Avionske nesrece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Danguba

#2851 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

Sve se nesto vrte oko kopilota. Samo cekao da pilot izadje da bi realizovao plan. Sta da pilot nije izasao?
On ako je naumio da tako nesto uradi mogao je to uraditi ali malo teze i pored pilota. Bez obzira na fizicke sukobe u kokpitu mogao je mnogo stete nanijeti i opet taj let tragicno okoncati bez obzira ako bi pilot obavijestio kontrolu.
Ako je to imao u glavi, svakako bi tragicno okoncao bez obzira na okolnosti...ili stvarno ima neka nepoznanica oko svega toga.

Ko ce ga znati.
It_is_a_Leclerc

#2852 Re: Avionske nesrece

Post by It_is_a_Leclerc »

Kaže - pronađeno oko 700 dijelova ljudskog porijekla. Ne postoji kompletno tijelo.
insomnia78

#2853 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:
Danguba wrote:Postoji li ikakva mogucnost da je kopilot izgubio svijest a da su vrata bila po defaultu zakljucana i prije izlaska pilota?
Osim onoga sto je saopsteno da je normalno disao ne znaci i da je bio pri svijesti.

Nekako mi nelogicno da covjek koji gleda smrti u lice ne izusti ama bas nista.
Praktički nemoguće. Čovjek u nesvijesti ne diše normalno. Pogotovo ne na velikoj visini.

Ja sam nekako sklon vjerovati da je Lublitz možda bio pod dejstvom antidepresivnih lijekova koji, poznato je, mogu izazvati halucinacije, gubitak kontrole nad motorikom, hipnotičke epizode tzv. "spavanje otvorenih očiju" i sl. još pogotovo na visinama.
Ni sa tehnicke strane nije moguce
Svi piloti, bivsi i sadasnji, koji su ovih dana gostovali po TV-u se slazu u tome da je Andreas morao blokirati otvaranje vrata
Gabrielo

#2854 Re: Avionske nesrece

Post by Gabrielo »

Moze biti da su mu otkrili neku tezu bolest. A vec je imao problema sa depresijom. I lik puko.
insomnia78

#2855 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:Kaže - pronađeno oko 700 dijelova ljudskog porijekla. Ne postoji kompletno tijelo.
Ovi momci iz Zandarmerije kazu da je gore cisti horor
insomnia78

#2856 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Analiza prvih DNA uzoraka pocinje u petak
Danguba

#2857 Re: Avionske nesrece

Post by Danguba »

insomnia78 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kaže - pronađeno oko 700 dijelova ljudskog porijekla. Ne postoji kompletno tijelo.
Ovi momci iz Zandarmerije kazu da je gore cisti horor
pa mozes misliti... :(
It_is_a_Leclerc

#2858 Re: Avionske nesrece

Post by It_is_a_Leclerc »

Tu nema govora o mogućnosti da se potpuno kompletiraju tijela. Ići će se, vjerovatno, na to da se skupi što je više moguće, pa da se sahrani. Koliko će toga ostati rasuto u presitne dijelove da bi bilo identifikovano, i koliko je toga izgorilo ili se istopilo u eksploziji, Bog samo zna.
arslanbey

#2859 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

Gabrielo wrote:Moze biti da su mu otkrili neku tezu bolest. A vec je imao problema sa depresijom. I lik puko.
Umjesani su neurolozi,a nije psihicka bolest..mozda MS? bolest sama po sebi nije smrtna i nebi mu drasticno promjenila zivot(bar ne prvih 20-ak godina)...ali bi morao 100% napustiti taj posao
Digla_da_kreci

#2860 Re: Avionske nesrece

Post by Digla_da_kreci »

Mediji se malo zeznuli i objavili sliku covjeka iz Svicarske koji veze nema s ovim slucajem, ali ima isto ime kao kopilot. :mrgreen:

http://www.rtl.de/cms/news/explosiv/er- ... 59984.html
Last edited by Digla_da_kreci on 27/03/2015 23:58, edited 1 time in total.
arslanbey

#2861 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

It_is_a_Leclerc wrote:Tu nema govora o mogućnosti da se potpuno kompletiraju tijela. Ići će se, vjerovatno, na to da se skupi što je više moguće, pa da se sahrani. Koliko će toga ostati rasuto u presitne dijelove da bi bilo identifikovano, i koliko je toga izgorilo ili se istopilo u eksploziji, Bog samo zna.
mislim da bi trebali napraviti nesto kolektivno,naravno ako budu porodice ZA
Ljakan

