Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2851 Re: Migranti

Post by Truba »

Global Rank
692,936

Rank in Croatia
2,030

vrijednost sajta $ 10,572

nije loš
s obzirom na alternativu o kojoj piše
Hakiz

#2852 Re: Migranti

Post by Hakiz »

insomnia78 wrote: CNN samo bio dobar 92 iz Sarajva? Sve ostalo slagali?
Koji si ti provokator i trol :)

NIsu oni ništa slagali.

Stvar je u tome da je kod medija važno ne smo ono šta kažu nego i ono o čemu ne žele ili ne smiju da govore.
insomnia78

#2853 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Aha
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2854 Re: Migranti

Post by Truba »

razarač srpske hrvatske i bošnjačke misli :D
Edin H.

#2855 Re: Migranti

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote: CNN samo bio dobar 92 iz Sarajva? Sve ostalo slagali?
Christiane Amanpour je morala dobiti ulicu ili skolu u Sarajevu :oops:
insomnia78

#2856 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Jok. Kolege na temi o Siriji je proglasise lazljivom kuravom

Na temu. Maloprije citam nekakav iz Tunisa. Nelegalno u Fr od 2013-e, 2015-e spasio dvoje djece iz pozara, dobio medalju i sad se suocava sa izgonom. Jebem ti prevoz i drzavu ko je izmisli. Lik 5 godina u fr i jos ga nisu iscerali. Mene bi sutra nogirali da kakvo sranje napravim iako imam uredne papire
Connaisseur Karlin

#2857 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote: Na temu. Maloprije citam nekakav iz Tunisa. Nelegalno u Fr od 2013-e, 2015-e spasio dvoje djece iz pozara, dobio medalju i sad se suocava sa izgonom. Jebem ti prevoz i drzavu ko je izmisli. Lik 5 godina u fr i jos ga nisu iscerali. Mene bi sutra nogirali da kakvo sranje napravim iako imam uredne papire
a gdje bi te istjerali bez francuskog pasosa?
insomnia78

#2858 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Ma dje bilo
insomnia78

#2859 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

Pet jdbenih godina im treba da protjeraju lika. Da je to jedan. Takvih je, i puno gorih hiljade na slobodi. Neki dan ovdje u centru grada hapse lika. Scene su ko iz filmova. Specijalci, štitovi, sve blokirano. On alzirac, nekegalno tu i hapsen i osudjivan na desetine puta, naoruzan i opasan. Naravno opet se godinama ceka na protjerivanje
Connaisseur Karlin

#2860 Re: Migranti

Post by Connaisseur Karlin »

insomnia78 wrote:Pet jdbenih godina im treba da protjeraju lika. Da je to jedan. Takvih je, i puno gorih hiljade na slobodi. Neki dan ovdje u centru grada hapse lika. Scene su ko iz filmova. Specijalci, štitovi, sve blokirano. On alzirac, nekegalno tu i hapsen i osudjivan na desetine puta, naoruzan i opasan. Naravno opet se godinama ceka na protjerivanje
eh to ni ja ne razumijem :-) :thumbup: iako pretpostavljam, da oni njih korste kako bi pronasli ostall kriminalce , ato rade i u filmovima :D

kazem ti , zivot pravednog gradjanina nije vazan , na zalost :roll:
Edin H.

#2861 Re: Migranti

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Jok. Kolege na temi o Siriji je proglasise lazljivom kuravom
Pa dobro ih ni Srbi gotivili. :D

Sjecam se kada mi je pricala, isla da intervjuise Karadzica, i na povratku na srpskoj strani, blizu linija pokvari im se auto.
Prolazi nekoliko vozila, kada skontaju da je CNN, nece niko da stane, ili ih ispsuju ili ih odjebu. Na kraju ih UNPROFOR odslepao.
Sanjarko

#2862 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

triconja wrote:Pogami ovaj kilometarski post je ziva istina, ali kao sto rekoh, ima ljudi koji su slijepi kod ociju tako da im ne vrijedi ni objasnjavat, oni ce svoje pa kud puklo da puklo. Nema nista gore nego kad jal ideologija jal religija covjeku ispiju mozak :lol:
Pa nije bas. Seli se citava Afrika i Latinska Amerika. Jesu li oni svi muslimani ili sta, i svi imaju demografsku eksploziju do 2.100 godine kada se treba stabilizirati populacija na 12 milijardi i poceti da opada. On misli da samo se navedeno dogadza od strane muslimana. Cak stavise muslimanima daleko brze opada TFR stopa nego krscanima recimo po Africi.

Vec za par decenija krece depopulacija Maroka, Alzira, Libije, Tunisa itd.

A sele se radi svega od sukoba, rata, mafije do klimatskih promjena koje pogadzaju Afriku najvise. Recimo Sahara se siri sve vise kako znam primjerice. Sve manje vode imaju, a ona je osnovna potreba za zivot nakon zraka.
Sanjarko

#2863 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Black swan wrote:
halo_ba wrote: Izvor je portal koji ima rubrike "Tradicija", "Povjest" i "Obitelj". :-) :-)
tako je

treba pisati naguživanje azijskim i afričkim hordama zbog grešaka djedova i očeva u prošlosti, kraj europske povijesti i obitelji :thumbup:
Pa i mi smo bili Africke i Azijske horde ili smo sta starosjedioci. Ono nije bilo nasih migracija i napada i upada u Rimsko carstvo i druga kraljestva. Isto smo i mi svi radili od Angla do Slavena. Jedino mozda Baski od tadasnjih i sadasnjih naroda nisu to radili jer su prije danasnjih Europskih naroda dosli i naselili se na ovom kontinentu.

