Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
digger

Post by digger »

horoz wrote:
Prenj wrote:A zasto bi trebali vjerovati u piramidu?
a zasto su ljudi vjerovali da postoji gravitacija...
A joj... Velis, ljudi su vjerovali u gravitaciju?

Elem, da se i ja nakon toliko stranica, ukljucim kratko u diskusiju sa svojim misljenjem.

Nejma boni piramide. Jednostavno je NEMA. Nada, zilch, niente...

Ne kazem da u BH nema cuda. Evo na primjer vlada... te unutarnje granice... ali sada nejse...

Sve sto se nekada stvorilo u slicnoj grandioznosti, stvorilo se u uslovima organizovane i jake drzave i uz pogodne klimatske uslove. Ni jedno ni drugo nije ovdje postojalo nego samo rasparcana plemena, stalni sukobi, i losi geografski uslovi... Well, nesto kao i danas.

Zato, sacuvajte tih 10KM oko cijene knjige za cevape i kafu, i vjerujte mi, bolje ce te se osjecati.

Ako ne vjerujete, onda cemo zajedno "otici" u zone gdje ovakva brda postoje pa razmotriti u detalje kako su i zasto nastala i slicno.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

cernica wrote:mislim da peticiju u obliku krivične prijave možemo predat na policiju il tužilaštvo...
ludost wrote:
kažu, ko se zadnji smije, nije skont'o vic
Ludnica ljudi, pa ovo je ludnica ha, ha. A dobra foruma.

cernice ba? jesi dobro, sine? to ti je već četvrti put da odgoovaraš na te moje riječi -šta je bolan da ti nije udarilo u glavu. de se malo smiri, ajd jedan apaurin, pa duboko disanje, pa jedan-dva-jedan-dva... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

ludost wrote:@pravimjernik, hvala na poemi i gurabijama; pjesma ti je briljantna i zaslužuje da uđe u bilo koju sljedeću antologiju bh. poezije. Aferim.
hvala :) , međutim kredit za obje pjesme ide znanju. a što se antologije tiče -on ti je već tamo :wink:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

evo tog posta još jednom -fakat se slažem da je nešto exkluzivno!
--------------------------------------------

OSMANAGINICA I USAMNJENI JAHAĆ

Usred samoče pustinjskoga p'jeska
Jedan se Agica usamnjeno kreče.
Jel' ga klimatolog jal' biolog ćeka
Ili nješta od Keopsa veče?

Nit' je klimatolog nit' biolog,
Nit agovske mašte plod...

Več je Sfinga Bega Hasanbega,
U njeg' zuri - k'o ćeka odgovor!

"Kud si navr'o, kuda žežeš,
p'jesak ti je zamutio um?
Ne popuštaš - samo stežeš,
gledaš dugi pod nogama drum."

"Žedan sam ti, gladan sam ti,
Sfingo moja plemenita,
Piti znanja, jesti slave
Us'jane vel'ke glave..."

"Vel'ka glava - mala slava
Ago Osman Ago! Al' znaj:
Niko znanja pletaru ne popi,
Da je čuturicom žuči ne zali!"

Stade aga Osman Aga gledit
Pa se smješka pod šeširom mehkim,
Te če Sfingi prašnjavoj a mudroj
Besjedom uzvratit' k'o bodežom nekim:

"A o'klen mojeg imena ti poznaš
I ko je tebe delegir'o bona? Da me
Vako... znaj od tebe mnoge ljepše
Gled'o sam iz bojing avijona!"

A Sfinga beli netom odgovara:

"Samo gledaj, mlado Aga-momče
Al' ne pod noge tek tako a nisko,
Već Visoko ti sad počni gledat'
Sve tvoje je tamo - i milo i blisko."

"Uf bona, jesi žilet, k'o da te je
Doktor Enver u muzeju ostavijo.
I mojne meni šifrovano -
Jebo tebe ko te postavijo!"

"Mlad momče, srčan li si
Osvoji me u sekundi...
Povedi me sobom odmah
Aginicom ti mene načini!"

