_BataZiv_0809 wrote: ↑06/02/2021 15:05U Njemackoj je cirka.kio01 wrote: ↑06/02/2021 14:37Gdje, koja. kako?ćiribiribela wrote: ↑06/02/2021 14:33 Ja sam se danas vakcinisala, blaga vrtoglavica nekih 10 min i sad (nakon 7 sati) bol u ruci. Cudno nekako![]()
Corona cjepivo/vakcina - News
Moderator: O'zone
-
kio01
#2851 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
- spinel_
#2852 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Cestitam. Prije bih otrov primio na kojem pise poison nego fajzera.
- banjaluka078
- Moderator
-
kio01
-
Medobrundo25
#2855 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Drzi se ti prijatelju toga u sta se razumijes, ostavi se ti trendova i statistike. Ne da mi se objasnjavati zasto si napisao gluposti. Vjeruj u sta hoces, ja ti kazem da ove gluposti koje su nalupetane nemaju nikakvu statisticku niti matematicku pozadinu.Industrialyzer wrote: ↑06/02/2021 10:20Ako imas trend smanjenja broja slucajeva koji se desava u vrijeme masovne vakcinacije onda to nije nagadjanje. Sta ocekujes, da ce se trend promjeniti kada se vakcinise jos vise ljudi?Medobrundo25 wrote: ↑06/02/2021 09:55Brojevi su smijesni, statiaticki nisu ispravni, procitaj citav clanak.Industrialyzer wrote: ↑06/02/2021 09:30 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pfiz ... ook+status
Tako se to radi![]()
prema ovome , samo se nagadja da vakcina djeluje.
![]()
- Industrialyzer
#2856 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
OkMedobrundo25 wrote: ↑06/02/2021 17:49Drzi se ti prijatelju toga u sta se razumijes, ostavi se ti trendova i statistike. Ne da mi se objasnjavati zasto si napisao gluposti. Vjeruj u sta hoces, ja ti kazem da ove gluposti koje su nalupetane nemaju nikakvu statisticku niti matematicku pozadinu.Industrialyzer wrote: ↑06/02/2021 10:20Ako imas trend smanjenja broja slucajeva koji se desava u vrijeme masovne vakcinacije onda to nije nagadjanje. Sta ocekujes, da ce se trend promjeniti kada se vakcinise jos vise ljudi?Medobrundo25 wrote: ↑06/02/2021 09:55
Brojevi su smijesni, statiaticki nisu ispravni, procitaj citav clanak.prema ovome , samo se nagadja da vakcina djeluje.
![]()
![]()
-
Mis00
#2857 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ja 4 novembra dobio pozitivan PCR. A test na antitela evo rađen 25.januara,kako bih video da li da se prijavim odmah za vakcinu, ali a obzirom da imam antitela gledam da sam miran još neko vremebanjaluka078 wrote: ↑06/02/2021 16:23Ja. Imala koronu krajem oktobra, dok mi vakcina bude dostupna, proći će još nekoliko mjeseci. Vjerovatno ću u međuvremenu svakako odraditi test na antitijela, više iz znatiželje.
-
Naslovnica
#2858 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
No sikiriki

Ovo postaje tragikomedija

Ovo postaje tragikomedija
- banjaluka078
- Moderator
#2859 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ti već imaš vakcinu na raspolaganju? Kod mene nije još ni stigla, pa dok je prime prioriteti (zdravstvo, stariji, hronični bolesnici...) već će proći duže od pola godine do moje infekcije virusom i biće vrijeme za dodatnu zaštitu.Mis00 wrote: ↑06/02/2021 22:27
Ja 4 novembra dobio pozitivan PCR. A test na antitela evo rađen 25.januara,kako bih video da li da se prijavim odmah za vakcinu, ali a obzirom da imam antitela gledam da sam miran još neko vreme. Ali svakako ću se prijaviti. Nama bi čak bila dovoljna jedna doza, antitela bi se samo povećala ali, to neko bezveze pravilo da mora dve doze
![]()
- zubi
#2861 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Da... i ja tako razmisljam....banjaluka078 wrote: ↑07/02/2021 13:45Ti već imaš vakcinu na raspolaganju? Kod mene nije još ni stigla, pa dok je prime prioriteti (zdravstvo, stariji, hronični bolesnici...) već će proći duže od pola godine do moje infekcije virusom i biće vrijeme za dodatnu zaštitu.Mis00 wrote: ↑06/02/2021 22:27
Ja 4 novembra dobio pozitivan PCR. A test na antitela evo rađen 25.januara,kako bih video da li da se prijavim odmah za vakcinu, ali a obzirom da imam antitela gledam da sam miran još neko vreme. Ali svakako ću se prijaviti. Nama bi čak bila dovoljna jedna doza, antitela bi se samo povećala ali, to neko bezveze pravilo da mora dve doze
![]()
- Lincoln-Burrows
#2862 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ma to puštaju probne balone sa vakcina putovnicama da vide reakciju naroda, nema od toga ništa,
a i velike kompanije bi ostale bez većine putnika.
