Pa i Bosnjacki lideri se upiru iz svih petnih zila da dokazu da je i Bosanstvo drugo ime za jugonostalgicare itd...Srpski i Hrvatski nacionalisti se niti ne trude da javno kazu sto misle, bosnjacki pokusavaju da sjede ne dvije stolice i mislim da ce ova politika doci glave i bosni kao cjelovitoj zemlji...ali boze moj sami pali,sami se ubili, procenat bosnjaka moze samo rasti tamo gdje ih i ima i do sada u dvotrecinskoj vecini.Bodkin wrote:Nemam. Srpski lideri vec 20 godina rade na tome da ubijede ljude da bosna nije njihova zemlja i da nemaju nista sa njom. Kao forsiraju rs ali ljudi iseljavaju jer nema posla ni para. Natalitet je takav da ce samo dede ostati.stakasa wrote:Bodkin, kako ti vidis ovoliko osipanje Srba i Hrvata? Bosnjaci nemaju alternativu, kao Srbin i pogotovo kao Hrvat lakse je napustit, ok sve logicno, ali imas li jos kakvo objasnjenje?Bodkin wrote:
Znaci turbopatriJota iz dijaspore. Ok da znam![]()
Indijanac, bosnjaka je biti 60% u drzavi do 2030. To je sasvim normalno kad su ublehasi koji vode srbe i hrvate ubijedili svoje da ovo nije njihova drzava.
Ali ono sto je najbolje je kad se promijeni u ponedeljak ustav i zemlja bude bosnjaka i ostalih, promijenicemo konacno ovu izdajnicku zastavu
Zasto opada broj Srba u ovolikoj mjeri, je li glavni razlog iseljavanje (gdje?) ili je natalitet u pitanju? Hrvati mi vec dugo nisu jasni, sve su karte bacili na Mostar sto im politicko Sarajevo sad za sad aminuje ali se u principu ponasaju kao djete koje se u skafanderu na Bjelasnici popisa u gace - ispocetka mu toplo ali kad se ohladi i sljepi... Oni su svjesno zrtvovali Bosnu i zbili se u pola grada i sto je najgore samo dodaju gas.
I jos jedna stvar sto me je iznenadila - zar Sarajevo ima samo 275.524 stanovnika!?
Hrvata je svakako bilo najmanje. Prvi su dobili pasos bez viza plus sto svi idu u zagreb. Bacili su sve karte na treci entitet ali sumnjam da ce ga ikad dobiti.
Procenat bosnjaka ce samo rasti jer iako im opada natalitet i iseljavaju se, ima ih puno koji vole drzavu vise od zapadne love.
Popis nece promijeniti odnos snaga na terenu ali eto ljeba i igara. Lakse ce se podnijeti plata od 500km iduci mjesec zbog ove pobjede. Kaze klix da u regiji imamo najmanje visokoobrazovanih i najvise nepismenih ili ovih sa osnovnom..
Sarajevo je mislim samo 4 opstine. Realna cifra je veca
Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- General War
#2851 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
- House
#2852 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
više raje na autobuskoj stanici od "bosanaca" u bih

- Danguba
#2853 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
to malo da suknes bosnjamamirzaaa33 wrote:Majice sa motivom Srebrenice će se sad prodavati ko luuude.![]()
![]()
kmeci na drugoj temi. na ovoj se slavi poraz djikana.
- House
- titinho
#2855 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
sto se tice obrazovanja jos nema podataka po starosti a oni su jedini relevantni. primjer eu je od 30-40 godina 30-ak% fakultetskih obrazovanih.
kod nas ti podaci jos nisu izasli, vec samo za osobe starije od 10 godine
kod nas ti podaci jos nisu izasli, vec samo za osobe starije od 10 godine
- Opetja033
#2856 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Kakva glupostGeneral War wrote:procenat bosnjaka moze samo rasti tamo gdje ih i ima i do sada u dvotrecinskoj vecini.
Ja ti sada mogu nabrojati 15-20 opcina u BiH gdje su Bosnjaci relativna vecina ili cak nisu vecina nikako (a kamoli dvotrecinska) a gdje ce i u buduce procenat Bosnjaka samo nastaviti da raste.
- mO k3
#2857 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
HahhahahhaHouse wrote:šumska live
![]()
- Opetja033
#2858 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Vise se raje skupi kad nekoga udari auto.House wrote:više raje na autobuskoj stanici od "bosanaca" u bih![]()
- House
- General War
#2860 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
ako su amebe...inace je to jako dugotrajan proces i u stabilnim uslovima a ne gdje se vec generacija priprema za odlazak u njemacku, dopisni bosnjaci na ljetnim ferijama tesko da ce i nacet politicki establisment u PC.Opetja033 wrote:Kakva glupostGeneral War wrote:procenat bosnjaka moze samo rasti tamo gdje ih i ima i do sada u dvotrecinskoj vecini.![]()
Ja ti sada mogu nabrojati 15-20 opcina u BiH gdje su Bosnjaci relativna vecina ili cak nisu vecina nikako (a kamoli dvotrecinska) a gdje ce i u buduce procenat Bosnjaka samo nastaviti da raste.
Last edited by General War on 30/06/2016 19:24, edited 1 time in total.
- Danguba
#2861 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
etoBodkin wrote:
Nemam. Srpski lideri vec 20 godina rade na tome da ubijede ljude da bosna nije njihova zemlja i da nemaju nista sa njom. Kao forsiraju rs ali ljudi iseljavaju jer nema posla ni para. Natalitet je takav da ce samo dede ostati.
Hrvata je svakako bilo najmanje. Prvi su dobili pasos bez viza plus sto svi idu u zagreb. Bacili su sve karte na treci entitet ali sumnjam da ce ga ikad dobiti.
Procenat bosnjaka ce samo rasti jer iako im opada natalitet i iseljavaju se, ima ih puno koji vole drzavu vise od zapadne love.
Popis nece promijeniti odnos snaga na terenu ali eto ljeba i igara. Lakse ce se podnijeti plata od 500km iduci mjesec zbog ove pobjede. Kaze klix da u regiji imamo najmanje visokoobrazovanih i najvise nepismenih ili ovih sa osnovnom..
Sarajevo je mislim samo 4 opstine. Realna cifra je veca
-
sportman1
#2862 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
550000 Hrvata a bilo ih 450000 2013.
-
hAZNADAR
#2863 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Kao da im je Klix mjesto okupljanja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovaj popis je pokazao i dokazao još jednu stvar a to je da "ostalih" najviše ima u kantonima i sredinama gdje su Bošnjaci. Pametnom dosta!
Nadam se da ce konacno prestati vjecita rasprava Bosanac vs Bosnjak.
Bosanci kao nacionalna ili etnicka odrednica ne postoje. Niti su se sami potrudili da se to bar predlozi, niti u narodu predstavljaju znacajan postotak.
To su samo kompleksi i nista vise cum sebe smatraju elitom a Bosnjake fasistima ili skartom - , politicki ne znace nista.
Bosnjacko ime je najbrojnije i to je najbitnije. Ljudi se identificiraju sa tim imenom i imenom jezika. I to nazalost nema veliku ulogu na prostoru cijele BiH jer i dalje postoje entiteti i dalje postoji aparthejd na pola drzave. Koja fajda od bosnjacke vecine u drzavi ako je zbijena na 20 i kusur % bez mogucnosti, volje, zelje, perspektive,... da izadje iz tih 20%. Nek ostane samo par baba u cijeloj Foci - Foca je i dalje njihova jer su vecina i tu udaraju zakon kakav zele.
Popis samo ima znacaj za unutrasnje bosnjacke procese. Gdje je ipak za mog zivota napravljen ogroman korak.
