cuj zakinut. A da ne obracuna, onda bi banka ostala zakinuta. Nece niko besplatno slati novac od A do B i nazad.dzemaludin007 wrote:Koji su ovo lopovi majku imPayPal skine tih 1.95 usd, uracuna banka proviziju, i opet kad ti vrati paypal banka uracuna proviziju
. Prakticno nista uradio nisi a ostao zakinut. Ovo je raspad sistema sta rade bednom narodu. I jos ti nakalemi 4 sms poruke kao obavestenje i svaku naplati po 0.15km. Pljacka
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
Paypal u Bosni i Hercegovini
Moderator: anex
- dinooh
#2851 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
-
rangoj
#2852 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja držim zvjezdicu samo na ovoj temi, na Tapatalk, i sad me stalno cimaju obavještenja za neke gluposti... Ako ništa trebalo bi napraviti ljepljivu temu, sa FAQ.
Ja ću sam napraviti google grupu kada budem imao vremena.
Zašto google grupu? Zašto što ne postoji jednostavniji i bolji alat za tako nešto, moguće je postaviti statične stranice, mjesta za pitanja, ali i dodijeliti administratore. Na ovoj temi nebi trebalo da se postavljaju ona najjednostavnija pitanja koja su predjena mali milion puta! Niko neće tražiti temu u nazad i pregledati sadržaj, već će uvijek odmah postaviti pitanje, zato će tema biti sve gora i gora... Ako se nešto ne uradi.
Google Hammerhead
Ja ću sam napraviti google grupu kada budem imao vremena.
Zašto google grupu? Zašto što ne postoji jednostavniji i bolji alat za tako nešto, moguće je postaviti statične stranice, mjesta za pitanja, ali i dodijeliti administratore. Na ovoj temi nebi trebalo da se postavljaju ona najjednostavnija pitanja koja su predjena mali milion puta! Niko neće tražiti temu u nazad i pregledati sadržaj, već će uvijek odmah postaviti pitanje, zato će tema biti sve gora i gora... Ako se nešto ne uradi.
Google Hammerhead
- dzemaludin007
#2853 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa sta ocekujes da narod cita 300 stranica da bi nasao odgovor, ne bulazni keve ti. Rekao sam vec, kako se radi to, sa aziriranjem prvih stranica ko na svim normalnim forumima.
Sent from my Nexus 4
Sent from my Nexus 4
-
rangoj
#2854 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Joj druze, pod uslovom da se zadrže dovoljno i otvore ljepljive teme, ako su došli sa google, to sigurno neće.dzemaludin007 wrote:Pa sta ocekujes da narod cita 300 stranica da bi nasao odgovor, ne bulazni keve ti. Rekao sam vec, kako se radi to, sa aziriranjem prvih stranica ko na svim normalnim forumima.
Sent from my Nexus 4
Eto si prvi si pitao gluposti koje su predjene jedno deset puta samo par postova prije, znaci nisi mogao prelistati dvije strane i naći odgovor...
U svakom slučaju bolje i ljepljiva tema nego ništa....
Google Hammerhead
Last edited by rangoj on 29/10/2014 15:33, edited 1 time in total.
- IcedMFEarth
#2855 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ali kako znati je li dvije ili 20 stranica unazad ? Fino osnovni FAQ napisati na prvoj stranici i nikakav problem.
- dzemaludin007
#2856 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Nisu to gluposti, normalne stvari za pocetnike tj. ljude koji se nisu susretali nikad sa ovim stvarima, pa cisto da se razmjeni iskustvo. U ovim stvarima je iskustvo od presudnog znacaja.rangoj wrote: Eto si prvi si pitao gluposti koje su predjene jedno deset puta samo par postova prije, znaci nisi mogao prelistati dvije strane i naći odgovor...
U svakom slučaju bolje i ljepljiva tema nego ništa....
Google Hammerhead
Zbog cega onda sluzi forum?
To sam bas i ja hteo napisati.IcedMFEarth wrote:Ali kako znati je li dvije ili 20 stranica unazad ? Fino osnovni FAQ napisati na prvoj stranici i nikakav problem.
Mene je jedna stvar zanimala ali objansio mi je covjek, o onoj sinhronizaciji PayPala sa racunom, jer sam mislio da PayPal treba da prikazuje koliko imas na racunu (kao da su povezani u svakom trenutku).