Zbori aga Semir Aga, zboriti ne može.

"Povedi mene biću tvoja
Šta nas brige šta tvoji će reć',
Pomoće nas Hasane mi babo
Pa imanje vel'ko ćemo steć'."

Aga Semir Aga sad sretan progovara.

"Mudro zboriš, snova mojih ženo
Tvoje r'ječi sjaje ka'no znanja bljesak!
'Ajmo brže malo, bojinga mi eno! Na kraj
Duge Visokome! Jebo ovaj p'jesak..."

(Posvečeno raji sa Sarajevo-X.com, koja imaju tonu strpljenja i megatonu izdržljivosti u nošenju s banditima okupljenim oko projekta "Piramida Prevare d.o.o. Visoko")

Tekst: znanje
Grafička obrada: pravimjernik
Copyright: none
cernica

Post by cernica »

Ovako raja, ja vas sad pozdravljam i citamo se uskoro, i svakako, sretno vam bilo u sastavljanju peticije ("...pa na policiju") :lol: :lol: :lol:
Nadam se da ce ta peticija biti ubrzo sastavljena (pa da se opet zabavljamo) ;-)
pravimjernik

Post by pravimjernik »

cernica wrote:Ovako raja, ja vas sad pozdravljam i citamo se uskoro, i svakako, sretno vam bilo u sastavljanju peticije ("...pa na policiju")
Nadam se da ce ta peticija biti ubrzo sastavljena (pa da se opet zabavljamo)
eo ga...peti put

ama sine de ne boj se,nećemo ba (jedino ako)... :lol:
Prenj

Post by Prenj »

Cernice,

Da li mogu dobiti odgovor na postavljena pitanja:
Prenj wrote:
cernica wrote:
Prenj wrote:
Ako bi nam, molim te, mogao reci koji su to naucni krugovi i kadaizvrsili verifikaciju Semirovog otkrica?
Ma nisu bolan naucni krugovi izvrsili verifikaciju, nego se pristupilo predmetu istrazivanja I dokazalo naucnim priznatim sredstvima. Geoloski izvjestaj Nadjije Nukic je profesionalan.
Prije no sto razmotrimo i same rezultate geoloskog istrazivanja koje je radila Nadjija Nukic, da li je moguce dobiti odgovor na sljedeca pitanja:

Ko je platio izradu izvjestaja kojeg je napravila Nadjija Nukic?
Da li je pravljena nezavisna verifikacija rezultata izvjestaja i ako jeste, kako?

Sta se desilo sa pronadjenim kosturima?
Zasto pronadjeni grobovi nisu ogradjeni i zasticeni od daljeg unistavanja?
Last edited by Prenj on 24/01/2006 18:12, edited 1 time in total.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

e ode ti on... :shock: :lol:
pravimjernik

Post by pravimjernik »

sojka wrote:pUu jeee, samo nam fali jos bosanki Louis XVI, >Kralj sunca< i imamo paket aranzman. :) :D
šta će nam Louis imamo mi našeg Haseta I Satromanjića :D

Image
Image
Image
Pospanko

Post by Pospanko »

Trosenje energije i vremena da bi se pljuvalo po nekome na ovom forumu prelazi sve granice normalnog i zdravog razuma.
kekec

Post by kekec »

Stanje Visocice ljeta ´06,
poslije horizontalnog sondaznog busenja:

Image

Dje´ona piramida, aaa lopova, maznuse nam je ispred nosa !
:D :-D :) :-) :-) :-)
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:09, edited 1 time in total.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

ludost wrote:
cernica wrote:Ovako raja, ja vas sad pozdravljam i citamo se uskoro, i svakako, sretno vam bilo u sastavljanju peticije ("...pa na policiju") :lol: :lol: :lol:
Nadam se da ce ta peticija biti ubrzo sastavljena (pa da se opet zabavljamo) ;-)
Pa jest, baš me i zanimalo kad ćeš opet uteć. Taman kad ti je Prenj postavio super pitanja. Ho ho ho! Briiiiiiisssss... :run:

Nego. Ljudi.

