Irak

Post Reply
MMM1977

#2851 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Pusti bolan. Da imalo ima ljudskosti i vjere u njemu otvorio bi prelaz u Gazu, bez obzira na posljedice. On, Saudija i Izrael u istu tikvu pušu.
Challenger__

#2852 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Decenijama posljedice antagonizacije sa Izraelom trpe samo Egipat i Sirija. Neka "bez obzira na posljedice" vuku poteze konformisti u Ankari i Dohi. Oni su bili uz ihvanije i Hamas kao njihovu palestinsku militantnu ekstenziju. Ali, ne, nema ih na mapi jer oni su jedno sa Izraelom.

Sisi jedini predlaže nešto konkretno u prilog naroda dole, sve ostalo je jad, bijeda, mizerija i hipokrizija sa bezbjedne distance.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2853 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by japin_mutapi »

MMM1977 wrote:Pusti bolan. Da imalo ima ljudskosti i vjere u njemu otvorio bi prelaz u Gazu, bez obzira na posljedice. On, Saudija i Izrael u istu tikvu pušu.
hamas je primorao izrael na zračne napade i kopnenu invaziju
hamas je primorao egipat da zatvori granični prelaz
hamas je primorao sisija da izvrši državni udar i primorao je saudiju da pomaže sisija i održava na vlasti
MMM1977

#2854 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Ja muslimane dijelim na dobre i loše isključivo na kriteriju Palestine. Izgleda da danas nema puno dobrih muslimana :(
basar

#2855 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

MMM1977 wrote:Pusti bolan. Da imalo ima ljudskosti i vjere u njemu otvorio bi prelaz u Gazu, bez obzira na posljedice. On, Saudija i Izrael u istu tikvu pušu.
Koliko ja poznajem geografiju, Irak ne graniči sa Palestinom. Jedina zemlja koja graniči sa Gazom osim cionista je Egipat.
To što ti kažeš da on i Saudija pušu u istu, je ili neznanje, ili zloba, ili šuplja (samo da se sramota i neodgovornost koju doživljavamo od sunitskog svijeta umanji i prebaci na druge).

I dok se Hamas, Islamski Džihad, i ostale palestinske oslobodilačke skupine brane šiitskim oružjem, kao što su to činili i Bošnjaci 92-95., neki ljudi iz neznanja ili zlobe, konstantno pokušavaju umanjiti sramotu i neodgovornost drugih, no međutim, to je nemoguće uraditi.

Pardon, nisam vidio da piše Sisi, mislio sam da piše Sistani.

A što se tiče Sisija, pa očigledno je da on ne misli dobro islamu i muslimanima. Dok muslimane kolju i mrcvare, on pomaže Izraelu.
Egipat je saučesnik u ovom zločinu. Ali Allah to vraća palestincima zbog grešaka koje su učinili. Palestinci umjesto da misle o sebi, oni misle o Afganistanu, Iraku, Pakistanu i Siriji. Pa ćemo tako naći da oni odlaze iz okupirane Palestine da se raznose bombama po Siriji ili Iraku. E radi takvih stvari Allah Uzvišeni kažnjava Palestince.

Palestinci da imaju imalo pameti, oni bi se trudili ostati izvan političkih nesuglasica među arapskim i muslimanskim zemljama, te ne "zatvarati vrata guzicom" što se kaže (BEZ RAZLOGA)
MMM1977

#2856 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Gdje sam spomenuo Irak? Velim da Egipat, Saudija i Izrael pušu u istu tikvu. Nešto si pomješao :)
Challenger__

#2857 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Tusrka, Katar, Saudija i Izrael, da.
MMM1977

#2858 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Egipat?
Challenger__

#2859 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

scroll up.
MMM1977

#2860 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Do ovog basarovog? Slažem se s njim oko uloge Egipta
mirsek

#2861 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

basar wrote:
Koliko ja poznajem geografiju, Irak ne graniči sa Palestinom. Jedina zemlja koja graniči sa Gazom osim cionista je Egipat.
To što ti kažeš da on i Saudija pušu u istu, je ili neznanje, ili zloba, ili šuplja (samo da se sramota i neodgovornost koju doživljavamo od sunitskog svijeta umanji i prebaci na druge).

