Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bodkin wrote:
Naravno da nije. Srbi odavno trube da nisu zadovoljni radom tog suda. Jel to problem pokusati rijesiti situaciju za stolom, a ne ratom. Cuj da je ovo isto kao odvajanje...eno sam on sa vucicem izjavio da ce rwditi na tome da se ne odrzi referendum dosao mig izgleda
Znači treba se čekati dok se ne uvedu pasoši na kozjoj ćupriji ......šta znači pokušati riješiti situaciju za stolom, pa traje li taj strukturalni dijalog oko pravosuđa, zar to nije rješavanje za stolom. Ili misliš na nešto drugo ???
Pa nek ne održi referendum, to je svakako najbolje rješenje.....i najlakše, samo kaže, nema referenduma
and wrote:treba zakazati referendum na nivou bih i pitati da li su građani za nezakonito prenošenje nadležnosti sa RBIH na entitete
Nema potrebe. Rahmetli Alija nije imao ništa protiv. Kao ni drugi potpisnici Dejtonskog nesporazuma.
pa onda nrma potrebe ni za ovim miloradovim referendumom. jer ga je on licno aminovao u svim skupstinskim tijelima. a i ostali sa njima.
ali vecina u er esu se ne bi slozila sa mnom. vjerovatno ni ti.
Bodkin wrote:
Naravno da nije. Srbi odavno trube da nisu zadovoljni radom tog suda. Jel to problem pokusati rijesiti situaciju za stolom, a ne ratom. Cuj da je ovo isto kao odvajanje...eno sam on sa vucicem izjavio da ce rwditi na tome da se ne odrzi referendum dosao mig izgleda
Znači treba se čekati dok se ne uvedu pasoši na kozjoj ćupriji ......šta znači pokušati riješiti situaciju za stolom, pa traje li taj strukturalni dijalog oko pravosuđa, zar to nije rješavanje za stolom. Ili misliš na nešto drugo ???
Pa nek ne održi referendum, to je svakako najbolje rješenje.....i najlakše, samo kaže, nema referenduma
Pa nece ga ni biti. Igra pokera. Pokusaj da pritisnu drugu stranu. Sve dok traje dijalog dobro je. Kad puska opali gotovo je..
mmaar wrote:Je li ima neka budala koja mislis da Srbi stvarno rade ono sto govore i da je ova prica oko referenduma zaista to to?
U to ne vjeruju ni oni koji trebaju izaći na referendum. Otprilike to sliči kada se trojica kandiduju za jednu funkciju pa ova dva odustanu pod uvjetom da dobiju nešto drugo od ovog koji dođe na tu funkciju. Zaposli im dijete, unaprijedi svastiku itd.
Alfons Kauders wrote:
najveca nepoznanica su hrvati...
Hrvatska nije nikakva nepoznanica, nema više srpskog pukovnika Tuđmana i neandertalskog agenta UDBA-e Šuška, Hrvatska je članica EU i NATO-a i kao takva raditi će ono što ovi prethodno nabrojani savezi odluče a to u slučaju nekog rata može biti samo intervencija na strani BiH i njenog očuvanja.
Vučić se pravo navio sa pričom o miru, pomirenju, bla-bla. Naravno, mora da ispuni zadanu kvotu ne bi li ga neko pomilkio po pametnoj glavici i dao kokojadu. Zbog toga je bezpogovorno primio i kamen u glavu. Ko daje čokoladu i šta je opšte čokolada (a velika je, čim je ovako poslušan)? Ja čekam njegovu klempu Glavatom da ušuti i da se uhinji. Ili se čokolada odnosi samo na Srbiju a RS ko *ebe, čim do sada nije bacio par dobrih vis-a-vis referenduma, tj čokolada nije uslovljena RS-om?
Alfons Kauders wrote:
Hrvatska nije nikakva nepoznanica, nema više srpskog pukovnika Tuđmana i neandertalskog agenta UDBA-e Šuška, Hrvatska je članica EU i NATO-a i kao takva raditi će ono što ovi prethodno nabrojani savezi odluče a to u slučaju nekog rata može biti samo intervencija na strani BiH i njenog očuvanja.
HV svakako može preći granicu kako bi osigurala da se sukob ne proširi na područja koja su ostala neutralna u srpsko-bosnjackom sukobu. Prema NATO politikama važno je smanjiti područje sukoba kako bi se lakše kontrolirao!!