-
ragib
#2863 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Izrael izgleda i dalje ima puno zarazenih
-
Horke
#2864 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
I ja.
-
daddy-kool
#2865 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
https://www.ox.ac.uk/news/2021-02-07-ch ... -infection
ChAdOx1 nCov-19 provides minimal protection against mild-moderate COVID-19 infection from B.1.351 coronavirus variant in young South African adults
ChAdOx1 nCov-19 provides minimal protection against mild-moderate COVID-19 infection from B.1.351 coronavirus variant in young South African adults
- bunk
#2866 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Od 1974 se zna za ebolu.
Jos nema nikakve vakcine ili lijeka..
Jos nema nikakve vakcine ili lijeka..
- zomri
#2867 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
nek si ti nama živ i zdrav, postoje već najmanje dvije odobrene vakcine
https://en.wikipedia.org/wiki/Ebola_vaccine
-
Mogy87
#2868 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Odlican intervju dr. Trobonjače
Razine borbe protiv virusa
Istaknuo je kako je prva razina neutralizacijska, što znači velika koncentracija protutijela koja onemogućava kontakt virusa s našim stanicama.
- Onemogućava infekciju stanica i replikaciju virusa. Druga razina je nešto manja razina protutijela gdje virus može ući u stanicu i gdje se može dogoditi replikacija, u takvom se klinički očituje kao slabija bolest, kraća bolest i smrtnost je puno manja, rekao je.
Treća razina je gdje se možda bolest razvije, ali je infektivnost čovjeka manja.
- Ako gledamo tri razine kliničkog očitovanja s obzirom na našu imunost, možda stariji ljudi neće biti zaštićeni neutralizacijskom imunošću, gdje će u potpunosti biti onemogućen kontakt virusa s našim stanicama, ali će možda prebolijevati puno kraću, lakšu bolest i smrtnost će s e smanjiti. S AstraZenecinim cjepivom dobit će se ta razina zaštite i što se tiče virusnih mutanata. Ako gledamo koncentraciju protutijela, protiv virusnih protutijela ne stvaramo samo jedno protutijelo, nego stvaramo više različitih protutijela, protiv tzv. antigenskih determinanti samog proteina šiljka. Ako virus mutira i izmijeni svoj protein, onda ta baterija protutijela, od recimo 10 protutijela neće se moći vezati. Ali će se vezati određeni manji broj protutijela koji će dovesti do smanjenja kliničke slike ili redukcije smrtnosti od infekcije, rekao je.
Eksperimentiranje cjepiva na umirovljenicima?
Trobonjača je naglasio da nije riječ o eksperimentiranju na umirovljenicima.
- Vi nemate takvu drastičnu promjenu u imunoreaktivnosti u starijoj populaciji u odnosu na mlađe. Starije osobe možda slabije reagiraju s manjom imunošću. Ako uzmete u obzir omjer nekakve opasnosti koja bi se mogla dogoditi za starije osobe zbog infekcije i opasnost s obzirom na moguće nuspojave AstraZenecinim cjepivom, ona je nemjerljiva. Ne možete očekivati da bi vam do 60 ili 65 godine cjepivo bilo bez nuspojava, a za starije od 65 odjednom ima. To je praktički nemoguće, što se tiče našeg imunosnog sustava. Sigurno je da je manja opasnost od cijepljenja AstraZenecinim cjepivom starije populacije u odnosu na mogućnost i sve posljedice od same infekcije, istaknuo je.
Trobonjača je rekao da svakom pojedincu trebamo dopustiti da sam izabere što je najbolje za njega.
- Ako se ne želi cijepiti s AstraZenecinim cjepivom, može dobiti drugo cjepivo. Na raspolaganju je Modernino, cjepivo, Pfizerovo cjepivo. Europska unija ušla je u pregovore s Rusijom, tako da postoji mogućnost da se Sputnik V odobri za europsko tržište.
Nabava ruskog cjepiva
Smatra kako se Europska unija orijentirala na razgovore s drugim europskim proizvođačima, a nije se orijentirala na Rusiju i Kinu te je istaknuo kako bi to trebala učiniti jer su njihova cjepiva vrlo kvalitetna.
