REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- Ludzak
#2851 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Bošnjaci hoće izgleda još jedan šamar od majke Europe. Kako ne mogu shvatiti da nikada Srbiju optužiti neće. Srbija je Europi važnija nego cijela Bosna i Hercegovina.
Opet će nam se Srbi smijati nakon ove odluke o tužbi.
Opet će nam se Srbi smijati nakon ove odluke o tužbi.
- ljevoruki
#2852 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kaze vucic:
"Više je puta ponovio kako su "vitalni interesi Srbije i [bh entiteta Republike] Srpske, a trebali bi da budu i Bosne i Hercegovine, očuvanje mira i stabilnosti" te istaknuo kako je Srbiji cilj da "sačuva mir, da odgovori na tužbu, da tužba ne urodi plodom, da svoj narod zaštiti i proba naći zajedničke mehanizme za bolje odnose".
Kurca, graha, nema vise topova ukopanih oko Sarajeva, vozanja banana i 5. kolone.
Zato sad ovako prica, samo nek' se mir uspostavi. Sto nije to isto govorio 1992?

"Više je puta ponovio kako su "vitalni interesi Srbije i [bh entiteta Republike] Srpske, a trebali bi da budu i Bosne i Hercegovine, očuvanje mira i stabilnosti" te istaknuo kako je Srbiji cilj da "sačuva mir, da odgovori na tužbu, da tužba ne urodi plodom, da svoj narod zaštiti i proba naći zajedničke mehanizme za bolje odnose".
Kurca, graha, nema vise topova ukopanih oko Sarajeva, vozanja banana i 5. kolone.
Zato sad ovako prica, samo nek' se mir uspostavi. Sto nije to isto govorio 1992?
-
detroit-mercy
#2853 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Gledajuci na Bakirov ucinak do sada, mrko nam se piseswanfilter wrote:Kada je u pitanju moguca traljavost pri argumentaciji tuzbe, cega se svi boje, ja bas u to i ne vjerujem. Ne vjerujem da bi Bakir dizao ovoliku prasinu samo tako, jer i on sam puno rizikuje. Uvjeren sam da se ovo duze vremena pripremalo, u tisini. Mozda bas zato oni tamo ovoliko pjene ...
Mada je Bakir levat teski, mora se priznati da je potezanjem ovih ustavno zakonskih pitanja potresao Mileta i njihovu politiku, dosla je ta vijest i u svijet. I jos jednom, Srbi samo sebe nanisanili ...
-
archi_a
#2854 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Kabinet člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića
-U svojstvu agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde g. Softić je ovlašten da zastupa BiH i ima legitimaciju da u ime BiH poduzima sve pravne radnje u vezi sa tužbom BiH koje su propisane Statutom i Pravilima Suda. Jedna od tih pravnih radnji jeste i radnja pokretanja postupka revizije Presude od 26. februara 2007. godine. Odluka Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine donesena je u skladu sa Ustavom BiH i Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH. Odluka je stupila na snagu danom donošenja. U Odluci nije propisano bilo kakvo ograničenje mandata g. Softića. Ova odluka Predsjedništva BiH nikada nije izmijenjena, niti je ikada stavljena van snage. Predsjedništvo BiH nije razriješilo g. Softića s dužnosti agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde nakon što je Međunarodni sud pravde izrekao Presudu od 26. februara 2007. godine. Shodno svemu naprijed navedenom, Odluka Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine predstavlja službeni stav Predsjedništva BiH, koji je na snazi, koji se mora poštovati i u skladu sa kojim se mora postupati, navodi se u saopćenju.
Također se ističe da u Statutu i Pravilima Međunarodnog suda pravde ne postoji niti jedna odredba koja nalaže da postupak revizije presude mora biti praćen novom odlukom nadležnog organa države kojom se nanovo imenuje agent te države pred Međunarodnim sudom pravde.
