To je više odlika vas žena al hajd .... nek ti budeConnaisseur Karlin wrote:pod uslovom da ne panicite, ne histerisete i ne kmeciteedo_79 wrote:Ti si znači za konsenzusConnaisseur Karlin wrote:
da, ali treba pokazati primjerima iz zivota, ako i od strane aktivsitkinja, koje nemaju cilj ugorziti polozaj muskaraca, a istovremeno, muskraci jos uvijek panicno reagiraju, umjesto da se informiraju i podrze aktistkinje koje ne histerisu i n episu zlobno protiv muskraca, jer, mitrebamo jedni drugeja sam za borbu i ravnopravnost, i podrzavam suradnju svih osoba oba spola
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danasnji "feminizam"
- edo_79
#2851 Re: Danasnji "feminizam"
- seln
#2852 Re: Danasnji "feminizam"
Eto, reci nam ti, kao zena... trebamo li podrzati ovu?Connaisseur Karlin wrote:da, ali treba pokazati primjerima iz zivota, ako i od strane aktivsitkinja, koje nemaju cilj ugorziti polozaj muskaraca, a istovremeno, muskraci jos uvijek panicno reagiraju, umjesto da se informiraju i podrze aktistkinje koje ne histerisu i n episu zlobno protiv muskraca, jer, mitrebamo jedni drugeseln wrote:Odnosno, ne bi trebala da bude... ali mnogi je shvataju tako, i sa jedne i sa druge strane.Connaisseur Karlin wrote:Dragi moji muskarai, shvatite, da borba za ravnopravnost zena u drustvu nije borba protiv muskaraca.ja sam za borbu i ravnopravnost, i podrzavam suradnju svih osoba oba spola
možete ove GM ruže što ne mirišu, a što ste planirali kupovati kolegicama danas staviti sebi u guzicu da i vas nešto malo nažulja jedan dan
- Connaisseur Karlin
#2853 Re: Danasnji "feminizam"
bogami nijeedo_79 wrote:To je više odlika vas žena al hajd .... nek ti budeConnaisseur Karlin wrote:pod uslovom da ne panicite, ne histerisete i ne kmeciteedo_79 wrote:
Ti si znači za konsenzus![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Connaisseur Karlin
#2854 Re: Danasnji "feminizam"
ma bezveze, pa meni je najnorlanije da imam muskarca pored sebe koji ce mene pocastiti ruzom , ali mi ne smeta njegova paznja da kolgicama za isti praznikseln wrote:Eto, reci nam ti, kao zena... trebamo li podrzati ovu?Connaisseur Karlin wrote:da, ali treba pokazati primjerima iz zivota, ako i od strane aktivsitkinja, koje nemaju cilj ugorziti polozaj muskaraca, a istovremeno, muskraci jos uvijek panicno reagiraju, umjesto da se informiraju i podrze aktistkinje koje ne histerisu i n episu zlobno protiv muskraca, jer, mitrebamo jedni drugeseln wrote:
Odnosno, ne bi trebala da bude... ali mnogi je shvataju tako, i sa jedne i sa druge strane.ja sam za borbu i ravnopravnost, i podrzavam suradnju svih osoba oba spola
možete ove GM ruže što ne mirišu, a što ste planirali kupovati kolegicama danas staviti sebi u guzicu da i vas nešto malo nažulja jedan dan
- edo_79
#2855 Re: Danasnji "feminizam"
Dobro .... nijeConnaisseur Karlin wrote:bogami nije![]()
-
Hakiz
#2856 Re: Danasnji "feminizam"
Dakle, neke osobe su privatnu korespondenciju jednog od suvlasinka Buybooka, na koju uposlenici Buybooka nisu mogli uticati, upotrijebile da napadnu Buybook u kojem su zaposlene i žene.Connaisseur Karlin wrote:...
To govori da njima nije toliko bitno šta je napisao pojedinac kao svoj lični stav, nego su našle da napadnu Buybook iz samo njima znanih razloga.
Meni je to licemjerno.
Ili se te osobe pune bijesa zbog napisanog tražile bilo koga na kome će taj bijes sručiti ne razmišljajući o uposlenicima i naročito uposlenicama Buybooka koje nisu mogle uticati na to šta će biti napisano. Naime, niko od uopslenika i uposlenica Buybooka nije stajao iznad glave suvlasnika, čitao šta on piše na Facebooku, pa da je mogao reagovati u trenutku kada suvlasnik piše šta ne bi smio.