-
free_too
#2857 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Koliko vama inace treba da pare iz PENDING predju u COMPLETE nakon sto posiljalac CONFIRMA pare.
Inace mi trebalo par minuta da predje iz pending u complete, evo sad vec proslo par sati i nista... , jos uvijek u pending. Je li ovo opet neka
na racun
hahah
Da li uopce postoji nacin da se taj PENDING skroz ukine, neko uspio to?
Inace mi trebalo par minuta da predje iz pending u complete, evo sad vec proslo par sati i nista... , jos uvijek u pending. Je li ovo opet neka
- SanskiBiser
#2858 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
free_too wrote:Koliko vama inace treba da pare iz PENDING predju u COMPLETE nakon sto posiljalac CONFIRMA pare.
Inace mi trebalo par minuta da predje iz pending u complete, evo sad vec proslo par sati i nista... , jos uvijek u pending. Je li ovo opet nekana racun
hahah
Nema ukidanja za Accounts registrovane iz BiH, PayPal je za Hrvatsku ukinuo taj Pending prije 20ak dana, tu negdje, ne znam samo šta su moralili ispuniti koje uslove da bi im bio ukinut...
-
rangoj
#2859 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Od kuda ti to da je ukinut Pending, griješiš?! Pending kod slanja Invoice "racuna",i prodaje dobara postoji i u US, a ne u Hrvatskoj!SanskiBiser wrote:free_too wrote:Koliko vama inace treba da pare iz PENDING predju u COMPLETE nakon sto posiljalac CONFIRMA pare.
Inace mi trebalo par minuta da predje iz pending u complete, evo sad vec proslo par sati i nista... , jos uvijek u pending. Je li ovo opet nekana racun
hahah
Nema ukidanja za Accounts registrovane iz BiH, PayPal je za Hrvatsku ukinuo taj Pending prije 20ak dana, tu negdje, ne znam samo šta su moralili ispuniti koje uslove da bi im bio ukinut...
Pending je ukinut u SVIM državama Balkana kod prodaje usluga (znaci samo usluga), piše lijepo u novim pravilima, čini mi se od 30 oktobra, kao i da je provozija sada 2%,
Ako hoćete da izbjegnete Pending onda nemojte slati klasicni Invoice, već idite na Request Money, zatim označite Services (a ne Goods) i zatražite pare na ovaj način, i to je to!
Google Hammerhead
- SanskiBiser
#2860 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Rodici familija šalje iz USA pare u Zagreb i više joj ne moraju raditi Confirm Receipt, ima 20 ak dana, čim pošalju pare su Available. Čak su provjeravali slali po par dolara da vide jel' svaki put prođe bez Pending...Ima karticu Privredne Banke Zagreb.rangoj wrote:Od kuda ti to da je ukinut Pending, griješiš?! Pending kod slanja Invoice "racuna",i prodaje dobara postoji i u US, a ne u Hrvatskoj!SanskiBiser wrote:free_too wrote:Koliko vama inace treba da pare iz PENDING predju u COMPLETE nakon sto posiljalac CONFIRMA pare.
hahah
Pending je ukinut u SVIM državama Balkana kod prodaje usluga (znaci samo usluga), piše lijepo u novim pravilima, čini mi se od 30 oktobra, kao i da je provozija sada 2%,
Ako hoćete da izbjegnete Pending onda nemojte slati klasicni Invoice, već idite na Request Money, zatim označite Services (a ne Goods) i zatražite pare na ovaj način, i to je to!
Google Hammerhead
-
rangoj
#2861 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pa to i kažem drug, slanje rodbini, ili prodaja usluge (pameti) više ne podliježe Pendingu (ali nigdje, čak ni u BiH), imaš link do novih pravila par postova iznad.SanskiBiser wrote:
Rodici familija šalje iz USA pare u Zagreb i više joj ne moraju raditi Confirm Receipt, ima 20 ak dana, čim pošalju pare su Available. Čak su provjeravali slali po par dolara da vide jel' svaki put prođe bez Pending...Ima karticu Privredne Banke Zagreb.
Osim ako nas u BiH ne zajebu, ali u pravilima tako piše.