Ovo s peticijom je odlična ideja. Samo, nešto kontam, kome bi je predali? Pa ova mafija može progurat svoje leteće tanjire kroz parlament u roku od dvije hefte! Ko će se onda ma i osvrnut na nekakvu peticiju? Reći će, jao baš fino što se tol'ko brinete za kulturnu baštinu svoje zemlje, haj'te sad, imamo sastanak s Čengom za petn'est minuta. Zato se ovaj idiot ovdje ovoliko i smije.

Ali! Ako bi sastavili jedno pismo na engleskom jeziku, i objasnili situaciju, argumentaciju i bojazni, pa to poslali na određene međunarodne adrese (arheolozi, zaštita kulturne baštine, i slično), možda bi to imalo nekog efekta. Ko hoće, može pismo potpisat nickom od foruma i svojom e-mail adresom; lako je provjeriti po profilima na forumu da se ne radi o samo jednoj osobi.

Time bi i ova Fondacija možda bila primorana malo više pazit šta i kako radi, a i ovoj zemlji bi se možda malo obraza sačuvalo pred svijetom - da nije šaptom pred ovakvom ublehom pala.

Pa šta mislite? Koliko vam je ovo važno?
ima jedno mjesto koje se bavi državom- zove se Tužilaštvo BiH. do sad se pokazalo da se ne boje ni haseta ni ostalih govana. ovdje se radi o zaštiti kulturnog nasljeđa od nacionalnog značaja,i to od domaćih vandala na vlasti. meni se čini da bi ovo bilo dobro rješenje, može i uz (što ili-ili?) ovo tvoje-pismo na engleskom pa ambasadama Britanije, Njemačke, SAD...
pravimjernik

Post by pravimjernik »

NOVO (Tanjug) U Visokom predstavljena razglednica fundacije koja predstavlja 4 NAJVEĆA ARHEOLOGA STRUĆNJAKA U SVJETU, specijalisti u tzv OD-OKA-EXPERT ARHEOLOGIJI koji su se svesrdno ukljućili u projekat. Ovdje exkluzivno donosimo dizajn nove razglednice. :lol:

Image
Last edited by pravimjernik on 24/01/2006 19:53, edited 1 time in total.
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:09, edited 1 time in total.
Macuser

Post by Macuser »

E, jebiga, uhvatili ste Semira u pilanu, ili sto bi Mostarci rekli, na trehu. Sa druge strane, sam je trazio sa Indiana Jones image-om.
taxi_driver

Post by taxi_driver »

BLAGOJE GOVEDARICA, profesor na fakultetima u Berlinu i Heidelbergu tvrdi kako nema nikakvih znakova da bi piramide u BiH mogle zaista postojati.

Podsjetimo, vjeruje se kako na području Visokog u BIH, nalaze piramide stare 12 tisuća godina, a istraživač Semir Osmanagić već mjesecima istražuje to područje, te pronalazi nove dokaze.

"Koliko mi znamo, piramide u BiH ne postoje, niti ima nikakvog znaka da bi tako nesto moglo postojati." - kazao je prof. dr. Govedarica, a prenosi Deutsche Welle.

"Zaista ne znam što da vam kažem o tome. Ta cifra od 20-30 tisuća i Iliri prije 20-30 tisuća godina, to je nepojmljivo." - dodaje Govedarica.

Govedarica se pita "kakve je škole" završio istraživač Semir Osmanagić te napominje kako u arheologiji postoji metodologija.

"Prvo se obave istraživanja, pa se nešto dokaze, pa se to onda objavi. On je prvo objavio knjige pa sada nastoji obaviti istraživanja koja bi dokazala tvrdnje iz njegovih knjiga. To je potpuno stavljanje stvari naglavačke." - dodao je.

Profesor tvrdi kako piramida nije igla te je se ne može skrivati tek tako.

"Ja ne bih imao nista protiv, čak bi bio radostan kada bi u BiH bilo piramida. Nažalost za tako nesto nema nikakvih uvjeta niti mogućnosti." - zaključio je Govedarica.

