- NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post Reply
512MB

#2851 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by 512MB »

PM72 wrote:
eee kad bi spali na to da sarajevo brani Bosnu, gdje bi nas bilo..
Iz moje stanice policije su ljudi išli za Bihać i Krajinu ...nekoliko ih je poginulo.Ja ne znam da je iko iz Bihaća stradao u Sarajevu.Zato jezik za zube...
Vjerujem ti i hvala im, al jarane pored sve te jebade u krajini jos da idu u Sarajevo ratovat? Nemoj molim te. Samo hocu da kazem da ove prepirke ko ce ispalit vani a ko ne u krajini zadnjih 20 godina niti jednom nisam cuo. To bi bila velika sramota cak i u sali spomenut.
Putnik ali stvarno

#2852 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Putnik ali stvarno »

SkyLimit wrote:Čim je po nekoga morala doći VP nema tu vojnika, ja takve uopće ne bi htio u istoj jedinici. Isto tako, da sam komadant, svaki koji bi se pobunio kad bi se obznanilo da se ide izvan naše opštine bi istog momenta letio iz jedinice, meni ne trebaju lokal patriote, domovina se ne brani na kućnom pragu(kad dođe do tog, već si najebo).
Htjedoste rec domovina se brani u Bosni ?

Image

Gospon trebate maraka ?

Bijeda stisla u Europi pa da namaknete kog Muju za branik ?

Sreci nikad kraja, jer u vasoj strojnici bu bilo sapuna i uniforme ce mirisat prekrasno kao ono od travnja 41 do svibnja 45 te ...

I tak nest klimavo ide taj treci entitet, molim vas javite mi kad krenete Bosnjake na Srbe, ja brijem na taj kov :D
insomnia78

#2853 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:
Iz moje stanice policije su ljudi išli za Bihać i Krajinu ...nekoliko ih je poginulo.Ja ne znam da je iko iz Bihaća stradao u Sarajevu.Zato jezik za zube...
Ne truni. Krajisnici su svijetli primjer bosnjaskog otpora.
Ali nije nista slag'o i iz Tuzle je ekipa isla u Krajinu
hizo ramidovic

#2854 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by hizo ramidovic »

adzeje tacno zborno mijesto za drugu minkensku motorizovanu brigadu dase ija mogu javit navakat
dudlov

#2855 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by dudlov »

hizo ramidovic wrote:adzeje tacno zborno mijesto za drugu minkensku motorizovanu brigadu dase ija mogu javit navakat
:D
daddy-kool

#2856 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by daddy-kool »

Kad se sjetim priča Srba pred onaj rat i njihove samouvjerenosti i prezira sa kojim su gledali tadašnje Muslimane i naše političke dječije korake, i uporedim sa izjavama Nikolića (koji nešto želi ali ne smije da kaže), Dodika - koji se nada MIRNOJ disoluciji zemlje, Kusturice (koji umjetnički naivno i djetinjasto priželjkuje atomsku bombu koju bi bacio na Sarajevo i ostale koji po njemu prijete RŠ), pa onda i druge izjave političara, sasvim je jasno je da je situacija potpuno drugačija u odnosu na 91-92. Bolje je svima 100 godina Daytonske BiH nego 1 dan rata i stradanje (po pravilu) nevinih i nedužnih. Nadam se da će kod Srba prevladati razum i da neće dovoditi u pitanje mirovni sporazum traženjem otcjepljenja entiteta u kojem su većina.
p206

#2857 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by p206 »

daddy-kool wrote:Kad se sjetim priča Srba pred onaj rat i njihove samouvjerenosti i prezira sa kojim su gledali tadašnje Muslimane i naše političke dječije korake, i uporedim sa izjavama Nikolića (koji nešto želi ali ne smije da kaže), Dodika - koji se nada MIRNOJ disoluciji zemlje, Kusturice (koji umjetnički naivno i djetinjasto priželjkuje atomsku bombu koju bi bacio na Sarajevo i ostale koji po njemu prijete RŠ), pa onda i druge izjave političara, sasvim je jasno je da je situacija potpuno drugačija u odnosu na 91-92. Bolje je svima 100 godina Daytonske BiH nego 1 dan rata i stradanje (po pravilu) nevinih i nedužnih. Nadam se da će kod Srba prevladati razum i da neće dovoditi u pitanje mirovni sporazum traženjem otcjepljenja entiteta u kojem su većina.
Buraz, puno tražiš... imaju oni sportista, umjetnika, naučnika ljudina, ali ti ne preovladavaju...
tesanj

#2858 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by tesanj »

