Šefko Lee is on the run. Be very carefulistocnjak wrote:BHF_Manijak wrote:Ode nam brat istocnjak,znao sam ja da je on van norme,plafon 1 sat
To be continued ... inshAllah
A vas dvoje do tada cetke u ruke i krecite ... dok vam sejh nije dosao, oho vam se oho.
Ramazan, opet ;)
- zvjezdica_7
#2851 Re: Ramazan, opet ;)
- Ahmmed
#2852 Re: Ramazan, opet ;)
selam alejĆ,dobri narode
Još tri dana.....i ode nam najdraži gost...Da nam Allah dž.š. ukabuli naš post, naše namaze, naše dove, naša dobra djela, da nam oprosti i da nam se smiluje......
Neko je pitao šta znači " Nije turski hititi"...Pa, hititi znači žuriti, dakle, nije turski žuriti

Neko je pitao šta znači " Nije turski hititi"...Pa, hititi znači žuriti, dakle, nije turski žuriti
- Emana
- giordania
#2854 Re: Ramazan, opet ;)
Ovo uzivam slusati dok cekam sehur
- prpa
#2855 Re: Ramazan, opet ;)
Prpa ne može da spava, a po običaju, propustila svu zabavu, ašikluke, i što je najgore, sofru i kahvu, pa se u ovo gluho doba sama smije "sedmici" i ovim "cakama" 
Vidim, broje se dani do kraja. Ispraćamo ramazan, dočekujemo bajram... Sumnjam da samo mene pogode ove mješavine emocija; tuga što prvo prolazi, radost što ovo drugo dolazi. Bajrami nekako nisu više što su bili, možda jer nismo više djeca. Sreća pa smo svojim mamama (i babama) uvijek djeca, i osjećaj ranjivosti i sigurnosti u njihovoj blizini nikad ne jenjava. Sretna sam, jer u subotu, ako Bog da, hitim kući. Konačno
Fali mi osjećaj kad ono mama zagrli, a ti nestaneš u zagrljaju, a u onom glasnom poljupcu bukvalno "srče" obraze
A ima se puno i usrkat'!
A da i ne spominjem koliko "materijala" za srkanja planiram da napravim od silne bajramske hrane! 
I opet, dova (ne s namjerom da se raspekmezimo) : da uvijek imamo dom kome se vraćamo, da nam Uzvišeni da snage i strpljenja da Džennet zarađujemo "pod majčinim nogama" i podari evlad koji će isto da cijeni i radi...
Vidim, broje se dani do kraja. Ispraćamo ramazan, dočekujemo bajram... Sumnjam da samo mene pogode ove mješavine emocija; tuga što prvo prolazi, radost što ovo drugo dolazi. Bajrami nekako nisu više što su bili, možda jer nismo više djeca. Sreća pa smo svojim mamama (i babama) uvijek djeca, i osjećaj ranjivosti i sigurnosti u njihovoj blizini nikad ne jenjava. Sretna sam, jer u subotu, ako Bog da, hitim kući. Konačno
I opet, dova (ne s namjerom da se raspekmezimo) : da uvijek imamo dom kome se vraćamo, da nam Uzvišeni da snage i strpljenja da Džennet zarađujemo "pod majčinim nogama" i podari evlad koji će isto da cijeni i radi...
-
istocnjak
#2856 Re: Ramazan, opet ;)
Selam svima ... evo vam svima na poklon jedna prelijepa slika Istanbula ...

Last edited by istocnjak on 17/09/2009 03:27, edited 1 time in total.
-
istocnjak
#2857 Re: Ramazan, opet ;)
Tako je giordania ... pa stoga nastavimo dalje u istom maniru a moderatori ce se vec pobrinuti za provokatore.giordania wrote: Ovdje docekujemo sehure,upucujemo dove Stvoritelju,slusamo lijepe ilahije,salimo se,castimo kafama,kolacima i sokom na razmutu,setamo po Vratniku itd itd...
- Bosanac sa dna kace
#2858 Re: Ramazan, opet ;)
samo da vam mahnem sa svog sehura
usput uzrecica ''nije turski hitjet'' "hića nije turska"" je prastara izreka
nijesi skonto, hitjeti nije turska rijec, vec naprotiv slavenska, koja se ponajviše održala među BiH muslimanimaShoePac wrote:Moj pradjed je bio iz Poljske, ali mi ne pada na pamet da se smatram poljakom i da kazem "nije poljski piti vodu dok ima vodke" ili tako nesto bezveznoBHF_Manijak wrote:A sta ako ima turskih korjena?!postoji i ta varijanta,jel de?!
usput uzrecica ''nije turski hitjet'' "hića nije turska"" je prastara izreka
-
bosna123
#2859 Re: Ramazan, opet ;)
Svasta... Obicna izreka...
Kao kad negdje zakasnim pa kazem "Kasno Marko na Kosovo stize", a nisam Marko...nadam se da je jasnije...
Kao kad negdje zakasnim pa kazem "Kasno Marko na Kosovo stize", a nisam Marko...nadam se da je jasnije...
-
istocnjak
#2860 Re: Ramazan, opet ;)
Nastavljamo nase ovo prelijepo druzenje samo veselo, opusteno i lagano ...
Ovo je poklon jednom mom bratu, da mu Allah dz.s. podari svaki hajr ...
Ovo je poklon jednom mom bratu, da mu Allah dz.s. podari svaki hajr ...
-
encian
#2861 Re: Ramazan, opet ;)
selam, dragi moji, kako ide post?
eto jos samo malo
.

