Gdje na more? - 2018, 2019, 2020, 2021, 2022, ... 2057, 2058

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
manijak1

#2851 Re: Gdje na more? - 2018

Post by manijak1 »

Putnicima koji ulaze u Hrvatsku nije dozvoljen unos mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda iz trećih zemalja, među kojima je i BiH.

Smije se unijeti do pet kilograma voća i povrća osim krompira, a majke mogu ponijeti do dva kilograma mlijeka u prahu.

S druge strane, možete ponijeti 200 cigareta ili 250 grama duhana, litar alkoholnog pića (udio alkohola veći od 22%) i 2 litra pića sa udjelom alkohola manjim 22%, 5 litara vina ili 16 litara piva.
Krompir ko da je droga :D
I ...... :D Šta drotovi tamošnji pišu i (ne)tolerišu
rajvosa-mitre

#2852 Re: Gdje na more? - 2018

Post by rajvosa-mitre »

Svake godine planiram ali nikako da odem pa ne zanima koliko se krecu cijene smjestaja po osobi u Makarskoj ispod magistrale?
dale cooper

#2853 Re: Gdje na more? - 2018

Post by dale cooper »

kiki-miki wrote:Je li moguce do Neuma doci, a da se ne ide preko Svitave?
Mislim da nije, osim ako nisi voljna preći preko grane. :D
MarlboroGold

#2854 Re: Gdje na more? - 2018

Post by MarlboroGold »

Koliko znam - ne. Ako nećeš tim putem nađi neke granične prelaze gdje nema gužvi.
to je to

#2855 Re: Gdje na more? - 2018

Post by to je to »

Da li je neko bio: https://www.camping.hr/hr/kampovi/pomer

Iskustva?
Naslovnica

#2856 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Naslovnica »

Šta fali Svitavi? :nargila:
beni-bu-man

#2857 Re: Gdje na more? - 2018

Post by beni-bu-man »

Naslovnica wrote:
Šta fali Svitavi? :nargila:
Pravca :lol: :lol:
Izgleda da vozac nije toliko siguran u sebe pa ga mozda malo prpa preko svitave :?
zlo zlo

#2858 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

ono što ne kontam, koji je problem pasoš 50km i kao čovjek ići na more, za ici u Neum u ono gužvaru moraš imat sado-mazo sklonosti, još dok te pregaze na plaži :lol: :lol: Ja idem na kupanje 12 km cestovno od Neuma, nađem i hlada, nema gužve, parking 2m od plaže u hladu pod maslinama, čuvan, na parkingu zidani wc uredan, kabine za presvlačenje, tuš vanjski.
bilic

#2859 Re: Gdje na more? - 2018

Post by bilic »

bombašica wrote:Možda je neko pisao ranije, ali da ne čitatam stotinjak stranica...može li neko iz vlastitog iskustva reći kakav je put preko Blidinja, Tomislavgrada prema Splitu? Put je krači za 50 km nego onaj koji vodi preko Mostara, ali mi rekoše da ima jedna makadamska dionica. Isplati li se tuda tumarati ili ići utabanom magistralom preko Mostara i Bijače? :D
Išao ja u Martu ove godine preko Blidinja .
instalirao navigaciju na mob .HERE ( TAKO SE NEŠTO ZOVE ) i ona me navela tu rutu .
U Jablanici skreneš desno i lagano uzbrdo kroz manja mjesta .
Poslije 10 tak kilomatara naidze se na dobar makadam oko 4 kilometra .
I ulaziš u PARK PRIRODE BLIDINJE . Prolaziš pored jezera ljepotaaaa .
I laganinii kroz Posušje eto te na granici .
Znači voziš laganini , razgledaš i eto te na granici iznad Imotskog.
Prodzeš kroz Imotski i za 10 .. 15 minuta si na autoputu t.j tunelu kroz Biokovo za Baško Polje .
Tunel je sad besplatan , a ranije se plačao 20 kuna ..
Bliže je 50 kilometara i laganom vožnjom si bez gužvi na cestama ..
Ja od sad samo tim putem vozim , kad idem prema Makarskoj .
Pozzz
doktor78