Alfons Kauders wrote:
HV svakako može preći granicu kako bi osigurala da se sukob ne proširi na područja koja su ostala neutralna u srpsko-bosnjackom sukobu. Prema NATO politikama važno je smanjiti područje sukoba kako bi se lakše kontrolirao!!
I još ako krene more izbjeglica... Fino to napraviti ko Turska Kurdima - uć u zemlju, izbjeglicama "velikodušno" poklonit šatore pa nek ostanu na svojoj zemlji. Pa nisu ludi da ih vode hotele na ljetovalištima u Antaliju ko što je Hrvatska napravila sa BiH izbjeglicima i još te na kraju pljunu da se radilo o smišljenoj politici slabljenja BiH.
volta dzontra wrote:
Ako tako kaže NATO i Amerika, da mogu sami bez dozvole NATA....he
mudrac2 wrote:kakva je ovo glupost? Da osigura šta?
ma dzontra misli da napokon predju na lijevu obalu neretve. ne dosanjani san iz devedesetih. istocna obala mostara nije pala pred HV i HVO a citava krajina otpuhana za nekoliko dana. nikako to ne ide jedno sa drugim. pa bi bio red korigirati.
ma dzontra misli da napokon predju na lijevu obalu neretve. ne dosanjani san iz devedesetih. istocna obala mostara nije pala pred HV i HVO a citava krajina otpuhana za nekoliko dana. nikako to ne ide jedno sa drugim. pa bi bio red korigirati.
Ah da... priča o herojskom oDbrani od HV podmornica...
volta dzontra wrote:
pa jbg. ne može i nato i nako...ako zakuha ja tipujem na ovaj scenarij. kao nato članica zaštiti teritorij od prelijevanja sukoba, izbjegličke krize itd....ima odgovornost i za preko 300.000 svojih državljana koji su neutralni i ne žele ginuti za neodgovorne bošnjačke političare
volta dzontra wrote:
pa jbg. ne može i nato i nako...ako zakuha ja tipujem na ovaj scenarij. kao nato članica zaštiti teritorij od prelijevanja sukoba, izbjegličke krize itd....ima odgovornost i za preko 300.000 svojih državljana koji su neutralni i ne žele ginuti za neodgovorne bošnjačke političare
Kolika je kvota
Ja tipujem na scenario u kojem hrvatski vojnici se bore rame uz rame sa vojnicima Armije Bosne i Hercegovine. Ne bih dao preveliku kvotu na moj scenario.
volta dzontra wrote:
Kako svojih? Zbog putovnica? Moraju onda i bihac zastiti
volta dzontra wrote:
Kolika je kvota
Ja tipujem na scenario u kojem hrvatski vojnici se bore rame uz rame sa vojnicima Armije Bosne i Hercegovine. Ne bih dao preveliku kvotu na moj scenario.
Daj bola......profesionalni ustroj HV taman dovoljan da osigura granicu i dovoljan sigurnosni koridor u dubinu. Nećemo da vam se usi.remo u pobjedu.
Prosto ne mogu vjerovati da bi, recimo, Dragan Lukač, ravnatelj FUP-a, koji je preživio srpski logor biio neutralan. Ne mogu vjerovati da bi prognani Hrvati iz Dervente, Modriče, Bosanskog Broda, Bosanskog Šamca..., bili neutralni ili čuvali leđa manjem entitetu.
Većina sarajevskih i tuzlanskih Hrvata isto tako ne bi bila neutralna. Mogu oni zamjerati Bošnjacima svašta, ali kad u mozak dođu slike ubijanja, maltretiranja, protjerivanja i rušenja njihovih kuća od strane tzv. VRS, neutralnost automatski splasne.
volta dzontra wrote:
Daj bola......profesionalni ustroj HV taman dovoljan da osigura granicu i dovoljan sigurnosni koridor u dubinu. Nećemo da vam se usi.remo u pobjedu.
Dokle vam ide ta dubina koridora, do posrane ulice (predmijevam da znaš koja je to) ili ćete malo dalje dobaciti, čak tamo do Liska parka ....bjež bolan Volta, ja te smatrao ozbiljnim čojekom.........sasvim sam sigurna da hrvatski politčari nsiu toliko neozbiljni da bi bez saglasnosti NATA i njegovog kišobrana se upustili u jednu ovakvu akciju
Ja bih volio kad bi ovo raspisao, da jednom završimo ovo za sva vremena. Uvijek ostajemo na istom, nit' gore nit' dolje. Uvijek na negativnoj nuli (ovo stanje ne može biti pozitivna nula), ili bos ili hadžija.
Ah da... priča o herojskom oDbrani od HV podmornica...