Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- azurna_obala
#2851 Re: Ljubav je....
ljubav je On...čista ljubav......
-
Tirkiz
#2852 Re: Ljubav je....
Ljubav je divna... samo onda kada imas dovoljno iskustva da se znas nositi sa njom.
- Ma.Le.Na
#2853 Re: Ljubav je....
..ja znam biti zaljubljena ...ali ne znam voljeti..danas sam to shvatila
- Bloo
- Globalna šefica
#2854 Re: Ljubav je....
Ma.Le.Na wrote:..ja znam biti zaljubljena ...ali ne znam voljeti..danas sam to shvatila
pa još si ma.la
polako, kad narastes
ljespe je biti zaljubljen i lakse
- Ma.Le.Na
#2855 Re: Ljubav je....
ako narastem jos imalo bit cu bas prevelikaBloo wrote:Ma.Le.Na wrote:..ja znam biti zaljubljena ...ali ne znam voljeti..danas sam to shvatila![]()
pa još si ma.la
polako, kad narastes
ljespe je biti zaljubljen i lakse
-
Mr. Brightside
#2856 Re: Ljubav je....
Have you ever loved someone so much, you'd give an arm for?
Not the expression, no, literally give an arm for?
- Bloo
- Globalna šefica
#2857 Re: Ljubav je....
armin.i.am wrote:Have you ever loved someone so much, you'd give an arm for?
zar to ne bi bilo bolesno malkice
ako mislis da mu doniras ruku
il ti mislis na nesto plemenito
-
Mr. Brightside
#2858 Re: Ljubav je....
ako je bolesno dati zivot svoj za voljenu osobu onda sam ja bolestan 
- Bloo
- Globalna šefica
#2859 Re: Ljubav je....
armin.i.am wrote:ako je bolesno dati zivot svoj za voljenu osobu onda sam ja bolestan
well, you said literally GIVE arm, to me it implies giving arm/surgery/operation therefore i made a joke
in case you meant something noble like giving your arm to someone who will probably lose it, it is really and truly a great sign on humanity
- Bloo
- Globalna šefica
#2860 Re: Ljubav je....
Bloo wrote:armin.i.am wrote:ako je bolesno dati zivot svoj za voljenu osobu onda sam ja bolestan
well, you said literally GIVE arm, to me it implies giving arm/surgery/operation therefore i made a joke
in case you meant something noble like giving your arm to someone who will probably lose it, it is really and truly a great sign on humanity
edit: you didn't mention life
- fatamorgana
#2861 Re: Ljubav je....
Gledo sam davno jedan horroZ, b produkcije, gdje u jednu ruku uđe neki demon, pa je lik otsječe
motorkom, al' ta odsječena ruka i dalje napada vlasnika, a ona "dobra" ruka ga brani.
motorkom, al' ta odsječena ruka i dalje napada vlasnika, a ona "dobra" ruka ga brani.
-
Mr. Brightside
#2862 Re: Ljubav je....
And you know you were their armour
And you will destroy anyone who would try to harm 'her
-
herbert mekfjuger
#2863 Re: Ljubav je....
“Have you ever been in love? Horrible isn't it? It makes you so vulnerable. It opens your chest and it opens up your heart and it means that someone can get inside you and mess you up. You build up all these defenses, you build up a whole suit of armor, so that nothing can hurt you, then one stupid person, no different from any other stupid person, wanders into your stupid life...You give them a piece of you. They didn't ask for it. They did something dumb one day, like kiss you or smile at you, and then your life isn't your own anymore. Love takes hostages. It gets inside you. It eats you out and leaves you crying in the darkness, so simple a phrase like 'maybe we should be just friends' turns into a glass splinter working its way into your heart. It hurts. Not just in the imagination. Not just in the mind. It's a soul-hurt, a real gets-inside-you-and-rips-you-apart pain. I hate love.”
“Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep... wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you're just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky his is to have you.... The one who turns to his friends and says, 'that's her.'”
“I don't pretend to know what love is for everyone, but I can tell you what it is for me; love is knowing all about someone, and still wanting to be with them more than any other person, love is trusting them enough to tell them everything about yourself, including the things you might be ashamed of, love is feeling comfortable and safe with someone, but still getting weak knees when they walk into a room and smile at you.”
