Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
avaks

#2851 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Azrail wrote:
avaks wrote:
w0rld wrote:Jedno off kratko pitanje koliko izadje carina i porez za telefon , je li 30% od cijene, primjer telefon je 147$ = 235KM, je li se racuna 30% od 235 ?
Carina i PDV ti idu na cijenu telefona + dostava (znači i jedno i drugo se sabere i pretvori u BAM a onda na to dodaješ dadžbine). Carina je 10% + 17% porez a mi to odokativno zaokružujemo na 30% zbog taksi, carinskog pregleda (koji također naplate) te ovu našu poštarinu (što s carine pošalju tebi).
Znači ako je telefon 100$ a dostava 47$ to sabereš i pretvoriš u BAM (KM kako ti draže, 147$=235KM) i onda na to udariš 30% što bi u prevodu značilo da možeš očekivati da na tih 235KM državi platiš još 71KM.
Nadam se da si shvatio :D
Jel' prihvataju cijenu koju si platio ili imaju neki tarifni cjenovnik? Recimo u slučaju da kupiš sa 50% sniženja, hoće li prihvatiti tu cijenu ili gledaju koja je full cijena? Kad se uvoze auta npr. ne gledaju ti u fakturu nego gledaju svoj cjenovnik...
Ako im ne predočiš račun carine po svom. Bilo je dosta slučajeva da je i prošlo to s popustom a vala i da nije :D
Nema neko pravilo kod nas, sve je sreća i tref, nekada i ne ode na carinu...
waynezmaj

#2852 Re: Kineski mobiteli

Post by waynezmaj »

der ee wrote:Kakva su iskustva sa efox shopom da li vraćaju carinu?
Da vracaju. Bilo je par forumasa koji imaju iskustva sa tim, ja koliko sam primijetio prvo su nudili kupon ali su svakako na kraju vratili pare...
kazo

#2853 Re: Kineski mobiteli

Post by kazo »

waynezmaj wrote:
der ee wrote:Kakva su iskustva sa efox shopom da li vraćaju carinu?
Da vracaju. Bilo je par forumasa koji imaju iskustva sa tim, ja koliko sam primijetio prvo su nudili kupon ali su svakako na kraju vratili pare...
Ja sam imao dosta problema s njima, nisu htjeli nikako da vrate. Kad sam im prijetio paypalom nudili su mi smao 15 eura. Kasnije sam mora rijesiti preko case. Forumasisa easwyer je odmah dobila pare, valjda se opekli pa kasnije nisu htjeli da vracaju :-D
dinooh

#2854 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY popusti malo stranicu posta.ba :D
Ako danas ne dode, ima sljedeca sedmica.
Ovo se nece smiriti do kraja pvog mjeseca
marketleader

#2855 Re: Kineski mobiteli

Post by marketleader »

daramo wrote:Evo podignuta mala kola s carine (Dakele Small Cola) naravno uz užasnu proceduru, na kraju nisu prihvatili akcijsku cijenu od 85$ nego su carinili po trenutnoj na 1949deal.com od 104$ i oderali me za 65KM.

Telefon je stvarno kvalitetne izrade, puno bolje od Doogee Valencie, wi fi odličan, fluidan, preko 19000 score u untatu.
Display super, kamera dobra, jedini nedostatak je po meni što android 4.2.2 nije lokaliziran.

Što se tiče ovih TV box-ova odlična stvar ja imam Tronsmart MK808 odlična stvar za multimediu, filmove, internet, android igre (bolje nego PS2) na LCD.
I onda najbolja opcija XBMC (sada Kodi) stream svih filmova, serija, utakmica itd :-D
Sad čekam IMITO QX1 kojeg sam na gekbuying ulovio na black friday akciji za 30$
Druze kakva je kola. Jesu li slike dobre kao sto reklamiraju? Isplatilo bi se uzeti taj, jer nije skup, karakteristike dobre, a odlicno je ako je kamera dobra kao sto kazu (sto je obicno mana kinezima u ovom cjenovnom rangu). Hosh prodati :D
avaks

