Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#2851 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

cyprus wrote:
Pa jedan značajan dio moje poente je i to - koji se qrac svaki put žuč prosipa oko igrača koji neće biti prevaga... UVIJEK se diskutuje o igračima koji zapravo i mogu, a i ne moraju biti pozvani... Ja evo tvrdim da ima logike da i Zuka i Sarić budu pozvani... Isto tako, i da nisu pozvani, ne bi bio neki skandal - postoje argumenti i za to...

Kao i obično narodne mase se bave perifernim stvarima, ništa milije nego kad spisak izađe, pa udri po imenima koja ti se najmanje sviđaju... A na spisku od 20-30 igrača, takvih imena jednostavno mora biti... Sastaviti spisak kome niko neće naći manu je apsolutno nemoguće...

Btw, ko kaže da nema mlađih igrača na spisku?
Ne vidim gdje ti vidiš logiku da se pozivaju njih dvojica. Jedan već duže vrijeme ne igra dobro, a drugi je nekakav eksperiment Prosinečkog koji nije ispao dobro, iako je fino krenulo sa njim. Sad niti jedan od njih dvojice ne igra u klubu, a fino rekao ko ne igra, neće dobiti poziv. Sam sebi ide u kontru. A i nisu sam ova dvojica problem, ima ih još.

Koga to od mlađih imamo? Na golmanskoj poziciji nikoga. Kovačevića sad nema na spisku. U odbrani jedino Ćivić i Mihojević, ali nisu ni oni toliko mladi, 23 su im godine. U veznom redu Lončar i Gojak 22 godine. Iz napada neću nikoga ubrajati, najmlađi 24 godine koji će uskoro napuniti 25 godina. Ma nema, puna nam je ekipa mladih, sve pršti od njih. :roll: :-)

A onda pogledaj koliko ovi "mlađi" dobijaju prilike za igru. :-)
turbofolk

#2852 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by turbofolk »

Tema je Robert, a uveliko raspravljamo o Amaru. Kao što reče Hrasno, logičan slijed događaja je da Amar kad tad sjedne na selektorsku poziciju. Kad god da se to desi ja mu želim svu sreću, kao uostalom i svim dosadašnjim selektorima. Problem ove reprezentacije što u njoj ima sve manje kvalitetnih igrača koji u top formi igraju u jakim evropskim ligama. Safetova ekipa je bila najbolja i plasirala se na SP, kako volite reći, u inat Safetu. Roster je ofalio za kvalifikacije za Euro 2016. Mehmed naslijedio puno slabiju reprezentaciju od Safeta, Robert još slabiju od Mehmeda. Kad dođe na red Amar, neće mu ostata ništa da valja, a tek onda slijedi paljba po istom.. Ali dobro, možda s totalnim anonimusima ostvari rezultat koji niko poslije Safeta nije uspio. To isto upravo sada rade Finci.
Sa Cyprusom se potpuno slažem u vezi spiska. Ovo su igrači kojima Robert vjeruje i drugi za njega ne postoje, on je fino rekao, evo dajem priliku drugom čojku da selektuje i uigra ekipu, ako šta uspije dobro je, ako ne, eto mu baraž. Vjerujem da Robert sad preko qrca radi ovaj posao, jer je jednostavno natjeran da ostane. Možda sad goni i svoj neki inat i još uvijek se potajno nada da je ipak napravio dobru selekciju igrača za ono što je on zamislio. Pitam sve nas, hoće li nam Robert valjati, ako kojim čudom izbori plasman, pa makar kroz baraž. :bih:
Point.