-Dakle, prema Statutu i Pravilima Suda nije neophodna nova odluka Predsjedništva BiH kojom se nanovo imenuje agent BiH pred Međunarodnim sudom pravde za postupak revizije. To potvrđuje i činjenica da je Međunarodni sud pravde, na osnovu iste Odluke Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine, prihvatio g. Softića kao agenta BiH u postupku revizije Presude Međunarodnog suda pravde od 11. jula 1996. godine, koji je SR Jugoslavija pokrenula 24. aprila 2001. godine, saopćeno je iz Izetbegovićevog kabineta.
Pravno je, navode, neutemeljena teza Mladena Ivanića da je neophodno da Predsjedništvo BiH donese novu odluku o pokretanju postupka revizije Presude od 26. februara 2007. godine i da u odsustvu te odluke Softić nema legitimaciju da u ime BiH podnese aplikaciju za pokretanje postupka revizije Presude od 26. februara 2007. godine. U saopćenju se ističe kako je Predsjedništvo BiH Odlukom od 4. oktobra 2002. godine imenovalo Softića za agenta BiH pred Međunarodnim sudom pravde, i na osnovu te Odluke Predsjedništva BiH prema Statutu i Pravilima Suda Softić u svojstvu ovlaštenog agenta BiH ima legitimaciju da zastupa BiH i da u ime BiH pred Sudom poduzima sve pravne radnje u vezi sa tužbom BiH koje su propisane Statutom i Pravilima Suda, uključujući i radnju podnošenja aplikacije za pokretanje postupka revizije Presude od 26. februara 2007. godine.
-Pismo koje je g. Ivanić jučer "posredstvom specijalnog izaslanika" uputio Međunarodnom sudu pravde, u kojem je “osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije”, u direktnoj je koliziji sa legalnom i legitimnom Odlukom Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine. Ta Odluka Predsjedništva BiH, koja je i dalje na snazi, predstavlja službeni stav Predsjedništva BiH. Ivanićevo pismo predstavlja neustavno djelovanje u svrhu komuniciranja privatnih stavova koji su direktno suprotni službenom stavu Predsjedništva BiH izraženom u Odluci Predsjedništva BiH od 4. oktobra 2002. godine, navodi se u saopćenju iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.
- saibaba
#2855 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ok.. Zdravko je "mudar" igrac.. Dobro je rekao, poput Bregovica... nalaprda se on uvijek fino hercegovački nekog kafanskog teksta . S tim da se uvijek vjesto preskoci sustina stvari i istina.. Da se on popbogu nebi kome zamjerio...Better Man wrote:Zdravko Grebo: Došli smo na ivicu provalije, a onda smo napravili korak naprijed
Nova politička kriza se nadvila nad BiH, najveća od Dejtona, kako su nam to predstavili ovdašnji političari. Potezi koji nas vode u provaliju bez povratka samo se nižu jedan za drugim. “Rovovi” su iskopani, tenzije su na maksimumu, a sukobi na vidiku.
22. Februara 2017.
Koliko je ozbiljna situacija nakon odluke da se krene u postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid i šta nas to očekuje u budućnosti provjerili smo sa profesorom iz Sarajeva Zdravkom Grebom.
Gospodine Grebo, kako vi vidite cijelu ovu zavrzlamu koja je nastala nakon odluke da se krene u postupak revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid?
Prije svega, atmosfera koja je stvorena je više nego ozbiljna da sam ja toliko tužan da o tome ne mogu uopšte nešto racionalno reći. Kad bih htio da budem ciničan, rekao bih da je ovo nesnošljiva buka. Ili, ako bih morao teatarski parafrazirati, volio bih da kažem šekspirovski – mnogo galame ni oko čega. Međutim, nije baš ni oko čega. Nažalost! Zaista se bojim i da počnem odgovarati na vaše pitanje, posebno kad pogledamo ovu permanentnu krizu koju živimo sa toliko neizvjesnim ishodom, dođe mi da kažem da je čak i bolje sve to prešutjeti, ako čovjek može. Bregovićevski se pokriti po glavi i čekati da rat prođe. Ipak, bojim se da ovaj “rat” neće proći. Vi ste počeli pitanjem šta će se dešavati nakon saopštene odluke o pokretanju postupka revizije. Prvo što moram primijetiti jeste da Bakir Izetbegović ispade portparol, jer je odluku navodno donio Sakib Softić. Po proceduralnim pravilima, jedino agent može pokrenuti taj postupak. Međutim, svi mi znamo da je de fakto Izetbegović pokrenuo taj proces pokušavajući u posljednji trenutak da pokrije sve to reprezentativnim skupom u Vijećnici. Nove zvijezde pravnog tima saopštili su koncept zahtjeva tako da mi još uvijek ništa ne znamo. Ali eto, ostavljeno nam je još tih pet dana da nagađamo, do isteka tog roka i onda ćemo vidjeti kuda se ta lavina kotrlja. Bojim se da, kako god se stvari budu odvijale u budućnosti, posljedice će biti veliki prasak i velika kriza.
