Kad Ženku na kamari nađešJThomas wrote:nije lako, dojučerašnja perjanica, njihov do srži, koliko i bilo ko drugi - otkazala poslušnost...
Kifla
-
Heller
#2851 Re: Kifla mandatar
- Prpa.ba
#2853 Re: Kifla
Bice to najmasovniji skup gradjana u ovom mandatu*
* na skupu gradjana za LGBT-ejce je bilo tridesetak aktivista, a na skupu za vodoopskrbu je bilo oko dvadesetak
EDIT: eno kifla reagovao na fejsbuku sa istim komentarom kao i forumasi.
* na skupu gradjana za LGBT-ejce je bilo tridesetak aktivista, a na skupu za vodoopskrbu je bilo oko dvadesetak
-
walk_M-A-N
#2854 Re: Kifla
Ne znam čemu se više smijati, teletu kojeg je i Bakir pomenuo ili ovoj spacex ponudi čovjeku koji je rekao da ima života izvan stranke. I sada kao nepoznat organizuje protest protiv nepravedne vlasti koja ga hoće smijeniti.
Samo ima neki zakon koji govori o javnom okupljanju, iako je naravno nebitan jer ga je donijela pokvarena vlast kojoj ovaj više ne pripada.
Član 9. (Organizator mirnog okupljanja)
(1) Organizator mirnog okupljanja je pravno ili fizičko lice (u daljnjem tekstu: organizator) koje, u skladu sa odredbama ovog Zakona, priprema, saziva, organizuje, održava, prati i vrši nadzor nad održavanjem mirnog okupljanja(2) Kad mirno okupljanje priprema grupa građana ili više pravnih osoba, dužne su odrediti svog zastupnika. Član 10. (Obaveza prijavljivanja mirnog okupljanja) (1) Organizator, odnosno njegov zastupnik, dužan je podnijeti prijavu za održavanje mirnog okupljanja kako je to ovim Zakonom određeno. (2) Prijava iz stava (1) ovog člana podnosi se najkasnije pet dana prije početka održavanja mirnog okupljanja.
(3) Prijava se podnosi policijskoj upravi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) na čijem području se namjerava održati mirno okupljanje ili Upravi policije Ministarstva, ako se mirno okupljanje namjerava održati na području dvije ili više policijskih uprava (u daljnjem tekstu: nadležni policijski organ).
Samo ima neki zakon koji govori o javnom okupljanju, iako je naravno nebitan jer ga je donijela pokvarena vlast kojoj ovaj više ne pripada.
Član 9. (Organizator mirnog okupljanja)
(1) Organizator mirnog okupljanja je pravno ili fizičko lice (u daljnjem tekstu: organizator) koje, u skladu sa odredbama ovog Zakona, priprema, saziva, organizuje, održava, prati i vrši nadzor nad održavanjem mirnog okupljanja(2) Kad mirno okupljanje priprema grupa građana ili više pravnih osoba, dužne su odrediti svog zastupnika. Član 10. (Obaveza prijavljivanja mirnog okupljanja) (1) Organizator, odnosno njegov zastupnik, dužan je podnijeti prijavu za održavanje mirnog okupljanja kako je to ovim Zakonom određeno. (2) Prijava iz stava (1) ovog člana podnosi se najkasnije pet dana prije početka održavanja mirnog okupljanja.
(3) Prijava se podnosi policijskoj upravi Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) na čijem području se namjerava održati mirno okupljanje ili Upravi policije Ministarstva, ako se mirno okupljanje namjerava održati na području dvije ili više policijskih uprava (u daljnjem tekstu: nadležni policijski organ).
-
baxus
#2855 Re: Kifla mandatar
Mijenjaju se okolnosti i alati komunikacije.megaman4 wrote:Znate sta je ovdje cudno u svemu ovome. Cudno je to sto je SDA uzdrmao covjek od kojeg se to najmanje ocekivalo a to je upravo Dino Konakovic. Da je on neka jaka politicka figura kao npr. Mehmedovic ili Zvizdic pa hajde. Ali covjek koji je nedavno sjeo na jednu od odgovornijih funkcija, uspio je ono sto se mnogi nisu ni usudili.putokaz1 wrote:Amel Mekić
SDP-DF-SDA-NZ-ASDA on ko Berilo![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Vecerasnja reakcija Bakira samo govori da je i on bio iznenadjen reakcijom Konakovica koja ih je dobro uzdrmala. Ako je Konakovic uspio da izazove ovolike potrese u SDA, to samo govori da je sve truhlo i da se iznutra raspadaju i nema stajanja.
