Jesu li to oni isti koji godinama skupljaju damu da uđu u F1?mk ultra wrote:Kod nas je Leon Cupra 280 oko 48k KM
ubjedljivo najbolje i najbrže auto za najmanje para
Bogami smetljarska grupacija pomela 24h LeMans
Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- johntra
#2851 Re: Automobilizam - All about
- sema911s
- sema911s
#2853 Re: Automobilizam - All about
mk ultra wrote:Kod nas je Leon Cupra 280 oko 48k KM
ubjedljivo najbolje i najbrže auto za najmanje para
Bogami smetljarska grupacija pomela 24h LeMans
Zovi ih kako god zelis, ljudi razjebali konkurenciju,., psa,zabari, kinezi gdje Su to ONI
Uloze najvise dobiju najvise, sto ostalo je Jos to barny takmicenje al I tamo se vijori ista zastava vec dugoo
- johntra
#2854 Re: Automobilizam - All about
drago mi je da se VW, nakon decenija skupljanja muda sve više uključuje u autosport...
nakon što je svima ostalim dosadilo...
i da se razumijem, tu ne ubrajam Porsche, koji godinama to radi i pobjeđuje...ali, većina tih pobjeda je bila dok nije bio pod kontrolom VW-a..
a dobar si za ovu zastavu...
i da se razumijem, tu ne ubrajam Porsche, koji godinama to radi i pobjeđuje...ali, većina tih pobjeda je bila dok nije bio pod kontrolom VW-a..
- johntra
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2856 Re: Automobilizam - All about
Htio ti to priznati ili ne,germani haraju auto sportom zadnjih godina,pa i ta smetljarska grupacija ima dobrog udjela u tome.johntra wrote:drago mi je da se VW, nakon decenija skupljanja muda sve više uključuje u autosport...
I ako udju u f1,siguran sam da ce i tamo napraviti pometnju,sve do potpune dominacije.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2857 Re: Automobilizam - All about
talijanska sportska auta su se svela na ferari i alfu 4 c, što je žalosno, gdje su bili...
- sema911s
#2858 Re: Automobilizam - All about
Jontra mislis na wrc jbga Tu je isti Tim ostao pa GA polo karinjdja
Wttc kada seatu I BMW dosadi ostade Citroen, lada I daewo strasna konkurencija
Formula Reno bljesne(al kada sponzori istresu zadnju paru)
Onako ko najrealnije takmicenje btcc hmm pa mi tamo nisu nesto
Utrke izdrzljivosti Audi (prototip,r8)
-
esso_sa
#2859 Re: Automobilizam - All about
Pa sacekali da ostali dodju do svog maksimuma, i sad ce iz VW-a tek da pocnujohntra wrote:drago mi je da se VW, nakon decenija skupljanja muda sve više uključuje u autosport...
- johntra
#2860 Re: Automobilizam - All about
haranje su dvije šampionske titule u WRC? haranje 12 titula u WEC? haranje u DTM, gdje MB ima više konstruktorskih titula...nastavi niz, molim te...konektovan wrote:
Htio ti to priznati ili ne,germani haraju auto sportom zadnjih godina,pa i ta smetljarska grupacija ima dobrog udjela u tome.![]()
I ako udju u f1,siguran sam da ce i tamo napraviti pometnju,sve do potpune dominacije.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2861 Re: Automobilizam - All about
Meni je indikativno da se VW poceo u WRC trkati kad je otisao Loeb i kad je Citroen paznju posvetio WTTC.
Da se trkaju na Le Mansu u klasi prototipova gdje nema velikih imena u trkama,npr u klasi GT ih nema nigdje tu hara Corvetta.
U F1 ih na mapi nema 50 godina (kao kompletan tim,ne mislim kao dobavljac motora) tek je nedavno Mercedes poceo dominirati. Bio je BMW,ali nikada nesto veliko nije napravio. Pobjeda tu i tamo.
Jednostavno nema ih nigdje gdje ima konkurencije.
Da se trkaju na Le Mansu u klasi prototipova gdje nema velikih imena u trkama,npr u klasi GT ih nema nigdje tu hara Corvetta.
U F1 ih na mapi nema 50 godina (kao kompletan tim,ne mislim kao dobavljac motora) tek je nedavno Mercedes poceo dominirati. Bio je BMW,ali nikada nesto veliko nije napravio. Pobjeda tu i tamo.