Gdje će nas sve to odvesti?
Ne znam šta mi je danas, ali najvjerovatnije zbog očaja, ali i na ovo moram odgovoriti jednom crnohumornom: “Došli smo na ivicu provalije, a onda smo napravili korak naprijed”. To je poprilično fer opis onog što mi proživljavamo i ništa se dobro ne može desiti u budućnosti. Da ne bude zabune, bez obzira ko je u pravu, argumenti da se ovim može konačno pružiti satisfakcija žrtvama su takvi da im se ne može prigovoriti. Međutim, sve ostalo je mutno, nejasno i traži dodatna objašnjenja. E sad, ako bi imali kristalno jasnu situaciju, prvenstveno u pogledu merituma, a kad govorimo o meritumu mislim na bitan preduslov iz člana 61 statuta Međunarodnog suda pravde, a to je da dokazi moraju biti novi i da moraju biti predstavljeni u roku od šest mjeseci od saznanja, moraju biti takvi da su od odlučujućeg karaktera, a nisu bili poznati u trenutku presude, ako bi sve bilo tako jasno i neupitno, a uz to da i dalje imamo situaciju u kojoj predstavnici RS u državnim organima bojkotuju sjednice Parlamentra i Savjeta ministra, to bi značilo totalnu blokadu vlasti. Ne bi više bilo ni bitno što Aleksandar Vučić mudro upotrebljava poprilično pitomu retoriku po ovom pitanju. Mi moramo priznati da odnosi između osnovnih aktera u BiH nikada nisu bili gori, a trenutno prijete da dostignu takav stepen da je samo pitanje kad će nas zadesiti katastrofa. Ne može se očekivati da ako revizija bude pokrenuta da se unaprijede odnosi. Može ih samo pogoršati. Ko god se bude pozivao sa jedne ili druge strane na ovaj čin, on će ići do kraja. A to znači samo jedno, eskalacija sukoba koju će političari rasplamsavati svojim daljim monstruoznim politički potezima.
A šta je sa običnim građanima za to vrijeme?
Pa, dok se sve to dešava, mi obični građani sjedimo, listamo novine, pijemo kafu… mimo toga što rade političari u BiH i ako nećemo politizirati sve što se dešava oko nas, kao ona dvojica sa mapet šoua, bujica će samo da nastavi da teče pored nas. Ona će da teče, a mi ćemo kao ada da stojimo i skupljamo oko sebe sve one temeljne teme za stvarne političke rasprave. I onda ćemo se pitati, hoće li ikad doći vrijeme da počnemo nabrajati te perle u đerdanu našeg jada i bijede. Dakle, niske plate, niske penzije, fascinatni procenti ljudi koji žive na nivou siromaštva, odlazak mladih, korupcija, mito i nepotizam, sve ono što mora biti potisnuto i što se spretno potiskuje uz pomoć ovakvih, sa praskom promovisanih, ratnih pokliča.
Ali to je nešto što je kod nas konstanta. Imali smo popis, pa referendum, pa federalizacija i treći entitet, pa sad revizija na ovakav način… Kad god treba da se nešto stvarno radi, izbije neki novi povod za konflikt.