#2860 Re: Gdje na more? - 2018

Post by doktor78 »

Je li neko od forumasa trenutno na Makarskoj rivijeri? Trebam ici iduce sedmice,pa me zanima je li bura puno rashladila more? Gledam plaze na live camerama,poluprazne,u moru skoro da nema nikoga...
moonca

#2861 Re: Gdje na more? - 2018

Post by moonca »

Nije zgoreg ponijeti tople carapice. :P :-)
Zejnep

#2862 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

Joj kakav sam apartman našla :-)

Al ima samo za četvero :place1:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2863 Re: Gdje na more? - 2018

Post by konektovan »

doktor78 wrote:Je li neko od forumasa trenutno na Makarskoj rivijeri? Trebam ici iduce sedmice,pa me zanima je li bura puno rashladila more? Gledam plaze na live camerama,poluprazne,u moru skoro da nema nikoga...
Bez dugih gaća i ne pomišljaj. :mrgreen:
Laertes

#2864 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Laertes »

Nije baš gdje na more, ali ne znam gdje drugo bih pitao.
Na putu prema moru bih svratio do Jajca. E sad, zanima me ova dionica Travnik-Jajce. ViaMichelin mi izbacuje 2 opcije: preko Vlašića (kraća, krivine) i preko Donjeg Vakufa (duža). Pošto idem sa porodicom, kojim putem mi je bolje?
Raigor Stonehoof

#2865 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Raigor Stonehoof »

ako ides s porodicom, pretpostavljam da ce neko sjedit nazad. onda obavezno na donji vakuf.

jedini put u zivotu da mi je bilo muka u autu je kad sam se vozio nazad tim putem preko vlasica.
P308

#2866 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

zlo zlo wrote:ono što ne kontam, koji je problem pasoš 50km i kao čovjek ići na more, za ici u Neum u ono gužvaru moraš imat sado-mazo sklonosti, još dok te pregaze na plaži :lol: :lol: Ja idem na kupanje 12 km cestovno od Neuma, nađem i hlada, nema gužve, parking 2m od plaže u hladu pod maslinama, čuvan, na parkingu zidani wc uredan, kabine za presvlačenje, tuš vanjski.

Ja bio prije desetak dana preko vikenda u mjestu Duboka, u blizini Kleka. Prvo iznenadjuje brzo se dodje a drugo, u tom mjestu nema nigdje nikoga, pustinja :D Pa eto, ko voli takvu vrstu odmora neka provjeri :) Mada mi rekose da juli i avgust navodno budu popunjeniji. Ja inace taj dubrovacko - neretvanski dio ne volim, a nisam ga ni sada zavolio :D ali eto, znam da ima forumasa koji vole takva mjesta, pa reko da provjerite. Fino je za porodice sa djecom jer nije daleko a izuzetno mirno (minus je nedostatak prirodnog hlada).
Uglavnom, u pitanju je izuzetno malo mjesto koje ima jedan restoran (mislim da su otvorili i drugi u medjuvremenu) i jednu malu prodavnicu. Ja isao po preporuci i bilo je lijepo na dva dana (sumnjam da bih isao na vise dana). I bilo je lijepo vrijeme, more hladno ali mi smo se kupali.
zlo zlo

#2867 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

P308 wrote:
zlo zlo wrote:ono što ne kontam, koji je problem pasoš 50km i kao čovjek ići na more, za ici u Neum u ono gužvaru moraš imat sado-mazo sklonosti, još dok te pregaze na plaži :lol: :lol: Ja idem na kupanje 12 km cestovno od Neuma, nađem i hlada, nema gužve, parking 2m od plaže u hladu pod maslinama, čuvan, na parkingu zidani wc uredan, kabine za presvlačenje, tuš vanjski.