Pitanje tebi, pratiš li ti u real-time šta piše na Facebooku suvlasnik kompanije u kojoj ti radiš? I ako i pratiš, da li bi mu smjela reći "Šta to pišeš budalo, briši to" kada vidiš da piše nešto neprimjereno? Mogao bih se kladiti da je odgovor na oba pitanja "NE". I zato je šugavo, glupo, zonamjerno, bijedno. što bi naš narod rekao "onako baš šupački" napasti Buybook.
Osobe koje su napale Buybook su zlobne i glupe.
Kako god, ponavljam: Ne mogu šuplje.
- piupiu
#2857 Re: Danasnji "feminizam"
Dan... sa velikim "d". Kad budeš shvatio da je sve ovo što slijedi u zagradi u najmanju ruku neprimjereno (bez uvrede, vi bosanske žene ste kratke pameti; bez uvrede, ti si u sporu sa samom sobom ; bez uvrede, tvoja je reakcija tipična ženska; bez uvrede, Nejra je (od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"), i da ovdje ima ljudi koji ne pristaju na tu vrstu komunikacije, bez obzira na njihov rod; tek onda ćeš imati pravo govoriti o Nejri, njenoj marami, 'kratkoj pameti bosanskih žena' i nazivati nečiju reakciju na tvoj bezobrazluk 'sujetom'. Da te zaista zanimaju prava žena, počeo bi od toga da ne držis ženama predavanje o tome za kakva bi se prava trebale boriti, s maramom na glavi ili bez nje. Bez uvrede, radi se o klasičnom šovinizmu. Fildžan tipa.seln wrote:
No frks... sretan ti dan zena.
- Connaisseur Karlin
#2858 Re: Danasnji "feminizam"
Hakiz, u drugoj drzavi bi doticni letio sa poslaHakiz wrote:Dakle, neke osobe su privatnu korespondenciju jednog od suvlasinka Buybooka, na koju uposlenici Buybooka nisu mogli uticati, upotrijebile da napadnu Buybook u kojem su zaposlene i žene.Connaisseur Karlin wrote:...
To govori da njima nije toliko bitno šta je napisao pojedinac kao svoj lični stav, nego su našle da napadnu Buybook iz samo njima znanih razloga.
Meni je to licemjerno.
Ili se te osobe pune bijesa zbog napisanog tražile bilo koga na kome će taj bijes sručiti ne razmišljajući o uposlenicima i naročito uposlenicama Buybooka koje nisu mogle uticati na to šta će biti napisano. Naime, niko od uopslenika i uposlenica Buybooka nije stajao iznad glave suvlasnika, čitao šta on piše na Facebooku, pa da je mogao reagovati u trenutku kada suvlasnik piše šta ne bi smio.
Pitanje tebi, pratiš li ti u real-time šta piše na Facebooku suvlasnik kompanije u kojoj ti radiš? I ako i pratiš, da li bi mu smjela reći "Šta to pišeš budalo, briši to" kada vidiš da piše nešto neprimjereno? Mogao bih se kladiti da je odgovor na oba pitanja "NE". I zato je šugavo, glupo, zonamjerno, bijedno. što bi naš narod rekao "onako baš šupački" napasti Buybook.
Kako god, ponavljam: Ne mogu šuplje.
Zelis reci,da je njegvo ponasnaje potpuno prihvaltjivo i da nije big deal !?