To je poprilično objašnjiva stvar i to svi vidimo. Ne moramo biti politički analitičar ili analitičarka da bismo sve to primijetili i objasnili. Prvo, način na koji je ta vlast konstituisana, isto kao i prije izbijanja oružanih sukoba, pa rat, pa otrcani Dejton i sve što nas je snašlo od tada pokazuje da je kod nas sve iscijeđeno i iznuždeno i da je jedini način opstanka ljudi koji vladaju našim životima ovo što smo govorili. Dakle, proizvođenje afera, fingirani ili stvarni sukobi između tri sukobljena aktera i to je jedini način koji njih održava na vlasti, a da ljudi koji su direktne žrtve se ne usude da postave krucijalna pitanja. Od čega živi, da li uopšte živi ili je ovo samo privid života? A sve se to postiže tako što se vlada pomoću straha. Uvijek jedan protiv dva i to tako funkcioniše. Naravno, najbolji način za podgrijavanje ili napumpavanje nikad usahlog straha su još uvijek bolne uspomene ili patetično ožiljci iz onog što nam se dešavalo prije 20-25 godina. A da stvar bude gora, to nam rade manje-više isti ljudi koji su tu bili i devedesetih godina. Obrazac je isti, a posljedice su sve gore i gore.
Ali šta treba da se desi da se stvari promijene i postave na prave osnove? Mi trenutno svjedočimo ko zna kojoj krizu u nizu, propast još jedne vlasti, a ono što nam ostaje je samo još veća ekonomsko-politička dubioza i tenzije sa kojima se moramo suočiti.
Ma, svako od nas zna šta bi trebalo, ali isto tako znamo da se to neće desiti. Prvo bi trebalo da dođu apsolutno novi ljudi, uz tihu nadu da neće ponijeti sve aferime koje ovi sadašnji imaju, što ratne što mirnodopske. To opet znači promjenu generalne percepcije vlasti. Ili, ono što se u nekom horor scenariju može desiti, a to je da se i ovih godinu i po dana do izbora sadašnji tragični igrači preigraju i da dođe do dramatičnih posljedica koje bi mogle donijeti i pozitivne promjene. Kada to govorim, smatram da tu nije isključen ni socijalni bunt, demonstracije i pobune u kojima bi stvari eksplodirale. Tad se više ne bi pitalo ko je čiji legitimni predstavnik, ko je na evropskom, a ko na afričkom putu. Jednostavno, bijes gladnih bi se izlio na ulice, pa ko preživi.
Ipak, koliko je bilo koja od ove dvije opcije moguća u realnosti, ako znamo da ljudi nemaju vjere, da mladi odlaze i da niko ne želi da ustane protiv tiranije? Bar ne javno.
Ja bih vam rekao nešto prema dosadašnjem iskustvu. Ljudi žive na nivou bijede i na prvu rekao bih da su šanse za bunt velike, situacija postoji da se nešto desi, ali se to ne dešava. I sad mi možemo govoriti da u ovakvom letargičnom stanju neće biti takvih slika, ali i ja sam mislio da rata neće biti, iako nikad nisam bio neki mladac, a on se desio u najkrvavijoj formi. Ipak, problem je što ja, osim malih “svitaca” iz nevladinih organizacija i pojedinih medija, ne vidim inicijatore za neke promjene. Naravno, ostaje nam da se nadamo, nikad čovjek ne zna. Posebno vi mladi. Vi treba da imate obavezu da gajite nadu i onda je sve moguće.
6yka.com/visoko.co.ba
A to je: Da je ovdje Srbija pocinila genocid i da nastradali traze pravdu. Zasto bi to bilo uzrok bilo kakvih kriza ?
-
Lug
#2856 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
detroit-mercy wrote:Dosta raje nije protiv revizije ali se boji da ce biti traljavo odradjeno (kako samo mi znamo) i da opet nakon velikih ocekivanja nece uslijediti razocarenje.strong69 wrote:Ja ne shvatam ljude koji su protiv revizije presude. Koji argumenti govore u prilog tome da se od toga trebalo odustati? Nista RS i Srbija nisu uradili kako bi poboljsali odnose unutar BiH. Naprotiv, sve vrijeme negiraju genocid i to su negiranja koja dolaze i iz RS i iz Srbije, u RS rehabilituju ratne zlocince i dodjeljuju im ordene, sprovode neustavan referendum i ne postuju odluke Ustavnog suda BiH, dolazak srpskog predsjednika na "proslavu" NEUSTAVNOG 9. januara, najava novih referenduma o otcjepljenju, negiranje odluka Haskog suda...