Želite li pratiti kako teku istraživanja oko bosanskih piramida posjetite službene stranice Bosanske piramide sunca.

S.H./Deutsche Welle

ma sta govedarica zna.covjek je samo profesor nije doktor ko nas osmanagic :lol: :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

taxi_driver wrote:(...)
ma sta govedarica zna.covjek je samo profesor nije doktor ko nas osmanagic :lol: :-)
ImageImage
Last edited by Fair Life on 24/01/2006 23:42, edited 1 time in total.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

da skrenem pažnju piramidašima:

Bato Govedarica je i član Akademije nauka i ujmetnosti Bosne i Hercegovine
(Centar za balkanološka istraživanja) :wink:
taxi_driver

Post by taxi_driver »

mačak u čizmama wrote:Bato Govedarica je i član Akademije nauka i ujmetnosti Bosne i Hercegovine
(Centar za balkanološka istraživanja) :wink:
ma djaba mu sto je clan.osmanagic ce biti presjednik uskoro.samo jedan tel poziv bosa iz visokog i to ce se srediti.
hahahahahahahahahah
pravimjernik

Post by pravimjernik »

kekec wrote:Stanje Visocice ljeta ´06,
poslije horizontalnog sondaznog busenja:

Image

Dje´ona piramida, aaa lopova, maznuse nam je ispred nosa !
:D :-D :) :-) :-) :-)
(Tanjug) U pomoć su ubrzo pristigli i radnici iz firme za ubrzano bušenje Trigalactica Enterprise, sa obližnje planete Džumdžum da svojim iskustvom uveličaju horizontalno sondiranje. osim toga ovi radnici su i lićno pomogli da se prokopaju proćelne strane a u vezi s jednoobraznim ćetverostranim kardinalama. Evo kako je to izgledalo.

Image

dok ćekamo zvanićno tumaćenje od-oka-experata za svijetske cecije, zasad nema novosti o tome imali novosti. ako bude novosti -obavjestiće mo vas. ozbiljno ba.
Last edited by pravimjernik on 24/01/2006 23:53, edited 1 time in total.
mačak u čizmama

Post by mačak u čizmama »

pravimjernik wrote:
(Tanjug) U pomoć su ubrzo pristigli i radnici iz firme za ubrzano bušenje Trigalactica Enterprise, sa obližnje planete Džumdžum da svojim iskustvom uveličaju horizontalno sondiranje. osim toga ovi radnici su i lićno pomogli da se prokopaju proćelne strane a u vezi s jednoobraznim ćetverostranim kardinalama. Evo kako je to izgledalo.

zasad nema novosti o tome imali novosti. ako bude novosti -obavjestiće mo vas. ozbiljno ba.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
hadis

Post by hadis »

Joj ovako se nisam nasmijao ne pamtim MAJKE MI!!!
Et i onda se Europa pita kako to mi Bosanci imamo taj tako poseban HUMOR!!!Pa jednostavno imamo ga zato sto imamo i hajvane koji nas odjednom pocese uvjeravati da i piramide u BiH postoje!!!E onda neko tim hajvanima mora odgovoriti i mi obicni Bosanci dobijemo TONU PRVOKLASNOG BOSANSKOM HUMORA!!!

Pocasno mjesto u ovoj sekciji zauzima slika s NLO-om a i komentar slike je strasan!!!MAJSTORE SVAKA CAST ZA SLIKU A I ZA KOMENTAR!!!Od srca sam se nasmijao!!!

Raja vi bi ozbiljno mogli poceti razmisljati o formiranju nove GENRACIJE NADREALISTA!!!

Hajd vozdra i upamtite U BiH NEMA PIRAMIDA!!!
ludost

Post by ludost »

---
Last edited by ludost on 05/02/2006 18:10, edited 1 time in total.
pravimjernik

Post by pravimjernik »

ludost wrote:kekec, mačak u čizmama, taxi-driver... genijalni ste! :kiss:
a đe sam ja tu ? :shock: more i u eurima :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked