Manchester United FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
slusaj vamo

#2851 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

LSD wrote:
slusaj vamo wrote:Je li ti dojavio i sta je preostalih nekoliko miliona radilo, dok se tih pola miliona kao bacalo u fontane?
Nije ih bilo da tuku ove druge ;-) ...samo španske zastave na ulicima dok je trajala fešta, niti jedne kataloske ;-)
Sam zakljuci dalje.
Sta si ocekivao, Belfast ili Bejrut u sred Barselone? Postoji preko nekoliko razloga zbog kojih su PiSi i Katalonija ili Barselona i BL neuporedivi, to je valjda svima jasno. I sam missko prvo rece da je Katalonija spanski PiSi, vjerovatno vise onako figurativno, pa se vec u sljedecem iscudi onim koji takve gluposti govore... :-)

Sto se (trenutnog) separatizma tice, itekako je usporedivo. Samo je fazon da ni Barselona ni Katalonija nisu temeljito etnicki ociscene, i da kao sto missko napisa, ima i dosta stranaca. Ima naravno i normalnih Katalonaca, ima i onih koji se jos uvijek, pouceni Francovom vladavinom (jbg, pendrek je pendrek), ne smiju izjasnjavati ili shvataju da im to nije dobro za posao itd.
LSD

#2852 Re: Manchester United FC

Post by LSD »

slusaj vamo wrote:
LSD wrote:
slusaj vamo wrote:Je li ti dojavio i sta je preostalih nekoliko miliona radilo, dok se tih pola miliona kao bacalo u fontane?
Nije ih bilo da tuku ove druge ;-) ...samo španske zastave na ulicima dok je trajala fešta, niti jedne kataloske ;-)
Sam zakljuci dalje.
Sta si ocekivao, Belfast ili Bejrut u sred Barselone? Postoji preko nekoliko razloga zbog kojih su PiSi i Katalonija ili Barselona i BL neuporedivi, to je valjda svima jasno. I sam missko prvo rece da je Katalonija spanski PiSi, vjerovatno vise onako figurativno, pa se vec u sljedecem iscudi onim koji takve gluposti govore... :-)

Sto se (trenutnog) separatizma tice, itekako je usporedivo. Samo je fazon da ni Barselona ni Katalonija nisu temeljito etnicki ociscene, i da kao sto missko napisa, ima i dosta stranaca. Ima naravno i normalnih Katalonaca, ima i onih koji se jos uvijek, pouceni Francovom vladavinom (jbg, pendrek je pendrek), ne smiju izjasnjavati ili shvataju da im to nije dobro za posao itd.
Ne znam ja za Belfast ili RS ili neke treće usporedbe...ja sam postavio klipove gore iznad, da vidiš da to nije ni Bejrut, ni Republika srpska (kao što missko kaže), vec da milioni ljudi slave pobjedu Španije na ulicama grada Barcelone, svi sa španskim zastavama, niko ih ne napada sa strane, niti ih ko ometa u tom slavlju, niti ih ko podstice da na silu slave, sve je spontano, opšti dernek na ulicama glavnog grada te "separatisicke" Katalonije povodom pobjede reprezentacije Španije.
Ako meni ne vjeruješ, imaš klipove iznad, pa malo pogledaj, da dalje ne šupljiramo i ne spamamo temu ;-)
slusaj vamo

#2853 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

Eki sad pol a miliona u dva posta naraste na "milioni"... :-) Hajte vas dvojica slobodno nastavite tu debatu, ja vam ocito samo smetam.
Charuga
Globalni moderator

#2854 Re: Manchester United FC

Post by Charuga »

Najbolje je da se SVI vratite na temu koja, opet, nema veze sa Barcelonom!
vaučer

#2855 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Onda uvažene kolege Unitedovci? Prognoze za nadolazeći derby na Anfieldu? :-D
Ja prognoziram da će Gerrard početi utakmicu i zabiti gol te namjestiti još jedan.
Rezultat 2:2 uz crveni karton Carraghera.
missko

#2856 Re: Manchester United FC

Post by missko »

Prognoza 4-1 za United nema veze sto je u gostima ali zasluzuju jednu pljusku do jaja. Nisam subjektivan nego realan :D . Gerard ce ga dati i to iz sumljivog penala dosudjenog na glumcu Suarezu koji mi se gadi od SP u JAR-u kada je Gani rukom izvuko gol sa linije.
Riddle

#2857 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Hajde pocistite ovo molim vas.