Mnogi su se smijali SDP-u kojeg je unistio egoista Lagumdzija. Sada se sve k'o bumerang vraca i SDA i Bakiru.
Dino je npr puno veći influencer od Zvizdica.
Bošnjaci srednje dobi, relatino religiozni, čiji mozgovi nisu zatrovani partijskom ideologijom. Orjentisani izmedju centra i desnice su se zagrijali za Dinu.
Dino malo na fb malo na instagramu, zna dosta raje, malo pozitive i eto ljudi.
Koga boli kurac za Zvizdica. Da izdaje iz SDA samo bi familija uz Gacka glasala za njega.
-
sahara1428
#2856 Re: Kifla
Prpa.ba wrote:Bice to najmasovniji skup gradjana u ovom mandatu*![]()
Vidio sam ovih dana letak u kojem se poziva na skup podrske premijeru, 17.2 u 12h.
Ne znam ko je pravio letak i ko poziva, nema ni mjesto na kojem bi se skup desio.
Molim vas da takve stvari ne radimo, u ovom politickom procesu stvari se rjesavaju u Skupstini Kantona kako i treba.
I ako su iz najbolje namjere, molim organizatore da se takav i slicni skupovi ne organizuju.
-
putokaz1
#2857 Re: Kifla
Dino Konaković kandidat za Predsjedništvo......da Pripomogne Zvizdiću krađom glasova od ''Opozicije''??????????!!!!!!
- karanana
#2858 Re: Kifla
zvizdic meni nit smrdi nit mirise. nije mi neka licnost koja bi bila lider partije ili naroda.
mada, nikad ne potcjenjuj gachane.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- kamen spoticanja
#2860 Re: Kifla
od kako se kifla odcjepio vise se ne spominju sepic i ekipa 
-
kiligonzales
#2861 Re: Kifla
Jakna pa sako na tokaranana wrote:zvizdic meni nit smrdi nit mirise. nije mi neka licnost koja bi bila lider partije ili naroda.
Ako taj bude predsjednik treba ubrzat selidbu odavdje, sjecam se kad je placo iftare po dzamijama da se probije u politici unazad 10+ godina...
-
kiligonzales
#2862 Re: Kifla
Al oborenih glava ovdje 
Ko da je sahrana nekome
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... rsad-kukic
Ko da je sahrana nekome
- Toffee karamela
#2863 Re: Kifla
KUKI SMIJENJEN!!!kiligonzales wrote:Al oborenih glava ovdje
Ko da je sahrana nekome

Nad Tuzlom će sigurno 5 noći biti vatromet
Pa mene je sad stvarno strah da nas ne pogodi neki asteroid iz svemira...ovo je previše dobro da bi bila istina
- Maharadza
#2864 Re: Kifla
Poltron sve radi što i gazda, tj. vidiš da je i Bake oborio pogled, odmah ga i njegovi "ljubimci" kopiraju u nadi da će dobiti "nagradu"...kiligonzales wrote:Al oborenih glava ovdje
Ko da je sahrana nekome

Ovi što nisu oborili pogled su svi potencijalne Hadži-kifle jer očito nisu još dresirani!
-
hurmasica
#2865 Re: Kifla
Ne znam zasto je lik umislio da je nesto posebno pa da ce se anti sda glasaci sada iznenadno zainteresirati za njega. Nije bio zanimljiv kao clan sda nece biti zanimljiv ni sada.
Covjek nije rodjen za politicara i nek se pocne baviti kakvom drugom zanimacijom!
Ovaj potez nece mu donijeti glasove ljevice, a izgubio je glasove desnice....a to raje sto ima svoje moze objesit macku o rep.
Covjek nije rodjen za politicara i nek se pocne baviti kakvom drugom zanimacijom!
Ovaj potez nece mu donijeti glasove ljevice, a izgubio je glasove desnice....a to raje sto ima svoje moze objesit macku o rep.
-
emmir1
#2866 Re: Kifla
Nedavno kada je na tv pričao oko vodosnadbijevanja, kontam ublehaša i populiste...podsjetio me na Vučića.
Sigurno će biti ljudi koji će pasti na tu njegovu priču i dati mu glas.
Možda ove izbore, e onda naredne će se raspast.
Nema taj čovjek prošlost da bi mu neko riječ vjerovao, eto on nakon toliko godina shvatio da su u SDA lopovi i to pred izbore
Pa ovo je zaista tragikomedija.