#2853 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
Asmir je losiji golman od Sehica i zarto bi trebao da sjedi na klupi a u repreznetaciji nije ni jednom pokazao da je veliki golman
Vjerovatno zato je jedan gradio karijeru preko 10 godina po Engleskoj a drugi po turskoj a evo sad i u drugoj ligi. Asmir je lošiji golman jer nije nikad branio u Želji, reci odmah tako nemoj okolišavati.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#2854 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Asmir je losiji golman od Sehica i zarto bi trebao da sjedi na klupi a u repreznetaciji nije ni jednom pokazao da je veliki golman
Vjerovatno zato je jedan gradio karijeru preko 10 godina po Engleskoj a drugi po turskoj a evo sad i u drugoj ligi. Asmir je lošiji golman jer nije nikad branio u Želji, reci odmah tako nemoj okolišavati.
Glup ti je zakljucak...Asmir nije bolji golman jer to nije pokazao u reprezentaciji a izmedju ostalog nogirao ga je svaki klub u Engleskoj nakon vrlo kratkog vremena. Ja se ne sjecam utakmice u kojoj je Asmir odbranio neku iole ozbiljniju loptu koja je isla prema golu. Mana mu jeste sto nije branio u najtrofejnijoj BH ekipi ali to nema apsolutno veze sa ovom pricom. Imao je vise nego dovoljno sanse u reprezentaciji da pokaze kakav je golman a osim toga poceo se i kurciti i birati utakmice u kojima ce braniti.
Tomahawk11
Globalni moderator

#2855 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Glup ti je zakljucak...Asmir nije bolji golman jer to nije pokazao u reprezentaciji a izmedju ostalog nogirao ga je svaki klub u Engleskoj nakon vrlo kratkog vremena. Ja se ne sjecam utakmice u kojoj je Asmir odbranio neku iole ozbiljniju loptu koja je isla prema golu. Mana mu jeste sto nije branio u najtrofejnijoj BH ekipi ali to nema apsolutno veze sa ovom pricom. Imao je vise nego dovoljno sanse u reprezentaciji da pokaze kakav je golman a osim toga poceo se i kurciti i birati utakmice u kojima ce braniti.
To baš i nije tačno, 5 godina je bio prvi golman Stokea.
hrasno38

#2856 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:To baš i nije tačno, 5 godina je bio prvi golman Stokea.
I sta sad znaci ako je bio golman 5 godina u Stokeu automatski znaci da mora biti i golman reprezentacije makar primao golove ko posljenji levat. Mozemo onda pricu postaviti i u drugom okviru a on kaze da je Sehic branio u klubu koji je medju priv 100 ekipa na UEFA listi i koji je bio redovan ucesnik lige prvaka a Asmir branio, ako izuzmemo Chelsea za koji je odigrao citavih 19 utakmica, za ekipe koje uopste ne postoje na toj listi ukljucujuci i Stoke. Prosle i predprosle godine Sehic je proglasen najboljim golmanom grupne faze LP. Ali opet kazem ako stavimo sve to na stranu Asmir je bio na golu reprezentacije supalj ko supalj zub i izbjegavao prijateljske utakmice.
Point.

#2857 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Pišeš gluposti. Niko ga nije nogirao osim što je u Bournemouthu ispao iz konkurencije, i dalje je njihov igrač. U Stoke je standardan bio 5 godina u Chelsea je otišao i znao da će biti dvica al raditi sa Mourinhom nije za odbaciti.

Speaking of Šehić, kakvih je to on odbrana imao u reprezentaciji da bi se reklo da je iole bolji golman? Koje nas je utakmice on vadio? Njemu je 30 godina i kako do sada nije pokazao da je bolji golman? To Ćiro, Pape i Meša bili slijepi pored očiju a Robert genije jedini skontao ko je bolji golman? Bježi bolan sa tom šupljom pričom, dovoljno je porediti dosadašnje karijere obadvojice i u klubovima i reprezentaciji da se vidi ko je kvalitetniji golman. Ako je toliko bolji golman a evo i ugurao se u repku kako to da brani u drugoj ligi Turske? Niko ne prepoznaje kvalitet šta li :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#2858 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Tomahawk11 wrote:To baš i nije tačno, 5 godina je bio prvi golman Stokea.
I sta sad znaci ako je bio golman 5 godina u Stokeu automatski znaci da mora biti i golman reprezentacije makar primao golove ko posljenji levat. Mozemo onda pricu postaviti i u drugom okviru a on kaze da je Sehic branio u klubu koji je medju priv 100 ekipa na UEFA listi i koji je bio redovan ucesnik lige prvaka a Asmir branio, ako izuzmemo Chelsea za koji je odigrao citavih 19 utakmica, za ekipe koje uopste ne postoje na toj listi ukljucujuci i Stoke. Prosle i predprosle godine Sehic je proglasen najboljim golmanom grupne faze LP. Ali opet kazem ako stavimo sve to na stranu Asmir je bio na golu reprezentacije supalj ko supalj zub i izbjegavao prijateljske utakmice.
Samo sam reagovao na činenjicu da je bio nogiran u kratkom roku iz svakog kluba.
I u Chelsea je bio dvije sezone.
hrasno38