Zlocinci setaju slobodni i u Vlasenici i u Visegradu i u Prijedoru i u ostatku RS i u Srbiji. Ratni zlocinci odrzavaju javne tribine, studentskim domovima daju imena po Karadzicu.
Da je Dodik odustao od referenduma, da ignorisu ratne zlocince i da im ne pomazu, da hapse one zlocince koji slobodno setaju, da prihvataju dan bijelih traka u Prijedoru, da je skupstina Srbije donijela rezoluciju o Srebrenici i da tamo stoji da je pocinjen GENOCID te da nisu pokusavali uhapsiti Divjaka, Ganica i druge, da je usvojena britanska rezolucija u Vijecu sigurnosti UN-a o Srebrenici gdje je Srbija preko Rusije ulozila veto, da Nikolic ne najavljuje i podrzava referendum i novi referendum ja bih bio protiv ove revizije presude.
Ovako, mnogo zla je ucinjeno, mnogo zla se cini da se pocinjeno zlo negira, zaboravi i ponisti, promovisu se zlocinci... Danas kazu da je situacija vracena na vrijeme od prije 25 godina? A na sta se vracamo davanjem imena ratnog zlocinca studentskom domu, na sta i u koje vrijeme se vracamo rehabilitacijom cetnickog pokreta, na sta se vracamo davanjem pocasti Plavsicki i Krajisniku, osudjenim ratnim zlocincima... Sta je referendum, je li bilo konsenzusa u BiH u vezi toga? Sta je sa bosanskim jezikom u skolama u RS?
BiH je morala uraditi ovo. To je obaveza i nikada se stvari nece popraviti i promijeniti dok god se stvari ne nazovu pravim imenom a Vucic i Nikolic bi trebalo da razmisljaju sta su radili u BiH za vrijeme rata.
znaci zbog toga, a ja bas konto zasto.. ?
-
archi_a
#2857 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovih dana, kod upoznavanja javnosti da će se podnijeti zahtjev za reviziju presude o genocidu protiv srbije, nekako u isto vrijeme se u Sarajevu pojavljuje i Nevenka Tromp, profesorica na Univerzitetu u Amsterdamu koja ima iskustvo rada na Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju (radila na optužnici protiv miloševića).
Žena zanimljivo govori, obišla je sve tv kuće i tamo pričala o suđenjima i dala dosta informacija o nekim dokazima, prijašnjim presudama. Manje više, zvučalo je i kao da daje javnosti i samom timu neke nove dokaze. Ono što je interesantno je da ona, koliko vidim, nije dio tima, niti učestvuje u samom podnošenju zahtjeva, čak i ne zna koje dokaze ima BH tim, niti šta stoji u zahtjevu.
Zna li neko, zašto je ovdje, ko plaća njen boravak, kako da se baš sad pojavljuje? Žena stvarno priča jednostavnim, sigurnim jezikom, barata pravnim izrazima i sigurna je kad iznosi mišljenje. Malo i ruži BH tim i bošnjačke predstavnike za nezainteresovanost i tromost u zadnjih 10 godina, kaže da su propustili bar 2-3 šanse za pokretanje revizije u zadnjih 10 godina.
Ali otkud ovdje i otkud baš sad?
Žena zanimljivo govori, obišla je sve tv kuće i tamo pričala o suđenjima i dala dosta informacija o nekim dokazima, prijašnjim presudama. Manje više, zvučalo je i kao da daje javnosti i samom timu neke nove dokaze. Ono što je interesantno je da ona, koliko vidim, nije dio tima, niti učestvuje u samom podnošenju zahtjeva, čak i ne zna koje dokaze ima BH tim, niti šta stoji u zahtjevu.