- Connaisseur Karlin
#2859 Re: Danasnji "feminizam"
ma naravvno da imate emocije , joj , kako ste vi meni slaba tocka u zivotu, a vjerovatno zato i lakse zagalim na vas na raznim temama, shvati, me , nije mi lako, volim vas, ali me izludjujete nerazmisljanjem i impuslicnim kemcanjemedo_79 wrote:Dobro .... nijeConnaisseur Karlin wrote:bogami nije![]()
- edo_79
#2860 Re: Danasnji "feminizam"
kme!Connaisseur Karlin wrote:ma naravvno da imate emocije , joj , kako ste vi meni slaba tocka u zivotu, a vjerovatno zato i lakse zagalim na vas na raznim temama, shvati, me , nije mi lako, volim vas, ali me izludjujete nerazmisljanjem i impuslicnim kemcanjemedo_79 wrote:Dobro .... nijeConnaisseur Karlin wrote:bogami nije![]()
- Connaisseur Karlin
#2861 Re: Danasnji "feminizam"
uh, pa kosntatno se to pise na forumskim pdf, uprvo takvim tonom, a to sam vise puta pisala na ovoj temi, da forum prsti izjavama mizoginije i nepostovanja ka zenamapiupiu wrote:Dan... sa velikim "d". Kad budeš shvatio da je sve ovo što slijedi u zagradi u najmanju ruku neprimjereno (bez uvrede, vi bosanske žene ste kratke pameti; bez uvrede, ti si u sporu sa samom sobom ; bez uvrede, tvoja je reakcija tipična ženska; bez uvrede, Nejra je (od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"), i da ovdje ima ljudi koji ne pristaju na tu vrstu komunikacije, bez obzira na njihov rod; tek onda ćeš imati pravo govoriti o Nejri, njenoj marami, 'kratkoj pameti bosanskih žena' i nazivati nečiju reakciju na tvoj bezobrazluk 'sujetom'. Da te zaista zanimaju prava žena, počeo bi od toga da ne držis ženama predavanje o tome za kakva bi se prava trebale boriti, s maramom na glavi ili bez nje. Bez uvrede, radi se o klasičnom šovinizmu. Fildžan tipa.seln wrote:
- seln
#2862 Re: Danasnji "feminizam"
Sa velikim ili malim d: zivim u zemlji u kojoj je ovaj Dan (sa velikim D) skoro nepoznat, a zene opet zive 150 puta bolje nego u BiH.piupiu wrote:Dan... sa velikim "d". Kad budeš shvatio da je sve ovo što slijedi u zagradi u najmanju ruku neprimjereno (bez uvrede, vi bosanske žene ste kratke pameti; bez uvrede, ti si u sporu sa samom sobom ; bez uvrede, tvoja je reakcija tipična ženska; bez uvrede, Nejra je (od one sorte "hajde da se jebemo, ali samo glavic"), i da ovdje ima ljudi koji ne pristaju na tu vrstu komunikacije, bez obzira na njihov rod; tek onda ćeš imati pravo govoriti o Nejri, njenoj marami, 'kratkoj pameti bosanskih žena' i nazivati nečiju reakciju na tvoj bezobrazluk 'sujetom'. Da te zaista zanimaju prava žena, počeo bi od toga da ne držis ženama predavanje o tome za kakva bi se prava trebale boriti, s maramom na glavi ili bez nje. Bez uvrede, radi se o klasičnom šovinizmu. Fildžan tipa.seln wrote:
Bez uvrede, pricas gluposti.
Ovo je forum. Diskutiramo, iznosimo misljenje. Ako ne zelis da muskarci pisu na ovu temu, onda to i naznaci ( "samo za zene" ili nesto slicno).
Bez uvrede, niste ni ti ni Nejrica kaparisale svu pamet ovog svijeta, pa da imate patent za sva rjesenja.
Bez uvrede, mozda nekad shvatis da nisam JA tvoj problem (a ni Nejrin) jer, hvala bogu, ne zivimo u istoj zemlji.
Kad to shvatis, odi do centrale SDA ili do Fahdove dzamije ( a mozes jednostavno i do najblize kafane), pa prisutnim tipovima pricaj o politickoj korektnosti, gramatici, genderisanju itd.
Mozda tada shvatis da se kuca ne pravi od krova, ali iskreno, ne vjerujem da hoces.
- seln
#2863 Re: Danasnji "feminizam"
Njegovo ponasanje nije prihvatljivo, ni pod razno...Connaisseur Karlin wrote:[
Hakiz, u drugoj drzavi bi doticni letio sa posla![]()
ali ne znam zasto se licni sukob dvije osobe razlicitog spola sada prenosi na citavo drustvo?
Ako jedna zena uvrijedi muskarca, trebaju li se javiti svi muskarci da joj jebu mater kurvanjsku?
-
Hakiz
#2864 Re: Danasnji "feminizam"
Mene u svemu ovome kopka to "nepozvano".sheilak wrote:
a naravno da je nepozvano komentiranje necijih guzova i sisa nepozeljno i neugodno, dakle uznemirujuce. pogotovo kad ti dolaze od svakog klosara na ulici.
Kako iz tog "nepozvano" proizlazi, ne smeta ženama kometarisanje sisa i guzova kada to radi neko ko vam se sviđa. Smeta vam samo kada to radi neko ko vam se ne sviđa. A da li ćete se vi nekome svidjeti, na to ipak vi ne možete uticati.
Pitanje. Smije li vaš muž ili momak ili vaša djevojka ili žena (doći će i to vrijeme) u kafani sa rajom komentarisati vaše sise i guzice. Je li to ta(j) koji kometariše "pozvano"?