Jednostavno nema ih nigdje gdje ima konkurencije.
Last edited by mali_milojica on 15/06/2015 13:14, edited 1 time in total.
- johntra
#2862 Re: Automobilizam - All about
Citroenu je sad prioritet WTCC, što dokazuje da su najboljeg vozača relija svih vremena povukli tamo...ili misliš da Loeb i dalje ne bi bio prvi, bar jednu sezonu? da, VW se značajno poboljšao, ali je i Citroen dobar dio sredstava prebacio u WTCC, gdje, gle čuda, opet haraju...sema911s wrote:Jontra mislis na wrc jbga Tu je isti Tim ostao pa GA polo karinjdja
- sema911s
#2863 Re: Automobilizam - All about
A Sta je seat Sa dizelom radio par godina u wtcc,
A imaju strasnu konkirenciju u wtcc lada daewo I private timove Koji imaju 10x manji budzet,.
U wrc,isti ljudi ostali,.., Il je to do loeba bilo ili do auta .,
Mercedes se povukao davno razlog znas,
BMW nije nikada nasao dobru sasiju za motor
Kada je Alonso osvojio titule jel imao konkurenciju
Beneton Reno isto dok ostali nisu prokuzili algoritam,.,
RB harao Sa Reno motorom I adrianom,.,
U wrc dok je ford imao ekipu, mitshubushi, Subaru, gdje Su bili,., ode podrska detroita I osta Sam MSport Tada gronholm u 206 osvoji I Loeb dodje na svoje,., psa odrijesi kesu oosta samo Fuji Sa 40% budzeta prema pro drive-u
Loeb je super vozac al ko mu je mogao parirat duze od par utrka,.,,.,
Sam Solberg je osvojio,titulu na polovnim dijelovima Loeb je za svaku utrku imao po 5 rezervnih auta,.,,
Pug je prije par godina u wec usao I da se audi- NE pokvari nebi Ni to nebi uzeli.,,
Kako god pogledas wag koncern se jedini moze gurat na vise frontova,. Ostala im ta formula Ali to zahtjeva mnogo ulaganja a dobit sumljiva,.
Mozda gm I ford imaju muda napast na vise mjesta dok ostali mogu bljesnut godinu dvije I moraju se dat u bjeg,.,
A imaju strasnu konkirenciju u wtcc lada daewo I private timove Koji imaju 10x manji budzet,.
U wrc dok je ford imao ekipu, mitshubushi, Subaru, gdje Su bili,., ode podrska detroita I osta Sam MSport Tada gronholm u 206 osvoji I Loeb dodje na svoje,., psa odrijesi kesu oosta samo Fuji Sa 40% budzeta prema pro drive-u
Sam Solberg je osvojio,titulu na polovnim dijelovima Loeb je za svaku utrku imao po 5 rezervnih auta,.,,
Pug je prije par godina u wec usao I da se audi- NE pokvari nebi Ni to nebi uzeli.,,
Kako god pogledas wag koncern se jedini moze gurat na vise frontova,. Ostala im ta formula Ali to zahtjeva mnogo ulaganja a dobit sumljiva,.
Mozda gm I ford imaju muda napast na vise mjesta dok ostali mogu bljesnut godinu dvije I moraju se dat u bjeg,.,
- Bakir1
#2864 Re: Automobilizam - All about
za raju sa tuzlanskog kantona vrlo korisne dvije info:
ispravljanje ostecenja od grada bez lakiranja:
http://zilovisoko.com/
http://www.auto-perfect.ba/
ispravljanje ostecenja od grada bez lakiranja:
http://zilovisoko.com/
http://www.auto-perfect.ba/
-
Lolobrigida
#2865 Re: Automobilizam - All about
Uvijek je najlakše bilo pišat po svemu. Tako je malo neozbiljno nečije uspjehe degradirati i omaložavati, kada je u isto vrijeme omiljenog pulena iz druge grupacije u F1 godinama deralo energetsko piće.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2866 Re: Automobilizam - All about
sve je tako kod prisječnog bošnjakaLolobrigida wrote:Uvijek je najlakše bilo pišat po svemu. Tako je malo neozbiljno nečije uspjehe degradirati i omaložavati, kada je u isto vrijeme omiljenog pulena iz druge grupacije u F1 godinama deralo energetsko piće.
