Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vrbas1979

#2851 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

aduka11 wrote:Strašan smisao za humor. Ja mislim da se Nele zajeb'o što tebe nije u nadrealiste zvao. :D
Nema ovo veze s humorom jer se nažalost dobar dio tvojih kolega iz udruženja upravo ovako i ponaša. Naravno, da sam malo napumpao priču, ali budi iskren i priznaj da ovakav scenario nije nemoguć i da se dešava, opet, nažalost.

I provociraš i omalovažavaš čovjeka koji nije naš državljanin i citiraš mu sitnice iz posta i to je po meni ogledalo tvog Udruženja i odnosa tebe i tvojih kolega prema strancima, a vala i prema domaćima.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2852 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

aduka11 wrote:
plain vanilla wrote:
Nije, prije mozda pola godine je taksi poskupio na 2 KM, ali su prije neki dan vratili cijenu na 1,5.

Ti onda nisi u SA pretpostavljam.. ? :D

To je TZ.. jelde?
Da, da, to je Tuzlica

i kad sam vec off topic, sve pohvale za tz taksiste
vrbas1979

#2853 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

aduka11 wrote:
Edin H. wrote:aduka11, covjek je Ceh koji voli nasu zemlju, pa naucio nas jezik.
Znam ko je, namjerno sam ovo napisao zbog ovih lokalnih dušebrižnika. :)

@ Vanilla

Zar to nije uobičajena cijena?
Kako ga ne bi znao, pa Halil mi pričao kako ga je ljetos za joju uzeo sa željezničke i opleo ga po ušima. Ovaj se jadan sjeb'o ocam, čak na stanici smo se interno zajebavali s tim, dok nas dispečer nije upozorio. Čitav štand brujao o tome dva dana dok nije došao nekakav talijan, a jesmo njega brate oderali, šta da ti velim... a to je druga priča.
aduka11

#2854 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

vrbas1979 wrote:
aduka11 wrote:
Edin H. wrote:aduka11, covjek je Ceh koji voli nasu zemlju, pa naucio nas jezik.
Znam ko je, namjerno sam ovo napisao zbog ovih lokalnih dušebrižnika. :)

@ Vanilla

Zar to nije uobičajena cijena?
Kako ga ne bi znao, pa Halil mi pričao kako ga je ljetos za joju uzeo sa željezničke i opleo ga po ušima. Ovaj se jadan sjeb'o ocam, čak na stanici smo se interno zajebavali s tim, dok nas dispečer nije upozorio. Čitav štand brujao o tome dva dana dok nije došao nekakav talijan, a jesmo njega brate oderali, šta da ti velim... a to je druga priča.
Izgleda da je tebe neki dobro oder'o, čim tol'ko brujiš o tom deranju.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2855 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

zdruzdjo wrote: ma ovi SA TAXI forumasi odgovaraju na postove samo kad pohvalis konkurenciju ili kad treba da popljuju istu. cim ih pitas nesto skakiljavo, odjednom "ni slike ni tona". ostanu bez texta i opet samo sute i cekaju da nabace koju sa strane. ocigledno je da je u toj fir...uh opet ja "Udruzenju", jedan strasno mali broj "udruzenjasa" koji radi po pravilima i bore se za svaku marku koju zarade. sve ostalo strpati u isti kos.
aduka11 wrote: OTALEN jelde?

Sta reci, tipicni sa taxo :)
drug_profi

#2856 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by drug_profi »

Kako naslov kaze.
Djubrad nevidjena.
dresdener78

#2857 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

hahaha :) nemojte da premlatite kolegu aduka11:)
svakako evo vidite da meni gramatika nekad ne ide dobro :lol:
ali rado ću sa kolegom aduka11 da se takmičim u disciplini poznavanja stranih jezika - nudim engleski, njemački, ruski, i kao izborni češki da meni pokaže kako on govori moj maternji jezik :D
vrbas1979

#2858 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Přeprava těchto nákladů 50 eur 2km
chtě nechtě
:D
Edin H.

