Ramazan, opet ;)

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
zvjezdica_7

#2851 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

istocnjak wrote:
BHF_Manijak wrote::lol: Ode nam brat istocnjak,znao sam ja da je on van norme,plafon 1 sat :mrgreen:
:D To be continued ... inshAllah

A vas dvoje do tada cetke u ruke i krecite ... dok vam sejh nije dosao, oho vam se oho. :D
Šefko Lee is on the run. Be very careful :lol: :lol: :lol:
Ahmmed

#2852 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

selam alejĆ,dobri narode :) Još tri dana.....i ode nam najdraži gost...Da nam Allah dž.š. ukabuli naš post, naše namaze, naše dove, naša dobra djela, da nam oprosti i da nam se smiluje......

Neko je pitao šta znači " Nije turski hititi"...Pa, hititi znači žuriti, dakle, nije turski žuriti :-) :-)
Emana

#2853 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Emana »

giordania

#2854 Re: Ramazan, opet ;)

Post by giordania »

Ovo uzivam slusati dok cekam sehur :)
prpa

#2855 Re: Ramazan, opet ;)

Post by prpa »

Prpa ne može da spava, a po običaju, propustila svu zabavu, ašikluke, i što je najgore, sofru i kahvu, pa se u ovo gluho doba sama smije "sedmici" i ovim "cakama" :D
Vidim, broje se dani do kraja. Ispraćamo ramazan, dočekujemo bajram... Sumnjam da samo mene pogode ove mješavine emocija; tuga što prvo prolazi, radost što ovo drugo dolazi. Bajrami nekako nisu više što su bili, možda jer nismo više djeca. Sreća pa smo svojim mamama (i babama) uvijek djeca, i osjećaj ranjivosti i sigurnosti u njihovoj blizini nikad ne jenjava. Sretna sam, jer u subotu, ako Bog da, hitim kući. Konačno :D Fali mi osjećaj kad ono mama zagrli, a ti nestaneš u zagrljaju, a u onom glasnom poljupcu bukvalno "srče" obraze :D A ima se puno i usrkat'! :D A da i ne spominjem koliko "materijala" za srkanja planiram da napravim od silne bajramske hrane! :D
I opet, dova (ne s namjerom da se raspekmezimo) : da uvijek imamo dom kome se vraćamo, da nam Uzvišeni da snage i strpljenja da Džennet zarađujemo "pod majčinim nogama" i podari evlad koji će isto da cijeni i radi...
istocnjak

#2856 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Selam svima ... evo vam svima na poklon jedna prelijepa slika Istanbula ... :D

Image
Last edited by istocnjak on 17/09/2009 03:27, edited 1 time in total.
istocnjak

#2857 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

giordania wrote: Ovdje docekujemo sehure,upucujemo dove Stvoritelju,slusamo lijepe ilahije,salimo se,castimo kafama,kolacima i sokom na razmutu :D ,setamo po Vratniku itd itd...
Tako je giordania ... pa stoga nastavimo dalje u istom maniru a moderatori ce se vec pobrinuti za provokatore. :D
Bosanac sa dna kace

#2858 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Bosanac sa dna kace »

samo da vam mahnem sa svog sehura :P :zoka: :bih:
ShoePac wrote:
BHF_Manijak wrote:A sta ako ima turskih korjena?! :wink: postoji i ta varijanta,jel de?!
Moj pradjed je bio iz Poljske, ali mi ne pada na pamet da se smatram poljakom i da kazem "nije poljski piti vodu dok ima vodke" ili tako nesto bezvezno :mrgreen:
nijesi skonto, hitjeti nije turska rijec, vec naprotiv slavenska, koja se ponajviše održala među BiH muslimanima
usput uzrecica ''nije turski hitjet'' "hića nije turska"" je prastara izreka
bosna123

#2859 Re: Ramazan, opet ;)

Post by bosna123 »

Svasta... Obicna izreka...
Kao kad negdje zakasnim pa kazem "Kasno Marko na Kosovo stize", a nisam Marko...nadam se da je jasnije...
istocnjak

#2860 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Nastavljamo nase ovo prelijepo druzenje samo veselo, opusteno i lagano ...

