Žene pitaju žene

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
eluna

#2851 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

LieToMe wrote:
eluna wrote:žene upomoć :cry: :cry: :cry: :cry:
eluna wrote:ljudi moji - zna li mi iko reći u PIO-u u ložioničkoj gdje im je glavni protokol?? ili barem neki telefon na koji se neko javlja.......... komukacija sa njima je bukvalno neostvariva :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
pitah tamo, ali hitno mi treba informacija pa vas molim za pomoć :roll:

:roll:
http://www.fzmiopio.ba/index.php?option ... 70&lang=ba

protokol ne znam, valjda u onoj glavnoj zgradi... ako ovi brojevi ne rade, nazovi informacije pa trazi broj...nisam pametna... nisu mi nikad trebali pa ne znam.
hvala, ali to oda tamo niš' ne fercera - samo se javi teta koja mi da sijaset telefona na koje se nikada niko ne javlja :sad:
Balea275

#2852 Re: Žene pitaju žene

Post by Balea275 »

eluna wrote:ljudi moji - zna li mi iko reći u PIO-u u ložioničkoj gdje im je glavni protokol?? ili barem neki telefon na koji se neko javlja.......... komukacija sa njima je bukvalno neostvariva :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Grozni su po pitanju komunikacije. Čak i ako se nekad neko javi na neki od brojeva koji su navodni kontakti, neće papci ništa da kažu.

Ja sam nedavno išla po neko rješenje u PIO, znači u glavnoj zgradi na Socijalnom, i išla sam prvo na šalter. Tamo su mi rekli da odem na neki sprat, možda 3. ili 7., nisam sigurna :( ) Gore je čovjek otišao u drugu kancelariju, i provjerio protokl, i kaže rješenje je otišlo od njih.

Znam da nije dovoljno konkretno, ali najbolje da se javiš na glavni šalter ako si u mogućnosti. Ja imam neki broj koji sam dobila da nazovem da provjerim jel mi govotovo rješenje za dobrovoljno penzijsko. Možda da pokušaš nazvati, ne znam tačno koga ćeš dobiti, jer ja sam usput tamo prolazila, pa sam svratila lično, nisam zvala. 033/723-150
eluna

#2853 Re: Žene pitaju žene

Post by eluna »

Balea275 wrote:
Grozni su po pitanju komunikacije. Čak i ako se nekad neko javi na neki od brojeva koji su navodni kontakti, neće papci ništa da kažu.

Ja sam nedavno išla po neko rješenje u PIO, znači u glavnoj zgradi na Socijalnom, i išla sam prvo na šalter. Tamo su mi rekli da odem na neki sprat, možda 3. ili 7., nisam sigurna :( ) Gore je čovjek otišao u drugu kancelariju, i provjerio protokl, i kaže rješenje je otišlo od njih.

Znam da nije dovoljno konkretno, ali najbolje da se javiš na glavni šalter ako si u mogućnosti. Ja imam neki broj koji sam dobila da nazovem da provjerim jel mi govotovo rješenje za dobrovoljno penzijsko. Možda da pokušaš nazvati, ne znam tačno koga ćeš dobiti, jer ja sam usput tamo prolazila, pa sam svratila lično, nisam zvala. 033/723-150
hvala

ma vidi, fora je u tome što nastojim da im vratim službeni odgovor na njihov zahtjev - ali tamo NIKO NEĆE da primi poštu :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: ali fakat treba ih sve dobro namarisat - pa oni traže podatke, ja samo hoću da uradim šta su mi rekli, ali mi ne daju

mah - to je njihova politika - jer svaki odgovor pravilno i na vrijeme urađen za njih znači još jednog penzionera pa nastoje da razvuku proces što duže mogu, a ja imam nalog uprave moje firme da što prije rješeavam stvari da bi ljudi što prije dobili penzije
Balea275

#2854 Re: Žene pitaju žene

Post by Balea275 »

Najbolje je dok čovjek ne mora ništa obavit u nekoj od naših državnih institucija.

Zadnji put kad sam čekala u redu, nekih 30-45 min., imaju oni što rade za šalterima, i imaju tamo iza stolovi ljudi što rade. Znači, posmatrala sam jednu "radnicu" tamo u pozadini. U tih mojih 45 minuta čekanja, ona je jela nekakve kolačiće, pila običnu kiselu, pila sensation, pila kafu, otišla da zapali cigaru, gledala u plafon većinu vremena, i na kraju je bilo vrijeme za pauzu, uze torbu i ode. Računar neuključen, ništa na stolu za rad. I kontam, vjerovatno ima veću platu nego što ću ja ikad imat', a ovako "radi".
Mutivoda

#2855 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

Smije. :thumbup:

Kako si? Sve ok? bebsiii :kiss: :D
Secer_033

#2856 Re: Žene pitaju žene

Post by Secer_033 »

Cestitam!! :)

