Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
-
putokaz1
#2851 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
NFŽK neće ostvariti neki poseban rezultat gledano globalno
jedino njihovo oružje je
''vrijeđanje Čovića''
jedino njihovo oružje je
''vrijeđanje Čovića''
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#2852 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ovako ide ta "logika"...Komšić je zajeb'o preuranjenom kandidaturom zajednički nastup ljevice i to priznajemo ali svi vi sa ljevice koji ne podržavate njegovu samoinicijativnu i nepotrebnu kandidaturu (za koju sami priznajemo da je preuranjenošću sve zajeb'o) koju ni sa kim nije dogovorio , znači ako ne podržavate klasičnog neradnog demagoga , uhljeba i ublehaša koji je rasturio SDP , koalirao sa Čovićem i ekstremnom ustaškom desnicom , koji je vlastitom rukom izabrao kadrove za lokalne izbore a koji su mjesec nakon toga izdali cijelu ljevicu i kao samozvani nezavisni podigli ruku (i još uvijek drže ruke) za SDA većine , koji u Širokom brijegu dogovara sve ono što se zapravo dešava koji jedino i samo već 15 godina truni o svojoj poziciji u predsjedništvu , čija se stranka raspala a koalira sa nepostojećom strankom da bi mogao makar formirati kantonalne liste , kojeg je isti Suljagić javno popljuvao jedno 22343 puta , svi vi ste prikriveni HB-ovci , glasači "od Sebilja do Nedžarića" , "bebe ste" , "neuki" , "ne vidite","ne znate" i vaši favoriti nisu ništa drugo nego smetnja ovom ubleharu i vaše kandidature jesu legitimne ali su nepotrebne jer ublehar će dobiti MOŽDA MANJE GLASOVA od Čovića , možda ublehar ne pobijedi i zato vi ne znate ništa jer nećete da priznate da će Čović i Dodik mačem ognjenim spaliti zemlju bosansku a samo će Vitez iz Novog Sarajeva to da spasi legalnim i legitimnim mjesečnim primanjima cca 10.000 neto u zemlji minimalne plate od 412 maraka a potrošačke krope 1412 maraka....svi vaši argumenti nisu argumenti iako mi NEMAMO NI JEDAN ARGUMENT da kandidujemo krelca u predsjedništvo izuzev želje za hljebom sa leđa ove sirotinje.kluz franjo wrote:E sada sam u panici. Očigledno sam izgubio svaki smisao za matematiku.
Da rezimiram, zbog ovih 15.000 glasova Falataru i ovima "što režu živu ogradu na potezu Sebilj-Nedžarići" će 35.000 ljudi napustiti BiH, a milioni drugih će izgubiti četiri godine života!?
Ili ovaj Falatar ima neke nadnaravne moći ili ovi loše režu ovu ogradu?
Ja ne znam šta bi treće moglo biti...
Koja demagogija i šuplja priča.
Naša stranka je u MAJU 2017 REKLA DA NEĆE PODRŽATI KOMŠIĆA , dakle svima je bilo jasno da još IZ STARTNE POZICIJE KOMŠIĆ NE MOŽE BITI KANDIDAT CIJELE LJEVICE, kad mu ostavi Bakir fotelju u naslijeđe onda nek radi šta hoće , kompletna LJEVICA GA NE ŽELI , NE ŽELI NEKA MU TO BUDE JASNO .
Sa malom Našom strankom se može zajebavati i ignorisati ali sa SDP-om i Bećirovićem e to ne može i neće.
Gotov je.
Heco pijaca.
Srdačan pozdrav.
Last edited by sabina1 on 06/06/2018 20:17, edited 3 times in total.