Zna li neko, zašto je ovdje, ko plaća njen boravak, kako da se baš sad pojavljuje? Žena stvarno priča jednostavnim, sigurnim jezikom, barata pravnim izrazima i sigurna je kad iznosi mišljenje. Malo i ruži BH tim i bošnjačke predstavnike za nezainteresovanost i tromost u zadnjih 10 godina, kaže da su propustili bar 2-3 šanse za pokretanje revizije u zadnjih 10 godina.
Ali otkud ovdje i otkud baš sad?
-
Biene Maya
#2858 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Procitajte blog slobodana vaskovica (namjerno malim slovima)! Da je djikan to sam znala, ali sa svojim bljuvotinama u zadnje vrijeme, prevazisao je sve djikane!
- Sanjarko
#2859 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
I ovog Sarajevo i Bosna hranili ko i Seselja, Karadzica itd.Biene Maya wrote:Procitajte blog slobodana vaskovica (namjerno malim slovima)! Da je djikan to sam znala, ali sa svojim bljuvotinama u zadnje vrijeme, prevazisao je sve djikane!
Nisam ovo znao, radio covjek na Ftv sa Bakirom.
-
FreakyStyley
#2860 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Brzo se zaboravilo Vaskovicevo "Pricaj, stari" u Srebrenici. Trajao cijeli skandal otprilike koliko i ovaj TV prilog. Ne bi me cudilo da se opet vrani na FTV, da sa urbanim Bakirom bude PR SDP-a.Vizionar 1985 wrote:I ovog Sarajevo i Bosna hranili ko i Seselja, Karadzica itd.Biene Maya wrote:Procitajte blog slobodana vaskovica (namjerno malim slovima)! Da je djikan to sam znala, ali sa svojim bljuvotinama u zadnje vrijeme, prevazisao je sve djikane!![]()
Nisam ovo znao, radio covjek na Ftv sa Bakirom.
-
FreakyStyley
#2861 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Citirat za podsjecanje, na svakoj stranici teme.ušće wrote:-Kada je 92-e počeo rat na ovim prostorima i kada se sveserbsko uho ujedinilo ( lažu svi koji kažu da nije ) da Muslimane sa malim i velikim "m" treba poklati ,pobiti i protjerati sa ovih prostora 99 % onih koji su stali u odbranu svojeg dostaojanstva postojanjanie nije mislilo da će izvući živu glavu iz svega ( posebno vidjevši šta je sveserbsko uho spremno učiniti i čini ) ali se nisu predali već odlučili pružiti otpor u namjeri da bar časno umre ...Sad mi drže predavanje da sve to trebam zaboraviti jer nije vrijeme da se talasa ( a kada je vrijeme naučite me )
I još samo jedna stavka ( nije mržnja već životna škola)
-99 % ( onih jedan posto se još omišlja ) Bosanskih Srba misli isto što je mislio Garašanin , što je mislio Draža , isto što je mislio Karadžić .isto što misli Dodik.
A to je da je najbolje pobiti ,poklati , protjerati Muslimane sa velikim i malim "m" sa ovih prostora , i zapamtite i za 10 godina i za 50 godina će 99% Bosanskih Srba( onih jedan posto se još omišlja ) tako misliti bez obzira kako se mi ponašali I (ili puzili i molili ili uspravno stajali i borili se za pravo da budeš čovjek )
Ako i ne prihvate ovaj zahtjev za reviziju , uvijek i dok postoji i jedan od nas ponovno pokušavati , neka bar ostane zapisano da se nismo pomirili sa tim da nam je neko već davno planirao i donio presudu ,presudu da ne treba da postojimo .
- stranac2
#2862 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sa onim zadnjim referendumom i sa onim javnim pregovorima Colica i Dodika postaje jasno da su uslovi maksimalisticki da su nas bukvalno politicki pritjerali uza zid . Dosli smo do granice gdje ako bude jos pomaka unazad i popustanja od glavnih principa Dejtona sebe dovodimo do nipodastavanja.
Ne znam koliko je ova odluka politicki izradjena i isplanirani , ako jeste to Bake nije uradio nego je djelo vecih sila. Nadam se da jeste. Imamo mi kao narod jos puno keceva u rukavu samo kada bu politicko vodstvo malo vise paznje posvetilo znanju i guranju pametnih kadrova koja ce raditi na rjesenjeima umjesto sto dangube zaduzujuci zemlju i prelivauci kapital u licne dzepove preko MMF-a.
