Moderator: anex
co211 wrote:Interesantno kako je sve i jedan "gost" na FTV-u se zahvalio što konstantno prate i dobro rade svoj posao!?
Isti smo ....Cholina_Lokica wrote:Da mi je neko rekao da cu gledati RTRS rekla bih mu da je lud![]()
Ljudi u Bijeljini nemaju ni struje nit' icega, ali uredno izvjestavaju i kad mogu ukljucuju se u program
Samoorganizacije raje, a kasnije, vatrogasaca, vojske itd.svjezi_ustipak wrote:O'zone wrote:Ne dvojim ja da smo dobro prošli ali to sigurno nije zaslugom CZ. Da je bilo do njih još uvjek bi pokušavali napuhati probušene čamce i ispumpavati vodu sa deset pumpimadner wrote:
Sasvim sigurno smo izuzetno dobro prosli.
nego do koga je bilo?
Ne znam,neka pomogne kako ko moze. Ja sam evo skupila sta imam, puno toga mi je poplavilo pa ne mogu vise. Poslala sam poruku I rodbini I prijateljima.dog_killer wrote:Dobro bi bilo ako neko hoce da primi neko dijete kod sebe dok se situacija ne smiri.Not My Idea wrote:Zenicani, Ako imate deka I odjece, skupite pa nosite u kasarnu, puna je djece iz Topcic polja I Maglaja.
Code: Select all
Vijesti sa terena iz Maglaja, put je prohodan do tunela,Lijesnica je malo kriticna imaju policiski punktovi, momak Adis iz Maglaja sa terena kaze najbolje ostaviti pomoc direktno na punktovima policije a oni dalje salju spasiocima i tovare camce za naj potrebnije, put od Doboja i Tesnja jos je zatvoren, znaci raja, moze se dole IDEMOOOOOO

Miš maliO'zone wrote:
Brana na jezeru Drenova pred prelivanjem
Petak 16. Maj 2014 15:12
Situacija na jezeru Drenova postaje sve ozbiljnija i ukoliko se nastave padavine, postoji ozbiljna opasnost da dođe do prelivanja vode preko brane, čime bi bila ugrožena područja Štrbaca i Vijake, ali i susjedna Derventa.
Načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić rekao je na konferenciji za novinare da je na jezeru Drenova ostalo još tridesetak centimetara do tačke prelivanja.
"Postoji velika opasnost da u narednih nekoliko časova do toga i dođe", rekao je Gatarić.
Situacija na području pogođenom poplavama je i dalje veoma ozbiljna.
"Štab Civilne zaštite je u stalnom zasjedanju i preduzimamo sve mjere da pomognemo ljudima. Poručujem građanima Prnjavora koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih kuća da se jave na broj 051/660-853 kako bismo im dostavili hranu, pitku vodu i sredstva za higijenu", istakao je Gatarić.
Načelnik opštine Prnjavor je podsjetio da je ova lokalna zajednica praktično u saobraćajnoj blokadi, jer je većina regionalnih i lokalnih puteva neprohodna zbog izlivanja rijeka na kolovoz, a magistalnim putem
mogu saobraćati samo visoka i teretna vozila.
Moguce da je nesto poplavljenih kuca. Prati ovdje http://banjalukaforum.com/viewtopic.php ... start=1140mO k3 wrote:Sta je sa vrbanjom???sinuhe wrote:Juzno od grada u Karanovcu i u sjevernim naseljima Budzaku, Trnu i Cesmi. Ostatak grada netaknut.MMM1977 wrote:U Banjaluci haos, mjesta oko Vrbasa potopljena, dva metra vode po kućama
Kritično a kiša ne prestaje: Poplavljeno naselje Budžak 1 u Banjaluci
Zbog ograničenog prostora primorani smo da današnju akciju okončamo već u 16h.
Molimo vas da vaše priloge odnesete u neki drugi centar za prikupljanje ili da to uradite jednog od sljedećih dana.