Ja pamtim vrijeme kada se niko nije identificirao sa bosnjackim imenom i bosanskim jezikom.
Pa pamtim vrijeme kada je vladala opca konfuzija, gdje ljudi nisu bili nacisto ni kako se zovu ni koji jezik govore,.. krajnosti gdje se jedni nosili titove slike pod snajperima, klicali socijalisticke parole, a drugi preko Selama, Merhaba dokazivali podobnost.
Danas na popisu konacno jasno sve oko imenovanja nacije i jezika. Narod je jednostavno za relativno kratko vrijeme ipak dosao svijesti. Kakvoj-takvoj - ali boljoj nego prije.
- skupljac_zeljeza
#2864 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
hAZNADAR wrote: Danas na popisu konacno jasno sve oko imenovanja nacije i jezika. Narod je jednostavno za relativno kratko vrijeme ipak dosao svijesti. Kakvoj-takvoj - ali boljoj nego prije.
Što će i biti kičma BiH pa kome bilo drago, a kome krivo.
- General War
#2865 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Pa gdje ce postojat kad njihov najveci dio populacije mjenja ime svakih par decenija...nebi me iznenadilo neki novi dekret kad dodje iz dupeta u glavu za jos jednim promjenom naziva.hAZNADAR wrote:Kao da im je Klix mjesto okupljanja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovaj popis je pokazao i dokazao još jednu stvar a to je da "ostalih" najviše ima u kantonima i sredinama gdje su Bošnjaci. Pametnom dosta!
Bosanci kao nacionalna ili etnicka odrednica ne postoje. Niti su se sami potrudili da se to bar predlozi, niti u narodu predstavljaju znacajan postotak.
To su samo kompleksi i nista vise cum sebe smatraju elitom a Bosnjake fasistima ili skartom - , politicki ne znace nista.
- KB9
#2866 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
House wrote:šumska live
![]()
-
dezurni_ucenik
#2867 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
KB9 wrote:House wrote:šumska live
![]()
![]()
![]()
![]()
-
zrakomlat
#2868 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Opetja033 wrote:Vise se raje skupi kad nekoga udari auto.House wrote:više raje na autobuskoj stanici od "bosanaca" u bih![]()
![]()
- piupiu
#2869 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Da, i mene.swanfilter wrote:Na osnovu procenta ovih skolovanih, pitam se, ko to nama pohađa hiljadu i jedan fakultet? Ili nam je prosjek studiranja jedno 3 puta vise godina nego OECD. Iznenadio me podatak ...piupiu wrote:U pravu si - pogrešno kontekstualizirana informacija, nema godina. Idem ja prvo downloadovati (zaglavilo ima 10 minutaAlfons Kauders wrote:Ne kontam sta vas ovdje toliko cudi?
Pobogu pa sracunajte koliko ima osoba mladjih od 18-19 godina... I skontajte da oni NE MOGU imati nista vise od osnovne...Takvih je po proslom popisu bilo skoro duplo vise, jer smo imali bolji natalitet i mladju populaciju...
A Klix novinari retardi po obicaju, pa ne kontaju o cemu pisu.), pa ću onda komentarisati. Ipak stoji dosta nizak procenat visokoobrazovanih - 12.7% u odnosu na OECD prosjek od oko 25% (40% za populaciju 25-34), tako i u Kini i Indiji... Kad odokativno razložim onih 12.7%, pitam se kakve usluge Bosna može ponuditi svijetu, s obzirom da slabo proizvodimo?
Dakle, obrazovanje za stanovništvo starosti preko 15 godina ...