- Connaisseur Karlin
#2865 Re: Danasnji "feminizam"
prenosi se na citavo drustvo, jer takvi sukobi postoje upravo u sklopu istogo drustva, jer da nema takvih licnihsvakodnevnih sukoba u drustvu/ima , tad niko ne bi ni regirao na njihovu licnu raspravu , eto to je problemseln wrote:Njegovo ponasanje nije prihvatljivo, ni pod razno...Connaisseur Karlin wrote:[
ali ne znam zasto se licni sukob dvije osobe razlicitog spola sada prenosi na citavo drustvo?
Ako jedna zena uvrijedi muskarca, trebaju li se javiti svi muskarci da joj jebu mater kurvanjsku?
evo,ja na forumu kontatno primjetim kako muskraci jako ruzno tretiraju forumasjice, primejtim rijecnik istih, primjetim da potosji jako ruzna atmosfera prema zenama
- mad_max_ba
#2866 Re: Danasnji "feminizam"
Imena kolegiceConnaisseur Karlin wrote:
prenosi se na citavo drustvo, jer takvi sukobi postoje upravo u sklopu istogo drustva, jer da nema takvih licnihsvakodnevnih sukoba u drustvu/ima , tad niko ne bi ni regirao na njihovu licnu raspravu , eto to je problem
evo,ja na forumu kontatno primjetim kako muskraci jako ruzno tretiraju forumasjice, primejtim rijecnik istih, primjetim da potosji jako ruzna atmosfera prema zenama
Imena
- Connaisseur Karlin
#2867 Re: Danasnji "feminizam"
Hakize, u FRA ce biti uvedena zabrana dobacivanja zenama na ulici, sexulall assult , a to je u BiH oduvivjek bilo normlanoHakiz wrote:Mene u svemu ovome kopka to "nepozvano".sheilak wrote:
a naravno da je nepozvano komentiranje necijih guzova i sisa nepozeljno i neugodno, dakle uznemirujuce. pogotovo kad ti dolaze od svakog klosara na ulici.
Kako iz tog "nepozvano" proizlazi, ne smeta ženama kometarisanje sisa i guzova kada to radi neko ko vam se sviđa. Smeta vam samo kada to radi neko ko vam se ne sviđa. A da li ćete se vi nekome svidjeti, na to ipak vi ne možete uticati.
Pitanje. Smije li vaš muž ili momak ili vaša djevojka ili žena (doći će i to vrijeme) u kafani sa rajom komentarisati vaše sise i guzice. Je li to ta(j) koji kometariše "pozvano"?
Jako je ruzno da neko u drustvu komentraise necije grudi ili straznjicu , zato je to toliko vazno
- Connaisseur Karlin
#2868 Re: Danasnji "feminizam"
nema potrebe, svi znamo , sve je javnomad_max_ba wrote:Imena kolegiceConnaisseur Karlin wrote:
prenosi se na citavo drustvo, jer takvi sukobi postoje upravo u sklopu istogo drustva, jer da nema takvih licnihsvakodnevnih sukoba u drustvu/ima , tad niko ne bi ni regirao na njihovu licnu raspravu , eto to je problem
Imena
- seln
#2869 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam primjetis li to kod forumasica... vjerovatno slabo do nikako.Connaisseur Karlin wrote:prenosi se na citavo drustvo, jer takvi sukobi postoje upravo u sklopu istogo drustva, jer da nema takvih licnihsvakodnevnih sukoba u drustvu/ima , tad niko ne bi ni regirao na njihovu licnu raspravu , eto to je problemseln wrote:Njegovo ponasanje nije prihvatljivo, ni pod razno...Connaisseur Karlin wrote:[
Znaci, ako neka zena uvrijedi muskarca (a i to s ene dogadja bas rijetko), i to treba podici na nivo citavog drustva?
Pa jebat ga, od sad pa nadalje i ubuduce cemo se svi samo jos ujedati za jezik, nece postojati nikakvi privatni odnosi, ni ljubav, ni sex...
Ponavljam tip je ispao papak i zena ga s pravom moze tuziit, cak i u Bosni postoji krivisno djelo uvrede casti... ali ova atmosfera pogroma mi je ipak malo previse.