- GandalfSivi
#2853 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ne zaboraviti da podrzavamo konc-logore...sabina1 wrote: svi vi ste prikriveni HB-ovci , glasači "od Sebilja do Nedžarića" , "bebe ste" , "neuki" , "ne vidite","ne znate" i vaši favoriti nisu ništa drugo nego smetnja ovom ubleharu i vaše kandidature jesu legitimne ali su nepotrebne jer ublehar će dobiti MOŽDA MANJE GLASOVA od Čovića ,
- sabina1
#2854 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
A za to je jasan dokaz slika Falatara i Vidovića jer se Falatar sa njim slikao radi pune podrške njegovom ratnom angažmanu u ustaškim konc-logorima.....GandalfSivi wrote:Ne zaboraviti da podrzavamo konc-logore...sabina1 wrote: svi vi ste prikriveni HB-ovci , glasači "od Sebilja do Nedžarića" , "bebe ste" , "neuki" , "ne vidite","ne znate" i vaši favoriti nisu ništa drugo nego smetnja ovom ubleharu i vaše kandidature jesu legitimne ali su nepotrebne jer ublehar će dobiti MOŽDA MANJE GLASOVA od Čovića ,
- sabina1
#2855 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
"Svi koji misle drugačije su dio Čovićevog plana B" (Bajrović Reuf).
- Banksy
#2856 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
"Svi su dio Čovićevog plana B" (Bajrović Reuf)sabina1 wrote:"Svi koji misle drugačije su dio Čovićevog plana B" (Bajrović Reuf).
-
mrgreen
#2857 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Obično ispiranje mozga ublehasevih sljedbenika.
Ova rasprava nema poentu jer njih ne interesuju argumenti, ignorisu priču o Komsicevih 8 beskorisnih godina, ne smeta im što Komšić nema apsolutno nikakav program, ne smeta im što se sam kandidovao, i što iz dana u dan pljuje po SDP-u, naziva ih boljševicima, a nada se saradnji s njima ? Možda mu ne treba SDP, može on i sa HDZ-om.
Elem, ublehaseve obožavatelje ništa to ne interesuje, i ovo postaje dogma - samo Komšić u predsjedništvu, a sve koji misle drugačije spaliti na lomaci (proklete "političke analfabete").
Komšić je DIO PROBLEMA a ne RJEŠENJA.
Ova rasprava nema poentu jer njih ne interesuju argumenti, ignorisu priču o Komsicevih 8 beskorisnih godina, ne smeta im što Komšić nema apsolutno nikakav program, ne smeta im što se sam kandidovao, i što iz dana u dan pljuje po SDP-u, naziva ih boljševicima, a nada se saradnji s njima ? Možda mu ne treba SDP, može on i sa HDZ-om.
Elem, ublehaseve obožavatelje ništa to ne interesuje, i ovo postaje dogma - samo Komšić u predsjedništvu, a sve koji misle drugačije spaliti na lomaci (proklete "političke analfabete").
Komšić je DIO PROBLEMA a ne RJEŠENJA.
- Capsicum
#2858 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
BiH neće biti blokirana od dvojice članova predsjedništva, to je za mene sasvim dovoljno od Komšića. A ovi koji bi iz pozicije člana predsjedništva dostavljali lijekove dronovima i učinili da nam "zemlja raste", nek to rade u Angoli ili gdje su već glumili volontera/potrčka.
- Corto Maltese
#2859 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Lako je palamudit po forumima.
Pita li se iko šta će biti sa Komšićem nakon što izgubi izbore?
Je li iko upoznao osobu koja bi mu povjerila kakav realan posao?
Da drži trafiku, da bude povjerenik upravitelje zgrade, zamjenik pomoćnika rezervnog požarnog...?
Bilo šta?
Al da se mora radit.
Pita li se iko šta će biti sa Komšićem nakon što izgubi izbore?
Je li iko upoznao osobu koja bi mu povjerila kakav realan posao?
Da drži trafiku, da bude povjerenik upravitelje zgrade, zamjenik pomoćnika rezervnog požarnog...?
Bilo šta?
Al da se mora radit.
- Alfons Kauders
#2860 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Zaista nema bolje reklame za GS od kriticara na ovoj temi.
Stvarno, Emir i Reuf neka se stide sto barem ne poguraju Banksy, Corta i Sabinu s par stoja za sav ulozeni trud...
Stvarno, Emir i Reuf neka se stide sto barem ne poguraju Banksy, Corta i Sabinu s par stoja za sav ulozeni trud...