I dok se Hamas, Islamski Džihad, i ostale palestinske oslobodilačke skupine brane šiitskim oružjem, kao što su to činili i Bošnjaci 92-95., neki ljudi iz neznanja ili zlobe, konstantno pokušavaju umanjiti sramotu i neodgovornost drugih, no međutim, to je nemoguće uraditi.

Pardon, nisam vidio da piše Sisi, mislio sam da piše Sistani.

A što se tiče Sisija, pa očigledno je da on ne misli dobro islamu i muslimanima. Dok muslimane kolju i mrcvare, on pomaže Izraelu.
Egipat je saučesnik u ovom zločinu. Ali Allah to vraća palestincima zbog grešaka koje su učinili. Palestinci umjesto da misle o sebi, oni misle o Afganistanu, Iraku, Pakistanu i Siriji. Pa ćemo tako naći da oni odlaze iz okupirane Palestine da se raznose bombama po Siriji ili Iraku. E radi takvih stvari Allah Uzvišeni kažnjava Palestince.

Palestinci da imaju imalo pameti, oni bi se trudili ostati izvan političkih nesuglasica među arapskim i muslimanskim zemljama, te ne "zatvarati vrata guzicom" što se kaže (BEZ RAZLOGA)
Pa mislio je na egipat.
Svidja mi se njegov kriterij.
SISI ako nesto ne uradi a spocitavaju da mu je saudija sponzor onda znaci i saudija ne zeli da se nesto uradi.
Degutantno, najblaze receno.
basar

#2862 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

MMM1977 wrote:Gdje sam spomenuo Irak? Velim da Egipat, Saudija i Izrael pušu u istu tikvu. Nešto si pomješao :)
Halali, moja greška.

Kada bi se mi svi bojali SAMO Boga, sve bi bilo super. Zato, treba imati i malo više znanja o vjersko-političkim zbivanjima na b. istoku.

Na primjer: Ko je tjerao Palestince da se svrstavaju na nečiju stranu u političkim nesuglasicama u Egiptu, Siriji, Iraku, ili negdje drugo?

Ili evo i mi da uzmemo sebe u obzir, pa da se tu uključimo: Ko tjera Bošnjake da bez razloga kupe i usvajaju arapski asabijeh (nacionalizam) netrpeljivost prema perzijancima? Koji sa nama nemaju nikakve nacionalne netrpeljivosti, čak šta više sa njima imamo super odnose.

Ko nas tjera? Moje mišljenje je da iza toga stoje ili ahmaci(glupani) ili prikriveni cionisti.
Poenta: Ne treba sebi stvarati dodatnog neprijatelj bez razloga, a pogotovo ne, ako ti je taj od kojeg praviš neprijatelja, stvarni prijatelj.
Challenger__

#2863 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:Do ovog basarovog? Slažem se s njim oko uloge Egipta
Slažem se oko dezorijentacije jednog dijela Palestinaca koje je fitna dovela u poziciju da se "raznose bombama po Siriji i Iraku". Uvjeren sam da odgovornost za tu sluđenost snosi Hamas koji je Siriji zabio nož u leđa. Sa meni izuzetno dragim kolegom Bašarom se ne slažem oko Abdul Fattaha.

Za sada.
basar

#2864 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

Challenger__ wrote:
Slažem se oko dezorijentacije jednog dijela Palestinaca koje je fitna dovela u poziciju da se "raznose bombama po Siriji i Iraku". Uvjeren sam da odgovornost za tu sluđenost snosi Hamas koji je Siriji zabio nož u leđa. Sa meni izuzetno dragim kolegom Bašarom se ne slažem oko Abdul Fattaha.

Za sada.
Za Fataha je jednostavno.