PM72 wrote:
Jebem i tebe i onoga ko te stavio na drzavnu sisu..
Takva govna kao ti trebaju biti sto dalje od ove drzave.
Zabi se zeni pod suknju i zacepu tu labrnju.
seln

#2859 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Connaisseur Karlin wrote:
SkyLimit wrote:
I kakva korist od takvog "borca"? Ja hoću kraj sebe da imam dobrovoljce, ofanzivce, ljude mog kova.
pa u proslom ratu je bilo mnogo natjeranih silom da idu u rovove !
Pa i nije... dzaba ti je to, ako nece, mozes ga ili ubiti ili pustiti.
Kad je bila ona velika cetnicka ofanziva 1995, jedan tip je odbio da ide u borbu.
Jebiga, ja sam ga razumio, ne gine se nikome u 90. minuti rata...
ali odlezao je dva mjeseca.
Last edited by seln on 16/01/2017 10:36, edited 1 time in total.
Bodkin

#2860 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Bodkin »

p206 wrote:
daddy-kool wrote:Kad se sjetim priča Srba pred onaj rat i njihove samouvjerenosti i prezira sa kojim su gledali tadašnje Muslimane i naše političke dječije korake, i uporedim sa izjavama Nikolića (koji nešto želi ali ne smije da kaže), Dodika - koji se nada MIRNOJ disoluciji zemlje, Kusturice (koji umjetnički naivno i djetinjasto priželjkuje atomsku bombu koju bi bacio na Sarajevo i ostale koji po njemu prijete RŠ), pa onda i druge izjave političara, sasvim je jasno je da je situacija potpuno drugačija u odnosu na 91-92. Bolje je svima 100 godina Daytonske BiH nego 1 dan rata i stradanje (po pravilu) nevinih i nedužnih. Nadam se da će kod Srba prevladati razum i da neće dovoditi u pitanje mirovni sporazum traženjem otcjepljenja entiteta u kojem su većina.
Buraz, puno tražiš... imaju oni sportista, umjetnika, naučnika ljudina, ali ti ne preovladavaju...
Za razliku od ostatka balkana gdje su takvi uvijek na vrhu :D
Bosanski_kralj

#2861 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Bosanski_kralj »

PM72 wrote:
Priča vam je bezveze. Da je 95` bila neka druga akcija a ne Sana 95 ne sumnjam da bi Krajišnici došli u Sarajevo, kao što su i Sarajlije u Krajinu.

P. S. Znam ja za najmanje petoricu Krajišnika koji su poginuli braneći Sarajevo.
seln

#2862 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by seln »

Bosanski_kralj wrote:
PM72 wrote:
Priča vam je bezveze. Da je 95` bila neka druga akcija a ne Sana 95 ne sumnjam da bi Krajišnici došli u Sarajevo, kao što su i Sarajlije u Krajinu.

P. S. Znam ja za najmanje petoricu Krajišnika koji su poginuli braneći Sarajevo.
Svi su bili svuda... jedan komsija mi je poginuo kod Brckog, drugi u Krajini...
Sarajlije su imale belaj da su u njihovoj bari bili najveci krokodili.
Bosanski_kralj

#2863 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Bosanski_kralj »

seln wrote: Svi su bili svuda... jedan komsija mi je poginuo kod Brckog, drugi u Krajini...
Sarajlije su imale belaj da su u njihovoj bari bili najveci krokodili.
Tačno tako.
bingov buraz

#2864 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by bingov buraz »

Ovi iz Bihaca su se jedino mogli teleportirati u ostatak zemlje da brane :-)

Krajusnici jesu ratovali i za Sarajevo,u oba pokusaja deblokade,prognanicke jedinice iz Travnika.
p206

#2865 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by p206 »

Bodkin wrote:
p206 wrote:
Za razliku od ostatka balkana gdje su takvi uvijek na vrhu :D
Nisu ni drugi ništa bolji,većinom je to go krimos,al barem ne strahuješ da će izazvati rat i ne dižu tenzije svaki dan.
Prpa.ba

#2866 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Prpa.ba »

Dedera prvo da sredimo vodosnabdijevanje da ne budemo zedni, pa cemo onda dalje bistriti napredniju tematiku tipa kako voditi medjunarodne odnose sa Republikom Srpskom i Hrvatskom Republikom Herceg-Bosnom. :mrgreen:
Sa_u_srcu

#2867 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Sa_u_srcu »

