Ama,dodik je kralj....bake,razni novalići,bukvarevići su obični kokošari...za glas i dupe dajuMaraschino wrote:pa ti sada blokiraj cestu...Iznos
Dražen Perendija je rekao da će, prema prvim računicama, borac prve kategorije koji treba da ima najmanje 32 mjeseca provedena u zoni borbenih dejstava mjesečno primati od 50 do 70 maraka.
Blokada puteva
-
ke_ma
#2851 Re: Blokada puteva
- Maraschino
#2852 Re: Blokada puteva
Ti stvarno vjerujes da je Dodik pravilno rijesio pitanje boracke populacije?ke_ma wrote:Šta bi ti ovo kao trebalo da značikmirsad wrote:Pička pederalna... e svakakih sam se naziva naslušo za obični ... šupak.![]()
Može li ondar kurave pederalne...ne daju ko ne zatraži..
Zašto se ne ugledaju na dodika i način na koji je on riješio te tkz.borce
50Km i to kada predjes 60 godina a i to je sve upitno.
Dodik dize penzije 2%, plate poveca 10% pred izbore i odmah poslije izbora umanjuje 2xpo 5%. Tamo se niko ne smije da pobuni. Kuzis?
-
ke_ma
#2853 Re: Blokada puteva
Normalno da mislimMaraschino wrote:Ti stvarno vjerujes da je Dodik pravilno rijesio pitanje boracke populacije?ke_ma wrote:Šta bi ti ovo kao trebalo da značikmirsad wrote:Pička pederalna... e svakakih sam se naziva naslušo za obični ... šupak.![]()
Može li ondar kurave pederalne...ne daju ko ne zatraži..
Zašto se ne ugledaju na dodika i način na koji je on riješio te tkz.borce![]()
50Km i to kada predjes 60 godina a i to je sve upitno.
Dodik dize penzije 2%, plate poveca 10% pred izbore i odmah poslije izbora umanjuje 2xpo 5%. Tamo se niko ne smije da pobuni. Kuzis?
Ako si se borio za pare,izvoli i odjebi.
- Alighieri
#2854 Re: Blokada puteva
Baš se pitam, da li bi ljudi koji svakodnevno gledaju patnju kroz koju naši borci prolaze sve godine, opet ratovali u ime ovih što nas vode u propast?
Za državu, ne od države
Jedinstveni registar boraca je obaveza. Znam sam par ljudi koji primaju RVI, a prva minhenska brigada. Koja licemjernost kod njih.
Za državu, ne od države
Jedinstveni registar boraca je obaveza. Znam sam par ljudi koji primaju RVI, a prva minhenska brigada. Koja licemjernost kod njih.
- kmirsad
#2855 Re: Blokada puteva
Naravno da može... istina je da je taj moj prevod je ipak malo seljački, nekulturan,...preveo sam ga na krkanski, samo da bi te razumjeli i oni s malo manje škole...i eventualno obrazovani... sa kupljenim diplomama osnovne i srednja škole.... ruralne pederalne pičke sljegle u poslaničke klupe...
Mi ovdje,na ovom urbanom, kulturnom forumu, na kojem forumaju hiljade forumaša , stranačkih, sigurnosnih i policijskih botova ipak moramo voditi računa o načinu izražavanja... pederalne pičke je jedan ipak malo nježniji, kulturniji i , bontonu akademskog ophođenja civiliziranih sugovornika,prikladniji izraz za ove naše devijantne Bizone što se jebu u svoje pederalne pičke za so sitne pare, a što su nekada bile samo obična goveda.
Pa vidiš li ti koliko je ovdje pravih boraca... za slobodne BiH ceste, a koje prekidaju ovi odvratni,prosti, matori, krezavi borci u rudarama čizmama i raspar poderanim trenerkama....i pišaju uz drvo i ostavljaju smeče i kese od smokija na našim čistim livadama...i to samo zbog svojih sebičnih pohlepnih novčavnih zahtjeva za svoje ranjene i otkinute udove, poderane organe, bubrege, gušteraće, slezene, želuce, crijeva...reume u zkobovima od vlažnih rovova..,trame i strahove, zarobljavanja i logorašenje, batine...od cca 200-300 maraka za vrijeme dok su nezaposleni A več su plačeni, dobili certifikate.