-
Hakiz
#2870 Re: Danasnji "feminizam"
Hoću reći, što su napali Buybook? Nije Buybook nudio fildžan viška. Nudio je jedan čovjek, nije nudila firma.Connaisseur Karlin wrote:Hakiz, u drugoj drzavi bi doticni letio sa poslaHakiz wrote:Dakle, neke osobe su privatnu korespondenciju jednog od suvlasinka Buybooka, na koju uposlenici Buybooka nisu mogli uticati, upotrijebile da napadnu Buybook u kojem su zaposlene i žene.Connaisseur Karlin wrote:...
Meni je to licemjerno.
Kako god, ponavljam: Ne mogu šuplje.![]()
Kako misliš otpustiti suvlasnika jedne firme? Ne uposlenika, nego suvlasnika? Uništiti mu firmu i time ostaviti bez posla uposlenike koji nisu krivi? Kako ga natjerati da proda svoj udio u firmi ako to ne želi, koji zakon mu to može narediti?
De malo žene, smanjite estrogen i razmišljajte. Znam da je histerija imanentna ženama, ali malo pokušajte preuzeti nešto i od muškaraca, naime racio i razum. Možda vam pomogne.
- mad_max_ba
#2871 Re: Danasnji "feminizam"
da li mislite, u tom slučaju, da je gore boldirano generaliziranje jer nema ograde niti naznake da se ograde oni koji tako ne postupaju?Connaisseur Karlin wrote:nema potrebe, svi znamo , sve je javnomad_max_ba wrote:Imena kolegiceConnaisseur Karlin wrote:
Imena
-
Hakiz
#2872 Re: Danasnji "feminizam"
Da ponovim:Connaisseur Karlin wrote:Hakize, u FRA ce biti uvedena zabrana dobacivanja zenama na ulici, sexulall assult , a to je u BiH oduvivjek bilo normlanoHakiz wrote:Mene u svemu ovome kopka to "nepozvano".sheilak wrote:
Pitanje. Smije li vaš muž ili momak ili vaša djevojka ili žena (doći će i to vrijeme) u kafani sa rajom komentarisati vaše sise i guzice. Je li to ta(j) koji kometariše "pozvano"?![]()
Jako je ruzno da neko u drustvu komentraise necije grudi ili straznjicu , zato je to toliko vazno![]()
Mene u svemu ovome kopka to "nepozvano".
- dobar osjecaj
#2873 Re: Danasnji "feminizam"
Ja sam protiv takvih zabrana. Dapače, ja sam za promociju i podsticanje dodirivanja muškaraca u javnosti i svakojakog maštovitog dobacivanja. Ima li išta slađe od prizora kad vidiš ženu da naiđe ulicom, rukicom nježno odmjeri penis nasumičnog prolaznika, potapša ga, podigne nježno i uzvikne "mašala". Ljepota!Connaisseur Karlin wrote: Hakize, u FRA ce biti uvedena zabrana dobacivanja zenama na ulici, sexulall assult , a to je u BiH oduvivjek bilo normlano![]()
Jako je ruzno da neko u drustvu komentraise necije grudi ili straznjicu , zato je to toliko vazno![]()
- Connaisseur Karlin
#2874 Re: Danasnji "feminizam"
Haize, na Zapadu to odrade za 24 sataHakiz wrote: Hoću reći, što su napali Buybook? Nije Buybook nudio fildžan viška. Nudio je jedan čovjek, nije nudila firma.
Kako misliš otpustiti suvlasnika jedne firme? Ne uposlenika, nego suvlasnika? Uništiti mu firmu i time ostaviti bez posla uposlenike koji nisu krivi? Kako ga natjerati da proda svoj udio u firmi ako to ne želi, koji zakon mu to može narediti?
De malo žene, smanjite estrogen i razmišljajte. Znam da je histerija imanentna ženama, ali malo pokušajte preuzeti nešto i od muškaraca, naime racio i razum. Možda vam pomogne.
- Connaisseur Karlin
#2875 Re: Danasnji "feminizam"
dobar osjecaj wrote:Ja sam protiv takvih zabrana. Dapače, ja sam za promociju i podsticanje dodirivanja muškaraca u javnosti i svakojakog maštovitog dobacivanja. Ima li išta slađe od prizora kad vidiš ženu da naiđe ulicom, rukicom nježno odmjeri penis nasumičnog prolaznika, potapša ga, podigne nježno i uzvikne "mašala". Ljepota!Connaisseur Karlin wrote: Hakize, u FRA ce biti uvedena zabrana dobacivanja zenama na ulici, sexulall assult , a to je u BiH oduvivjek bilo normlano![]()