- Sputnik V je vrlo kvalitetno cjepivo. Takva cjepiva imaju veliku učinkovitost i malu štetnost. U ovakvoj situaciji kada je manjak cjepiva na tržištu, sigurno da se treba orijentirati na druga tržišta. Važno je cijepiti što je više moguće ljudi u što je kraćem vremenskom razdoblju. To bi trebao biti naš cilj, rekao je.
PCR testovi
Rekao je da nakon što prebolimo COVID ili cijepljenjem stječemo imunost koja može biti neutralizacijska imunost koja onemogućava replikaciju virusa u organizmu. Ta neutralizacijska imunost traje određeno vrijeme i ona se postupno gubi.
- Kod nekih 10 posto u roku deset mjeseci, a kod nekih ljudi će trajati dvije ili tri godine, a nakon toga će ostati s obzirom na manju koncentraciju virusnih protutijela. Ako prebolite bolest, onda stvarate protutijela ne samo protiv proteina šiljka nego protiv drugih virusnih proteina. Imate i manipulaciju virusa imunosnim sustavom, pa je kvaliteta imunosti nešto manja. Zato je bolje se cijepiti gdje stvarate protutijela samo protiv proteina šiljka. Ako ste preboljeli bolest u protekla 3,4 mjeseca to ne bi trebalo, ne bi imalo nikakvog smisla. Devedeset posto ljudi sigurno ima kvalitetnu imunost i sigurno nije najvjerojatnije zarazno, pa po toj logici ne bi trebao ni PCR test za ulazak u neku drugu državu, rekao je.
Ublažavanje mjera
Istaknuo je da pri ublažavanju mjera moramo uzeti u obzir nekoliko točaka:
- Još uvijek nemamo kolektivnu imunost i po toj logici i ako dođe do širenja epidemije, ako popustimo s mjerama, doći će do širenja epidemije. I u opasnosti smo od pojave visokozaraznih sojeva virusa. Ako popustimo mjere oko ugostiteljstva, krenula je škola, moći ćemo na proljeće očekivati rasplamsavanje epidemije, rekao je.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/imunolo ... vom-511016
Razine borbe protiv virusa
Istaknuo je kako je prva razina neutralizacijska, što znači velika koncentracija protutijela koja onemogućava kontakt virusa s našim stanicama.
- Onemogućava infekciju stanica i replikaciju virusa. Druga razina je nešto manja razina protutijela gdje virus može ući u stanicu i gdje se može dogoditi replikacija, u takvom se klinički očituje kao slabija bolest, kraća bolest i smrtnost je puno manja, rekao je.
Treća razina je gdje se možda bolest razvije, ali je infektivnost čovjeka manja.
- Ako gledamo tri razine kliničkog očitovanja s obzirom na našu imunost, možda stariji ljudi neće biti zaštićeni neutralizacijskom imunošću, gdje će u potpunosti biti onemogućen kontakt virusa s našim stanicama, ali će možda prebolijevati puno kraću, lakšu bolest i smrtnost će s e smanjiti. S AstraZenecinim cjepivom dobit će se ta razina zaštite i što se tiče virusnih mutanata. Ako gledamo koncentraciju protutijela, protiv virusnih protutijela ne stvaramo samo jedno protutijelo, nego stvaramo više različitih protutijela, protiv tzv. antigenskih determinanti samog proteina šiljka. Ako virus mutira i izmijeni svoj protein, onda ta baterija protutijela, od recimo 10 protutijela neće se moći vezati. Ali će se vezati određeni manji broj protutijela koji će dovesti do smanjenja kliničke slike ili redukcije smrtnosti od infekcije, rekao je.
Eksperimentiranje cjepiva na umirovljenicima?
Trobonjača je naglasio da nije riječ o eksperimentiranju na umirovljenicima.
- Vi nemate takvu drastičnu promjenu u imunoreaktivnosti u starijoj populaciji u odnosu na mlađe. Starije osobe možda slabije reagiraju s manjom imunošću. Ako uzmete u obzir omjer nekakve opasnosti koja bi se mogla dogoditi za starije osobe zbog infekcije i opasnost s obzirom na moguće nuspojave AstraZenecinim cjepivom, ona je nemjerljiva. Ne možete očekivati da bi vam do 60 ili 65 godine cjepivo bilo bez nuspojava, a za starije od 65 odjednom ima. To je praktički nemoguće, što se tiče našeg imunosnog sustava. Sigurno je da je manja opasnost od cijepljenja AstraZenecinim cjepivom starije populacije u odnosu na mogućnost i sve posljedice od same infekcije, istaknuo je.
Trobonjača je rekao da svakom pojedincu trebamo dopustiti da sam izabere što je najbolje za njega.