Koje su upisali u PIFove , pa da ih ovi iz PIFova i KMVP-a, koji su,dok se, prljava prosta, smrdljiva i krezava PTSP seljačko/neradnička mraka snađe, uništili im i oglođi firme u kojim a su do rata pošteno radili, a kad su se vratili...
Firmi nema... nema... pojela maca...

Mi ovdje,na ovom urbanom, kulturnom forumu, na kojem forumaju hiljade forumaša , stranačkih, sigurnosnih i policijskih botova ipak moramo voditi računa o načinu izražavanja... pederalne pičke je jedan ipak malo nježniji, kulturniji i , bontonu akademskog ophođenja civiliziranih sugovornika,prikladniji izraz za ove naše devijantne Bizone što se jebu u svoje pederalne pičke za so sitne pare, a što su nekada bile samo obična goveda.
Pa vidiš li ti koliko je ovdje pravih boraca... za slobodne BiH ceste, a koje prekidaju ovi odvratni,prosti, matori, krezavi borci u rudarama čizmama i raspar poderanim trenerkama....i pišaju uz drvo i ostavljaju smeče i kese od smokija na našim čistim livadama...i to samo zbog svojih sebičnih pohlepnih novčavnih zahtjeva za svoje ranjene i otkinute udove, poderane organe, bubrege, gušteraće, slezene, želuce, crijeva...reume u zkobovima od vlažnih rovova..,trame i strahove, zarobljavanja i logorašenje, batine...od cca 200-300 maraka za vrijeme dok su nezaposleni A več su plačeni, dobili certifikate.
Koje su upisali u PIFove , pa da ih ovi iz PIFova i KMVP-a, koji su,dok se, prljava prosta, smrdljiva i krezava PTSP seljačko/neradnička mraka snađe, uništili im i oglođi firme u kojim a su do rata pošteno radili, a kad su se vratili...
Firmi nema... nema... pojela maca...
- kmirsad
#2856 Re: Blokada puteva
Prva Minhenska, rezervni položaj ...Štokholm...Alighieri wrote:Baš se pitam, da li bi ljudi koji svakodnevno gledaju patnju kroz koju naši borci prolaze sve godine, opet ratovali u ime ovih što nas vode u propast?
Za državu, ne od države![]()
- Alighieri
#2857 Re: Blokada puteva
Žalosno je, što mi je amidža poginuo u ratu, a ja ga se i ne sjećam. I onda gledam danas, kako neko uzima pare, a nije rata vidio. Pala mu piva u Stuttgartu, dok je roštiljao u gartenu, gamad, dok pravi, istinski borci, nemaju za hljeba.
Sve je to dio sistema, sistema u kojima vladajuća struktura radi upravo na onakav način da im je bitno koga će isti zaokružiti svake četiri godine, dok ne umru, gadeći im svaki dan koji su držali pušku u ruci, nadajući se da će poslije rata biti sve kako treba.
Još žalosnije je, što mi je prijatelj izgubio oca u ratu, a nigdje posla na mapu u njegovoj struci, niti neke stipendije koju bi imao za vrijeme studiranja, dok ljudi sa C klasama dolaze na predavanja, a imaju stipendiju, koju im je sredio otac preko stranke.
To je ta moderna demokratija, to je ta kletva da nećemo biti robovi
Sve je to dio sistema, sistema u kojima vladajuća struktura radi upravo na onakav način da im je bitno koga će isti zaokružiti svake četiri godine, dok ne umru, gadeći im svaki dan koji su držali pušku u ruci, nadajući se da će poslije rata biti sve kako treba.
