Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
animals

#2851 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Sara03 wrote:A šta nije jasno?

animals govori o prosječnom Arapu i njegovom ophođenju prema ženama, Fudo nekako završi na ratnim zločincima.

Valjda ćeš taj odnos usporediti sa prosječnim Europljaninom, i njegovom ophođenju prema ženskom rodu.
Fudo misli da ja provlacim da Bosnjacima prijeti opasnost od Arapa..
ne prijeti Bosnjacima, vec ide na ruku onima koji se ne vide u toj drzavi..
na volej..
Fudo387

#2852 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

animals wrote:Mi se nikako ne razumijemo..stvarno te ne kontam..ocito nismo na istom levelu.
Mozda zato sto ja nisam licemjer koji bi da koristi sve sto nam danasnja civilizacija pruza, a drugima bih to ogranicavao jer su, sta ja znam, crnci,
arapi, kinezi...izmedju ostalog i migraciju.
U toj Austriji gdje zivis ima Arapa koji su milion puta korisniji tom drustvu od tebe, doktora, naucnika, pilota, al' si ti sebe nekim cudnim
zaosinutim procesom koji se odvija u tvojoj tintari stavio ispred njih, prednost si sebi dao jer si kao bijel i kriscanin, k'o biva predodredjen si
za uspjeh i finocu. Jesi, al' u qrcu.
oakville

#2853 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by oakville »

Alfons Kauders wrote:
oakville wrote:
Broj Arapa s boravišnom dozvolom u BiH je ogroman, i u zadnjih 5 godina je rapidno rastao - bliži se brojci 500 :D Ovim tempom za cc. milion do milion i po godina - Hadžići su njihovi. First we take Hadžići, then we take Čevljanovići :D
Pa to su cijela dva aviona... Od 25 koji slete za vikend :)
To je taj lukavi plan. Arapi strateški neće da prijave boravište, da zavaraju neprijatelja i da niko ne zna koliko ih tačno ima. A onda će na popisu 2185 svi da izvade lične karte na Ilidži, izaberu premijera kantona Sarajevo i proglase "Dewleti Sarajevo a Shams" i - plan uspio. To će se desiti u isto vrijeme kad Palestinci demografski preuzmu Izrael, jer su Izraelci kolektivno kolonizirali Mars i napustili Palestinu uz poruku "eto vam sve, allahimanet, našli smo bolju planetu, ostavljamo vam cijelu pustinju na čuvanje - ne dajte je nikome" :D
Matzan

#2854 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Matzan »

Fudo387 wrote:
animals wrote:Mi se nikako ne razumijemo..stvarno te ne kontam..ocito nismo na istom levelu.
Mozda zato sto ja nisam licemjer koji bi da koristi sve sto nam danasnja civilizacija pruza, a drugima bih to ogranicavao jer su, sta ja znam, crnci,
U toj Austriji gdje zivis ima Arapa koji su milion puta korisniji tom drustvu od tebe, doktora, naucnika, pilota, al' si ti sebe nekim cudnim
zaosinutim procesom koji se odvija u tvojoj tintari stavio ispred njih, prednost si sebi dao jer si kao bijel i kriscanin, k'o biva predodredjen si

:thumbup: :thumbup:
animals

#2855 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Fudo387 wrote:
Opet se ne razumijemo..
znam ja da ima i napredni Arapa..
znam da ima i doktora, pilota, inzinjera..
i ne stavljam sebe ni iznad koga..
samo smatram cudnim, kad neko zamota zenu, na 35 stepeni, a on se sepuri
u sortsu i majici..za mene ce uvijek takvi biti nazadni..
animals

#2856 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

I jos nesto Fudo, pitam te, sta mislis da Srbi pocnu naseljavati onako turisticki
pravoslavnu bracu..jel bi ti bilo svejedno..
meni ne bi, isto kao ni sad u slucaju Arapa..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#2857 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by _BataZiv_0809 »

aratet wrote:
U narodu krivice nema?
Objasni nam, zasto je Tripoli lako pao? a Sirt se dugo drzao?
Ja znam odgovor, jer je narod Tripolija jedva docekao da Gadafi padne, a u Sirtu su bili uz njeg (to je njegov grad).