Postali smo kao narod previse oholi ..generalno .. mozda je vrieme da se malo fokusiramo a ovo pogotovo vazi za raju koja je trenutno u BH
Ne znam koliko je ova odluka politicki izradjena i isplanirani , ako jeste to Bake nije uradio nego je djelo vecih sila. Nadam se da jeste. Imamo mi kao narod jos puno keceva u rukavu samo kada bu politicko vodstvo malo vise paznje posvetilo znanju i guranju pametnih kadrova koja ce raditi na rjesenjeima umjesto sto dangube zaduzujuci zemlju i prelivauci kapital u licne dzepove preko MMF-a.
Postali smo kao narod previse oholi ..generalno .. mozda je vrieme da se malo fokusiramo a ovo pogotovo vazi za raju koja je trenutno u BH
-
asker
#2863 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Obavezno!Acid25 wrote:Ovo postavljati na svaku stranicu!bh.tornjak wrote:sta mislite...dali je ovaj Fikret Bacic za reviziju ili je protiv...???
a takvih ima na desetine hiljada...!!!
Vidi datuma rodjenja
-
emirolini
#2864 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Teorije zavjere? Za tebe je onda teorija zavjere da zivimo u teskoj dubiozi od drzave? Ne, sve je ok.... a ti ako ne vidis dalje od stranke to je nas problem ( mi narod ).Acid25 wrote:Nemoj nikoga optuživati da ima probleme sa realnošću, pored svih nonsensa koje si napisao!emirolini wrote:Nije mi jasno kako vi mislite ratovati i da dodje do sukoba? S kim, s cim? Bas ste naivni. Sigurno ce Turska pomoci.... aham kao i do sada. Stvarno imamo problem sa realnoscu, pored problema sto ste svi slijepe emotivne ovcice koje prate neuke i nepismene idiote koji jos po liniji vjere ubjedjuju narod da je ok da se nalazimo u srednjem vijeku sve dok imamo muslimanske Bosnjake jer ce nas kao neki dobri gore zastiti.
Izetbegovic kao i sav ostatak ucesnika 'strucnjaka' koji su oducili da se ide u reviziju u dogovoru sa Vucicem mora da shvati da ne bi bilo prvi put da njegova porodica bude preveslana, a steta je sva nad nama. Nece njemu i njegovim biti nista.
Zašto misliš da su samo muslimani Bošnjaci krivi što se BiH nalazi u srednjem vijeku?
Šta je sa ostala dva naroda? Oni bi u budućnost, ali Bošnjo ne da?
Na kraju krajeva, nisu svi Bošnjaci muslimani.
Jesu za Dodika i njegove pudlice.
Najbolje su mi ove teorije zavjere. Bake u dogovoru sa Dodikom, pa onda u dogovoru sa Erdom, pa sa Vučićem, svemircima.
Nemojte samo laprdati, već ako ima neki dogovor dajte konkretne dokaze!
Za tebe su stručnjaci, bez navodnika!...sav ostatak ucesnika 'strucnjaka' koji su oducili da se ide u reviziju...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2865 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Završen sastanak vođa Srbije i RS-a: Revizija presude je akt mržnje Bošnjaka prema Srbima
I oni rade na dobrim odnosima
tEraj do kraja, ko mu
mater 
I oni rade na dobrim odnosima
tEraj do kraja, ko mu
- ilkbahar
#2866 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Samo da porucim Bakiru da mu ovaj put nece imat ko ratovat!
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2867 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
A to Bake ko planira ratovatiilkbahar wrote:Samo da porucim Bakiru da mu ovaj put nece imat ko ratovat!
- kamen spoticanja
#2868 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Naslovnica jutrosnjeg avaza nije nimalo bolja od informerove ili kurirove
Kakvi kvinslinzi u sred sarajeva
- kamen spoticanja
#2869 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jel se to predajete bez borbe?ilkbahar wrote:Samo da porucim Bakiru da mu ovaj put nece imat ko ratovat!