Još žalosnije je, što mi je prijatelj izgubio oca u ratu, a nigdje posla na mapu u njegovoj struci, niti neke stipendije koju bi imao za vrijeme studiranja, dok ljudi sa C klasama dolaze na predavanja, a imaju stipendiju, koju im je sredio otac preko stranke.
-
Amaryl
#2858 Re: Blokada puteva
To je tako. U mene dajdza smrtno ranjen u vrat iza usiju, znaci metak mu na jednoj strani usao, a na drugoj izasao iz vrata/glave, proglasen mrtvim, kabur se bio iskopo, narod dosao na dzenazu i oni javljaju da je ziv dva sata prije dzenazeAlighieri wrote:Žalosno je, što mi je amidža poginuo u ratu, a ja ga se i ne sjećam. I onda gledam danas, kako neko uzima pare, a nije rata vidio. Pala mu piva u Stuttgartu, dok je roštiljao u gartenu, gamad, dok pravi, istinski borci, nemaju za hljeba.
Komsija obolio od secera, ostane bez obje noge odmah poslije rata, danas RVI ima preko hiljadu maraka primanja, a rata ocima nije vidio. Drugi otisao poslije rata da krade krave, izaso gazda kuce(srbin) ubio ga i on se danas vodi kao sehid i sehidska porodica. Treci 97 zabio se autom u neko drvo na mjestu mrtav, naravno sehid i danas porodica ima primanja...
Jedan zbog flase rakije izgubio nogu i danas uziva u primanjima i nepovratim kreditima stalno...
-
Hendrix
#2859 Re: Blokada puteva
Uvijek su najpametniji ovi koji zbrisu i sacuvaju guzice, evo meni recimo amidza zbriso u Njemacku i u njegov stan u Maglaju uselio rodjak za vrijeme rata jer su mu zapalili kucu. I sacuvo mu stan, bio na liniji 4 godine, ranjen 2 puta i sta bi na kraju. Dodje supak iz Njemacke i zali se kako mu nema ormara u stanu, ono kao rodjak ga ukro i ko naljutio se.Alighieri wrote:Žalosno je, što mi je amidža poginuo u ratu, a ja ga se i ne sjećam. I onda gledam danas, kako neko uzima pare, a nije rata vidio. Pala mu piva u Stuttgartu, dok je roštiljao u gartenu, gamad, dok pravi, istinski borci, nemaju za hljeba.
Ne znam kako ga ovaj nije ubio na licu mjesta majke mi, ne mogu zamisliti sebe u toj situaciji. I amidza se snaso, donio pare iz Njemacke, otvorio biznis i jebe mu se, dok rodjak raducka pomalo, nema posla. Ovaj je stan opremio 2 puta do sada, napuco ga i ono zove nas na rostilje, familija smo ovo ono...i sta covjek da radi, kako da se postavi.
20 godina poslije rata sve super, ono kao valjda smo zaboravili kakav je shupak ispao.
-
mali jomu
#2860 Re: Blokada puteva
Nema nikom druge osim ostat u normali...... dok ne pukne, a sve jednom pukne, samo je pitanje gdje ce ko odletit. 
- Alighieri
#2861 Re: Blokada puteva
Ljudima je potrebno realno shvatanje situacije. Kod nas, bilo šta da se desi, odmah neka teorija zavjere. Hipotetički, evo tebi 50.000KM, haj ti natjerao i kupi 100-200 ljudi da ti provedu noć na minus 10-15? I to stariji ljudi, izmoreni, bez trunka dostojanstva kojeg im je oduzela državna mafija.
Posljednja paljevina je bila tako skriptirana da se zapravo oprali oni koji su je i kreirali na takav način da su dominirali na izborima. Eh, ko je ono bio da mi se sjetiti
U ovoj državi neće biti pravih, demokratskih protesta, koji podliježu zakonima Bosne i Hercegovine nikad, jer su ljudi postali ravnodušni i gledaju samo svoja posla. Današnji prosječni građanin BiH bi davno izašao na ulicu da nema djece. On tako gleda kako zaraditi 20KM da nahrani svoje dijete, ostalo ga ne zanima.