#2859 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Point. wrote:Speaking of Šehić, kakvih je to on odbrana imao u reprezentaciji da bi se reklo da je iole bolji golman? Koje nas je utakmice on vadio? Njemu je 30 godina i kako do sada nije pokazao da je bolji golman? To Ćiro, Pape i Meša bili slijepi pored očiju a Robert genije jedini skontao ko je bolji golman? Bježi bolan sa tom šupljom pričom, dovoljno je porediti dosadašnje karijere obadvojice i u klubovima i reprezentaciji da se vidi ko je kvalitetniji golman. Ako je toliko bolji golman a evo i ugurao se u repku kako to da brani u drugoj ligi Turske? Niko ne prepoznaje kvalitet šta li :?
Pa eto strucnjak uporedi ti karijere....rekao sam ti Sehic je 6 godina igrao Ligu prvaka a Begovic nikada....ne znam da li je igrao i Evropsku ligu! Dovidjenja i prijatno! Ne trebas mi ti pametovati kod mojih vlastitih ociju koje su gledale aposlutno svaku utakmicu reprezentacije i bravuroze Asnira Begovica. Pa bolje branio od njega i onaj sto ga je Ciro doveo!
Tomahawk11
Globalni moderator

#2860 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Tomahawk11 »

hrasno38 wrote:
Point. wrote:Speaking of Šehić, kakvih je to on odbrana imao u reprezentaciji da bi se reklo da je iole bolji golman? Koje nas je utakmice on vadio? Njemu je 30 godina i kako do sada nije pokazao da je bolji golman? To Ćiro, Pape i Meša bili slijepi pored očiju a Robert genije jedini skontao ko je bolji golman? Bježi bolan sa tom šupljom pričom, dovoljno je porediti dosadašnje karijere obadvojice i u klubovima i reprezentaciji da se vidi ko je kvalitetniji golman. Ako je toliko bolji golman a evo i ugurao se u repku kako to da brani u drugoj ligi Turske? Niko ne prepoznaje kvalitet šta li :?
Pa eto strucnjak uporedi ti karijere....rekao sam ti Sehic je 6 godina igrao Ligu prvaka a Begovic nikada....ne znam da li je igrao i Evropsku ligu! Dovidjenja i prijatno! Ne trebas mi ti pametovati kod mojih vlastitih ociju koje su gledale aposlutno svaku utakmicu reprezentacije i bravuroze Asnira Begovica. Pa bolje branio od njega i onaj sto ga je Ciro doveo!
Netačno i to :mrgreen:

https://www.transfermarkt.com/asmir-beg ... verein/631

Igrao je EL sa Stokeom.
90minut

#2861 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by 90minut »

Joj Pointa brata on i dalje naglaba o sehicima, asmirima :lol:

Dva prosjecna golmana Sehic u repki za nijansu bolji i eto zar ne mozemo više ostaviti na tome zar se mora raspravljati svako malo ko šta kako? :lol:
Logovan

#2862 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Eto sad Begović igra EL, a Šehić je u drugoj ligi, ako ćemo već navoditi ko gdje igra. :-)
hrasno38