Sigurno će biti ljudi koji će pasti na tu njegovu priču i dati mu glas.
Možda ove izbore, e onda naredne će se raspast.
Nema taj čovjek prošlost da bi mu neko riječ vjerovao, eto on nakon toliko godina shvatio da su u SDA lopovi i to pred izbore
Pa ovo je zaista tragikomedija.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2867 Re: Kifla
pa svi su u vlasti beskonačno dugo, prije toga rijetko je ko šta radio
ljudi bez biografije i znanja o bilo čemu... kifle, ovi oni, sve je to isto
neki malo pošteniji, neki ološ totalna, al u suštini ljudi bez znanja...
ljudi bez biografije i znanja o bilo čemu... kifle, ovi oni, sve je to isto
neki malo pošteniji, neki ološ totalna, al u suštini ljudi bez znanja...
- Grean
#2868 Re: Kifla
Mene samo interesuje sta ce biti sa vodom
i pomalo cukama
Cinjenica je da oni prije njega (ko je bio premijer i ne sjecam se?) nisu qurcem mrdnuli a ovaj je kao nesto pokusao.
Nadam se ako nista da je sljedecem napravio pritisak da se to rjesi. Najveca sramota glavnog grada koja traje vjecnost (u nekim dijelovima je pocelo godina i godina prije rata).
Cinjenica je da oni prije njega (ko je bio premijer i ne sjecam se?) nisu qurcem mrdnuli a ovaj je kao nesto pokusao.
Nadam se ako nista da je sljedecem napravio pritisak da se to rjesi. Najveca sramota glavnog grada koja traje vjecnost (u nekim dijelovima je pocelo godina i godina prije rata).
-
emmir1
#2869 Re: Kifla
Inače kada pokušam odvagat kome dati glas, jako teško ide.
Izlazim na izbore i zaokružim Našu stranku iako znam da nemaju jačinu niti ljude koji se mogu borit u ovoj močvari, prije toga DF koji je najveće razočarenje.
Oni u DF su dokaz da stranka se ne pravi preko noći iako i danas vjerujem da je Željko imao dobre namjere.
SDA i SDP su za mene iste stranke, prepune lopova i danas je to ista orijentacija, no imaju državotvornosti više od ostalih, više mudrosti i pameti.
Reforma i čišćenje tih stranki bi bila dobra za BIH.
SBB je poseban slučaj, sam za sebe....vrlo opasna stranka.
Ovo ostalo je sve uglavnom stranke za svoj lični interes, da se egzistencijalno obezbijede, uski interes za svoje usko okruženje.
Takav je i Dino.
Više cijenim Efendica koji je i na početku mandata masu puta javno kritikovao SDA i pokazivao neslaganje sa njima, nego ovaj miš kada je pokupio bebeficije i osjetio da idu niz provaliju, odlučio da njih dublje gurne a svoje guzove izvuće.
Izlazim na izbore i zaokružim Našu stranku iako znam da nemaju jačinu niti ljude koji se mogu borit u ovoj močvari, prije toga DF koji je najveće razočarenje.
Oni u DF su dokaz da stranka se ne pravi preko noći iako i danas vjerujem da je Željko imao dobre namjere.
SDA i SDP su za mene iste stranke, prepune lopova i danas je to ista orijentacija, no imaju državotvornosti više od ostalih, više mudrosti i pameti.
Reforma i čišćenje tih stranki bi bila dobra za BIH.
SBB je poseban slučaj, sam za sebe....vrlo opasna stranka.
Ovo ostalo je sve uglavnom stranke za svoj lični interes, da se egzistencijalno obezbijede, uski interes za svoje usko okruženje.
Takav je i Dino.
Više cijenim Efendica koji je i na početku mandata masu puta javno kritikovao SDA i pokazivao neslaganje sa njima, nego ovaj miš kada je pokupio bebeficije i osjetio da idu niz provaliju, odlučio da njih dublje gurne a svoje guzove izvuće.
-
Obi Wan Bosnian
#2870 Re: Kifla mandatar
Upravo tako. Mene je uvijek fasciniralo to koliko su forumaši (generalno) odvojeni od realnosti i nikada ali nikada ne osjećaju puls običnih ljudi. Postoji cijela kategorija mladih i pozitivnih (optimističnih) Bošnjaka koji u Dini vide svog reprezenta. To su mladi i ambiciozni ljudi koji ili otvaraju svoje male privatne biznise ili su na neki drugi način dobro situirani. Patriote su i gadi im se kukanje i opšta depresija. Religiozni su ali ne i radikalni u tome. Dakle ono, klanjaju ali ne krate tole.baxus wrote: Mijenjaju se okolnosti i alati komunikacije.