Neće nikad puknuti, sistem je tako koncipiran da to ne može puknuti. Baza je jaka, potencijala je bilo, da nije otišlo u Prusku zaraditi koru hljeba.
Posljednja paljevina je bila tako skriptirana da se zapravo oprali oni koji su je i kreirali na takav način da su dominirali na izborima. Eh, ko je ono bio da mi se sjetiti
U ovoj državi neće biti pravih, demokratskih protesta, koji podliježu zakonima Bosne i Hercegovine nikad, jer su ljudi postali ravnodušni i gledaju samo svoja posla. Današnji prosječni građanin BiH bi davno izašao na ulicu da nema djece. On tako gleda kako zaraditi 20KM da nahrani svoje dijete, ostalo ga ne zanima.
Neće nikad puknuti, sistem je tako koncipiran da to ne može puknuti. Baza je jaka, potencijala je bilo, da nije otišlo u Prusku zaraditi koru hljeba.
-
mali jomu
#2862 Re: Blokada puteva
Alighieri wrote:
Neće nikad puknuti,
Ma puknut ce, treba se tjesiti dok ne puknes, i onda picis...... letis i tako.
- Alighieri
#2863 Re: Blokada puteva
Za takvo nešto treba jedan instinski vođa, a BiH ni blizu nema tog vođu. Svi su plaćeni i svi koji misle iskreno na početku, kupe se za male pare, gdje postanu marionete.mali jomu wrote:Alighieri wrote:
Neće nikad puknuti,
Ma puknut ce, treba se tjesiti dok ne puknes, i onda picis...... letis i tako.
-
invincible1921
#2864 Re: Blokada puteva
Kao i obicno patetika, mitologija i lazne huskascke vijesti....
Drzava nece dati pare guzovace i pomirite se sa tim. To sto je neko svercovo u ratu ili otiso u njemacku pa sebi stvorio kapital i ugled,,,ako nema zakonske osnove da ga se krivicno goni on je kao i svaki drugi gradjanin. To sto ja, ti , ovaj i onaj nismo bili tako pametni i sposobni i sto smo iz xy razloga ostali da ratujemo to je nas problem, a nikako njihov.
Registar ce se srdit, lazni borci izbacit, ali opet nece nekom bit ok jer naravno svi hoce PARE,,,DAJ SAMO DAJ JER JA SAM SE BORIO...pa sta ljudino ti i stotine hiljada drugih?
Nemojte ni vi izmisljati sad. Porodice sehida i poginulih boraca su zbrinute na sve moguce nacine,,,sad ce mi neko doci i recci e vidis moj komsijin rodjak nije dobio to i to, a ovaj neki jest,,,a naravno presutice 50 drugih pogodnosti koje ima.
Drzava nece dati pare guzovace i pomirite se sa tim. To sto je neko svercovo u ratu ili otiso u njemacku pa sebi stvorio kapital i ugled,,,ako nema zakonske osnove da ga se krivicno goni on je kao i svaki drugi gradjanin. To sto ja, ti , ovaj i onaj nismo bili tako pametni i sposobni i sto smo iz xy razloga ostali da ratujemo to je nas problem, a nikako njihov.
Registar ce se srdit, lazni borci izbacit, ali opet nece nekom bit ok jer naravno svi hoce PARE,,,DAJ SAMO DAJ JER JA SAM SE BORIO...pa sta ljudino ti i stotine hiljada drugih?
Nemojte ni vi izmisljati sad. Porodice sehida i poginulih boraca su zbrinute na sve moguce nacine,,,sad ce mi neko doci i recci e vidis moj komsijin rodjak nije dobio to i to, a ovaj neki jest,,,a naravno presutice 50 drugih pogodnosti koje ima.