- Ako se ne želi cijepiti s AstraZenecinim cjepivom, može dobiti drugo cjepivo. Na raspolaganju je Modernino, cjepivo, Pfizerovo cjepivo. Europska unija ušla je u pregovore s Rusijom, tako da postoji mogućnost da se Sputnik V odobri za europsko tržište.
Nabava ruskog cjepiva
Smatra kako se Europska unija orijentirala na razgovore s drugim europskim proizvođačima, a nije se orijentirala na Rusiju i Kinu te je istaknuo kako bi to trebala učiniti jer su njihova cjepiva vrlo kvalitetna.
- Sputnik V je vrlo kvalitetno cjepivo. Takva cjepiva imaju veliku učinkovitost i malu štetnost. U ovakvoj situaciji kada je manjak cjepiva na tržištu, sigurno da se treba orijentirati na druga tržišta. Važno je cijepiti što je više moguće ljudi u što je kraćem vremenskom razdoblju. To bi trebao biti naš cilj, rekao je.
PCR testovi
Rekao je da nakon što prebolimo COVID ili cijepljenjem stječemo imunost koja može biti neutralizacijska imunost koja onemogućava replikaciju virusa u organizmu. Ta neutralizacijska imunost traje određeno vrijeme i ona se postupno gubi.
- Kod nekih 10 posto u roku deset mjeseci, a kod nekih ljudi će trajati dvije ili tri godine, a nakon toga će ostati s obzirom na manju koncentraciju virusnih protutijela. Ako prebolite bolest, onda stvarate protutijela ne samo protiv proteina šiljka nego protiv drugih virusnih proteina. Imate i manipulaciju virusa imunosnim sustavom, pa je kvaliteta imunosti nešto manja. Zato je bolje se cijepiti gdje stvarate protutijela samo protiv proteina šiljka. Ako ste preboljeli bolest u protekla 3,4 mjeseca to ne bi trebalo, ne bi imalo nikakvog smisla. Devedeset posto ljudi sigurno ima kvalitetnu imunost i sigurno nije najvjerojatnije zarazno, pa po toj logici ne bi trebao ni PCR test za ulazak u neku drugu državu, rekao je.
Ublažavanje mjera
Istaknuo je da pri ublažavanju mjera moramo uzeti u obzir nekoliko točaka:
- Još uvijek nemamo kolektivnu imunost i po toj logici i ako dođe do širenja epidemije, ako popustimo s mjerama, doći će do širenja epidemije. I u opasnosti smo od pojave visokozaraznih sojeva virusa. Ako popustimo mjere oko ugostiteljstva, krenula je škola, moći ćemo na proljeće očekivati rasplamsavanje epidemije, rekao je.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/imunolo ... vom-511016
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- insaneinthebrain
#2870 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
kad dolazi sputnik V u hercegovinu 
-
Gazija1212
#2871 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Zna li neko ili da li je negdje čitao da li vakcina (Sputnik V u ovom slučaju) možda utječe na plodnost ?
Znam da je teško dokazivo jer još nisu rođena djeca od roditelja koja su vakcinisana ali možda je neko negdje nešto pročitao.
Znam da je teško dokazivo jer još nisu rođena djeca od roditelja koja su vakcinisana ali možda je neko negdje nešto pročitao.
-
Horke
#2872 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
https://faktograf.hr/2020/12/23/nema-do ... eplodnost/Gazija1212 wrote: ↑09/02/2021 08:16 Zna li neko ili da li je negdje čitao da li vakcina (Sputnik V u ovom slučaju) možda utječe na plodnost ?
Po ovome ne.
- beni-bu-man
#2873 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Do 12-og Februara su prijave pa onda oni po prijavama narucuju doze.
https://radiosarajevo.ba/metromahala/li ... dom/405503
- Industrialyzer
#2874 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Ako nadjes informaciju koja je potvrdna, molim te da postavis ovdje, da vidimo mehanizam na koji smatraju da bi se to moglo desiti.Gazija1212 wrote: ↑09/02/2021 08:16 Zna li neko ili da li je negdje čitao da li vakcina (Sputnik V u ovom slučaju) možda utječe na plodnost ?
-
Gazija1212
#2875 Re: Corona cjepivo/vakcina - News
Koliko znam, ovo se odnosi na mehanizam pfizera i astrazenece, sputnik i kinezi imaju "stari" mehanizam vakcinaHorke wrote: ↑09/02/2021 09:02https://faktograf.hr/2020/12/23/nema-do ... eplodnost/Gazija1212 wrote: ↑09/02/2021 08:16 Zna li neko ili da li je negdje čitao da li vakcina (Sputnik V u ovom slučaju) možda utječe na plodnost ?
Po ovome ne.