- Corto Maltese
#2861 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Alfons Kauders wrote:Zaista nema bolje reklame za GS od kriticara na ovoj temi.![]()
Nemoj bježat od teme.
Hoćeš li ti pogurati Komšića nakon što ostane bez posla?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#2862 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
najveca laz i obmana je konstatacija pojedinih forumasa da su komsic, suljagic i reuf rasturili sdp. a prvenstveno komsic.
sdp su raturili ljudi koji su i danas u predsjednistvu stanke, koji su i danas predsjednici nizih organa u stranci i koji su i danas veoma veoma bliski najkriminalnijoj oligarhiji u historiji drzave.
komsic, reuf i suljagic su ponudili alternativu i koliko god pojedinci blatili iste, ta alternativa je puno bolja i drzavotvornija od sadasnjeg sdpa.
sdp su raturili ljudi koji su i danas u predsjednistvu stanke, koji su i danas predsjednici nizih organa u stranci i koji su i danas veoma veoma bliski najkriminalnijoj oligarhiji u historiji drzave.
komsic, reuf i suljagic su ponudili alternativu i koliko god pojedinci blatili iste, ta alternativa je puno bolja i drzavotvornija od sadasnjeg sdpa.
-
Hafis
#2863 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ja samo znam da je glas za Bećirevića ujedno i glas za Ćovića.
Pa vi gledajte.
Pa vi gledajte.
- Alfons Kauders
#2864 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Koje teme?Corto Maltese wrote:Alfons Kauders wrote:Zaista nema bolje reklame za GS od kriticara na ovoj temi.![]()
Stvarno, Emir i Reuf neka se stide sto barem ne poguraju Banksy, Corta i Sabinu s par stoja za sav ulozeni trud...![]()
![]()
Nemoj bježat od teme.
Hoćeš li ti pogurati Komšića nakon što ostane bez posla?
Komsic trenutno nije clan Predsjednistva, pa ne vidim kako moze "izgubiti" taj posao. Doduse, citajuci NS i SBB... Komsic je i dalje u Predsjednistvu i trenutno je najveci problem u drzavi.
Meni je cilj da Covic izgubi posao, a na koji nacin cemo do toga doci mi je manje bitno. Nema frke, sutra cu rado glasati i za Falatara ako treba, pod uslovom da ima vece sanse od Komsica.
Ima li ih?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
#2865 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
ako covic skupi hrabrosti i kandidira se. njegov ego i kukavicluk mu ne dozvoljavaju da dozivi najtezi izborni poraz u svojoj politickoj karijeri.Hafis wrote:Ja samo znam da je glas za Bećirevića ujedno i glas za Ćovića.
Pa vi gledajte.
-
Hafis
#2866 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Da nije Bećirevića i Faslatara, odnosno da je samo Komšić među tim, kako vi volite reći ''ljevičarskim'' kandidatima, mislim da bi okrenuo brat-bratu preko 300 000, slično kao i 2010.
Međutim, sada će trebati dijeliti kolač s jednim relativno jakim demagogom iza kojeg stoji respektabilna stranka i s jednim autsajderom čiji je učinak još uvijek rano procjenjivati. A nema se infrastrukture gotovo nikako.
Jebeno do tala.
Međutim, sada će trebati dijeliti kolač s jednim relativno jakim demagogom iza kojeg stoji respektabilna stranka i s jednim autsajderom čiji je učinak još uvijek rano procjenjivati. A nema se infrastrukture gotovo nikako.
Jebeno do tala.
-
Hafis
#2867 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Postoji i ta mogućnost. Sve će ovisiti kakvi su rezultati procjene potpore koju bi Komšić mogao dobiti na izborima.malakh wrote:ako covic skupi hrabrosti i kandidira se. njegov ego i kukavicluk mu ne dozvoljavaju da dozivi najtezi izborni poraz u svojoj politickoj karijeri.Hafis wrote:Ja samo znam da je glas za Bećirevića ujedno i glas za Ćovića.
Pa vi gledajte.