Da čak i nisam musliman, slike koje gledam iz Palestine bi me boljele pa bi se iz čisto ljudske suosjećajnosti smilovao palestinskoj djeci i ženama i pomogao. Tako što bih na primjer otvorio granični prelaz Rafa.
mirsek

#2865 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

basar wrote:
MMM1977 wrote:Gdje sam spomenuo Irak? Velim da Egipat, Saudija i Izrael pušu u istu tikvu. Nešto si pomješao :)
Halali, moja greška.

Kada bi se mi svi bojali SAMO Boga, sve bi bilo super. Zato, treba imati i malo više znanja o vjersko-političkim zbivanjima na b. istoku.

Na primjer: Ko je tjerao Palestince da se svrstavaju na nečiju stranu u političkim nesuglasicama u Egiptu, Siriji, Iraku, ili negdje drugo?

Ili evo i mi da uzmemo sebe u obzir, pa da se tu uključimo: Ko tjera Bošnjake da bez razloga kupe i usvajaju arapski asabijeh (nacionalizam) netrpeljivost prema perzijancima? Koji sa nama nemaju nikakve nacionalne netrpeljivosti, čak šta više sa njima imamo super odnose.

Ko nas tjera? Moje mišljenje je da iza toga stoje ili ahmaci(glupani) ili prikriveni cionisti.
Poenta: Ne treba sebi stvarati dodatnog neprijatelj bez razloga, a pogotovo ne, ako ti je taj od kojeg praviš neprijatelja, stvarni prijatelj.
Ne mislim da prosjecan Bosnjak musliman vidi neprijatelja u šijama ili perzijancima.
Prije ce biti, da su to ovi radikalniji sto imaju arapske sponzore pa im tako i svoje dogme o šijama prodaju kroz knjige i predavanja.
MMM1977

#2866 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

To je kompleks malih nacija da uvijek traže nekog većeg zaštitnika. Hamas je napravio ogromnu glupost svrstavajući se na stranu sunitskih ekstremista u Siriji i sada može plakati nekom drugom a ne Iranu i Hezbolahu.

I kod nas je slična priča i umjesto da čuvamo dobre odnose sa svima mi se svstavamo u neke tabore unutar islamskog svijeta, iako znamo da je jedini Iran nešto konkretno uradio (korisno) za nas.

Mi se trebamo orjentisati na izgradnju vlastitog identiteta u kome će biti mjesta za saradnju sa svima
sarajevoxxxx

#2867 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

basar wrote:
I dok se Hamas, Islamski Džihad, i ostale palestinske oslobodilačke skupine brane šiitskim oružjem, kao što su to činili i Bošnjaci 92-95.
:oops:

Jadan je onaj ko se brani iranskim oružjem.Bolesni sektaši, branit će crnog džavla ako im je to u interesu, a ubijat će nemilice stotine hiljada sirijske djece i žena barel-bombama, jer zaboga tako to treba.

Bitna je elita u Teheranu, a sirotinju gazi, kolj, ubijaj barel-bombama i dan i noć ha ja. Sirotinja i jeste rođena da se ubija.

Teheran poznaje samo jedno mjerilo a to je novac i ništa ih drugo ne zanima. Priča o mržnji Izraela i solidarnosti sa muslimanima (čuj solidarnosti :oops: ) je namjenja zatucanim masama, stoci i konjima. Goli interes bogataša i milionera koji žive u Iranu je na prvom, drugom, trećem....Tek tamo na desetom mjestu žene djeca, Haleba, Gazze, Bosne.

Svi su oni 'u pet deka'.Iran se apsolutno ni po čemu ne razlikuje od ostatka muslimanskog svijeta ili međiunarodne zajednice.Prije ovih sukoba u Siriji mislim da se moglo govoriti o Iranu u nekom drugačijem svijetlu, ipak ovaj sirijski rat je pored stradanja pokazao pravo lice mnogih zemalja i njihovih šefova, između ostalog i Irana.Stoka fašistička i tamo dominira, sekunde se oni ne razlikuju od drugih.
Last edited by sarajevoxxxx on 24/07/2014 03:45, edited 1 time in total.
MMM1977