#2856 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Ja dvoje naručih pa kakve god budu :D
http://www.klix.com/original-xiaomi ... 39933.html
dinooh

#2857 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

avaks wrote:Ja dvoje naručih pa kakve god budu :D
http://www.klix.com/original-xiaomi ... 39933.html
kako je sa postarinom. Salju li sa TN da i ja narucim jedne
avaks

#2858 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Nema TN koliko vidim, Free ship je a opcije su bile Registered Airmail i PostNL Registered Air Mail (uzeo sam ovu drugu opciju, navodno brže pa ćemo da vidimo). U oba slučaja je free ship :mrgreen:
dinooh

#2859 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

avaks wrote:Nema TN koliko vidim, Free ship je a opcije su bile Registered Airmail i PostNL Registered Air Mail (uzeo sam ovu drugu opciju, navodno brže pa ćemo da vidimo). U oba slučaja je free ship :mrgreen:
Thx, ako je Registered onda ima TN, bar je na Bangood tako. Idem i ja jedne uzeti.
avaks

#2860 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Dosta su snižene a i komentari dobri pa ćemo da vidimo :D
Kontam ako su inače 17$ to onda i nije loša roba a Xiaomi je jak brend!

BTW upravu si:
Image
Last edited by avaks on 20/12/2014 23:03, edited 1 time in total.
dinooh

#2861 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Ja sam uzeo jedne, 2,9$ postarina preko NL post. Ona druga je 2,22, ali sam uzeo NL. Izgleda posiljke preko 10$ idu sa free shipping. Steta sto nemam dovoljno na kartici, bolje bi bilo da sam dvoje uzeo :-D

Na drugim stranicama su preko 25$, valjda su iste
kloniran

#2862 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

ja imam ovakve http://www.ebay.com/itm/3-5mm-In-Ear-Ha ... 3f3730f6f4
i mogu reci odlicne sluse za 2$
avaks

#2863 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Nisam ni provjeravao druge stranice :-) Vidio dobar popust, in stock ma reko idu dvoje odmah pa gdje puklo da puklo :thumbup:
dinooh

#2864 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kloniran wrote:ja imam ovakve http://www.ebay.com/itm/3-5mm-In-Ear-Ha ... 3f3730f6f4
Ja neke kupio bio, ali grmi u usima koliko los zvuk. A sada koristim od samsung mobitela, ali vec zice vire iz slusalica :lol: . Tako da ce valjda ove biti OK sto se tice zvuka.
kloniran

#2865 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:
kloniran wrote:ja imam ovakve http://www.ebay.com/itm/3-5mm-In-Ear-Ha ... 3f3730f6f4
Ja neke kupio bio, ali grmi u usima koliko los zvuk. A sada koristim od samsung mobitela, ali vec zice vire iz slusalica :lol: . Tako da ce valjda ove biti OK sto se tice zvuka.
ja ove koristim preko godine i dobre su, ima i sony logo na njima, cak su bolje od slusalica koje sam dobio uz telefon
SONY_91

#2866 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote:Ja sam uzeo jedne, 2,9$ postarina preko NL post. Ona druga je 2,22, ali sam uzeo NL. Izgleda posiljke preko 10$ idu sa free shipping. Steta sto nemam dovoljno na kartici, bolje bi bilo da sam dvoje uzeo :-D

Na drugim stranicama su preko 25$, valjda su iste
Te što su preko 25 USD su Xiaomi Pistons 2. A, te što kupujete su Pistons 1
dinooh

#2867 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Vidim i ja, one zlatne boje su skuplje. Ma neka posluze samo, jer su mi samsungove pri kraju. Nedaj Boze da jace potegnem ili da se naglo okrenem za laptopom :D
dinooh

#2868 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Evo sutra ce biti neki mobitel na snizenju, za 30 dolara. Znaci bez carine moze proci.
http://l.link.pandawill.com/u/gm.php?UI ... 0877_17228
SONY_91

#2869 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

Da li je netko u skorije vrijeme dobio pošiljku koja je putovala Sweden Post-om koja je imala tracking code. Naime, imam pošiljku koja putuje preko Sweden Post-a i imam jedan zanimljiv slučaj. Kada ubacim kod za praćenje na http://www.trackitonline.ru pored informacija koje se standardno izbacuju dobijem i jednu adresu koja nema veze sa mnom, pa, interesuje me da li to ime i prezime se stalno pojavljuje ili je moguće da su na pogrešnu adresu poslali pošiljku sa stranice na kojoj sam kupio telefon.