Ja bio prije desetak dana preko vikenda u mjestu Duboka, u blizini Kleka. Prvo iznenadjuje brzo se dodje a drugo, u tom mjestu nema nigdje nikoga, pustinja :D Pa eto, ko voli takvu vrstu odmora neka provjeri :) Mada mi rekose da juli i avgust navodno budu popunjeniji. Ja inace taj dubrovacko - neretvanski dio ne volim, a nisam ga ni sada zavolio :D ali eto, znam da ima forumasa koji vole takva mjesta, pa reko da provjerite. Fino je za porodice sa djecom jer nije daleko a izuzetno mirno (minus je nedostatak prirodnog hlada).
Uglavnom, u pitanju je izuzetno malo mjesto koje ima jedan restoran (mislim da su otvorili i drugi u medjuvremenu) i jednu malu prodavnicu. Ja isao po preporuci i bilo je lijepo na dva dana (sumnjam da bih isao na vise dana). I bilo je lijepo vrijeme, more hladno ali mi smo se kupali.
ovo je već gužvara žešća prema onome gdje ja idem :lol: :lol: ali da, svi se krcaju na Makarsku rivijeru i gaze se a između Ploča i Neuma ima Baš finih mjesta bez gužve :-D Meni odgovara taj dio za jednodnevna kupanja, blizu mi je :-D
Last edited by zlo zlo on 02/07/2018 22:42, edited 1 time in total.
Zejnep

#2868 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

zlo zlo wrote:
P308 wrote:

ovo je već gužvara žešća prema onome gdje ja idem :lol: :lol: ali da, svi se krcaju na Makarsku rivijeru i gaze se a između Ploča i Neuma ima Baš finih mjesta bez gužve :-D
A gdje ideš?
zlo zlo

#2869 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Zejnep wrote:
A gdje ideš?
plaža duba par km od ovog gdje p bio :)
Zejnep

#2870 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

A valjal ono Robinson ljetovanje? Odvezu te u divljinu čamcem i dođu po tebe, možda :lol:
zlo zlo

#2871 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Zejnep wrote:A valjal ono Robinson ljetovanje? Odvezu te u divljinu čamcem i dođu po tebe, možda :lol:
nije opet toliko pusto :lol:
Zejnep

#2872 Re: Gdje na more? - 2018

Post by Zejnep »

zlo zlo wrote:
Zejnep wrote:A valjal ono Robinson ljetovanje? Odvezu te u divljinu čamcem i dođu po tebe, možda :lol:
Ni struje ni vode. Haj to al ni interneta nema. :D Ima agregat i cisterna.
Ja se uveliko raspitujem. 8)
zlo zlo

#2873 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

Zejnep wrote:
zlo zlo wrote:
Ni struje ni vode. Haj to al ni interneta nema. :D Ima agregat i cisterna.
Ja se uveliko raspitujem. 8)
za one apartmene neam blage, ali je plaža opremljena sa svim sadržajima, a internet vala nosiš mobilni :lol:
P308

#2874 Re: Gdje na more? - 2018

Post by P308 »

zlo zlo wrote:
P308 wrote:

ovo je već gužvara žešća prema onome gdje ja idem :lol: :lol: ali da, svi se krcaju na Makarsku rivijeru i gaze se a između Ploča i Neuma ima Baš finih mjesta bez gužve :-D Meni odgovara taj dio za jednodnevna kupanja, blizu mi je :-D

Ne znam, ja izasao navecer da prosetam, sreo 10 ljudi, jednog psa (vlasnicki, nije lutalica :D ) i jednu macku :D
Fascinantno mi, nikad nesto takvo nisam dozivio :D
zlo zlo

#2875 Re: Gdje na more? - 2018

Post by zlo zlo »

P308 wrote:
Ne znam, ja izasao navecer da prosetam, sreo 10 ljudi, jednog psa (vlasnicki, nije lutalica :D ) i jednu macku :D
Fascinantno mi, nikad nesto takvo nisam dozivio :D
nama lik dolazio otključati parking i bio jedini kog do podne sreli :lol:
Post Reply