Doduse nece vam biti lose u beogradskom pasaluku...kazu na splavovima kurve najbolje na svijetu
-
broj dva
#2870 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne mogu se oteti utisku da su se entitet republika srbska i Srbija veoma uskoprcali i uzbudili radi revizije, a sigurno ne bi da su nevini i da nemaju sta izgubiti.
Samo ih gledati kako panice ovih dana je zadovoljstvo..
Samo ih gledati kako panice ovih dana je zadovoljstvo..
-
mario001
-
Alfa_Ze
#2872 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Marka za ScepiN ''Avaz'' je marka protiv Bosne i Hercegovine !!kamen spoticanja wrote:Naslovnica jutrosnjeg avaza nije nimalo bolja od informerove ili kurirove
- Prpa.ba
#2873 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
E cuj kriza nikad veca, a politicki predstavnici Republike Srbije i pobunjene pravoslavne manjine u BiH nas jebu na svakom koraku gdje je to moguce. I sad kmecanje zbog revizije koju su realno mogli gospodski izignorisati i vrlo vjerovatno nas jos jednom izdominirati na sudu. Ili imamo nove dokaze, ili samo koriste priliku da pokrenu odredjene procese na kojima rade vec neko vrijeme. U svakom slucaju, ko sije vjetar zanje oluju. 
- Thorgerson
#2874 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zasto svaki put kad se uzdrma situacija, porastu tenzije - ide prica o ratu?
Sta je vama ljudi? Ne postoje nikakve osnove da mi ratujemo, situacija '92 je bila potpuno drugacija. Sad imamo ociscene teritorije, utvrdjene torove. Hrvati jedino nisu svoje uvezali, ali to je nesto sitno.
Dakle, ko bi sad i zasto ratovao? Sta? Da idemo da osvajamo Zvornik, Visegrad? Od koga da ga oslobodimo, da protjeramo milion i kusur srba? Gdje? Ili eto oni, sta mogu? Da krenu na Sarajevo opet? Odakle? Sada bi bili samljeveni ovdje? Istocna Bosna svakako njihova, pobili su sve sto su mogli.
Pustite djikane nek pjene. Ovo je gospodska stvar sto radimo, i uvijek smo radili kao gospoda i ljudi. I te '92 nismo puskama napravili drzavu nego olovkom, perom. Organizovali referendum NA CITAVOJ TERITORIJI DRZAVE, napravili Republiku. Sacuvali obraz Armije BiH. Sacuvali svoj obraz. I dalje to radimo sve dostojanstveno.
Imamo pravo na reviziju i zasto to pravo ne iskoristiti. Ne radimo nista ilegalno. To sto djikani kazu da je ilegalno, je irelevantno.
Pjena party u BL i BG.

Sta je vama ljudi? Ne postoje nikakve osnove da mi ratujemo, situacija '92 je bila potpuno drugacija. Sad imamo ociscene teritorije, utvrdjene torove. Hrvati jedino nisu svoje uvezali, ali to je nesto sitno.
Dakle, ko bi sad i zasto ratovao? Sta? Da idemo da osvajamo Zvornik, Visegrad? Od koga da ga oslobodimo, da protjeramo milion i kusur srba? Gdje? Ili eto oni, sta mogu? Da krenu na Sarajevo opet? Odakle? Sada bi bili samljeveni ovdje? Istocna Bosna svakako njihova, pobili su sve sto su mogli.
Pustite djikane nek pjene. Ovo je gospodska stvar sto radimo, i uvijek smo radili kao gospoda i ljudi. I te '92 nismo puskama napravili drzavu nego olovkom, perom. Organizovali referendum NA CITAVOJ TERITORIJI DRZAVE, napravili Republiku. Sacuvali obraz Armije BiH. Sacuvali svoj obraz. I dalje to radimo sve dostojanstveno.
Imamo pravo na reviziju i zasto to pravo ne iskoristiti. Ne radimo nista ilegalno. To sto djikani kazu da je ilegalno, je irelevantno.
Pjena party u BL i BG.

- Dr. Kuca
#2875 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Konacno muda. Samo pickcie i poltroni su protiv ove odluke.