http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160702001Black swan wrote:a sta je to bilo? imal neki linkjao_situacije wrote:Bože sačuvaj scene kod sebilja
noga na jednu stranu, smrskana glava teče krv rupa, tene vamo, registracija tamo dijelovi auta...
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- O'zone
- Globalni moderator
#2851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- zavezata-vreca
#2852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ko da ga je malo kucno .... Ovdje na forumu prica da je frajer osto bez noge glava mu smrskana a vozaci nervozni nece da stanu vec gaze preko otkinute noge i krvavog blatobrana ... Narod po ovicaju se iskupio i gleda
- vješalica
#2853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije imao dzuturum vozacki taj sto je pregazio lika na Carsiji
-
BadBoy
#2854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma Čaršija je odavno isto Karachi. Nema tu reda nikakvog, samo još da na munaru počnu parkirati.
-
lokalni_razdjevicar
#2855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Đuturum.....poradi malo na gramaticivješalica wrote:Nije imao dzuturum vozacki taj sto je pregazio lika na Carsiji
-
L u c i f e r
#2856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa nije čovjek kriv
šta će semafor tu
-
uvijekIInikadI
#2857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislis mozda na pravopisu?? Uporedjivanje dzuturum i đuturum nema nikave veze s gramatikom.lokalni_razdjevicar wrote:Đuturum.....poradi malo na gramaticivješalica wrote:Nije imao dzuturum vozacki taj sto je pregazio lika na Carsiji
- jao_situacije
#2858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
jah, jer je to na semaforu bilo, upali se zeleno ponovo voze indijanci regularno, kao šta ćeš ti meni šta ima veze što je udaren čovjekEdin H. wrote:
- Bradafilozof
#2859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jos gore, semafor je iznenada iskocio na cestu.L u c i f e r wrote:pa nije čovjek kriv
šta će semafor tu
- Qler
#2860 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nek' si mu rekaouvijekIInikadI wrote:Mislis mozda na pravopisu?? Uporedjivanje dzuturum i đuturum nema nikave veze s gramatikom.lokalni_razdjevicar wrote:Đuturum.....poradi malo na gramaticivješalica wrote:Nije imao dzuturum vozacki taj sto je pregazio lika na Carsiji
- vješalica
#2862 Re: RE: Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Qler wrote:
Nek' si mu rekaonajdraze mi je kad ovako neko sam sebe ukopa
nek je vala zalegao pa kako god
- O'zone
- Globalni moderator
#2863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60703040#4
Što ne pozivaju i živinu koja iskače na ulicu bez gledanja na pojačan oprez?S obzirom na dane vikenda i rad trgovaca, na dionici Stupske petlje u Sarajevu su velike gužve, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.
- zateznistub
#2864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
O'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60703040#4
Što ne pozivaju i živinu koja iskače na ulicu bez gledanja na pojačan oprez?S obzirom na dane vikenda i rad trgovaca, na dionici Stupske petlje u Sarajevu su velike gužve, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.
- O'zone
- Globalni moderator
#2865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kad traži da mu izvučeš par tona pijeska uz "blagu uzbrdicu"
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60703045#1
- supercali
#2866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
s obzirom da na stupu ima podzemni hodnik treba reci vozacima da ciljaju tacno na pjesake kad prelaze da bude manje kretenaO'zone wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... 60703040#4
- O'zone
- Globalni moderator
#2867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ovo je bilo između autopijace i WISA tržnog centra a ne ispod podvožnjaka, mada se u potpunosti slažem sa tobom.supercali wrote: s obzirom da na stupu ima podzemni hodnik treba reci vozacima da ciljaju tacno na pjesake kad prelaze da bude manje kretena
- supercali
#2868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ok to vec malo mjenja situacijuO'zone wrote:Ovo je bilo između autopijace i WISA tržnog centra a ne ispod podvožnjaka, mada se u potpunosti slažem sa tobom.supercali wrote: s obzirom da na stupu ima podzemni hodnik treba reci vozacima da ciljaju tacno na pjesake kad prelaze da bude manje kretena
nek naprave pasarelu i gotovo
- zateznistub
#2869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Mislis da bi to promijenilo na stvari?supercali wrote:ok to vec malo mjenja situacijuO'zone wrote:Ovo je bilo između autopijace i WISA tržnog centra a ne ispod podvožnjaka, mada se u potpunosti slažem sa tobom.supercali wrote: s obzirom da na stupu ima podzemni hodnik treba reci vozacima da ciljaju tacno na pjesake kad prelaze da bude manje kretena
nek naprave pasarelu i gotovo
napravili su haman 100m ograde na tramvajskoj na stupu i marva opet pretrčava ulicu umjesto da ide kroz prolaze koji su napravljeni...