ja bih nama zabranio da vozimo auta dok ih sami ne proizvedemo
- Industrialyzer
#2867 Re: Automobilizam - All about
Kakva masina
- Bakir1
#2868 Re: Automobilizam - All about
uz duzno postovanje prema tim automobilima, ovo sto stoji pored njih je bolje

- johntra
#2869 Re: Automobilizam - All about
i izgori to energetsko piće...Lolobrigida wrote:Uvijek je najlakše bilo pišat po svemu. Tako je malo neozbiljno nečije uspjehe degradirati i omaložavati, kada je u isto vrijeme omiljenog pulena iz druge grupacije u F1 godinama deralo energetsko piće.
ma šta će Ferrari, pojma nemaju...koliko su pehova i razočarenja imali za ovih skoro 60 godina, neki bi izašli odavno...kao što su i izašli, a neki, mnogo jači, i dalje ne smiju ni prismrditi F1...možda i dođu, ako F1 pređe na dizel motore...
- johntra
#2870 Re: Automobilizam - All about
pa upravo to je i bit čitave priče....s obzirom na jačinu i širinu korporacije, trebali su se odavno gurati tamo gdje bi nešto i mogli napraviti, ali ne smiju...sema911s wrote:A Sta je seat Sa dizelom radio par godina u wtcc,
Citroen u WTCC može komotno derati i jače ekipe, jer ljudi svemu pristupe ozbiljno, kao što su pristupili i WRC-u...to što su ostale ekipe u WRC imale problema sa finansijama, ne znači da se nije ozbiljno ulagalo u to, nego niko nije ozbiljno shvatao PSA...pa kad su vidjeli da je vrag odnio šalu, bilo je kasno...
- sema911s
#2871 Re: Automobilizam - All about
Jontraa
energetsko zbog renoa
A u cemu se to Ferrari moze takmicit
u reli, turistickim autima, off road,
Prodaju auta koja trebaju da budu vrh Te ponude sto cijenom sto performansama formula I,takmucenje u onome sto proizvode moraju nemoze drugo
A to Sta berny radi od,formule je jbga
Gdje bi se Ferrari mogao takmicit ako ode iz formule,.,, gdje imaju iskustva I mogucnosti
Merc ima ponudu modela da moze od reli auta do formule, BMW, vag ista prica
energetsko zbog renoa
A u cemu se to Ferrari moze takmicit
u reli, turistickim autima, off road,
Prodaju auta koja trebaju da budu vrh Te ponude sto cijenom sto performansama formula I,takmucenje u onome sto proizvode moraju nemoze drugo
A to Sta berny radi od,formule je jbga
Gdje bi se Ferrari mogao takmicit ako ode iz formule,.,, gdje imaju iskustva I mogucnosti
Merc ima ponudu modela da moze od reli auta do formule, BMW, vag ista prica
- johntra
#2872 Re: Automobilizam - All about
Pa nije se Ferrari samo takmičio u F1, znaš i sam...i nije da nemaju pobjeda i u ostalim utrkama, od enduro, do GT varijanti...to barem ti znaš...da proizvode jeftinija auta, možda bi se okušali i u tom drugom, ko zna...za te jeftinije varijante su bili namijenjeni AR, Lancia i FIAT...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2873 Re: Automobilizam - All about
Ma ferrari ne moze vise ni corvetu da pobijedi. 
- johntra
#2874 Re: Automobilizam - All about
Odnosno, ne može Corveta pobijediti, dok se Ferrari ne pokvari... 
- sema911s
#2875 Re: Automobilizam - All about
Mogo bi I ja karindjat pamelu al tako iisto I ONI mogu ostale
Nekome da nesto proda je potrebna reklama konstantna prica kupcima,razne akcije
dok neko napravi dobar proizvod i nevidi potrebu za dokazivanjem na stazi i kada odluce da se pojave jebu bez vazelina
Nekome da nesto proda je potrebna reklama konstantna prica kupcima,razne akcije
dok neko napravi dobar proizvod i nevidi potrebu za dokazivanjem na stazi i kada odluce da se pojave jebu bez vazelina