#2863 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Tomahawk11 wrote:Netačno i to :mrgreen:

https://www.transfermarkt.com/asmir-beg ... verein/631

Igrao je EL sa Stokeom.
OK branio je u Chelsea 5 utakmica LP i u Stokeu 3 utakmice EL i to je sve......a Seha je branio 25 utakmica lige prvaka i 24 EL! Asmir za reprezentaciju branio 62 puta i primio 41 gol a Seha branio 24 puta i primio 9. Mislim napisao sam vise okvirno da Seha ima vece iskustvo sto sad se moze potvrditi i statisticki.
hrasno38

#2864 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:Eto sad Begović igra EL, a Šehić je u drugoj ligi, ako ćemo već navoditi ko gdje igra. :-)
Vidim odlicno je krenuo u EL odmah fasovao 3 komada....ma bezveze prica koja vazi za sve igrace....svaki selektor vidi drukcije i to je to

https://www.whoscored.com/Matches/14271 ... FK-Sevilla

Medju najlosije ocjenjenim igracima!
Point.

#2865 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

hrasno38 wrote:
Pa usporedimo ih. Opet izmišljaš, fino ti je Toma objasnio da je igrao i CL i EL. Branio je preko 10 godina u najjačoj ligi svijeta, Šeha se vucao po Bakuu i Turskom bezvezesporu čitavu karijeru. Evo i sada kad je Asmir dotakao dno, brani u boljem klubu od Šehića koji bi ko trebao biti superiorniji golman. Al haj ti sad poredi kako je CL i EL relevantnije a igra se 6 utakmica po sezoni. Bolan, priznaš da ti je Šeha Tito jer je branio u Želji i mirna Bosna. Mislim, nije niko ćorav ovdje.
hrasno38

#2866 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Point. wrote:
hrasno38 wrote:
Pa usporedimo ih. Opet izmišljaš, fino ti je Toma objasnio da je igrao i CL i EL. Branio je preko 10 godina u najjačoj ligi svijeta, Šeha se vucao po Bakuu i Turskom bezvezesporu čitavu karijeru. Evo i sada kad je Asmir dotakao dno, brani u boljem klubu od Šehića koji bi ko trebao biti superiorniji golman. Al haj ti sad poredi kako je CL i EL relevantnije a igra se 6 utakmica po sezoni. Bolan, priznaš da ti je Šeha Tito jer je branio u Želji i mirna Bosna. Mislim, nije niko ćorav ovdje.
Mislim tvoje poimanje fudbala je jasno cim navijas za Lazio.....i fakat mi se neda raspravlajti sa tobom. Boli me kurac i za Sehica i za Asmira posteno da ti kazem ali statisticki Seha je bolji golman i vozdrica.
hrasno38

#2867 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

cyprus

#2868 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

Mislim da pored Kariusa nema šanse :oops:
hrasno38

#2869 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:
Ma mislim Asmir je zaista jedan predivan momak i ja nikada necu reci da njemu nije mjesto u reprezentaciji ali pored Sehica bar za sada nije za No1...pa klupirali su ga u ekipi koja se skoro pa borila za opstanak i onda ga posudili Qarabagu!
cyprus

#2870 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by cyprus »

hrasno38 wrote:
cyprus wrote:
Ma mislim Asmir je zaista jedan predivan momak i ja nikada necu reci da njemu nije mjesto u reprezentaciji ali pored Sehica bar za sada nije za No1...pa klupirali su ga u ekipi koja se skoro pa borila za opstanak i onda ga posudili Qarabagu!
Pa ukoliko bude bar pristojno branio ovaj mjesec u Qarabagu, po meni bi se treba vratiti, ne samo u reprezentaciju, nego i dobiti prednost ispred Šehića... Zaista je sramotno da nam prvi golman brani u drugoj turskoj ligi... Naravno, ni to ne bi bio veliki problem da je Šehić u formi iz prethodnih sezona, ali čini mi se da baš i nije... Istovremeno se i onaj kredit što je stekao dobro braneći prošle godine za reprezentaciju lagano troši, tako da ako se nešto značajno ne promjeni, bojim se da Prosinečki zaista neće imati nikakvog uporišta da ga i dalje zadržava kao broja 1...
luckylaka