Licno sam po Zapadu upoznao mnogo tih izbjeglica i smatram da nijedan sekularni vladar u arapskom Svijetu nema podrsku naroda (muslimana).
Mozda jedino Asad ima manjine uz sebe(Sije, Druze, Alevite), ostali bi lako pali jedino imaju podrsku u vojsci.
Sad zamisli koliki su debili Gadafi i Sadam bili da ni vojska nije htjela uz njih, a narod bijesan.
To sam zakljucio jer ljude ali i politicare posmatraju kroz prizmu vjere.
Tripoli je lako pao zato sto je ostao zadnji. Kad su tzv. revolucionari dosli u istocna predgradja Tripolija, tad je i najzagrizenijem Gadafijevom rojalisti bilo jasno da je sudija odsvirao kraj i da se nema smisla vise boriti.

Tripoli je grad u kojoj je Gadafi sigurno imao najvecu podrsku nakon njegovog rodnog Sirta.
Alfons Kauders

#2858 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Alfons Kauders »

animals wrote:I jos nesto Fudo, pitam te, sta mislis da Srbi pocnu naseljavati onako turisticki
Nama svejedno sto katolici "naseljavaju" Medjugorje i ostavljaju pare.
House

#2859 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by House »

neka braće arapa
Fudo387

#2860 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

animals wrote:samo smatram cudnim, kad neko zamota zenu, na 35 stepeni, a on se sepuriu sortsu i majici..za mene ce uvijek takvi biti nazadni..
Recimo da je to dio njegove kulture, tradicije, koja meni moze biti cudna, zanimljiva, ili da me jednostavno boli qrac kakav hoda okolo, sto
ustvari i praktikujem. Sve dok on mene ne prisiljava da se tako oblacim, svejedno mi.
Nismo ni mi sveci kad je odnos prema zenama u pitanju, pogotovo balkanci, tako da nemamo nikakvo pravo nekog drugog prozivati za te stvari.
kakve koristi od slobode ima jedna Moldavka koju si ti za pedeset eura taslacio za vikend u lokalnom pufu?
Nikakve.
Sad ces ti meni reci kako je to ona sama izabrala, pa cu ti ja postaviti tekstove o bijelom roblju itd...
Sta neka Andja ima od formalne slobode ako joj ti kad se vratis pjan sa baustela i iz kafane izbijes zub?
Nista.
Sem sto je odmotana.
Al' se usrecila u pm.
animals

#2861 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Alfons Kauders wrote:
animals wrote:I jos nesto Fudo, pitam te, sta mislis da Srbi pocnu naseljavati onako turisticki
Nije ni jedan katolik lud da se naseli tu..
dodju i odu..
ne znam koji bi se katolicki narod pozelio naseliti tu..
morao bi biti toliko religiozan do ludnoce..
Fudo387

#2862 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Alfons Kauders wrote:
Ako ce donijeti pare, pravi budisticke hramove, zovi i Kineze.
Primjecen Budo kod Tesnja, bujrum braco. :lol:
¤ jelena ¤

#2863 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Jbt...cijelu naciju uporediti sa ratnim zločincima i velikodušno ih staviti ''čak'' 5 stepenica iznad zločinaca!

Ne vjerujem šta čitam...
animals

#2864 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Fudo387 wrote:
animals wrote:samo smatram cudnim, kad neko zamota zenu, na 35 stepeni, a on se sepuriu sortsu i majici..za mene ce uvijek takvi biti nazadni..
Recimo da je to dio njegove kulture, tradicije, koja meni moze biti cudna, zanimljiva, ili da me jednostavno boli qrac kakav hoda okolo, sto
ustvari i praktikujem. Sve dok on mene ne prisiljava da se tako oblacim, svejedno mi.
Nismo ni mi sveci kad je odnos prema zenama u pitanju, pogotovo balkanci, tako da nemamo nikakvo pravo nekog drugog prozivati za te stvari.
kakve koristi od slobode ima jedna Moldavka koju si ti za pedeset eura taslacio za vikend u lokalnom pufu?
Nikakve.
Sad ces ti meni reci kako je to ona sama izabrala, pa cu ti ja postaviti tekstove o bijelom roblju itd...
Sta neka Andja ima od formalne slobode ako joj ti kad se vratis pjan sa baustela i iz kafane izbijes zub?
Nista.
Sem sto je odmotana.
Al' se usrecila u pm.
U nas zene tuku muskarce, tako da ti ne valja poredjenje..
Bazinga1234

