Zanimljivo stivoBeg_Babic wrote:
Zavrsila s citanjem Ozren Kebo

Moderator: Chloe
Zanimljivo stivoBeg_Babic wrote:

I kakvi su tvoji utisci?Gospoda Ministarka wrote:
Zavrsila s citanjem Ozren Kebo
daj @Chmoljo, ovo je ozbiljna temaChmoljo wrote:
you'll be in jailLioness wrote:we're not hackers
we're 4chan.

kako ti se cini? meni je negdje oko polovice dosadila..Jessie B wrote:Roman omiljene književnice Dubravke Ugrešić, Baba Jaga je snijela jaje.

...a glavni lik se u jednom momentu pita:"Bitka za grad je utihnula kao i bombardiranje i granatiranje Sarajeva, ali u prošlost se ne treba uplitati bez valjanog razloga. Za neke ona se samo pretvorila u nešto drugo ili je dobila neke druge oblike borbe koje poznaje svako od nas ponaosob. Sjećanja, doduše, blijede i mijenjaju se. Historija se mijenja. Mijenja se naše pamćenje kao i naša percepcija. Pamćenje se gubi, ali ostaju suhe činjenice. Neko je jednom rekao da bez prošlosti mi ne možemo znati ništa o našoj budućnosti. Bez prošlosti ne možemo graditi budućnost. Budućnost nam donosi nagrade i kazne na koje, htjeli mi to ili ne, nismo uvijek spremni.
Svaka slika nosi svoju priču. Sarajevske ulice imaju svoje priče koje se pričaju gdje god pogledamo, kafanama, školi... Neke su istinite, a neke nisu. Niko ne pita zašto neke nisu. I niko nije pretjerano sretan što takve priče uopće postoje. Ima u njima i više od pukog praznovjerja..."
Zanimljivo i duboko pitanje, zar ne? Kada sam završio čitanje knjige, pomislih možda još uvijek pod svježim utiscima, kako mi se čini da BH književnost napokon dobija nekog novog Mešu Selimovića...ili u najmanju ruku nekog novog Darija Džamonju, naravno, u smislu veličine i dubine pisanja. Preporučujem za čitanje dovoljno zreloj publici.“Vrijedi li ovaj život toliko da bi se za njega umrlo?”

Također.black wrote:

Erzsebet wrote:Najbolja i najljepša knjiga u zadnjih nekoliko godina koju sam pročitao... Dokle si stigao? Jesu li prošle zaruke? Šta se dešava sa Fusun, je li odselila na Čukurdžumu?tech10 wrote: