.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Porodice Foht

#2851 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Porodice Foht »

strong69 wrote:Ovaj Sociolog reklamira Vitu. On bi trebalo da zna sve o istom.
Sociolog je rekao svoje kad je Vitu metno ispred Dzevada Karahasana!
muha_sa

#2852 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Porodice Foht wrote:
duga puska wrote:
HAVANA wrote:A ovog vitu nikad ni vidio ni cuo.Jel on godina ko cuka,zoka francevic...? Nekako su uvijek ovakvi u prvom planu a ima ih sto su bas jebeni bili a danas kad ga vidim upitnik mi iznad glave,sta bi? :? Odem za firmu kredit da zavrsim doceka me direktor sektora citavog,da ga nisam vidio mislio bi da je skoncao negdje u svijetu od kakvog metka ili noza...Covjek 51 godinu ima,utegnut ko beton,odijelo,kravata,2 djece,zena,banka,pored toga jos 2 djelatnosti :shock: A meni sve masinska na pameti... :lol: I u vladi imamo imamo jedan dobar komad budale,u proslosti.Doktora sto je sleper trave ispusio :lol: .arhitektu,zubara...O pricama po bijelom svijetu da ne govorim.Bas fascinantnih zivotnih prica lude mladosti a danas sta rade od londona,do australije,nigerije,amsterdama,beca... :shock:
pitam jednog blizeg srodnika koji je generacija ovog Vite,pa cak i odrastao relativno blizu Kosevskog, na prvu kaze da ne zna za njega, a znam da zna vecinu jalije osamdesetih, jer je i sam bio prilicno vidjen u odredjenim krugovima.mozda je malo mladji preselio na alipasino i bio klasicni ulicni sportista, ne i jalijas :lol: .ja sam ove rambovce upamtio, to je ta moja generacija, 69'-'73 cca.sjecam se belaja ispred elektrotehnicke, a i licno sam jednom imao problem kad su mi dosta mladju sestru dirali, a ja u nekom ludom afektu sa nozem izletim i dozivim stratesko povlacenje njih 5,6.ja u nekim papucama, ne mogu brzo da trcim, a oni barem 400-500 metara bjeze ispred mene laganim.sreca naleti komsija, a ja se i umorih od onih papuca :-) .
mlados'-ludos'
Bogme je Vito ovdje dobio par ozbiljnih kritika o navodnoj mega popularnosti u raji s ulice. Hocemo jos neku kritiku od ljudi iz mase kad je vec Muha sjedio kuci i gledao svog posla pa nis nije registrovao. :mrgreen:
ja sam bio fino djete :D mama naredila majki (nani) da me uspavljuje uz milozvuke Lista, Šopena a boMMe i Mocarta :D
kad sam malkice porastAo onda se mekteba prifatio i sufaru iz ruku ispušco nisam--kako tad tako i danaske :D

što se tice momaka sa sarajevskog asfalta :-) u moj vakat im je ovaj ciko sa pendrekom pencilin bio :lol:

Image
uglavnomja

#2853 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

vito who?

prvi put cujem ime ovdje na forumu, a i dobar dio ekipe, ovi rambovci :?: to nesto cvila, otoka, buca potok ...?
drug_profi

#2854 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drug_profi »

franceska wrote:Zna li iko šta je sa Čarlijem s Otoke?
Čini mi se da je i on nekad bio strah i trepet dole.
Kako kome.
https://www.facebook.com/samir.halilovic.12935
uglavnomja

#2855 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by uglavnomja »

jel'ovo ford taunus :lol:

limuzina je to bila nekada
muha_sa

#2856 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

uglavnomja wrote:jel'ovo ford taunus :lol:

:thumbup: :lol:

kod Jažica nije bilo privilegovaTih :-D stisni pa mu se unesi u lice kao što rade ovim današnjim :-)

niko cuo za Jažica nije--jesam ostario Tito dragi :lol: :lol:
duga puska

#2857 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

vidi, znas kako to ide, i ovaj moj da ga neko napomene ono u stilu "sjecas li se onog belaja kod druge gimnazije kad je ...", vjerovatno bi upalio, ali hocu reci da cim nije na prvu upalio, vjerovatno ovaj nije bio u prvom safu.
cak se i meni provlaci taj Vito u podsvijesti od prije rata, ali nisam u tim filmovima bio pa me nije interesovao.ja se lozio na horde, na izlaske, curice,alternativne muzicke pravce, skuplj'o ploce, basketa po 5 sati dnevno igrao itd.
jbg, kad zatreba i sibalo se, ali nije ove moje i mene to primarno privlacilo :D
a i ja sam recimo iza rata postao dobar sa jako mnogo tih ex rambovaca, sto rece havana, cak sta vise
corsa

#2858 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by corsa »

drug_profi wrote:
Kako kome.
Joj Čarlija, dedo pravi. A sjećam se '94 kad je vozao Corrada, koji je prije toga bio edin i hodao sa Larom (koja je bila beton :D), nama djeci prava faca bio. :-)
Ommadawn

#2859 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

To je Opel Rekord.
Limuzina i po. A tek Commodore.
muha_sa

#2860 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

duga puska wrote:vidi, znas kako to ide, i ovaj moj da ga neko napomene ono u stilu "sjecas li se onog belaja kod druge gimnazije kad je ...", vjerovatno bi upalio, ali hocu reci da cim nije na prvu upalio, vjerovatno ovaj nije bio u prvom safu.
cak se i meni provlaci taj Vito u podsvijesti od prije rata, ali nisam u tim filmovima bio pa me nije interesovao.ja se lozio na horde, na izlaske, curice,alternativne muzicke pravce, skuplj'o ploce, basketa po 5 sati dnevno igrao itd.
jbg, kad zatreba i sibalo se, ali nije ove moje i mene to primarno privlacilo :D
a i ja sam recimo iza rata postao dobar sa jako mnogo tih ex rambovaca, sto rece havana, cak sta vise
nema sU kim se nisam družio :-) od pjandura, klošara, šanera, šibicara do akademski obrazovanih insana :D nema birtije u kojoj nisam bar jednom zoru docekAo :lol: nema gdje se nije cugalo i tefericilo jal libero jal sa rajom jal sa nekom od hanumica :D
pješke se dama kuci pratila--jal na Vratnik jal na Bistrik :D podjahkad i u gluho doba noci-zavisi do kad je izlaz imala :D al NIKAD za NIKAD niko me ni mrko poprijeko pogledo nije a kamli šta drugo :-)
hocu rijet :D kad je o čaršiji rijec da raja svašta nešto lupa pa i napuše :-)
duga puska

#2861 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by duga puska »

e muha svaka tebi cast onda, brate zalijetali se ko je na koga stizao, ha nisi iz kvarta, mahale ili ti ulice poprijeki pogledi bili.e sad, mozda se ti nisi napadno cesljao i oblacio :D
franceska

#2862 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by franceska »

corsa wrote:
drug_profi wrote:
Kako kome.
Joj Čarlija, dedo pravi. A sjećam se '94 kad je vozao Corrada, koji je prije toga bio edin i hodao sa Larom (koja je bila beton :D), nama djeci prava faca bio. :-)
Mislim da je Laru i oženio. Kčerka Narcisa - Željeznice.
Ne znam da li su još uvijek zajedno. Imaju kčerku.
Ne mogu otvoriti fb. Bila sam zaboravila i kako mu je pravo ime :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2863 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by bitanga_sa_otesa »

Ommadawn wrote:

To je Opel Rekord.
auf :shock:
ovo je opel kapiten 1964.
drug_profi

#2864 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by drug_profi »

Pa bezbeli da je Opel vazda bio brend....
VW tad bube pravio...bolje nije znao.
Ramzess Veliki

#2865 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ramzess Veliki »

Jedan moj jaran je sam nalupao Bacetovu raju kod Parkuse a vidim niko ne pise o njemu.
muha_sa

#2866 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

duga puska wrote:e muha svaka tebi cast onda, brate zalijetali se ko je na koga stizao, ha nisi iz kvarta, mahale ili ti ulice poprijeki pogledi bili.e sad, mozda se ti nisi napadno cesljao i oblacio :D
možda me vadilo što me više od pola tadašnjeg Sarajeva znalo :lol:
radio u tad najpoznatijoj cevabdzinici u jednoj nam jedinoj Jugi :D
Ommadawn

#2867 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

muha_sa wrote:
duga puska wrote:e muha svaka tebi cast onda, brate zalijetali se ko je na koga stizao, ha nisi iz kvarta, mahale ili ti ulice poprijeki pogledi bili.e sad, mozda se ti nisi napadno cesljao i oblacio :D
možda me vadilo što me više od pola tadašnjeg Sarajeva znalo :lol:
radio u tad najpoznatijoj cevabdzinici u jednoj nam jedinoj Jugi :D
Nije da te možda vadilo nego te fakat vadilo :lol:
Valjalo je kroz koji dan otići na ćevape pa da ne bi ilo odmazde.
Ommadawn

#2868 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

bitanga_sa_otesa wrote:
Ommadawn wrote:

To je Opel Rekord.
auf :shock:
ovo je opel kapiten 1964.
Jeste, Kapiten. Sad i ja malo bolje pogledah.
Uh to su vozale samo veće čivije.
Ommadawn