Bošnjaci srednje dobi, relatino religiozni, čiji mozgovi nisu zatrovani partijskom ideologijom. Orjentisani izmedju centra i desnice su se zagrijali za Dinu.
Koga boli kurac za Zvizdica. Da izdaje iz SDA samo bi familija uz Gacka glasala za njega.
Mnogi ne razumiju koliko podršku u mladima Sarajeva Dino ima. Naravno da će SDA starudija i dalje glasati za SDA. Ali to im neće biti dovoljno da pobjede u Sarajevu. Uz ovako kriminalno lošu ljevicu Dino je realno najbolji izbor u očima mnogih mladih sarajlija.
- Dr. Kuca
#2871 Re: Kifla
Jedino sta je pokusao i uspio u tome je da uhljebi svoje najblize. Vik, gras, zoi, tz itd. Licno je on zaposlio onog kretena zahirovica i onda mi on dodje i prica neke bajke. Odabi na duzinu pendreka.Grean wrote:Mene samo interesuje sta ce biti sa vodomi pomalo cukama
![]()
-
Obi Wan Bosnian
#2872 Re: Kifla
cuka nema a vode ima. činjenice
-
hurmasica
#2873 Re: Kifla mandatar
Citaj boldano = mladi i ambiociozni koje je SDA uhljebila u drzavnu sluzbu a preko majki i baba....Obi Wan Bosnian wrote:Upravo tako. Mene je uvijek fasciniralo to koliko su forumaši (generalno) odvojeni od realnosti i nikada ali nikada ne osjećaju puls običnih ljudi. Postoji cijela kategorija mladih i pozitivnih (optimističnih) Bošnjaka koji u Dini vide svog reprezenta. To su mladi i ambiciozni ljudi koji ili otvaraju svoje male privatne biznise ili su na neki drugi način dobro situirani. Patriote su i gadi im se kukanje i opšta depresija. Religiozni su ali ne i radikalni u tome. Dakle ono, klanjaju ali ne krate tole.baxus wrote: Mijenjaju se okolnosti i alati komunikacije.
Mnogi ne razumiju koliko podršku u mladima Sarajeva Dino ima. Naravno da će SDA starudija i dalje glasati za SDA. Ali to im neće biti dovoljno da pobjede u Sarajevu. Uz ovako kriminalno lošu ljevicu Dino je realno najbolji izbor u očima mnogih mladih sarajlija.
Sta sve napisa i osta ziv!
Ispade Konakovic i raja mu mladi ko rosa u podne
Po opisu nista drugo nego SDA podmladak...
- JThomas
#2874 Re: Kifla
samo je zaboravio napisati posla ima ali narod neće da radi. to ide u ovaj narativ 
-
baxus
#2875 Re: Kifla mandatar
Ma nisi upravu. Probaj to prihvatiti da nisi.hurmasica wrote:Citaj boldano = mladi i ambiociozni koje je SDA uhljebila u drzavnu sluzbu a preko majki i baba....Obi Wan Bosnian wrote:Upravo tako. Mene je uvijek fasciniralo to koliko su forumaši (generalno) odvojeni od realnosti i nikada ali nikada ne osjećaju puls običnih ljudi. Postoji cijela kategorija mladih i pozitivnih (optimističnih) Bošnjaka koji u Dini vide svog reprezenta. To su mladi i ambiciozni ljudi koji ili otvaraju svoje male privatne biznise ili su na neki drugi način dobro situirani. Patriote su i gadi im se kukanje i opšta depresija. Religiozni su ali ne i radikalni u tome. Dakle ono, klanjaju ali ne krate tole.baxus wrote: Mijenjaju se okolnosti i alati komunikacije.
Sta sve napisa i osta ziv!
Ispade Konakovic i raja mu mladi ko rosa u podne
Po opisu nista drugo nego SDA podmladak...
Ok, ja razumijem da prosječni stanovnik današnjeg Sarajeva nije po tvom ukusu, nije ni po mom, ali to ne znaci da trebamo ignoririsati činjenicu da si ti ljudi većina.
Dobro je poentirao kolega prije mene s ovim odvojeni od realnosti.
Kakav ba SDA podmladak? Ovdje se mislima ljude srednjih godina.
Razmisli malo.