#2871 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

@cyprus Cini mi se da da ni Robi jos malo nece imati uporiste da bude broj 1 na klupi reprezentacije
hrasno38

#2872 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

cyprus wrote:Pa ukoliko bude bar pristojno branio ovaj mjesec u Qarabagu, po meni bi se treba vratiti, ne samo u reprezentaciju, nego i dobiti prednost ispred Šehića... Zaista je sramotno da nam prvi golman brani u drugoj turskoj ligi... Naravno, ni to ne bi bio veliki problem da je Šehić u formi iz prethodnih sezona, ali čini mi se da baš i nije... Istovremeno se i onaj kredit što je stekao dobro braneći prošle godine za reprezentaciju lagano troši, tako da ako se nešto značajno ne promjeni, bojim se da Prosinečki zaista neće imati nikakvog uporišta da ga i dalje zadržava kao broja 1...
Ne vidim apsolutno jos uvijek niti jedan jedini razlog sto bi dobio prednost nad Sehicem....a napisao sam da je prvu utakmicu vec branio katastrofalno...mozda kad se odazove na neke prijateljske i par mjeseci bude branio u dobroj formi onda OK. Mislim mozemo se vratiti na one stare price o "ministru odbrane" koji je supalj u reprezentaciji kao supalj zub ali mu je jedina bar za sada dobra stvar sto mu je konkurent neko ko ima veze sa Zeljeom......pa onda na bajkama i nebulozama koje su se ovde ispredale u kontekstu SEO RUSILAC koji nas je uglavnom zajebo svaku utakmicu u kojoj je igrao itd itd. Ja bih radije umjesto ove dvojice volio da vidim eto malog Kovacevica na golu i Mujakica na beku bez obzira sto imaju veze sa Pitarima....meni to ne smeta kada je reprezentacija u pitanju.
Crvena Tifoza

#2873 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Koju je utakmicu Begović u ovoj sezoni branio katastrofalno? :roll:
Šehić je na putu da bude iduće sezone treća Turska liga. Do sad je u svakoj utakmici primio jedan ili dva gola.
Zašto Begović nema prednost nad Šehićem? I Šehić je ni kriv ni dužan stao na gol, bez ikakve zasluge.

Ali, davno prežvakana tema. Dok je Robert selektor, Begović neće biti u reprezentaciji. To je sasvim jasno. Branio je Bega pola prošle sezone u EPL pa je i tad bio prekriženi. Ne vidim način da bi nakon dobrih utakmica sada dobio poziv.
hrasno38

#2874 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by hrasno38 »

Crvena Tifoza wrote:Koju je utakmicu Begović u ovoj sezoni branio katastrofalno? :roll:
Šehić je na putu da bude iduće sezone treća Turska liga. Do sad je u svakoj utakmici primio jedan ili dva gola.
Zašto Begović nema prednost nad Šehićem? I Šehić je ni kriv ni dužan stao na gol, bez ikakve zasluge.

Ali, davno prežvakana tema. Dok je Robert selektor, Begović neće biti u reprezentaciji. To je sasvim jasno. Branio je Bega pola prošle sezone u EPL pa je i tad bio prekriženi. Ne vidim način da bi nakon dobrih utakmica sada dobio poziv.
Cuj koju? Pa evo prvu u novom klubu u Evropa ligi.
Crvena Tifoza

#2875 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

hrasno38 wrote:
Crvena Tifoza wrote:Koju je utakmicu Begović u ovoj sezoni branio katastrofalno? :roll:

Cuj koju? Pa evo prvu u novom klubu u Evropa ligi.

Pa tako reci. Prvu svoju u novom klubu je odlično branio.

Hajde nije makar petardu primio.
Nego, Šehic u ovim kvalifikacijama u dresu repke bez ijednog clean sheet. Pričajte nam o tome.
Locked