Ali kada šalješ Invoice za svaku uplatu, kako ja radim, ili kada ideš preko Request Money forme, ali pri tome oznacis Goods (znaci opipljiva dobra, a ne usluga) onda novac i dalje ide na Pending. Što je i normalno, jer je u pitanju zaštita kupca.
Znači, ako ne želite Pending u BiH, idete na Request Money, označite Services I pošaljete.
Google Hammerhead
-
rangoj
#2862 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Ja ne koristim Request Money formu jer Invoice više odgovara firmi za koju radim, zbog praćenja uplata, unikatnog broja, detalja o urađenom poslu u toku proteklih 15 dana i sl.
Tako da ne mogu izbjeći Pending.
Iskreno se nadam da će uskoro i u formu za pravljenje računa (Invoice) biti dodat dio na kome se označava da je u pitanju usluga, a ne dobra.
- Nema logike da mi novac leži negdje kada prodajem uslugu, jer se ona nigdje ne plaća unaprijed i obično je već isporučena kada dodje do plaćanja.
Request Money je namjenjen prvenstveno fizičkim licima i zato je vjerovatno ukinut Pending kod prodaje usluge koja se naplaćuje na ovaj način.
Google Hammerhead
Tako da ne mogu izbjeći Pending.
Iskreno se nadam da će uskoro i u formu za pravljenje računa (Invoice) biti dodat dio na kome se označava da je u pitanju usluga, a ne dobra.
- Nema logike da mi novac leži negdje kada prodajem uslugu, jer se ona nigdje ne plaća unaprijed i obično je već isporučena kada dodje do plaćanja.
Request Money je namjenjen prvenstveno fizičkim licima i zato je vjerovatno ukinut Pending kod prodaje usluge koja se naplaćuje na ovaj način.
Google Hammerhead
- SanskiBiser
#2863 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
rangoj wrote:Pa to i kažem drug, slanje rodbini, ili prodaja usluge (pameti) više ne podliježe Pendingu (ali nigdje, čak ni u BiH), imaš link do novih pravila par postova iznad.SanskiBiser wrote:
Rodici familija šalje iz USA pare u Zagreb i više joj ne moraju raditi Confirm Receipt, ima 20 ak dana, čim pošalju pare su Available. Čak su provjeravali slali po par dolara da vide jel' svaki put prođe bez Pending...Ima karticu Privredne Banke Zagreb.
Ali kada šalješ Invoice za svaku uplatu, kako ja radim, ili kada ideš preko Request Money forme, ali pri tome oznacis Goods (znaci opipljiva dobra, a ne usluga) onda novac i dalje ide na Pending. Što je i normalno, jer je u pitanju zaštita kupca.
Znači, ako ne želite Pending u BiH, idete na Request Money, označite Services I pošaljete.
Google Hammerhead
Ovo stupa na snagu 18 novembra:
Znači od 18 Novembra i Services i Personal Payments gube Paypal Buyer Protection što bi trebalo da znači da takva plaćanja ne idu više u Pending već su odmah na raspolaganju ili ...?????Clause 7.3 (“Ineligible Items”) of the PayPal User Agreement will be amended as follows:
7.3 Ineligible Items. PayPal Buyer Protection only applies to PayPal payments for certain tangible, physical goods. Payments for the following are not eligible for reimbursement under PayPal Buyer Protection:
Intangible items, including Digital Goods (subject to exceptions as listed in Section 7.6) Services Real estate Businesses (when you buy a business) Vehicles, including motorcycles, caravans, aircrafts and boats Custom made items with SNAD issues Travel tickets, including airline flight tickets Items that violate PayPal's Acceptable Use Policy Purchases made on eBay that violate eBay's Prohibited or Restricted Items Policy Items which you collect in person, or arrange to be collected on your behalf, including at a retail point of sale Industrial machinery used in manufacturing Items equivalent to cash, including prepaid or gift cards Personal Payments
-
free_too
#2864 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
uglavnom otvorio sam ticket zato sto se ovo nikad nije desilo do sad. Znaci posalje, confirma i jos stoji ovliko dugo u pending.
