Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslovnica wrote:
Pretpostavljam da ti i dalje stojiš pri svojoj konstataciji da je 'snimač' bio korektan i ispravno postupio?
Danas nista nije korektno, nije korektno ni da ga je izvukao iz auta, rekli bi, trebao je cekati hitnu. Ne bi bilo korektno ni da je cekao hitnu kao sto vjerovatno jeste. Ne bi bilo korektno ni da je sutio dok je snimao. Sta je danas korektno?
Njemu je korektno kako se ponasa, a nista lose nije uradio realno. Jedino sto po meni nije korektno je vozac auta, jer uopste vozio. Ostalo sto nije opasnost po nekoga mi je sve korektno.
Nije tačno da danas ništa nije korektno.
Umjesto da je prekinuo snimanje kada se desio udes i pozvao hitnu i policiju, đikan se smije, drago mu što je uspio snimiti to što je snimio, čak s ushićenjem prilazi automobilu, smije se,jesi li živ jaro...i ne prestaje da snima...i ne zove hitnu.
Debil. I nije jedini.
FUJ!
Njegov vid zezancije, je li nastetio nekome time, osim sto je tebi povrijedio osjecanja? Ukinuo je video brzo, moguce da je tada zovnuo. Kako god, razapinjati covjeka, jer nema empatije je glupost. Haj da je nesto mogao tu, nego stvarno nista nije mogao.
Bakir1 wrote:Imal te konfirmacije prisustva alkohola u krvi Nedime?
Mogao je i Milorad Dodik napisati da je bio šečeraš, ako je bio to uopste ne mijenjanja cinjenica ko je napisao....
Ali jok, pijan je
Jesil se to cuo sa obducentom? Ima li kakve zvanicne potvrde Bakire da mu je pao/porastao secer? Opet cu se vratiti na sustinu stvari, a to je.
NediM17 wrote:
E sad, je li diabetes mellitus ili delirium tremens to ne mijenja mnogo na stvari. Opet cu ponoviti, mozes voziti minimalno 2 minute, to je ono sto se vidi na snimku, a ne mozes pristisnuti kocnicu?
I sta da je ubio neduzne ljude, djecu? Imali bi vi dalje empatiju prema njemu ali u kurcu, puni ste duplih standarda.
Jesi li ti?
Sta kaze pijan ili?
To sustina kako je ti vidis, da je ubio nekoga drugog do sebe ne bi bilo potrebe komentarisati isto kao sto ne bi ti imao sta komentarisati da nema snimka...
diablobih wrote:
Njegov vid zezancije, je li nastetio nekome time, osim sto je tebi povrijedio osjecanja? Ukinuo je video brzo, moguce da je tada zovnuo. Kako god, razapinjati covjeka, jer nema empatije je glupost. Haj da je nesto mogao tu, nego stvarno nista nije mogao.
Vozac je glavni krivac, a ne snimatelj.
Po meni, empatija, razumijevanje necije boli, moral... To je ono sto nas odvaja od zivotinja.
Snimatelj je po meni upravo to. Zivotinja.
Napravio je sprdanciju od necije pogibije, zbog čega
NediM17 wrote:
Jesil se to cuo sa obducentom? Ima li kakve zvanicne potvrde Bakire da mu je pao/porastao secer? Opet cu se vratiti na sustinu stvari, a to je.
Tek nakon tvojih postova koji su mi djelovali iritantno i nadmeno vidim da je klix objavio baljezganje na necijem FB profilu kao zvanicnu informaciju i istinu. Hvala za link o clanku o Aleksicu.
jedna stvar je analizirati i razmišljati iz svog doma sa računara, mada se i u tome nekad pretjera i ode u krajnosti...a potpuno druga smijati se i ismijavati dok se to dešava pred tobom, dok neko gine, gubi život, pa makar bio kriv sto posto. ovo drugo nije normalna nego sociopatska ili psihopatska reakcija. to je tako jednostavno.
NediM17 wrote:
Tek nakon tvojih postova koji su mi djelovali iritantno i nadmeno vidim da je klix objavio baljezganje na necijem FB profilu kao zvanicnu informaciju i istinu. Hvala za link o clanku o Aleksicu.
Dok je npr tvrdnja ovog snimaca da ovaj vozi dva sata ispred njih uzeta zdravo za gotovo
celava_dlaka wrote:A da se desilo da je udario autom u porodicu sa djecom.. da li bi onda opravdavali njegove komentare smijeh i snimanje??