#2869 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ommadawn »

drug_profi wrote:Pa bezbeli da je Opel vazda bio brend....
VW tad bube pravio...bolje nije znao.
Znao je VW za bolje. Ali Opela je u to vrijeme držao GM koji je mogao finansirati modelni program a VW se koncentrisao na narodna kola. I vrlo brzo skontali da gube bitku jer narod hoće bolje, veće, brže, modernije.
The rest is history.
Izvinite na offtopicu.
Dino79

#2870 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Dino79 »

duga puska wrote:
tempuser wrote:
Dino79 wrote:Jukina raja sa Alipasina prije rata

Image
Ne bih bas rekao da su raja sa Alipašinog i da je prije rata, lijevo od Juke u prugastoj majici je Taib Torlaković, a Juka u maskirnoj uniformi. Vjetovatno neko moze prepoznati i ostale i gdje je taćno slikano, meni djeluj ekao neka škola tj štab.
Emir,Taib,Juka,Izo Spahovic,Mićo i Emir Alic
Četnicki vojvoda Brne im bio jaran prije rata.
Cujem da se i sad hvali da su u dobrim odnosima.

https://trebevic.net/istocno-sarajevo/i ... -sarajevu/

“Sa Jukom sam bio dobar, trenirao sam u njegovoj teretani pa bi poslije išli kod njegove žene Žakline na frape. Juka je bio neopterećen, žena mu je bila iz mješanog braka, a lično sam bio tu kad se na sahrani svog punca prekrstio sa tri prsta” sjeća se Gavrilović poznanstva sa Prazinom.

“U ratu je na vezi bio tzv “Veseli kanal” gdje je mogao da priča ko je šta želio. Jedno jutro nakon što smo prepustili aerodrom snagama UN-a, pozovem ja Juku da dođemo sa po deset momaka na aerodrom i da rješimo pitanje rata u Sarajevu” prisjeća se Gavrilović.

Osim Juke, bio je dobar i sa Ćelom Bajramovićem, ali i sa Jukinim zamjenikom Božom Šainom, penzionisanim hrvatskim generalom sa kojim se i danas redovno čuje.

“Lično sam poznavao sve protivničke komadante. U Sarajevu ako si malo odudarao svi su te znali” tvrdi Gavrilović i navodi primjer Emira Alića sa kojim je prije rata radio u poznatom sarajevskom kasinu Hamam-baru, a koji mu redovno dolazi u posjete.

“Najbolji prijatelji u mladosti su mi bili muslimani, ali svaka ptica svome jatu leti, logično je bilo da budem uz Radovana, a ne Aliju“ kaže Gavrilović i tvrdi da ga domaći muslimani vole jer znaju ko je.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#2871 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by bitanga_sa_otesa »

duga puska wrote: Emir,Taib,Juka,Izo Spahovic,Mićo i Emir Alic
vidim ja poznat mi lik,al nisam bio 100% siguran :)
Stari kenjac

#2872 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Stari kenjac »

muha_sa wrote:

:thumbup: :lol:

kod Jažica nije bilo privilegovaTih :-D stisni pa mu se unesi u lice kao što rade ovim današnjim :-)

niko cuo za Jažica nije--jesam ostario Tito dragi :lol: :lol:

Kako neznamo Muha moj dragi. Stanica mu od moje basce bila 50 metara. "na mom grobu razbacite ajnca, nema vise Jaze milicajca"
Pozz generaciji.
Ned071

#2873 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Ned071 »

eto vam ga... dusa draga, pobegao od ludila nacionalnih stranaka

https://postimg.cc/JD9wcY0s
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#2874 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Pitar sa Kariba »

Ma nakav hipe se stvorio oko ovoga Vite odjednom. Vidim i po FB, kao javljaju se :"dobar momak, "sacuv'o obraz" :lol: , dođe na AP"....
Ja kont'o papk sa Buloga, pa malo Masinska i to. Nikad cuo za ime i lika....
Porodice Foht

#2875 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Porodice Foht »

Pitar sa Kariba wrote:Ma nakav hipe se stvorio oko ovoga Vite odjednom. Vidim i po FB, kao javljaju se :"dobar momak, "sacuv'o obraz" :lol: , dođe na AP"....
Ja kont'o papk sa Buloga, pa malo Masinska i to. Nikad cuo za ime i lika....
Sve cekam da ne dodje u CD kod Hadzi Fejsa, nista me ne moze iznenaditi. Kad je mogo onaj Albanac (´´Vezbaj, mizda ti materina!) drito nakon ankete u Zagrebu doci u sarajevski studio kod Senada, moze i Sarajlija Vito iz SveCke. :mrgreen:
Post Reply