Malo prije smo uradili i test, poslao mi sef manjih iznosa, cak 3 puta i sva 3 puta nakon confirma odmah ode u avalibel. I pazite ovo, ta sto je u pendingu, email je totalno drugacije izgledao od onog standardnog "You recived a payment". Ono kao moderniji, vise prilagodjen njihovom novom sajtu, u boji sto bi se reklo heh. (i cak je email kasnio 30tak minuta na spram ovima koji su dosli u roku 20 sekundi). Hehe zvucim kao teoreticar zavjere neke, ali jbg to su samo cinjenice koje primjetim a da odudaraju od standardnih desavanja
Javim sta mi odgovore u ticketu! Valjda necu morati cekati 30 dana na pare -.-
Malo prije smo uradili i test, poslao mi sef manjih iznosa, cak 3 puta i sva 3 puta nakon confirma odmah ode u avalibel. I pazite ovo, ta sto je u pendingu, email je totalno drugacije izgledao od onog standardnog "You recived a payment". Ono kao moderniji, vise prilagodjen njihovom novom sajtu, u boji sto bi se reklo heh. (i cak je email kasnio 30tak minuta na spram ovima koji su dosli u roku 20 sekundi). Hehe zvucim kao teoreticar zavjere neke, ali jbg to su samo cinjenice koje primjetim a da odudaraju od standardnih desavanja
-
rangoj
#2865 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Meni je Email o uplati danas kasnio dobrih sat vremena...free_too wrote:uglavnom otvorio sam ticket zato sto se ovo nikad nije desilo do sad. Znaci posalje, confirma i jos stoji ovliko dugo u pending.
Malo prije smo uradili i test, poslao mi sef manjih iznosa, cak 3 puta i sva 3 puta nakon confirma odmah ode u avalibel. I pazite ovo, ta sto je u pendingu, email je totalno drugacije izgledao od onog standardnog "You recived a payment". Ono kao moderniji, vise prilagodjen njihovom novom sajtu, u boji sto bi se reklo heh. (i cak je email kasnio 30tak minuta na spram ovima koji su dosli u roku 20 sekundi). Hehe zvucim kao teoreticar zavjere neke, ali jbg to su samo cinjenice koje primjetim a da odudaraju od standardnih desavanjaJavim sta mi odgovore u ticketu! Valjda necu morati cekati 30 dana na pare -.-
Vjerovatno nesto rade. Najbolje da poništis uplatu i da ti pošalje opet...
Očito da ima bugova, rade na servisu dok je on aktivan...
Google Hammerhead
-
rangoj
#2866 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Tako bi trebalo da bude, ali samo gdje je izričito označeno da se radi o usluzi (ili rodbini).SanskiBiser wrote:rangoj wrote:Pa to i kažem drug, slanje rodbini, ili prodaja usluge (pameti) više ne podliježe Pendingu (ali nigdje, čak ni u BiH), imaš link do novih pravila par postova iznad.SanskiBiser wrote:
Google Hammerhead
Ovo stupa na snagu 18 novembra:
Znači od 18 Novembra i Services i Personal Payments gube Paypal Buyer Protection što bi trebalo da znači da takva plaćanja ne idu više u Pending već su odmah na raspolaganju ili ...?????Clause 7.3 (“Ineligible Items”) of the PayPal User Agreement will be amended as follows:
7.3 Ineligible Items. PayPal Buyer Protection only applies to PayPal payments for certain tangible, physical goods. Payments for the following are not eligible for reimbursement under PayPal Buyer Protection:
Intangible items, including Digital Goods (subject to exceptions as listed in Section 7.6) Services Real estate Businesses (when you buy a business) Vehicles, including motorcycles, caravans, aircrafts and boats Custom made items with SNAD issues Travel tickets, including airline flight tickets Items that violate PayPal's Acceptable Use Policy Purchases made on eBay that violate eBay's Prohibited or Restricted Items Policy Items which you collect in person, or arrange to be collected on your behalf, including at a retail point of sale Industrial machinery used in manufacturing Items equivalent to cash, including prepaid or gift cards Personal Payments![]()
Mrsko mi da testiram sada, ali ujutro ću probati preko Request Money sa oznakom Services, da vidim hoće li biti dostupno odmah.
Opet kažem, bilo bi lijepo da i Invoice dobije oznaku Services /Goods... Vidjecemo...