Komentar srbina na srpskom portalu...oplakah.... :D

ISTORIJA SRBA - UKRATKO Bog stvori Zemlju, stvori i narode razne a među njima naravno i Srbe. I reče Bog Srbima: Vama dajem jednu veoma specifičnu osobinu, neka to bude kurčenje, a da stvar učinim zanimljivijom neka to bude kurčenje bez ikakvog osnova. I još reče Bog: Idite sada Srbi i kurčite se po Zemlji dok je sveta i veka, i dok neka sila ne popizdi pa vas satre do poslednjeg. I tako Srbi godinama hodiše po jevroaziji dok konačno u VII veku ne dođoše na Balkan. Jedan Srbin reče: Čini mi se da je ovaj plodni balkanski prostor izuzetno povoljan za kurčenje. Ostala braća podržaše ga u glas. Čak šta više, reče glavni Srbin, hajde da se nastanimo u sred Balkana da bi naše kurčenje došlo do izražaja. I kurčismo se tako vekovima dok ne dođoše Turci. Kad dođoše oni vele: Aman Srbistanci daj samo da prođemo tuda pa da pljačkamo bogatu zapadnu evropu. Srbi odgovoriše: Kurac da prođete. Satreše nas. Posle pet vekova izbi buna. Turci vele: evo vam primirje, Srbi vele: Evo vama kurac. Prođoše ondak ratovi manji i veći dok ne dođe do Prvog svetskog rata. Austrougarska reče: Aman Srbi deset puta smo veći od vas, predajte se. Odgovor je glasio: Predamo se kurac bre! Satreše nas. Dođe i Drugi svetski rat. Vlada potpisala pakt. Narod viče: Kurac pakt. Nemačka kaže: Dobićete po pički. Srbija kaže: Dobićete vi kurac, i to tvrd za mnogo godina. Satreše nas. Ameri rekoše: Dajte bazu na Kosovu. Srbin reče: Damo vam kurac na Kosovu i to u paketu sa još dva kurca da se zasladite. Satreše nas. :D :D :D
Zgoljo

#2868 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Zgoljo »

Da se razumjemo, Atif Dudaković se nije borio ni protiv muslimana, ni pravoslavaca, ni katolika. Atif Dudaković se borio protiv agresora na svoju zemlju. I budem li trebao sutra, neka znaju da ću se opet boriti. Postavlja se pitanje hoće li imati kritična masa patriota da odbrane Bosnu? Ima je i ta snaga se vidi. I ja sam došao ovdje među vas da vam otvoreno kažem da ću raditi na našem umrežavanju- podvukao je Dudaković.

On je dodao da smo olako napustili služenje vojnog roka.

-Ali ja ću otvoreno reći da svaki Bošnjak sa 17 godina mora sebi kupiti “alfa uniformu”, čizme, vreću za spavanje, ranac i kraj priče. Kao što imamo fizičku kulturu, radnu kulturu, kulturu ishrane, mi moramo razvijati kulturu pamćenja i kulturu odbrane. Moramo sebi priznati da su Bošnjaci prilično zapušten narod. Ali moramo znati da smo i takvi po prvi put u historiji se borili za našu Bosnu i Hercegovinu. Nije to bila ni Handžar divizija, ni 16. Muslimanska, nije to bila ni Osma muslimanska krajiška, nego je to bio prvi, Drugi, Peti… korpus Armije BiH-kazao je Dudaković.

General Dudaković je istakao da Slovenci kažu: “Mi ne pripadamo Balkanu”, Hrvati: “Moglo je bit drugačije”, Srbi: “Što nam je bre ovo trebalo”, a Mujo: “Šta se ovo dešava”.

-To je ono što moramo mijenjati, odnosno da ne djelujemo sa zakašnjenjem. Pametni ljudi imaju predviđanje i pametni ljudi imaju organizaciju. Majka se ne može poroditi bez pomoći, ni dijete prohodati, niti se školovati bez pomoći. Tu neki narodi imaju kodeks, Albanci kažu “besa”. Dakle, mi moramo jedan drugog pomoći. Mi lako planemo, lako se zamjerimo, posvađamo i podijelimo. Mi se lako okrećemo jedni protiv drugih i to moramo prestati i mora se jednom povući ta linija. To zahtijeva i naša vjera. Da jedan drugom halalimo. Čuveni filozof Niče je rekao: “Ako želite nešto obezvrijediti – omasovite ga” i zato mi u našoj državi imamo bezbroj političkih organizacija, bezbroj boračkih organizacija. Jednom se moramo dignuti od tih hajduka. Prošlo je vrijeme hajduk Stanka, hajduk Veljka i hajduk Novaka-kazao je Dudaković.

Kada je 1992. godine napadnuta moja zemlja, ja sam osjetio obavezu ili moranje da dođem tamo gdje se pruža otpor, odnosno u Bihać i učestvovao sam u organizaciji i pripremi za odbranu moga naroda sa ciljem da se ne ponovi Foča i Pavle Đurišič, dodao je.