Ćović je crvena marama za moguće Komšićeve glasače, i kada bi se netko drugi pojavio, Komšićev predizborni ''program'' bi postao besmislen i uslijedio bi njegov fijasko. Sve je moguće.
- kmirsad
#2868 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Tako je... nisu ga rasturili... SDP, s Denisom, od vremena Bogića, nikad jači...malakh wrote:najveca laz i obmana je konstatacija pojedinih forumasa da su komsic, suljagic i reuf rasturili sdp. a prvenstveno komsic.
A slažem se da u SDP na funkcijama ima dosta ljudi koji nisu zaslužili ili su prokockali povjerenje... na kažem ih treba istjerati iz stranke, ali da im treba oduzeti moč koju njihove funkcije nose... treba...
- Roccohljup
#2869 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Alfons Kauders wrote: Nema frke, sutra cu rado glasati i za Falatara ako treba, pod uslovom da ima vece sanse od Komsica.
Ima li ih?
hebiga, imao bi puno veće sanse i sigurniju pobjedu jal on jal neko treći (ala S. Kukić) da je bio zajednicki kandidat ispred cijele lijevice i da ga svi zdušno podrže. ne samo da bi neko novi donio i mozd amalo svjezine u predsjedništvo, već bi te stranke kojima su puna usta brige za državom i narodom zaista i pokazale da im je to na prvom mjestu a ne lični interesi. Međutim, sve je to ukakio ŽK sa svojom samovoljnom kandidaturom (prvo i najvise on mada sui drugi kumovali). Ja lično mislim da je njegov izgovor da je imperativ skinuti čovića šuplja, jer da on (i ostatak ljevice) stvarno misle tako onda bi definitivno skontali da jedan (nepartijski) kandidat uz potporu cijele ljevice i građanskog bloka ima 100% pobjedu protiv UZP vožda. Ovako, svima su zinule guzice na fotelje i pozicija pa će svako svojim putem i sklapati sve moguće pa čak i šejtanske koalicije. Pored toga, tim potezom je (vjerovatno hinjski smišljenom) i izdejstvovao ovaj potez GS da mu pruzi podršku jer su oni od samog pocetka isticali da im je cilj uklanjanje covića te hoce da ostanu dosljedni.
Ali eto da kojim slučajem ŽK i pobjedi covica i ostvari taj cilj koji nikom od nas nije mrzak, šta mi pored toga dobijamo? On ce se uhljebiti naredne 4 godine, šupljirati iz budžaka, a realno nece imati zaleđinu u parlamentima iza sebe bez obzira ko budu pobjednici izbora jer njegova stranka definitivno na svim nivoima (izuzev predsjedništva) ce vjerovatno ostvariti jako lose rezultate (ne bi me zacudilo da ih na nekim nivoima cak i NS i GS presisaju).
Čak i ako se kojim slučajem predomislim do oktobra pa zaokruzim njega za predsjedništvo (mada cisto sumnjam), definitivno necu glasati na ostalim nivoima za njegovo društvo slobodnih preletača i demagoga. Helem, kako god da okrenes, ni naredna vlast nece biti nista značajnije bolja i uspješnija od ove, te je zaocekivati i dalje da tonemo po svim kategorijama i da narod bježi kud stigne.
- malakh
#2870 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
nemoj me pogresno shvatiti, ali ja mislim da ce denis, netom poslije izbora napustiti sdp i prikljuciti se drugoj stranci ili osnovati novu stranku.kmirsad wrote:Tako je... nisu ga rasturili... SDP, s Denisom, od vremena Bogića, nikad jači...... nisu oni taj kalibar da mogu rasturiti takvu jaku stranku...
A slažem se da u SDP na funkcijama ima dosta ljudi koji nisu zaslužili ili su prokockali povjerenje... na kažem ih treba istjerati iz stranke, ali da im treba oduzeti moč koju njihove funkcije nose... treba...
- malakh
#2871 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
nije tacno. ko god se kandidira ispred hdza, jasno da ce biti crvena marama za komsica, jer taj isti kandidat bi, da izvines na izrazu, pojeo govno kada bi mu covic to rekao da uradi.Hafis wrote: Postoji i ta mogućnost. Sve će ovisiti kakvi su rezultati procjene potpore koju bi Komšić mogao dobiti na izborima.