- Bloo
- Globalna šefica
#2864 Re: Ljubav je....
cudno kako je lakse izraziti vlastite osjecaje tudim rijecima, a ne vlastitim 
-
Mr. Brightside
#2865 Re: Ljubav je....
jel to nesto na moj racun?Bloo wrote:cudno kako je lakse izraziti vlastite osjecaje tudim rijecima, a ne vlastitim
-
herbert mekfjuger
#2866 Re: Ljubav je....
ili na mojarmin.i.am wrote:jel to nesto na moj racun?Bloo wrote:cudno kako je lakse izraziti vlastite osjecaje tudim rijecima, a ne vlastitim
- bijela
#2867 Re: Ljubav je....
ne mora biti ni na čiji račun, to je samo takoherbert mekfjuger wrote:ili na mojarmin.i.am wrote:jel to nesto na moj racun?Bloo wrote:cudno kako je lakse izraziti vlastite osjecaje tudim rijecima, a ne vlastitim
kao što je nekim ljudima lakše reći (ali isto tako ima i manju važnost) "volim te" i sl. na stranom jeziku nego na našem..
i love you
v
o
l
i
m
t
e
!
- Bloo
- Globalna šefica
#2868 Re: Ljubav je....
armin.i.am wrote:jel to nesto na moj racun?Bloo wrote:cudno kako je lakse izraziti vlastite osjecaje tudim rijecima, a ne vlastitim
nisam mislila nista lose
nego samo da ukazem kako se nekad cini da su drugi ljudi )pjesnici, pjevaci) ispoljili tacno ono sto ti osjecas u datom trenutku medutim ne mozes da iskazes
- Mis mekinjas
#2869 Re: Ljubav je....
Mislim da treba pitati one koji su to čuli...bijela wrote: ne mora biti ni na čiji račun, to je samo tako
kao što je nekim ljudima lakše reći (ali isto tako ima i manju važnost) "volim te" i sl. na stranom jeziku nego na našem..
i love you- zvuči toliko manje snažno od
v
o
l
i
m
t
e
!
Ja sam to rekla samo jednoj osobi.....
- Bloo
- Globalna šefica
#2870 Re: Ljubav je....
@bijela
zvuci manje snazno jer nije tvog maternji
inace je to jedan od kurioziteta, ljudi kada su ljuti, emocionalno uznemireni bez obzira koliko su godina proveli okruzeni i koristeci drugi jezik kao svoj, psuju na maternjem
pretpostavljam da je isto za ljubav
inace je to jedan od kurioziteta, ljudi kada su ljuti, emocionalno uznemireni bez obzira koliko su godina proveli okruzeni i koristeci drugi jezik kao svoj, psuju na maternjem
- Ma.Le.Na
#2871 Re: Ljubav je....
nemam pojma...meni je isto na engl ili na nasem ili na njemackom..ili na francuskom..
- bijela
#2872 Re: Ljubav je....
da.Bloo wrote:@bijela
strani jezik kad su u pitanju emocije, i meni, ne zvuči intenzivno kao maternji,
no, sa druge strane, kad hoću opsovati, ja to uradim na engleskom,
pošto sam muslimanka
- Bloo
- Globalna šefica
#2873 Re: Ljubav je....
tješi sebijela wrote:da.Bloo wrote:@bijela
strani jezik kad su u pitanju emocije, i meni, ne zvuči intenzivno kao maternji,
pošto sam muslimanka, da ne pokvarim vjeru u sebi
, da bude manje važno
- because_of_you
#2874 Re: Ljubav je....
Joj, bijela, legenda sibijela wrote:da.Bloo wrote:@bijela
pošto sam muslimanka, da ne pokvarim vjeru u sebi
, da bude manje važno
Što se tiče izjavljivanja emocija, baš u čemu je kvaka pa to lako ide na ostalim jezicima?
-
funeral blues
#2875 Re: Ljubav je....
Bloo wrote:
zar to ne bi bilo bolesno malkice![]()
ako mislis da mu doniras rukui mos mislit fatate se
a on/ona te fata TVOJOM rukom