#2859 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

vrbas1979 wrote:Přeprava těchto nákladů 50 eur 2km
chtě nechtě
WTF :D ovo ni dresden ne konta :razz:
vrbas1979

#2860 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

Edin H. wrote:
chtě nechtě
WTF :D ovo ni dresden ne konta :razz:
heheh

pa i ne trebas da skontas. Bitno ti je ovo oko kilometara i eura :D

Tako se valjda osjeca i stranac koji stigne na autobusnu/zeljeznicku/aerodrom... jedino sto shvati nakon 10-20 minuta da mu je ekspresno otanjio novcanik.
Jon Spencer

#2861 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

dresdener78 wrote:hahaha :) nemojte da premlatite kolegu aduka11:)
svakako evo vidite da meni gramatika nekad ne ide dobro :lol:
ali rado ću sa kolegom aduka11 da se takmičim u disciplini poznavanja stranih jezika - nudim engleski, njemački, ruski, i kao izborni češki da meni pokaže kako on govori moj maternji jezik :D
Jsem trochu chudý gramatika, ale snažím se. Já ti nabízím novou discipinu soutěž v šatri.
cove41

#2862 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by cove41 »

Ajd ne provaljujte se sa google translate plizzzzzz ! Nemojte nas predstavljati kao tolike divljake !
hzsa22

#2863 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by hzsa22 »

Pohvala za taksistu koji vozi onog dzipa Dacia sa standa na Carsiji. Sinoc me u 2 po onoj mecavi odvezao na Vratnik (poledilo sve zivo) i jos govori vremenske nepogode necu ti naplatiti (naravno da sam platio).
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#2864 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by un1ted »

cove41 wrote:Ajd ne provaljujte se sa google translate plizzzzzz ! Nemojte nas predstavljati kao tolike divljake !
Sto je najgore i da hoce biti u folu oni stavljaju slova koja nemaju na tastaturi hahaha
dresdener78

#2865 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

chtě nechtě
nemojte koristiti google translate :D
=>
Transport ovih tereta 50 eur 2 km
neminovno
=> fakat ne kontam :D :D
jon spencer wrote: Jsem trochu chudý gramatika, ale snažím se. Já ti nabízím novou discipinu soutěž v šatri.
=> jesam malo siromašan gramatika, ali trudim se. Ja tebi nudim novu disciplinu, utakmicu u šatri.
= :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: loool... svakako nemam pojma šta je trebalo značiti "v šatri".... neki pokušaj za češku deklinaciju bosanske riječi "šator"???? lol
odnosno za riječ "šatra/šatr" na češkom nisam nikad čuo...
Edin H.

#2866 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Sta da se radi kada ceski ima siromasan vokabular. :oops:

Shatrovacki ti jedna vrsta sarajevskog slenga, kao npr. cockney u istocnom Londonu.
dresdener78

#2867 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

Edin H. wrote:Sta da se radi kada ceski ima siromasan vokabular. :oops:

Shatrovacki ti jedna vrsta sarajevskog slenga, kao npr. cockney u istocnom Londonu.
Prije svega Google translate prevodi sve jezike preko Engleskog, ako ne tražite direktno sa engleskog/na engleski. Čak i jednostavne stvari se tamo pretvaraju u nevjerovatne gluposti.

Aha hvala na objašnjenju :) pa možemo nekad probati, malo sam upućen u ovu terminologiju - imam odgovarajuću literaturu kući koju redovno čitam, "Rječnik sarajevskog žargona" :D da znam šta je caja, haver, gabor, balzamiran itd. :D
swarley_s

#2868 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by swarley_s »

dresdener78 wrote:
Edin H. wrote:Sta da se radi kada ceski ima siromasan vokabular. :oops:

Prije svega Google translate prevodi sve jezike preko Engleskog, ako ne tražite direktno sa engleskog/na engleski. Čak i jednostavne stvari se tamo pretvaraju u nevjerovatne gluposti.