Ćović je crvena marama za moguće Komšićeve glasače, i kada bi se netko drugi pojavio, Komšićev predizborni ''program'' bi postao besmislen i uslijedio bi njegov fijasko. Sve je moguće.
ako se covic pak kandidira, to ce ujedno biti i pocetak kraja njehove politicke karijere. jer postoji mogucnost da nece osvojiti vise od 120 hiljada glasova, a u nekim procjenama ta cifra se vrti i oko 100 hiljada, sto ce u konacinici jednom za sva vremena demaskirati njegovu demagosku politiku i pokazati koliko je hrvate zavio u crno i da je konacno vrijeme da na njegovo mjesto dodje neko novi, ko ce imati vecu podrsku i cija ce politika biti malo drugacija.
- Roccohljup
#2872 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Po meni, i čović i fahro imaju taj problem da bi njihove kandidature donjele vise stete nego koristi matičnim strankama. Al ego je u pitanju....... 
- kmirsad
#2873 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ni to nije nemoguča pretpostavka... neko je nekome tu... balast... I neko će se riješiti svog balasta. U SDP još poštoje šanse za čiščenje, Kozmetički zahvati i plastične operacije namaju dugoročnu koristmalakh wrote:nemoj me pogresno shvatiti, ali ja mislim da ce denis, netom poslije izbora napustiti sdp i prikljuciti se drugoj stranci ili osnovati novu stranku.kmirsad wrote:Tako je... nisu ga rasturili... SDP, s Denisom, od vremena Bogića, nikad jači...... nisu oni taj kalibar da mogu rasturiti takvu jaku stranku...
Dakle Denisu ostaje ili da pokuša rasčistititi stranku... ili da ide...ko Selim...
Nešto sam slično preporučio Bakiru Izetbegoviću... samo što je u njegovom slučaju stvar kristalno jasna... Njegova stranka je zaglibila toliko, da se ne može očistiti...
- Roccohljup
#2874 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ma nema denara ni damu a ni đale da očisti SDP. previše je on fin a za to hem treba đon obraz hem jos stotinu takvih oko tebe. Dosta se i kod njih kukolja nafatalo tokom godinakmirsad wrote:Ni to nije nemoguča pretpostavka... neko je nekome tu... balast... I neko će se riješiti svog balasta. U SDP još poštoje šanse za čiščenje, Kozmetički zahvati i plastične operacije namaju dugoročnu koristmalakh wrote:nemoj me pogresno shvatiti, ali ja mislim da ce denis, netom poslije izbora napustiti sdp i prikljuciti se drugoj stranci ili osnovati novu stranku.kmirsad wrote:Tako je... nisu ga rasturili... SDP, s Denisom, od vremena Bogića, nikad jači...... nisu oni taj kalibar da mogu rasturiti takvu jaku stranku...
Dakle Denisu ostaje ili da pokuša rasčistititi stranku... ili da ide...ko Selim...
Nešto sam slično preporučio Bakiru Izetbegoviću... samo što je u njegovom slučaju stvar kristalno jasna... Njegova stranka je zaglibila toliko, da se ne može očistiti...
- kmirsad
#2875 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic
Ako je tako... Selimovim stopama... u NS...Roccohljup wrote:Ma nema denara ni damu a ni đale da očisti SDP. previše je on fin a za to hem treba đon obraz hem jos stotinu takvih oko tebe. Dosta se i kod njih kukolja nafatalo tokom godinakmirsad wrote:Ni to nije nemoguča pretpostavka... neko je nekome tu... balast... I neko će se riješiti svog balasta. U SDP još poštoje šanse za čiščenje, Kozmetički zahvati i plastične operacije namaju dugoročnu koristmalakh wrote:
nemoj me pogresno shvatiti, ali ja mislim da ce denis, netom poslije izbora napustiti sdp i prikljuciti se drugoj stranci ili osnovati novu stranku.