aduka11 wrote:Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
trebao bi biti malo oprezniji ako meni hoćeš ovdje organizovati neko predavanje na temu civiliziranosti

.... Česi su Bosance učili između ostalog osnovnoj higijeni, jer je ovdje u 19. vijeku još većina stvari odgovarala stanju iz 15. vijeka... slali su u monarhiju izvještaje tipa "lokalno stanovništvo je nevjerovatno zaostalo, u većini slučajeva nepismeno, pati od posljedica jednostrane i nedovoljne prehrane, sapun i vruća voda jesu nepoznate stvari, strašno su tvrdoglavi, ali uz to nevjerovatno srdačni i prijateljski, i brzo prihvaćaju sve nove stvari koje nakon naše promocije smatraju korisnima i pozitivnima za zdravlje..." - svakako zbog vas su prve Čehinje mogle da studiraju na medicinskim fakultetima i dobiju titul doktora medicine

pa bi mogao nastaviti preko razvoja industrije itd. - i ti meni ovdje želiš nekako pokazati da je BiH bila na boljem nivou.... aha, bila, nažalost samo u periodu od približno 30 godina... i to je sve. Svakako to je samo moja konstatacija.... ja lično želim vama da se desi neko čudo i da stvari krenu boljim putem u BiH... danas hodao nekih 7 km kroz Sarajevo, srce me boli zbog toga što sam vidio

godinu za godinom sve lošije i lošije...