mesjid crystal, kuala terranganu, malezija
dzamija je napravljelna uglavnom od stakla. otkrili smo je slucajno ove godine kad nas je taksista odvezao na pogresnu stranu
. sreca! samo kazu da im malo curi za vrijeme kisne sezone
.

dzamija je napravljelna uglavnom od stakla. otkrili smo je slucajno ove godine kad nas je taksista odvezao na pogresnu stranu
- arzuhal
#2862 Re: Ramazan, opet ;)
Alejkumu selam we rahmetullahi! I merhabaencian wrote:selam, dragi moji, kako ide post?eto jos samo malo
.
dzamija je napravljelna uglavnom od stakla. otkrili smo je slucajno ove godine kad nas je taksista odvezao na pogresnu stranu. sreca! samo kazu da im malo curi za vrijeme kisne sezone
.
Jest, ode ramazan, ali ako nam se Allah smiluje pa nam dadne uspjeh u ovome što smo činili tokom ramazana, pa se onda rezultati tog uspjeha počnu javljati u vremu iza ramazana - onda ne žalim što ode, jer i ode da nam pokaže gdje smo i ko smo. A ja molim Svemilosnog i Samilosnog Allaha, Opskrbitelja i Zaštitnika, Plemenitog i Prefinjenog (El-Latif) da nas učini puno boljim poslije ramazana nego što smo bili kada smo tek zakoračili u ovaj mubarek ramazan, da se tragovi ramazana vide dugo još na nama. Amin.
ps
Džamija je ljepotica
- ružmarin-a
#2863 Re: Ramazan, opet ;)
amin
selam raja
svima Allah mubarek Bajram
i da ga lijepo provedete u krugu najmilijih
jer neću biti prisutna nekoliko dana aBd
a kone slavi isto da uživa u blakavam kodsusjeda
i takođeu zdravlju ostaje

selam raja
svima Allah mubarek Bajram
i da ga lijepo provedete u krugu najmilijih
jer neću biti prisutna nekoliko dana aBd
a kone slavi isto da uživa u blakavam kodsusjeda
- zvjezdica_7
#2864 Re: Ramazan, opet ;)
"I Njegovim nimetom vi ste postali braća" (Al Imrān, 103.), kaže Uzvišeni. A plemeniti Poslanik, s.a.v.s., kaže: "Kome Allah poželi hajra, podari mu iskrenog prijatelja. Kad zaboravi, podsjeti ga, a kad pomoć zatraži, pomogne mu." Na drugom mjestu kaže Poslanik, s.a.v.s: "Ko se u ime Allaha pobrati, Allah će ga za jedan stepen u Džennetu uzdići, stepen kojeg nijednim svojim djelom ne bi mogao dostići." A h. ’Ali kaže: "Držite se prijatelja! Oni su vam sigurnost i na ovom i na onom svijetu."
Selam alejk