#2865 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bazinga1234 »

Fudo387 wrote:
Nikakve.
Nista.
Sem sto je odmotana.
Al' se usrecila u pm.
Evo Adelu su prisiljavali :mrgreen:

http://www.aura.ba/u-sarajevu-je-arapi- ... ska-stoko/
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2866 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

laze adela
House

#2867 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by House »

naravno da laže. attention whore
animals

#2868 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

Laze..
ne smeta to Arapima..
malo je zakopaju u zemlju, malo kamenuju..
a sta ce joj biti od toga :D
Fudo387

#2869 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo387 »

Bazinga1234 wrote:
Fudo387 wrote:
Nikakve.
Nista.
Sem sto je odmotana.
Al' se usrecila u pm.
Evo Adelu su prisiljavali :mrgreen:

Pretpostavljam da ima mobitel, sve sto je trebala uraditi je pozvati policiju da je zastiti.
Mada, obzirom na nacin kako se izrazava, kao i njena pojava, sve mi govori da se radi o jos jednoj nasoj Hamsi koja bi da nije interneta
paznju privlacila lajanjem sa balkona i okretanjem mlina za kafu.
Jbg, ne vjerujem da joj se to desilo.
animals

#2870 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animals »

I ja mislim da laze ..
cetnikusa..
tako ljagu nabacivati na posten svijet :D
Bazinga1234

#2871 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Bazinga1234 »

japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2872 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by japin_mutapi »

ni prva ni poslednja lazljivica
ima takvih i na forumu, samo su namazaniji pa su kobajagi zabrinuti za narode i narodnosti u bih da nas arapi ne pokvare sve zajedno
nas ovako fine i lijepe, emancipovane, civilizirane, tolerantne, produhovljene ... bicemo gori od arapa
insomnia78

#2873 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

oakville wrote:
Alfons Kauders wrote:
oakville wrote:
Broj Arapa s boravišnom dozvolom u BiH je ogroman, i u zadnjih 5 godina je rapidno rastao - bliži se brojci 500 :D Ovim tempom za cc. milion do milion i po godina - Hadžići su njihovi. First we take Hadžići, then we take Čevljanovići :D
Pa to su cijela dva aviona... Od 25 koji slete za vikend :)
To je taj lukavi plan. Arapi strateški neće da prijave boravište, da zavaraju neprijatelja i da niko ne zna koliko ih tačno ima. A onda će na popisu 2185 svi da izvade lične karte na Ilidži, izaberu premijera kantona Sarajevo i proglase "Dewleti Sarajevo a Shams" i - plan uspio. To će se desiti u isto vrijeme kad Palestinci demografski preuzmu Izrael, jer su Izraelci kolektivno kolonizirali Mars i napustili Palestinu uz poruku "eto vam sve, allahimanet, našli smo bolju planetu, ostavljamo vam cijelu pustinju na čuvanje - ne dajte je nikome" :D
:lol:
A poslovi u BiMgu? Arapi ce slijedom dogadjaja htjeti i raditi
Sara03

#2874 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

Fudo387 wrote:
Nikakve.
Nista.
Sem sto je odmotana.
Al' se usrecila u pm.
Anđa će, uz batine i izbijen zub, makar dobiti institucionalnu zaštitu, a šta je sa Rabijom iz Sane?
Reuters wrote:Egypt
* 99.3 percent of women and klix are subjected to sexual harassment.
Saudi Arabia
* Marital rape is not recognized and rape victims risk being charged with adultery.
Yemen
* No law deals effectively with domestic abuse and marital rape isn't recognized.
Bahrain
* The Penal Code says a rapist can avoid punishment if he marries his victim.
- Ovo mi je vrh. :-)
United Arab Emirates
* Marital rape is not recognized and the law permits men to discipline their wives physically.
...
"Al' se usrećila u pm."
O nedostatku prava i sloboda iz oblasti obrazovanja, braka, naslijeđa... ćemo drugom prilikom.
Sara03

#2875 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Sara03 »

Bazinga1234 wrote: Evo Adelu su prisiljavali :mrgreen:

Ja mislim da je ona inFLUenserka...
Locked