Google Hammerhead
-
free_too
#2867 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
heh i ja sam kontao, haj vraticu pa nek ponovo posaljes, hoces sipak, moras imati vise ili isto na racunu da mozes refunda toliku kolicinu. A posto je u pending, nije ti na racunu hahahrangoj wrote:Meni je Email o uplati danas kasnio dobrih sat vremena...free_too wrote:uglavnom otvorio sam ticket zato sto se ovo nikad nije desilo do sad. Znaci posalje, confirma i jos stoji ovliko dugo u pending.
Malo prije smo uradili i test, poslao mi sef manjih iznosa, cak 3 puta i sva 3 puta nakon confirma odmah ode u avalibel. I pazite ovo, ta sto je u pendingu, email je totalno drugacije izgledao od onog standardnog "You recived a payment". Ono kao moderniji, vise prilagodjen njihovom novom sajtu, u boji sto bi se reklo heh. (i cak je email kasnio 30tak minuta na spram ovima koji su dosli u roku 20 sekundi). Hehe zvucim kao teoreticar zavjere neke, ali jbg to su samo cinjenice koje primjetim a da odudaraju od standardnih desavanjaJavim sta mi odgovore u ticketu! Valjda necu morati cekati 30 dana na pare -.-
Vjerovatno nesto rade. Najbolje da poništis uplatu i da ti pošalje opet...
Očito da ima bugova, rade na servisu dok je on aktivan...
Google Hammerhead
Edit: btw , prosao upravo automatic transfer avalibel balanaca
- ZOCH
#2868 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pregledah zadnjih 4 strane i nisam nasao informaciju. Dakle ovako, registrovao sam paypal i sve je ok sto se tice placanja sa njega (internet kupovina i to), i sad sam isao na request money i prosao tu proceduru. Pise sad da mogu primati uplate na svoj racun. Da li moram pogledati u transakciji (zvao sam banku i jos nema zapisa te transakcije) zadnja 4 broja i upisati da bi bilo validno ? To sam uradio prvi put kod registracije racuna i skinulo i vratilo ono 1.95$. Izvinjavam se ako je nekom pegla ponavljati i hvala unaprijed 
- dinooh
#2869 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
neces dobiti kod za aktivaciju request money. Tako je u mene bilo. Samo aktiviras i ono radiZOCH wrote:Pregledah zadnjih 4 strane i nisam nasao informaciju. Dakle ovako, registrovao sam paypal i sve je ok sto se tice placanja sa njega (internet kupovina i to), i sad sam isao na request money i prosao tu proceduru. Pise sad da mogu primati uplate na svoj racun. Da li moram pogledati u transakciji (zvao sam banku i jos nema zapisa te transakcije) zadnja 4 broja i upisati da bi bilo validno ? To sam uradio prvi put kod registracije racuna i skinulo i vratilo ono 1.95$. Izvinjavam se ako je nekom pegla ponavljati i hvala unaprijed
- ZOCH
#2870 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Znaci to vec fercera
Hvala mnogo 
- R9..
#2871 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Auto transfer nije upalio a vec je 3.novembar.
Manualno mi uvjek izbaci "We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later."
Imam VISA Electron iz Sberbank-e
Sta da radim....da li je do banke ili do paypal-a
Manualno mi uvjek izbaci "We're sorry. There's been an intermittent communication problem. Please try again later."
- SanskiBiser
#2872 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Pošalji im poruku i navedi iz koje si zemlje i koju banku koristiš i da nije bilo automatskog transfera i tu grešku objasni im kod povlačenja manualno kad radiš - u roku 24 sata ćes dobiti odgovor a možda da te i nazovu... (btw nakon što im pošalješ poruku preko Contact opcije, dobićeš email koji potvrđuje da su primili tvoju poruku i da će ti se odgovoriti u roku od 24 sata). Problemi se neće sami od sebe riješiti ako ih ne kontaktiraš - ovo iz ličnog iskustva...R9.. wrote:Auto transfer nije upalio a vec je 3.novembar.
-
free_too
#2873 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Neko je spominjao da ih je zvao, koliko kosta poziv po minuti od prilike? Nigdje ne mogu naci da li je free ili ako kosta, koliko.
thx
thx
-
Saka
#2874 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
Kao normalni poziv za Irsku. Najbolje zovi sa Skype Out, to ti dođe 3-4pf po minuti.
-
quarterback
#2875 Re: Paypal u Bosni i Hercegovini
ZOCH wrote:Pregledah zadnjih 4 strane i nisam nasao informaciju.