#2868 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Jedino Hezbolahu skidam kapu na svemu što su uradili. Oni su pencilin za cioniste.
Challenger__

#2869 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

MMM1977 wrote:To je kompleks malih nacija da uvijek traže nekog većeg zaštitnika. Hamas je napravio ogromnu glupost svrstavajući se na stranu sunitskih ekstremista u Siriji i sada može plakati nekom drugom a ne Iranu i Hezbolahu.
Ako razumiješ Siriju, Iran i Hezbollah, razumi i Abdul Fattaha: za njega su, također, ihvanije (i Hamas) zlo.
mirsek

#2870 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

basar wrote:
Challenger__ wrote:

Za sada.
Za Fataha je jednostavno.

Da čak i nisam musliman, slike koje gledam iz Palestine bi me boljele pa bi se iz čisto ljudske suosjećajnosti smilovao palestinskoj djeci i ženama i pomogao. Tako što bih na primjer otvorio granični prelaz Rafa.
Tačno. :thumbup:
Koja je svrha zatvorenosti prelaza a da ga opravda nad ovim pogromom palestinaca.
Ali ko zna. Mozda je ovo sve zvanicno a kad se ugase kamere druge se stvari desavaju.
basar

#2871 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by basar »

mirsek wrote:
basar wrote:
Halali, moja greška.

Ne mislim da prosjecan Bosnjak musliman vidi neprijatelja u šijama ili perzijancima.
Prije ce biti, da su to ovi radikalniji sto imaju arapske sponzore pa im tako i svoje dogme o šijama prodaju kroz knjige i predavanja.

Ja sam upoznao različite ljude. Ko naš narod. 15 ljudi, svih 15 svoju politiku vodi i svak različito...
Ovo je primjetno kod nas nažalost. I po meni, ovo su sve tragovi izraelskog djelovanja u BiH. I iskren da budem, Palestina i BiH su sigurno dvije najsličnije zemlje. Od genocida, otimanja zemlje, odnosa islamskog svijeta prema njima, razmišljanja naroda (koji je s razlogom totalno sluđen) itd.

Palestinci isto kao i Bošnjaci jednostavno NEMAJU nikakvu viziju, misiju, strategiju. Svi ti razlozi su nas i našu braću palestince doveli do ovog jadnog stanja u kojem se sada nalazimo.

Stim, što mi srećom imamo puno glupljeg i slabijeg protivnika nego oni.
MMM1977

#2872 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

A evo nam i xxx :) De mi reci kakav je današnji status Isila? Saveznik ili neprijatelj?
mirsek

#2873 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by mirsek »

MMM1977 wrote:Jedino Hezbolahu skidam kapu na svemu što su uradili. Oni su pencilin za cioniste.
Vrhunska gerilska gospoda.
Steta sto se trose u Siriji i Libanu trenutno.
Mogli bi puno pomoci svojim dejstvima i obukom.
MMM1977

#2874 Re: Odg: ISIS zauzeo Mosul

Post by MMM1977 »

Challenger__ wrote:
MMM1977 wrote:To je kompleks malih nacija da uvijek traže nekog većeg zaštitnika. Hamas je napravio ogromnu glupost svrstavajući se na stranu sunitskih ekstremista u Siriji i sada može plakati nekom drugom a ne Iranu i Hezbolahu.
Ako razumiješ Siriju, Iran i Hezbollah, razumi i Abdul Fattaha: za njega su, također, ihvanije (i Hamas) zlo.
Problem sa njim je što mu Izrael i nije neko zlo. Kod nas bi to rekli da je on Izraelsko cvijeće.

Palestinci su izgubljeni i ne treba im previše zamjeriti na nesuvisloj politici. Ne znaju kud gone.
sarajevoxxxx

#2875 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

MMM1977 wrote:A evo nam i xxx :) De mi reci kakav je današnji status Isila? Saveznik ili neprijatelj?
Isil ili Hezbollah, kao i druge paravojne formacije mislim da su nebitni, to ponavljam od početka. Zna se ko su glavni igrači u regiji.
Post Reply