- supercali
#2870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne znam na pocetku sigurno ne bi kasnije vjerovatno bi pomoglozateznistub wrote: Mislis da bi to promijenilo na stvari?
napravili su haman 100m ograde na tramvajskoj na stupu i marva opet pretrčava ulicu umjesto da ide kroz prolaze koji su napravljeni...
staviti policajce dole i samo nek kaznjavaju ako ne prelaze pasarelu
ako ko udaro pjesaka olaksavajuca okolnost za vozaca da se oslobodi i cao
ko ih jebe nek ginu kad nece sami da se paze
meni nikako nije jasno sta on sa 60 godina pretrcava
ajde ovi mladi 18-35 da kazem njih mogu razumjeti i imaju sposobnosti ako ne duplo barem 50% vece nego ti djuturumi i mogu izbjeci trcati i sl
ps. bar pola raje ide onim prolazima sto je dobro nego da svi idu
- zateznistub
#2871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma nema veze sto su mađi i spretniji...imas prolaz i fino ko gospodin a ne ko stoka sitnog zuba... neki dan dedo preko tri trake sve nogu za nogom...samo sam ceko kad ce g neko ispaliti u stratosferu...raja svira on mrtav hladan ko radnički savjet, šeta li šeta...supercali wrote:ne znam na pocetku sigurno ne bi kasnije vjerovatno bi pomoglozateznistub wrote: Mislis da bi to promijenilo na stvari?
staviti policajce dole i samo nek kaznjavaju ako ne prelaze pasarelu
ako ko udaro pjesaka olaksavajuca okolnost za vozaca da se oslobodi i cao
ko ih jebe nek ginu kad nece sami da se paze
meni nikako nije jasno sta on sa 60 godina pretrcava
ajde ovi mladi 18-35 da kazem njih mogu razumjeti i imaju sposobnosti ako ne duplo barem 50% vece nego ti djuturumi i mogu izbjeci trcati i sl
ps. bar pola raje ide onim prolazima sto je dobro nego da svi idu
- O'zone
- Globalni moderator
#2872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Samo rezat po petobu...kako bi se gurali ko će da prođe kroz potputnjak....zateznistub wrote: Ma nema veze sto su mađi i spretniji...imas prolaz i fino ko gospodin a ne ko stoka sitnog zuba... neki dan dedo preko tri trake sve nogu za nogom...samo sam ceko kad ce g neko ispaliti u stratosferu...raja svira on mrtav hladan ko radnički savjet, šeta li šeta...
Uvijek mi je bilo interesantno zašto nadležne policijske uprave ne rasporede po recimo dva čovjeka na više svima poznata mjesta gdje se i vozači i pješaci glupiraju i neka zarađuju ljudi...Ja ovakav kakav jesam bih mogao puniti blok naloga dnevno a kamo li obučeni policajci
- zateznistub
#2873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma sta ti je, za dva dana i plata i topli i regres...O'zone wrote:Samo rezat po petobu...kako bi se gurali ko će da prođe kroz potputnjak....zateznistub wrote: Ma nema veze sto su mađi i spretniji...imas prolaz i fino ko gospodin a ne ko stoka sitnog zuba... neki dan dedo preko tri trake sve nogu za nogom...samo sam ceko kad ce g neko ispaliti u stratosferu...raja svira on mrtav hladan ko radnički savjet, šeta li šeta...
Uvijek mi je bilo interesantno zašto nadležne policijske uprave ne rasporede po recimo dva čovjeka na više svima poznata mjesta gdje se i vozači i pješaci glupiraju i neka zarađuju ljudi...Ja ovakav kakav jesam bih mogao puniti blok naloga dnevno a kamo li obučeni policajci
samo po đepu...nema druge...
-
mirzet87sa
#2874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Katastrofalno utovareno, a i tehnicka ispravnost je upitna.. cinjenica da teret nije fiksiran odnosno da se je kretao pod silom gravitacije/uzbrdice sto je dovelo do disbalansa opterecenja na tockovima te prevrtanja zadnjeg desnog dijela pa onda i komplet kamiona.. kakav kiksO'zone wrote:Kad traži da mu izvučeš par tona pijeska uz "blagu uzbrdicu"
- O'zone
- Globalni moderator
#2875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ja koliko vidjoh iz članka kamion je počeo da klizi unazad jer je asfalt klizav a nagib veliki i kad je krenuo da klizi u nazad udario je u stepenište ili ogradu sa lijeve strane i završio na desnom boku.mirzet87sa wrote:Katastrofalno utovareno, a i tehnicka ispravnost je upitna.. cinjenica da teret nije fiksiran odnosno da se je kretao pod silom gravitacije/uzbrdice sto je dovelo do disbalansa opterecenja na tockovima te prevrtanja zadnjeg desnog dijela pa onda i komplet kamiona.. kakav kiksO'zone wrote:Kad traži da mu izvučeš par tona pijeska uz "blagu uzbrdicu"