najmanja mi je zelja braniti vlasnika kladionice. Ali boji se da malo slabo rezonujes stvari pa krenimo redom.
Da li je GRAS kriv sto se u njihovim tramvajima ubija ili je policija tu koja treba da rijesi kriminalitet. Iz kojeg onda razloga se placa dio poreza koji na kraju vjerovatno ide i za finansiranje policije, tuziteljstva i na kraju sudova koji nece da rade svoj posao.
Konstruises moj primjer sa djevojokom koju krive jer je silovana, doduse ti si dodao i to kako ona natjerana ide kroz ulicu ili dio grada gdje moze biti silovana. Zar to nije malo obrnuta logika. Vidis u takvom dijelu grada bi trebalo biti vise policije koja bi radila svoj posao i ne bi mogao neko hodati sa pistoljem jer bi znao da bi zbog tog pistolja mogao biti zatvoren.
1000 puta sam rekao, da popularno zvani prasinari, ne rade svoj posao samo hodaju uokolo i dolaze na intervenciju sto je kasnije moguce. I onda se igraju inspektora.
Na kraju odgovornost vlasnika kladionice se nalazi i u tome sto nije obezbjedio materijalno tehnicka sredstva zastite, ali bojim se da je to opet udaranje prazne slame ili vec davno opjevana pjesma o posljedicama. To sto ljudi sa oruzijem hodaju bez problema, pljackaju, ubijaju i siluju to je problem svih ostalih sem policije.
Zato mi malo djeluje il si prasinar ili ti je neko u blizoj porodici. Pa suvise svaljujes krivnju na nekoga ko je definitvno manje kriv od tih plavih krvopija koje samo znaju dobro mito uzet i sjedit po kafanama i cekat da smjena prodje...
aerosa wrote:Amela se probudila iz kome...
Hvala bogu....