Odvratan mentalitet
Njegove komentare, smijeh i za moj pojam ukupno snimanje i potrebu za objavljivanjem takvog snimka mogu opravdavati samo ljudi koji su slični njemu, ljudi koji minimalno koriste mozak i ljudi koji na sličan način uživaju u ispraznom kontriranju u svrhu kontriranja.
celava_dlaka wrote:A da se desilo da je udario autom u porodicu sa djecom.. da li bi onda opravdavali njegove komentare smijeh i snimanje??
Odvratan mentalitet
Njegove komentare, smijeh i za moj pojam ukupno snimanje i potrebu za objavljivanjem takvog snimka mogu opravdavati samo ljudi koji su slični njemu, ljudi koji minimalno koriste mozak i ljudi koji na sličan način uživaju u ispraznom kontriranju u svrhu kontriranja.
diablobih wrote:
Po meni, empatija, razumijevanje necije boli, moral... To je ono sto nas odvaja od zivotinja.
Sa razlikom što životinja ne uživa u nečijoj smrti. Već ona ubija radi hrane.
diablobih wrote:
Zato je vozac svetac, koji je ugrozavao saobracaj duze vrijeme na toj cesti. Snimatelj niti je koga ugrozio, niti je povrijedio, osim sto je povrijedio par osjecanja, jer se nedolicno ponasao.
diablobih wrote:
Zato je vozac svetac, koji je ugrozavao saobracaj duze vrijeme na toj cesti. Snimatelj niti je koga ugrozio, niti je povrijedio, osim sto je povrijedio par osjecanja, jer se nedolicno ponasao.
Sto seljacka izdrkotina nije postupila po Zobsu kad je tako ispravan?
530i wrote:
Ovdje je jedini krivac doktor ili doktori kod kojih se liječio. Nit su njemu rekli o mogućim posljedicama takvog zdravstvenog stanja, nit su obavijestili MUP u kome je izdata vozačka dozvola. Da se pravila poštuju sutra bi ti doktori bili pohapšeni i odgovarali bi.
(da ne ulazim na to da je valjda prva stvar koju uradiš kad ti se nešto desi za volanom staješ momentalno, ali kasno je sad)
kako ti znas jesu li mu rekli ili ne? jebote ovdje svi sve znaju. i znas da mu na ljekarskom ne pise da ima diabetes?
A možda čovjek nije išao doktorima nego se liječio kod travara i nekih nadriljekara. Sve je moguće. Ne znam zašto braniš ovakvo ponašanje, čovjek nije u stanju da vozi sigurno i trebao se okaniti volana.
530i wrote:
Ovdje je jedini krivac doktor ili doktori kod kojih se liječio. Nit su njemu rekli o mogućim posljedicama takvog zdravstvenog stanja, nit su obavijestili MUP u kome je izdata vozačka dozvola. Da se pravila poštuju sutra bi ti doktori bili pohapšeni i odgovarali bi.
(da ne ulazim na to da je valjda prva stvar koju uradiš kad ti se nešto desi za volanom staješ momentalno, ali kasno je sad)
kako ti znas jesu li mu rekli ili ne? jebote ovdje svi sve znaju. i znas da mu na ljekarskom ne pise da ima diabetes?
A možda čovjek nije išao doktorima nego se liječio kod travara i nekih nadriljekara. Sve je moguće. Ne znam zašto braniš ovakvo ponašanje, čovjek nije u stanju da vozi sigurno i trebao se okaniti volana.
Pa znate li koliko ljudi prima invalidsku penziju sa dijagnozom PTSP i niko im ne oduzima vozacke dozvole, pa cak ni dozvole za nosenje oruzja.
Takodje znam sa slucaj gdje covjek ima epilepsiju, u onoj drzavi nije bilo sanse da polaze, stao rat on polozio i uredno vozi.
Gdje pise da osobe sa dijebetesom ne smiju voziti?
Naravno ovo se odnosi na amatere a ne profesionalce gdje je jasno definisano koje bolesti profesionalni vozaci ne smiju imati?
Hajmo struĆnjaci
Ja imam komsiju koji ima penziju zbog PTSP-a, i jedne prilike on meni naglasava: "ja imam papir da sam lud", sugerisuci time da nece odgovarati sta god da uradi. I sta tu ciniti?
Ne trebam navoditi da uredni ima auto i validnu vozacku dozvolu.
Nije od jučer mu ta bolest. Odeš normalnom doktoru i normalan doktor te upozna sa svim aspektima života u tom i takvom stanju. Kao što meni reče neki dan zubar...pripazi malo ako si sa autom. A bio sam. Samo nažalost kod nas može sve, bolestan čovjek za volanom je normalna stvar.