Svi zaboravljate jedno. Europa je plodna pravo naspram ostatka svijeta. A blizu im je. Jer kako bi se Amerike dohvatili ili Rusije iako mnogi ovi iz Azije i u Rusiju idu i naseljavaju se po njoj.

Znaci ima jos 80 godina da pocetka stabilizacije populacije u svijetu kada bi ovo trebalo da prodze i opet EU ce imati manje stanovnika i sa migrantima od US of A.
insomnia78

#2864 Re: Migranti

Post by insomnia78 »

O sunce ti jebem zarko
pirmin

#2865 Re: Migranti

Post by pirmin »

Pa u pravu je. :D

Ne broji se vrijeme od postanka debelog, zabrinutog Evropljanina.
Sanjarko

#2866 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Broji se od nastanka ameba. :D
Sanjarko

#2867 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

Mozda za citave da se sele sam pretjerao. Lapsus. A i Aziju sam zaboravio navesti.

Kuka i Juzna Afrika na doseljavanja iz Zimbabvea i slicno ko i Europljani, Amerikanci, Rusi itd. Jb-ga migracije. Kazem ja prirodna pojava.
It_is_a_Leclerc

#2869 Re: Migranti

Post by It_is_a_Leclerc »

Lijepo se Dubioza Kolektiv naprdila danas o dobrodošlici "izbjeglicama". Bilo bi lijepo vidjeti da li pjesma liječi scabies / zaraznu šugu pošto će u Unsko-sanskom kantonu do kraja sedmice biti proglašeno stanje epidemije ove bolesti.

Također, Domovi zdravlja Bihać i Velika Kladuša su donijeli odluku da njihovi uposlenici više neće izlaziti na teren, a s obzirom na to da su doživjeli više fizičkih napada, pljački i prijetnji u pokušaju da stave ovo pod kontrolu.

Sve u svemu, lijepo.
Mišo_Kovač

#2870 Re: Migranti

Post by Mišo_Kovač »

Čuj, migracija prirodna pojava pa, ko biva, treba pusiti da radi ko šta hoće, kako hoće :P
I bubonska kuga je prirodna pojava, red je i to, recimo, pustiti da ide svojim tokom :P Ha ja, normala :P
uglavnomja

#2871 Re: Migranti

Post by uglavnomja »

Vizionar 1985 wrote:Mozda za citave da se sele sam pretjerao. Lapsus. A i Aziju sam zaboravio navesti.

Kuka i Juzna Afrika na doseljavanja iz Zimbabvea i slicno ko i Europljani, Amerikanci, Rusi itd. Jb-ga migracije. Kazem ja prirodna pojava.

migracija u sopstvenoj reziji, sa sopstvenim snagama i sredstvima ... postoji oduvijek. i drzava domacin nema nista sa njima dok ne dodje do placanja poreza.

ali ovaj oblik "migracije" gdje ljudi dolaze da se nakace na socijalu je nesto sasvim drugo

kako su te zemlje bez plodnih ravnica :-) zivjele sve ove godine? usput malo obnovi geografiju :D
jeza u ledja

#2872 Re: Migranti

Post by jeza u ledja »

Mišo_Kovač wrote:Čuj, migracija prirodna pojava pa, ko biva, treba pusiti da radi ko šta hoće, kako hoće :P
I bubonska kuga je prirodna pojava, red je i to, recimo, pustiti da ide svojim tokom :P Ha ja, normala :P
Zaboravi mi dat odgovor u vezi onog kanadskog zakona...Nisam skonto sta je problem. :?
Mišo_Kovač

#2873 Re: Migranti

Post by Mišo_Kovač »

jeza u ledja wrote:
Mišo_Kovač wrote:Čuj, migracija prirodna pojava pa, ko biva, treba pusiti da radi ko šta hoće, kako hoće :P
Zaboravi mi dat odgovor u vezi onog kanadskog zakona...Nisam skonto sta je problem. :?
Zar nisam? Prijedlog zakona C-16, usvojen kao zakon. Problem sa njim je što na mala vrata uvodi "compelled speech". Zakon ko zakon, sam po sebi vjerovatno nece imati neke velike posljedice. Al rijec je o presedanu.
Kao sto sam rekao ranije, to da zakon brani koristenje odredjenih stvari je OK. Nije ok da ti drzava govori šta >moraš< govoriti, koga >moraš< zaposliti itd.
Nije isto kad zakon kaze da ne smiješ diskriminirati na osnovu spola prilikom zaposljavanja i kad ti zakon kaze da >moraš< zaposliti jednak broj muskaraca i zena. A takvim se stvarima tezi. Naprimjer.

Mislim, realno mene boli tuki za sve ovo, samo kaem... Prica je bila o nebulozama esktremne ljevice :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2874 Re: Migranti

Post by _BataZiv_0809 »

Svi pjevaju a ti ne cujes. Ona je pjesma tvoje duse, bol u srcu tvom :P
vjesticanametli

#2875 Re: Migranti

Post by vjesticanametli »

Nikome se ne raduuujes samo migrante ocekuuuuujes :skoljka:
Locked