Image
dinooh

#2870 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY_91 wrote:Da li je netko u skorije vrijeme dobio pošiljku koja je putovala Sweden Post-om koja je imala tracking code. Naime, imam pošiljku koja putuje preko Sweden Post-a i imam jedan zanimljiv slučaj. Kada ubacim kod za praćenje na http://www.trackitonline.ru pored informacija koje se standardno izbacuju dobijem i jednu adresu koja nema veze sa mnom, pa, interesuje me da li to ime i prezime se stalno pojavljuje ili je moguće da su na pogrešnu adresu poslali pošiljku sa stranice na kojoj sam kupio telefon.

Image
ne znam za sweden post. Ali znam da je par puta izbacilo ime na toj stranici kada je neko postavio TN na ovoj temi ili nekoj drugoj. Ali ovo izgleda da je poslano na drugu adresu ako ti nisi ovo. Pricekaj da dode u BiH ili im posalji mail i pitaj. Ne bi bez nekog razloga bilo ovo ime
SONY_91

#2871 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote:ne znam za sweden post. Ali znam da je par puta izbacilo ime na toj stranici kada je neko postavio TN na ovoj temi ili nekoj drugoj. Ali ovo izgleda da je poslano na drugu adresu ako ti nisi ovo. Pricekaj da dode u BiH ili im posalji mail i pitaj. Ne bi bez nekog razloga bilo ovo ime
Ni blizu nismo :D . Nadam se da je ova adresa samo zalutala tu :zoka:
kloniran

#2872 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

SONY_91 wrote:Da li je netko u skorije vrijeme dobio pošiljku koja je putovala Sweden Post-om koja je imala tracking code. Naime, imam pošiljku koja putuje preko Sweden Post-a i imam jedan zanimljiv slučaj. Kada ubacim kod za praćenje na http://www.trackitonline.ru pored informacija koje se standardno izbacuju dobijem i jednu adresu koja nema veze sa mnom, pa, interesuje me da li to ime i prezime se stalno pojavljuje ili je moguće da su na pogrešnu adresu poslali pošiljku sa stranice na kojoj sam kupio telefon.

Image
:lol: ako dođe ovom čovjeku vodim te ja gratis u ustikolinu samo dođi do sarajeva :lol:
SONY_91

#2873 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

kloniran wrote: :lol: ako dođe ovom čovjeku vodim te ja gratis u ustikolinu samo dođi do sarajeva :lol:
Ako ode na tu adresu ja mislim da nema većeg baksuza od mene. Prvo, čekam telefon po mjesec i pol, i, tamam kad mislim tu je to, ispostavi se da nije ni poslan meni :D
dinooh

#2874 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY_91 wrote:
kloniran wrote: :lol: ako dođe ovom čovjeku vodim te ja gratis u ustikolinu samo dođi do sarajeva :lol:
Ako ode na tu adresu ja mislim da nema većeg baksuza od mene. Prvo, čekam telefon po mjesec i pol, i, tamam kad mislim tu je to, ispostavi se da nije ni poslan meni :D
Ako dode i prode bez carine :lol: :lol: :lol:
Zamisli ovo hahaha, pa nisi svejstan koliko bi usrecio covjeka :lol:
A ti svakako imas paypal da ih tuzis :-D
kloniran

#2875 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:
SONY_91 wrote:
Ako dode i prode bez carine :lol: :lol: :lol:
Zamisli ovo hahaha, pa nisi svejstan koliko bi usrecio covjeka :lol:
A ti svakako imas paypal da ih tuzis :-D
sta mislis jos zovnu sonija iz poste da plati covjeku carinski pregled od 3.50KM, jer je njegov broj telefona na koverti :lol:
Post Reply