Aha hvala na objašnjenju :) pa možemo nekad probati, malo sam upućen u ovu terminologiju - imam odgovarajuću literaturu kući koju redovno čitam, "Rječnik sarajevskog žargona" :D da znam šta je caja, haver, gabor, balzamiran itd. :D
Imal´ u tom rjecniku "hadalj" ? I sta pise, sta je to?
:)
aduka11

#2869 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
Edin H.

#2870 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

aduka11 ti si pravi ambasador sarajevskog i bosanskohercegovackog turizma :cry:
aduka11

#2871 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by aduka11 »

Edin H. wrote:aduka11 ti si pravi ambasador sarajevskog i bosanskohercegovackog turizma :cry:
Cockney, alias pokojni Dražen Ričl Zijo, slušali smo i mi Primus jarane, neka te. :D
Edin H.

#2872 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

aduka11 wrote:
Edin H. wrote:aduka11 ti si pravi ambasador sarajevskog i bosanskohercegovackog turizma :cry:
Cockney, alias pokojni Dražen Ričl Zijo, slušali smo i mi Primus jarane, neka te. :D

Joj isti si mi onaj Ludi Makso u potrazi za benzinom :zoka:
vrbas1979

#2873 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by vrbas1979 »

dresdener78 wrote:
chtě nechtě
nemojte koristiti google translate :D
=>
Transport ovih tereta 50 eur 2 km
neminovno
=> fakat ne kontam :D :D
Očito si shvatio, ali se praviš evropljaninom

Ulazni podaci:
- teret
- 2 kilometra
- cijena 50 eura

Šta ti više nije jasno?

Nakladu na sunce :-D

P.S.: Ako koristite sarajevo taxi očekujte basnoslovne cifre i kao poklon dobiti ćete tutu kako biste mogli svoje govance kroz prozor baciti na šoferšajbu našeg kolege iz udruženja na njegovom štandu, vi nadmeni EUropljani.
Last edited by vrbas1979 on 10/02/2013 20:11, edited 1 time in total.
Jon Spencer

#2874 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Jon Spencer »

aduka11 wrote:Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
Nemoj tako on je bio elita i uživao je na Jadranskom moru uz nezaobilazne gedore i babuške na haubi poloneza. Edna črvena!
dresdener78

#2875 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dresdener78 »

aduka11 wrote:Šta se ja imam s tobom takmičiti u poznavanju jezika, dok je ovdje sve cvjetalo u Češkoj se tuta kroz prozor istresala.
trebao bi biti malo oprezniji ako meni hoćeš ovdje organizovati neko predavanje na temu civiliziranosti ;-) .... Česi su Bosance učili između ostalog osnovnoj higijeni, jer je ovdje u 19. vijeku još većina stvari odgovarala stanju iz 15. vijeka... slali su u monarhiju izvještaje tipa "lokalno stanovništvo je nevjerovatno zaostalo, u većini slučajeva nepismeno, pati od posljedica jednostrane i nedovoljne prehrane, sapun i vruća voda jesu nepoznate stvari, strašno su tvrdoglavi, ali uz to nevjerovatno srdačni i prijateljski, i brzo prihvaćaju sve nove stvari koje nakon naše promocije smatraju korisnima i pozitivnima za zdravlje..." - svakako zbog vas su prve Čehinje mogle da studiraju na medicinskim fakultetima i dobiju titul doktora medicine :) pa bi mogao nastaviti preko razvoja industrije itd. - i ti meni ovdje želiš nekako pokazati da je BiH bila na boljem nivou.... aha, bila, nažalost samo u periodu od približno 30 godina... i to je sve. Svakako to je samo moja konstatacija.... ja lično želim vama da se desi neko čudo i da stvari krenu boljim putem u BiH... danas hodao nekih 7 km kroz Sarajevo, srce me boli zbog toga što sam vidio :( godinu za godinom sve lošije i lošije...
Post Reply