Selam alejk
- prpa
#2865 Re: Ramazan, opet ;)
Ehh, što ti znaš razgaliti dušu, kad je ovako nazoveš dobromhadzinica wrote:ti bas "znas" dovu ucinitiprpa wrote: I opet, dova (ne s namjerom da se raspekmezimo) : da uvijek imamo dom kome se vraćamo, da nam Uzvišeni da snage i strpljenja da Džennet zarađujemo "pod majčinim nogama" i podari evlad koji će isto da cijeni i radi...![]()
sta reci nego AMIIIIN!!!!!!!
i tebi svako dobro u zivotu, hajr i bericet ...dobra duso
I amin, draga hadžinice, amin!
- Ahmmed
#2866 Re: Ramazan, opet ;)
Selam, cijenjeni džematlije i džematlijke
I ne zabušavajte na ovoj temi, još traje Ramazan
http://www.youtube.com/watch?v=nuCE64lh ... re=related
I ne zabušavajte na ovoj temi, još traje Ramazan
-
encian
#2867 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:
Jest, ode ramazan, ali ako nam se Allah smiluje pa nam dadne uspjeh u ovome što smo činili tokom ramazana, pa se onda rezultati tog uspjeha počnu javljati u vremu iza ramazana - onda ne žalim što ode, jer i ode da nam pokaže gdje smo i ko smo. A ja molim Svemilosnog i Samilosnog Allaha, Opskrbitelja i Zaštitnika, Plemenitog i Prefinjenog (El-Latif) da nas učini puno boljim poslije ramazana nego što smo bili kada smo tek zakoračili u ovaj mubarek ramazan, da se tragovi ramazana vide dugo još na nama. Amin.![]()
lijepo receno, utjesi me malo. amin.
amin, prpa.
- arzuhal
#2868 Re: Ramazan, opet ;)
we alejkumu selam i merhabaAhmmed wrote:Selam, cijenjeni džematlije i džematlijke![]()
I ne zabušavajte na ovoj temi, još traje Ramazan![]()
još mubarek petak, pa se sve uduplo
- arzuhal
#2869 Re: Ramazan, opet ;)
Moj prvi komšija, stari the hadžija, volio plaho ići na umru u ramazanu. Zbog matematike. Objašnjav'o bi mi uz kahvu:
- Prema hadisu, nafila obavljena u ramazanu ima vrijednost kao farz-namaz izvan ramazana. A isto tako, prema hadisu, namaz obavljen u Meki, u Haremi-šerifu vrijedi kao 100.000 namaza obavljenih negdje drugo. Eh, sad...ako ja u ramazanu obavim jednu nafilu u Haremi-šerifu, to ti je kao 100.000 farzova...a pošto gledam da klanjam što više nafila kada sam dolje, ti sad izračunaj koliko sam ja namaza nabr'o...

- Prema hadisu, nafila obavljena u ramazanu ima vrijednost kao farz-namaz izvan ramazana. A isto tako, prema hadisu, namaz obavljen u Meki, u Haremi-šerifu vrijedi kao 100.000 namaza obavljenih negdje drugo. Eh, sad...ako ja u ramazanu obavim jednu nafilu u Haremi-šerifu, to ti je kao 100.000 farzova...a pošto gledam da klanjam što više nafila kada sam dolje, ti sad izračunaj koliko sam ja namaza nabr'o...
- Ahmmed
#2870 Re: Ramazan, opet ;)
arzuhal wrote:Moj prvi komšija, stari the hadžija, volio plaho ići na umru u ramazanu. Zbog matematike. Objašnjav'o bi mi uz kahvu:
![]()
![]()
-
istocnjak
#2871 Re: Ramazan, opet ;)
Kakvo je ovo spavanje haj'mo svi ustajanje na sehur Arzuhaaaaaaaal. 
- Vares City
#2872 Re: Ramazan, opet ;)
Mes'cini brate da smo samo nas dvojica budniistocnjak wrote:Kakvo je ovo spavanje haj'mo svi ustajanje na sehur Arzuhaaaaaaaal.
- arzuhal
#2873 Re: Ramazan, opet ;)
Ne viči, bolan, tude sam ja, ne spavam
Vidim nešta utihnulo (kad ovo spomenuh, naumpade mi ona bajramska:
Utihnuo vulkan
Smirila se lava
Cijeli svemir šuti
Jede se baklava)
...pa i ja o'šo nešta 'vam. Jelo se, ev kahvu pijem
Utihnuo vulkan
Smirila se lava
Cijeli svemir šuti
Jede se baklava)
-
istocnjak
#2874 Re: Ramazan, opet ;)
Oprosti nesto mi naumpade da ne budemo k'o neka braca iz tekije ono po citavu noc zikre a ujutro prespavaju sabah.arzuhal wrote:Ne viči, bolan, tude sam ja, ne spavamVidim nešta utihnulo (kad ovo spomenuh, naumpade mi ona bajramska:
Utihnuo vulkan
Smirila se lava
Cijeli svemir šuti
Jede se baklava)
- arzuhal
#2875 Re: Ramazan, opet ;)
Na žalost, u pravu si za to.