Ja prva dva dana najradije provedem u krevetu. Prvi dan me boli najvise, drugi se oporavljam. Ako ne odmorim taj prvi dan, bol mi se produzi za par dana. Kazu da cokolada sa sto vise kakaa i cashew orasi pomazu protiv bolova.
Mutivoda

#2857 Re: Žene pitaju žene

Post by Mutivoda »

Joj, ja baš i ne mogu reć' da imam neke bolove, ne znam da mi se ikad desilo da iz kreveta ustat' ne mogu. Dok prijateljica jedna nerijetko i na hitnoj završi, pa meni se ponekad i glupo žaliti na ove moje bolove.
E da, kad u isto vrijeme navučem i neku prehladu, onda me zna uhvatiti sat-dva konstantnog tupog bola, ja sklupčana na krevetu, tablete ne pomažu, aliiii preživi se :D
Big Ang

#2858 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Jedan mjesec "radi" lijevi a slijedeci mjesec "radi" desni jajnik. Zato vas boli svaki drugi mjesec. Jedan od njih shteka.

A na tu temu nemam bas nista reci jer me ne boli hvala Bogu nikad. :oops:
saga

#2859 Re: Žene pitaju žene

Post by saga »

Mene su menstruacije razvaljivale svaki put.
A kad sam pocela da radim pila sam i po 5 tableta dnevno da bih uopste bila sposobna za rad :-)
Ranije ih nisam pila jer sam imala taj luksuz da prelezim kuci.

Elem nejse, moj problem su rijesile kontracepcijske pilulice te divne. Mada sam imala i jos drugih problema poput nerednovnosti i sl., tako da mi je sad... nikad bolje u zivotu.
Big Ang

#2860 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Jesam li ovo već pitala...halalite ako jesam...jeste li vi fotogenične? :cry:
lua

#2861 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Big Ang wrote:Jesam li ovo već pitala...halalite ako jesam...jeste li vi fotogenične? :cry:
'Nako vala. A ne volim se ni slikat'. I nisam još imala nijedan profesionalni photo shoot da mi profesionalac kaže kako najbolje izgledam na fotkama. :D
kapučino

#2862 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

:facepalm: jedino ako pokrijem glavu :pisnula:
ema_

#2863 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Big Ang wrote:Jesam li ovo već pitala...halalite ako jesam...jeste li vi fotogenične? :cry:

Ako ja slikam, ono selfiJi i to. Nekad iz prvog, nekad petog puta :mrgreen: . Ako drugi slikaju, onda sam sebi uvijek najružnije biće u galaksiji :-) .
Big Ang

#2864 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Pa šta ćemo? :cry:
Ujedam

#2865 Re: Žene pitaju žene

Post by Ujedam »

Ma nako vala i ja.. Više nisam nego što jesam..
kapučino

#2866 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

Image
Big Ang

#2867 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Ujedam wrote:
Ma nako vala i ja.. Više nisam nego što jesam..

Ovo pandemija? :lol: Da nismo umislile? :hm:

Najjači je moj tata, kad sam rekla da nisam fotogenična, kaže on :" Pa šta ćeš. Takva si - kakva si" :pisnula: :cry:
lua

#2868 Re: Žene pitaju žene

Post by lua »

Ništa, ne slikat' se i mirna Bosna :lol:
ema_

#2869 Re: Žene pitaju žene

Post by ema_ »

Ma klasični ženski kompleksi i to, ostali imaju normalno mišljenje o nama :wink: .
kapučino

#2870 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

jedino da se ufuram da je kul imati crvene oci, kockastu glavu, a o frizu da ne pricam :roll: :lol:
Big Ang

#2871 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

kapučino wrote:jedino da se ufuram da je kul imati crvene oci, kockastu glavu, a o frizu da ne pricam :roll: :lol:
Kako ti lažeš to je čudo :lol:
šatirana_ljubičica

#2872 Re: Žene pitaju žene

Post by šatirana_ljubičica »

na jednoj slici..ok..na drugoj strava živa, a nikakva posebna spremanja .... šta je to, fotogenična s vremena na vrijeme ili kad nije moj dan da se ne slikam :zoka: :lol:
Big Ang

#2873 Re: Žene pitaju žene

Post by Big Ang »

Ja imam dvije slike s kojima sam zadovoljna. Obje su "na foru". Nisam znala da me fotkaju :D
Inače , ako se namještam, ništa ne valjam :cry:
kapučino

#2874 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

Big Ang wrote:
kapučino wrote:jedino da se ufuram da je kul imati crvene oci, kockastu glavu, a o frizu da ne pricam :roll: :lol:
Kako ti lažeš to je čudo :lol:
:shock: zar lazem? :-)
kapučino

#2875 Re: Žene pitaju žene

Post by kapučino »

more bit da na i ja imam jeednu sliku da mogu reci da nisam vanzemaljac :hm:
Post Reply