Jebote ne mozes nigdje pobjeci od Barcelone i Spanije. :lol:
vaučer

#2858 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

missko wrote:Prognoza 4-1 za United nema veze sto je u gostima ali zasluzuju jednu pljusku do jaja. Nisam subjektivan nego realan :D . Gerard ce ga dati i to iz sumljivog penala dosudjenog na glumcu Suarezu koji mi se gadi od SP u JAR-u kada je Gani rukom izvuko gol sa linije.
:lol: :P
Divno je kod Suareza kako ga svi drugi mrze a iste osobine vole kod svojih igrača.
Sumnjivi penal bi bio nešto kao onaj Aggerov na Old Traffordu prošle sezone u FA kupu?
Taj kalibar penala?
slusaj vamo

#2859 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

Posto se sastaju dva najodvratnija tima u Premiershipu, za nadati se je nekoliko pari polomljenih nogu, sest do sedam vilica, i kao bonus, pokojem razbijenom celu.

Pozelio bih i prekid te dozivotnu suspenziju bar jednog tima, ali ipak moram biti realista. :D
missko

#2860 Re: Manchester United FC

Post by missko »

vaučer wrote:
missko wrote:Prognoza 4-1 za United nema veze sto je u gostima ali zasluzuju jednu pljusku do jaja. Nisam subjektivan nego realan :D . Gerard ce ga dati i to iz sumljivog penala dosudjenog na glumcu Suarezu koji mi se gadi od SP u JAR-u kada je Gani rukom izvuko gol sa linije.
:lol: :P
Divno je kod Suareza kako ga svi drugi mrze a iste osobine vole kod svojih igrača.
Sumnjivi penal bi bio nešto kao onaj Aggerov na Old Traffordu prošle sezone u FA kupu?
Taj kalibar penala?
:dance: :dance: :evil:
missko

#2861 Re: Manchester United FC

Post by missko »

slusaj vamo wrote:Posto se sastaju dva najodvratnija tima u Premiershipu, za nadati se je nekoliko pari polomljenih nogu, sest do sedam vilica, i kao bonus, pokojem razbijenom celu.

Pozelio bih i prekid te dozivotnu suspenziju bar jednog tima, ali ipak moram biti realista. :D
Ahahahah ja ovo 2 najodvratnija tima EPL-a tumacim kao 2 najuspjesnija tima u EPL-u :mrgreen: Mrze te i dive ti se u isto vrijeme.
slusaj vamo

#2862 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

Moguce, ali kod mene toga nema jer ne navijam ni za jedan strani tim. Mogu mi biti samo simpaticni ili antipaticni, to je otprilike to.
Riddle

#2863 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Ako United bude igrao u najjacem sastavu, ocekujem pobjedu. Gol ce primiti, ali napad je stvarno prejak i sigurno mogu zabiti vise od Liverpoola. A uz to mislim da im United i duguje jedno deranje guzova. Liverpool ce igrati kao opsjednut, ali ipak vjerujem da ce ovaj put kvalitet prevagnuti. I ja kazem 1:4, zbog simbolicne vrijednosti. :D

------------------De Gea---------------
Jones--- Ferdinand ---- Vidic ------ Evra
Nani --- Anderson --- Cleverley --- Young
--------- Rooney ------ Welbeck ----------

Sa ovim sastavom, ne moze im Liverpool nista. Hernandez je takođe jedna od opcija.
belafonte

#2864 Re: Manchester United FC

Post by belafonte »

Liverpool će se naložiti protiv ManU-a, kao što je onaj jadni Everton protiv Liverpool-a(ili Čelik u finalu kupa protiv Želje u Zenici) i pobjediti vjerovatno, a može i izgubiti ako neki sudac ala Atkinson bude sudio...Prva opcija vjerovatnija, ManU ako hoće nešto mora igrati za gol više, jer dosadašnja SAF-ova taktika na Anfield-u "čuvaj gol pa ako O'Shea zabije" je samoubistvo, odbrana im je već odavno zrela za ponižavanje...
hau jes no

#2865 Re: Manchester United FC

Post by hau jes no »

Riddle wrote:Ako United bude igrao u najjacem sastavu, ocekujem pobjedu. Gol ce primiti, ali napad je stvarno prejak i sigurno mogu zabiti vise od Liverpoola. A uz to mislim da im United i duguje jedno deranje guzova. Liverpool ce igrati kao opsjednut, ali ipak vjerujem da ce ovaj put kvalitet prevagnuti. I ja kazem 1:4, zbog simbolicne vrijednosti. :D

------------------De Gea---------------

Sa ovim sastavom, ne moze im Liverpool nista. Hernandez je takođe jedna od opcija.
kako samo ferguson podmlađuje ekipu a da se to ne osjeti na rezultatima :-) :thumbup:
respo

#2866 Re: Manchester United FC

Post by respo »

hz__semir wrote: zašto onda nećeš da priznaš i da kažeš i da je Barcelona fašistički i rasistički klub, jer na izborima za Predsjednika kluba mogu glasati samo Katalonci?
ovo apsolutno nije tacno
toliko o tome za glasanje

glasati samo ne moze clan koji ima clansku 1 godinu tek poslije 2 godine dobijas pravo glasanja
vaučer