-
ke_ma
#2865 Re: Blokada puteva
invincible1921 wrote:Kao i obicno patetika, mitologija i lazne huskascke vijesti....
- vatrogasac
#2866 Re: Blokada puteva
Nemaju oni petlje da blokiraju puteve zato i šipak od zahtjeva.
Zategnuti odnosi
Vlada HNK ne prihvata zahtjeve ljekara: Zasebnim pregovorima žele ostvariti neke druge ciljeve
- kmirsad
#2867 Re: Blokada puteva
Nakon one demonstracije vojne sile... slabo će se ko i usuditi... Jedino onaj Kuka, iz PDA ako šta bude organiziro svoje rudare... on se ničega ne boji...vatrogasac wrote:Nemaju oni petlje da blokiraju puteve zato i šipak od zahtjeva.
Zategnuti odnosi
Vlada HNK ne prihvata zahtjeve ljekara: Zasebnim pregovorima žele ostvariti neke druge ciljeve
- kamen spoticanja
#2868 Re: Blokada puteva
evo kazu da je.on najgori od sve djece...zelenekmirsad wrote:Nakon one demonstracije vojne sile... slabo će se ko i usuditi... Jedino onaj Kuka, iz PDA ako šta bude organiziro svoje rudare... on se ničega ne boji...vatrogasac wrote:Nemaju oni petlje da blokiraju puteve zato i šipak od zahtjeva.
Zategnuti odnosi
http://stav.ba/opci-haos-i-rusenje-vlas ... dju-borce/
-
mali jomu
#2869 Re: Blokada puteva
Prezentaciju Jedinstvenog registra boraca za TK tokom koje su u tuzlanskom BKC-u predstavnici Federalnog ministarstva za pitanja boraca prvo predočili karton ministra Salke Bukvarevića, a potom i premijera Fadila Novalića i nekih drugih nosilaca izvršnih ili zakonodavnih funkcija, prekinuo je Ekrem Ferizović iz Čelića.
- Nećemo kartone guzičara, dajte nam kartone boraca – poručio je Ferizović na skupu.
Ubrzo su u sistem uneseni njegovi podaci te je utvrđeno da je u redovima Armije RBiH proveo 52 mjeseca i da ima mjesečna primanja 50 KM kao invalid devete kategorije.
- Meni je 58 godina. Šta će biti sa mnom ako se ne usvoji zakon o pravima demobilisanih boraca - pita se Ferizović.
Fadil Duranović iz Srebrenika na podatak da je tuzlanska regija imala 119.110 boraca rekao je kako je poznato da je Drugi korpus na kraju rata brojao oko 68.000 boraca.
- Nas, ministre, zanima ona druga polovina, taj broj koji je poslije 1995. godine udvostručen.
Mirza Ahmić, v. d. predsjednika Organizacije demobiliziranih boraca Tuzla, naglasio je kako je objavljeni registar prekompliciran i da nikad neće dati odgovore „ko je ratovao, a ko pekmez pravio”. Slično je ponovio i Fahrudin Hasanović, predsjednik RVI TK, koji je naveo kako se mora razdvojiti „ko je to nosio mitraljez, a ko šerpe u Armiji RBiH”.
- Vojna evidencija je najrelevantnija. Na osnovu nje će se znati ko je bio na prvim linijama, a ko u namjenskoj industriji, civilnoj zaštiti ili je proizvodio kukuruz za potrebe vojske. To je ono što ovi ljudi traže, da se napokon odvoji borbeni dio pripadnika Armije RBiH od neborbenog – kazao je Ahmić.
Inače, prema tvrdnjama srebreničkih boraca Zulfe Salihovića i Murata Avdića, postojao je plan određenih struktura iz entiteta RS da među borce Armije RBiH koji su blokirali saobraćaj na Šićkoj petlji ubace svoje ljude, odnosno huligane, koji bi proizveli haos. Pozvali su pripadnike Armije RBiH da ne blokiraju saobraćaj upravo iz tih razloga te da s predstavnicima vlasti svoje probleme rješavaju za pregovaračkim stolom.