(15-19g - 242.742 | 20-24g - 228.056 | 25-29g - 252.318)
- Total 2.987.440
No education 146.078
Incomplete
primary
education 274.036
Primary school 640.726
Secondary
school 1.525.161
Post-secondary
school
specialization 21.613
High(er) school and first grade of
faculty 94.204
Advanced
schools/faculty/
academy/
university
BiH 285.622
- Drvosjeca iz Dejcica
#2870 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Potpuno pogrešno, odnosno zlonamjerna interpetacija. Sredine gdje dominiraju Bošnjaci pružaju mogućnost, kakvu takvu, da budeš ipak drugačiji, da kažeš da ne podržavaš ili nisi dio te većine. Sredine sa dominantno srpskim i hrvatskim življem su po tom pitanju dosta konzervativnije (netolerantnije), da ne upotrijebim neki drugi izraz. Zato je i dokazano ovim popisom da tih "ostalih" imaš najviše u sredinama gdje su Bošnjaci dominantni. Ovaj popis je također oborio i neke srpske mitove kao onaj o 100.000 Srba koji su napustili Sarajevo, u stvarnosti ih fali 40.000+ gotovo isto kao i Bošnjaka.General War wrote:Pa gdje ce postojat kad njihov najveci dio populacije mjenja ime svakih par decenija...nebi me iznenadilo neki novi dekret kad dodje iz dupeta u glavu za jos jednim promjenom naziva.hAZNADAR wrote:Kao da im je Klix mjesto okupljanja.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ovaj popis je pokazao i dokazao još jednu stvar a to je da "ostalih" najviše ima u kantonima i sredinama gdje su Bošnjaci. Pametnom dosta!
- Prpa.ba
#2871 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Objavom ovih rezultata zavrseno je nacionalno budjenje Bosnjaka. Lova u mutnom vise nema: amorfni termin "bosanski mMuslimani" moze u zasluzenu mirovinu. Bosnjaci smo, nacionalna drzava nam je BiH, govorimo bosanskim jezikom i kulturoloski smo spoj europskog i orijentalnog. Vecina su muslimani, ali ima nas i u manjim procentima i ponosnih agnostika, kao sto vjerujem da ima i raznih drugih vjerskih osjecanja.
Iskreno se nadam da ce ovo imati i vazan psiholoski momenat na moje sunarodnjake. Mi nismo "jedan od konstitutivnih naroda" koji "zive" na teritoriji BiH: vecinski smo narod i imamo odgovornost prema nasoj maticnoj drzavi da ona bude mjesto lijepog zivljenja za Bosnjake kao i sve ostale narode koji u njoj zive na cijeloj teritoriji.
Iskreno se nadam da ce ovo imati i vazan psiholoski momenat na moje sunarodnjake. Mi nismo "jedan od konstitutivnih naroda" koji "zive" na teritoriji BiH: vecinski smo narod i imamo odgovornost prema nasoj maticnoj drzavi da ona bude mjesto lijepog zivljenja za Bosnjake kao i sve ostale narode koji u njoj zive na cijeloj teritoriji.
- General War
#2872 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
zrakomlat wrote:Opetja033 wrote:Vise se raje skupi kad nekoga udari auto.House wrote:više raje na autobuskoj stanici od "bosanaca" u bih![]()
![]()
![]()

-
batara
#2873 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Eto ga...masAllah sad nas je 50,11%, za 50godina ocekujem da ova brojka poraste minimum na 75-80%

Last edited by batara on 30/06/2016 19:46, edited 1 time in total.
-
L u c i f e r
#2874 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Lijepo recenoPrpa.ba wrote:Objavom ovih rezultata zavrseno je nacionalno budjenje Bosnjaka. Lova u mutnom vise nema: amorfni termin "bosanski mMuslimani" moze u zasluzenu mirovinu. Bosnjaci smo, nacionalna drzava nam je BiH, govorimo bosanskim jezikom i kulturoloski smo spoj europskog i orijentalnog. Vecina su muslimani, ali ima nas i u manjim procentima i ponosnih agnostika, kao sto vjerujem da ima i raznih drugih vjerskih osjecanja. [emoji106]
Samo bih dodao: i ateista. [emoji4]
- Drvosjeca iz Dejcica
#2875 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina
Tekbir!batara wrote:Eto ga