#2867 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Riddle wrote: ------------------De Gea---------------

----------------Pepe-----------------------
Johnson - Carragher - Agger - Enrique
------------Lucas-----Gerrard-------------
Downing -----------------------Bellamy
-------------Suarez - Kuyt-----------------

Pa i niste baš nešto za prepast se, pobjeđivao je Liverpool i bolje Unitedove timove.
Naročito vam je sredina stvorena za pregaziti. Puno ste bolji na krilima i u sredini odbrane ako vam igraju prvotimci.
Riddle

#2868 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

Meni je dobro sve dok nema Atkinsona. Ne postoji sudija koji je vise izjebao United. Sudio je derbi ovog vikenda i valjda ne moze suditi i narednu utakmicu Liverpoola. Ne znam je li ovo neko pravilo, ali se nadam da je tako.
vaučer

#2869 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

Riddle wrote:Meni je dobro sve dok nema Atkinsona. Ne postoji sudija koji je vise izjebao United. Sudio je derbi ovog vikenda i valjda ne moze suditi i narednu utakmicu Liverpoola. Ne znam je li ovo neko pravilo, ali se nadam da je tako.
Ili Webba s ove strane zida :)
Sumnjam da može suditi opet istoj ekipi u narednom kolu.
slusaj vamo

#2870 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

Volio bih da im sudi onaj Keane, to bi bio spektakl. :D
skafiskafsnjak

#2871 Re: Manchester United FC

Post by skafiskafsnjak »

@vaučer, realan si u pm. Hhahah. Cuj za "pregaziti" . Pa da nisi cuo ni za jednog igraca koji igra u Man Utd, to ne znaci da je los. Naprotiv, mora da je dobar cim igra za United.

Istina da je United u krizi, ali bez sumnje ce dobro doci ova pauza sada ... Ali siguran sam da ih Liverpool nece pregaziti.
Riddle

#2872 Re: Manchester United FC

Post by Riddle »

hau jes no wrote:kako samo ferguson podmlađuje ekipu a da se to ne osjeti na rezultatima :-) :thumbup:
Nema boljeg po tom pitanju. Tranzicija mu je specijalnost. Jedini ajmo reci fail mu je bila Djemba generacija, ali ih je opet brzo otkacio i stvorio onu koja je sve zivo osvojila. Ovo mu je poslednja generacija i stvarno zasad izgleda da ce dominirati u narednih 5-6 godina. Kad jos vise pojaca vezni red, to ce biti gotovo savrsena ekipa.
slusaj vamo

#2873 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

slusaj vamo wrote:Volio bih da im sudi onaj Keane, to bi bio spektakl. :D
Pardon, Dean, sto je jucer sudio i Tottenham - Arsenal.
vaučer

#2874 Re: Manchester United FC

Post by vaučer »

L00d wrote:@vaučer, realan si u pm. Hhahah. Cuj za "pregaziti" . Pa da nisi cuo ni za jednog igraca koji igra u Man Utd, to ne znaci da je los. Naprotiv, mora da je dobar cim igra za United.

Istina da je United u krizi, ali bez sumnje ce dobro doci ova pauza sada ... Ali siguran sam da ih Liverpool nece pregaziti.

Mislim da si previše zapeo za tu riječ, bolje bi bilo da sam rekao dominirati a vjerujem iskreno da bi Lucas i Gerrard dominirali nad Andersonom i Cleverleyem. Nema tu ništa neobjektivno, tako su i Parker i Modrić dominirali nad Lucasom i Adamom jer su jednostavno bolji par veznjaka. United je prije početka sezone po meni trebao dovesti dobrog veznog, nisu već su promovirali Cleverleya koji je bio pristojan prije ozljede. Ja vidim sredinu kao najslabiju poziciju u tom timu i mislim da bi to svaki normalan trener gledao iskoristiti. Ne govorim o dominaciji nad cijelim timom, već nad vašom sredinom, CM i to.
slusaj vamo

#2875 Re: Manchester United FC

Post by slusaj vamo »

Riddle wrote:
hau jes no wrote:kako samo ferguson podmlađuje ekipu a da se to ne osjeti na rezultatima :-) :thumbup:
Nema boljeg po tom pitanju. Tranzicija mu je specijalnost. Jedini ajmo reci fail mu je bila Djemba generacija, ali ih je opet brzo otkacio i stvorio onu koja je sve zivo osvojila. Ovo mu je poslednja generacija i stvarno zasad izgleda da ce dominirati u narednih 5-6 godina. Kad jos vise pojaca vezni red, to ce biti gotovo savrsena ekipa.
Stoji, ali precijenjeno. Taj podmladjeni tim jos uvijek nije naletio na pravu bombu gdje bi ih se bolje istestiralo, a i ono protiv Norwicha i Basela pokazuje da ipak nije sve ruzicasto.
Post Reply