-Ja sam dane i noći proveo proučavajući Drugi svjetski rat. Plašio sam se kada dignem ruku hoće li ljudi ići za mnom, kada naredim hoće li se naređenje izvršiti, pa i danas zemlja je onolika i onakva koliko je silom uspostavljena. Zakoni moraju funkcionisati. A neprijateljima nemamo pravo praštati, samo Onaj gore ima to pravo jer, On zna pravu istinu, a ovdje kod nas postoji sud- zaključio je Dudaković.
putokaz1

#2869 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by putokaz1 »

Čuj nova kriza ona traje još od 70 tih...
asker

#2870 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by asker »

Rat ne moras prizivati, on ti sam dodje ko racun za struju. Zabijati glavu u pijesak bi bilo strasno pogubno. Hvala Bogu Bosnjaci to vise ne rade, pa kome se to ne svidja nek se zali upravi vodovoda.
Svo trolanje ovog svijeta tu nemoze pomoci. Cetnici su napravili jednu stvar za Bosnjake, a to je da su ih zauvijek probudili. Nije ovo nikakva suplja ni kurcenje.
Rodjen sam i zivim u sredini gdje je takvo razmisljanje. I u zadnjem ratu svi su dobrovoljno stali u odbranu drzave, odjebali cetnicku bagru u rekordnom vremenu pa onda skakali po raznoraznim cukama po cijeloj nam domovini. SkyLimit ima dobru temu o Drugom Korpusu pa za vise informacija idite tamo. Sad u mom gradu ima par sminkera, ali su rijetka i ugrozena vrsta. Ostali su uglavnom krsni momci, vole pojest, popit i poklopit. Pocesto se pentramo po nakim sumama i gorama, zaplati tu mlada jagnjetina, ponekad se i pripuca tek onako "da se nebi sami upucali u nogu u slucaju belaja" itd. Vrijedi i spomenuti da nas je vise nego prije rata, tako da o nekoj masovnoj bjezaniji/odlivu u EU nema govora. Sto i nije rijetkost za TK. Nisam 100% siguran al mislim da je to slucaj u svakom gradu u TK. Dakle i taslacimo redovno.

Cuj da bjezim negdje? Cijeli zivot se borim da mi je sto ljepse ovdje, sredio kucu, zasadio vocnjak, ne kunem drzavu, jebe mi se za stranke, nisam uhljeb niciji, zivim, radim, druzim se s ljudima, cesto muhabetimo i o ovakvim temama. Toga prije nije bilo. Dzaba sto smo imali generacije koje su prosle JNA obuke, startna pozicija svijesti je bila ravna nuli (uglavnom kod Bosnjaka). Pocinjem od rahmetli oca pa svih ostalih.

I da, umalo da zaboravim. Kad sam imao 13 godina geler mi je poderao koljeno. Sam odskakutao do stacionara nekih stotinjak metara, ljudi sredili, nikakvih posljedica. Pravi Bosnjo!

Volim te Bosno :bih:
animals

#2871 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by animals »

Jel krenuo vlak mira iz Sarajeva za Banja Luku..
sa natpisom..
ovo je Bosna :thumbup:
insomnia78

#2872 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by insomnia78 »

To je, mescini sa Tarzanije
Zgoljo

#2873 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Zgoljo »

Znaci Bosnjace,uniforma,cizme,vreca za spavanje i ranac.Ja bih jos dodao ratni raspored,tj,mjesto javljanja na kojem te ceka ostalo,oruzje,zadaci....

Prvo i prioritetno to jer ti samo to garantuje goli zivot i opstanak u ovom okruzenju u kojem vlada patoloska mrtnja prema tebi.

Kad ovo zavrsis onda se svim silama zalazi za mir.
ABH017

#2874 Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by ABH017 »

animals wrote:Jel krenuo vlak mira iz Sarajeva za Banja Luku..
sa natpisom..
ovo je Bosna :thumbup:
Zanimljivo je da su pred rat pisali na pošti u Sarajevu "ovo je srbija", pa su odjebali. Isto su pisali i na kosovu, pa su odjebali.
Nisam čuo da je neko u Beogradu ili Nišu pisao "ovo je bosna" ili ovo je hrvatska". To bi možda bilo zanimljivo.
Banja Luka je uvijek bila u Bosni.
Streptokok

#2875 Re: RE: Re: - NOVA KRIZA U BOSNI!?

Post by Streptokok »

insomnia78 wrote:[q
Ali nije nista slag'o i iz Tuzle je ekipa isla u Krajinu
Zato sto su oslobodili lavovski dio bih. Da se nisu pomjerali ko tz i sa ispomoc im ne bi ni trebala.
Post Reply