Ovo je poklon jednom mom bratu, da mu Allah dz.s. podari svaki hajr ...
encian

#2861 Re: Ramazan, opet ;)

Post by encian »

selam, dragi moji, kako ide post? :) eto jos samo malo :( .

Image

mesjid crystal, kuala terranganu, malezija

dzamija je napravljelna uglavnom od stakla. otkrili smo je slucajno ove godine kad nas je taksista odvezao na pogresnu stranu :D . sreca! samo kazu da im malo curi za vrijeme kisne sezone :D .
arzuhal

#2862 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

encian wrote:selam, dragi moji, kako ide post? :) eto jos samo malo :( .

Image

mesjid crystal, kuala terranganu, malezija

dzamija je napravljelna uglavnom od stakla. otkrili smo je slucajno ove godine kad nas je taksista odvezao na pogresnu stranu :D . sreca! samo kazu da im malo curi za vrijeme kisne sezone :D .
Alejkumu selam we rahmetullahi! I merhaba :)

Jest, ode ramazan, ali ako nam se Allah smiluje pa nam dadne uspjeh u ovome što smo činili tokom ramazana, pa se onda rezultati tog uspjeha počnu javljati u vremu iza ramazana - onda ne žalim što ode, jer i ode da nam pokaže gdje smo i ko smo. A ja molim Svemilosnog i Samilosnog Allaha, Opskrbitelja i Zaštitnika, Plemenitog i Prefinjenog (El-Latif) da nas učini puno boljim poslije ramazana nego što smo bili kada smo tek zakoračili u ovaj mubarek ramazan, da se tragovi ramazana vide dugo još na nama. Amin. :)

ps

Džamija je ljepotica :-D . Ja sam k'o dijete priželjkivao da imam kuću od stakla, da ležim i gledam zvijezde kroz krov. Mogu mislit koji je merak noćni zikr u tom džamiji, tokom bijelih noći lunarnog mjeseca, kada je mjesec u uštapu :-D :thumbup:
ružmarin-a

#2863 Re: Ramazan, opet ;)

Post by ružmarin-a »

amin

selam raja
svima Allah mubarek Bajram

i da ga lijepo provedete u krugu najmilijih

jer neću biti prisutna nekoliko dana aBd

a kone slavi isto da uživa u blakavam kodsusjeda :-D i takođeu zdravlju ostaje

:thumbup:
zvjezdica_7

#2864 Re: Ramazan, opet ;)

Post by zvjezdica_7 »

"I Njegovim nimetom vi ste postali braća" (Al Imrān, 103.), kaže Uzvišeni. A plemeniti Poslanik, s.a.v.s., kaže: "Kome Allah poželi hajra, podari mu iskrenog prijatelja. Kad zaboravi, podsjeti ga, a kad pomoć zatraži, pomogne mu." Na drugom mjestu kaže Poslanik, s.a.v.s: "Ko se u ime Allaha pobrati, Allah će ga za jedan stepen u Džennetu uzdići, stepen kojeg nijednim svojim djelom ne bi mogao dostići." A h. ’Ali kaže: "Držite se prijatelja! Oni su vam sigurnost i na ovom i na onom svijetu."

Selam alejk :D :D
prpa

#2865 Re: Ramazan, opet ;)

Post by prpa »

hadzinica wrote:
prpa wrote: I opet, dova (ne s namjerom da se raspekmezimo) : da uvijek imamo dom kome se vraćamo, da nam Uzvišeni da snage i strpljenja da Džennet zarađujemo "pod majčinim nogama" i podari evlad koji će isto da cijeni i radi...
ti bas "znas" dovu uciniti :)
sta reci nego AMIIIIN!!!!!!!
i tebi svako dobro u zivotu, hajr i bericet ...dobra duso
Ehh, što ti znaš razgaliti dušu, kad je ovako nazoveš dobrom :)
I amin, draga hadžinice, amin! :)
Ahmmed

#2866 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

Selam, cijenjeni džematlije i džematlijke :)

I ne zabušavajte na ovoj temi, još traje Ramazan :)

http://www.youtube.com/watch?v=nuCE64lh ... re=related
encian

#2867 Re: Ramazan, opet ;)