- Nećemo kartone guzičara, dajte nam kartone boraca – poručio je Ferizović na skupu.
Ubrzo su u sistem uneseni njegovi podaci te je utvrđeno da je u redovima Armije RBiH proveo 52 mjeseca i da ima mjesečna primanja 50 KM kao invalid devete kategorije.
- Meni je 58 godina. Šta će biti sa mnom ako se ne usvoji zakon o pravima demobilisanih boraca - pita se Ferizović.
Fadil Duranović iz Srebrenika na podatak da je tuzlanska regija imala 119.110 boraca rekao je kako je poznato da je Drugi korpus na kraju rata brojao oko 68.000 boraca.
- Nas, ministre, zanima ona druga polovina, taj broj koji je poslije 1995. godine udvostručen.
Mirza Ahmić, v. d. predsjednika Organizacije demobiliziranih boraca Tuzla, naglasio je kako je objavljeni registar prekompliciran i da nikad neće dati odgovore „ko je ratovao, a ko pekmez pravio”. Slično je ponovio i Fahrudin Hasanović, predsjednik RVI TK, koji je naveo kako se mora razdvojiti „ko je to nosio mitraljez, a ko šerpe u Armiji RBiH”.
- Vojna evidencija je najrelevantnija. Na osnovu nje će se znati ko je bio na prvim linijama, a ko u namjenskoj industriji, civilnoj zaštiti ili je proizvodio kukuruz za potrebe vojske. To je ono što ovi ljudi traže, da se napokon odvoji borbeni dio pripadnika Armije RBiH od neborbenog – kazao je Ahmić.
Inače, prema tvrdnjama srebreničkih boraca Zulfe Salihovića i Murata Avdića, postojao je plan određenih struktura iz entiteta RS da među borce Armije RBiH koji su blokirali saobraćaj na Šićkoj petlji ubace svoje ljude, odnosno huligane, koji bi proizveli haos. Pozvali su pripadnike Armije RBiH da ne blokiraju saobraćaj upravo iz tih razloga te da s predstavnicima vlasti svoje probleme rješavaju za pregovaračkim stolom.
-
cosko
#2870 Re: Blokada puteva
Mislim ipak tesko ocekivati danas primanja ma kolike ti ratne zasluge bile nazalost,takva je drzava da para nema,drzava se konstantno zaduzuje i zivi od stranih kredita,a najveci dio uzmu politicari,jednog dana ce ti stranci samo preuzet zemlju,omladina ce se kod nas radjat pa ce svi ici vani,posla nema.
- GoldenSpoon
#2871 Re: Blokada puteva
Ima li gdje Leklerka da zakuka kako djeca i stari ljudi sjede u autima i autobusima blokirani?
http://avaz.ba/vijesti/bih/363527/autob ... u-kolonama
http://avaz.ba/vijesti/bih/363527/autob ... u-kolonama
- vatrogasac
#2872 Re: Blokada puteva
Legalna blokada.
"Zaboravljeni branitelji" dva sata blokirali centar Ljubuškog
Blokada Ljubuškog trajala je blizu dva sata, a rađena je stalnim prelaskom jednog pješačkog prijelaza.
![]()
-
kakavdanakneiskustvu
#2873 Re: Blokada puteva
mogli su samo stajati na pj. prelazu,nisu morali hodati 
- O'zone
- Globalni moderator
#2874 Re: Blokada puteva
Evo najave za Ponedjeljak 09.04.2018. da ne ispadne niko nije javio
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... ija-353182
- spreca
#2875 Re: Blokada puteva
Opet ceste....opet ih neko gura protiv naroda a oni to nevide.O'zone wrote:Evo najave za Ponedjeljak 09.04.2018. da ne ispadne niko nije javio