Post by encian »

arzuhal wrote:
Jest, ode ramazan, ali ako nam se Allah smiluje pa nam dadne uspjeh u ovome što smo činili tokom ramazana, pa se onda rezultati tog uspjeha počnu javljati u vremu iza ramazana - onda ne žalim što ode, jer i ode da nam pokaže gdje smo i ko smo. A ja molim Svemilosnog i Samilosnog Allaha, Opskrbitelja i Zaštitnika, Plemenitog i Prefinjenog (El-Latif) da nas učini puno boljim poslije ramazana nego što smo bili kada smo tek zakoračili u ovaj mubarek ramazan, da se tragovi ramazana vide dugo još na nama. Amin. :)

lijepo receno, utjesi me malo. amin.

amin, prpa.
arzuhal

#2868 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ahmmed wrote:Selam, cijenjeni džematlije i džematlijke :)

I ne zabušavajte na ovoj temi, još traje Ramazan :)

http://www.youtube.com/watch?v=nuCE64lh ... re=related
we alejkumu selam i merhaba :-D
:thumbup:
još mubarek petak, pa se sve uduplo :-D
arzuhal

#2869 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Moj prvi komšija, stari the hadžija, volio plaho ići na umru u ramazanu. Zbog matematike. Objašnjav'o bi mi uz kahvu:
- Prema hadisu, nafila obavljena u ramazanu ima vrijednost kao farz-namaz izvan ramazana. A isto tako, prema hadisu, namaz obavljen u Meki, u Haremi-šerifu vrijedi kao 100.000 namaza obavljenih negdje drugo. Eh, sad...ako ja u ramazanu obavim jednu nafilu u Haremi-šerifu, to ti je kao 100.000 farzova...a pošto gledam da klanjam što više nafila kada sam dolje, ti sad izračunaj koliko sam ja namaza nabr'o...
:-D :-D :-D
Ahmmed

#2870 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Ahmmed »

arzuhal wrote:Moj prvi komšija, stari the hadžija, volio plaho ići na umru u ramazanu. Zbog matematike. Objašnjav'o bi mi uz kahvu:
- Prema hadisu, nafila obavljena u ramazanu ima vrijednost kao farz-namaz izvan ramazana. A isto tako, prema hadisu, namaz obavljen u Meki, u Haremi-šerifu vrijedi kao 100.000 namaza obavljenih negdje drugo. Eh, sad...ako ja u ramazanu obavim jednu nafilu u Haremi-šerifu, to ti je kao 100.000 farzova...a pošto gledam da klanjam što više nafila kada sam dolje, ti sad izračunaj koliko sam ja namaza nabr'o...
:-D :-D :-D
;-) :thumbup:
istocnjak

#2871 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

Kakvo je ovo spavanje haj'mo svi ustajanje na sehur Arzuhaaaaaaaal. :D
Vares City

#2872 Re: Ramazan, opet ;)

Post by Vares City »

istocnjak wrote:Kakvo je ovo spavanje haj'mo svi ustajanje na sehur Arzuhaaaaaaaal. :D
Mes'cini brate da smo samo nas dvojica budni :shock:
arzuhal

#2873 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Ne viči, bolan, tude sam ja, ne spavam :) Vidim nešta utihnulo (kad ovo spomenuh, naumpade mi ona bajramska:

Utihnuo vulkan
Smirila se lava
Cijeli svemir šuti
Jede se baklava
)

...pa i ja o'šo nešta 'vam. Jelo se, ev kahvu pijem ;-)
istocnjak

#2874 Re: Ramazan, opet ;)

Post by istocnjak »

arzuhal wrote:Ne viči, bolan, tude sam ja, ne spavam :) Vidim nešta utihnulo (kad ovo spomenuh, naumpade mi ona bajramska:

Utihnuo vulkan
Smirila se lava
Cijeli svemir šuti
Jede se baklava
)

...pa i ja o'šo nešta 'vam. Jelo se, ev kahvu pijem ;-)
Oprosti nesto mi naumpade da ne budemo k'o neka braca iz tekije ono po citavu noc zikre a ujutro prespavaju sabah. :D
arzuhal

#2875 Re: Ramazan, opet ;)

Post by arzuhal »

Na žalost, u pravu si za to.
Locked