#2862 Re: Avionske nesrece

Post by Ljakan »

na kraju ce se ispostavit da je vozio bin laden.
insomnia78

#2863 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

It_is_a_Leclerc wrote:Tu nema govora o mogućnosti da se potpuno kompletiraju tijela. Ići će se, vjerovatno, na to da se skupi što je više moguće, pa da se sahrani. Koliko će toga ostati rasuto u presitne dijelove da bi bilo identifikovano, i koliko je toga izgorilo ili se istopilo u eksploziji, Bog samo zna.
Prema procjeni zandarmerije trebace mjeseci za sakupljanje, izvlacenje i identifikaciju

Teren je zajeban, na velikom dijelu su vezani konopcima, postoji mogucnost pada
arslanbey

#2864 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

ovo je drugi pilot,onaj koji je ostao van kockpita.Patrick Sonderheimer

Image
Cracked

#2865 Re: Avionske nesrece

Post by Cracked »

agent_zero wrote:
Ali ostaje ona nedoumica za nove audije... Vrlo interesantna stvar, to ne radi neko ko se dugoročno planirao ubiti, znači da je njemu puklo nedavno.
moglo mu je puci u trenutku kad je ovaj izasao da shora. Nije morao planirati
Avetinho

#2866 Re: Avionske nesrece

Post by Avetinho »

Cracked wrote:
agent_zero wrote:
Ali ostaje ona nedoumica za nove audije... Vrlo interesantna stvar, to ne radi neko ko se dugoročno planirao ubiti, znači da je njemu puklo nedavno.
moglo mu je puci u trenutku kad je ovaj izasao da shora. Nije morao planirati
I ovaj me ostavio. Opet sam ostao sam. :(
SportLux

#2867 Re: Avionske nesrece

Post by SportLux »

Mozda u ovakvim slucajevima uvesti da ovi iz ATC-a imaju mognucnost otkljucavanja vrata(ako je moguce to).
jefferson

#2868 Re: Avionske nesrece

Post by jefferson »

SportLux wrote:Mozda u ovakvim slucajevima uvesti da ovi iz ATC-a imaju mognucnost otkljucavanja vrata(ako je moguce to).
Sta cemo sa hakiranjem avona? Sto vise linkova uspostavljas to ce avion biti pogodniji za hakirati.
Neko upita za video?
Unije pilota nece da cuju za to, i upravu su.
Tri dana od tragedije mediji samo sto nisu krv isisali porodicama. Sta mislite sta ce biti sa videom i interpretacijama istog? Prije su istrage trajale 2 godine, niko nsita en zna. Sada svi sve znaju za 5 min. Kaos to je jedan pilot rekao: moja porodica, djeca, zena, unucad i jos milioni ljudi trebaju da gledaju kako ja ginem.
arslanbey

#2869 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

citam neki forum pilota..i cini mi se da vecina pilota ima stav da su ove optuzbe dosle prerano, i nisu pretjerano ubjedjeni u teoriju francuza...ono ,dok ne dokazu nevin je
insomnia78

#2870 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Piloti brane sebe
To je normalno
Sutra se oni mogu naci u toj situaciji
Nakon francuskog je i evropski sindikat pilota najavio tuzbu protiv "x" osobe iz BEA zbog krsenja sluzbene procedure
Odnosno zbog "curenja" informacija, snimljenih na "crnoj kutiji", nezvanicnim kanalima umjesto na sluzbenoj pres konferenciji
Avetinho

#2871 Re: Avionske nesrece

Post by Avetinho »

Sigurno je bio agent CIA. Oni su poznati po samoubilackim akcijama. Sjetimo se zgrade broj 7, izvjestaja BBC koji je dosao 7 minuta ranije, Hitlera koji je sretno zivio u Argentini do 1962., ili je to mozda bilo na Arktiku dok mu je Elvis pjevao na uho rock-n-roll.

Jedini mu je problem bio sto se glavnom pilotu islo u WC dok su bili iznad Alpa, a ne iznad Liona.

Kopilot rece: Daj sta das, bolje 150 nego nista.
Ridjobrki

#2872 Re: Avionske nesrece

Post by Ridjobrki »

arslanbey wrote:citam neki forum pilota..i cini mi se da vecina pilota ima stav da su ove optuzbe dosle prerano, i nisu pretjerano ubjedjeni u teoriju francuza...ono ,dok ne dokazu nevin je
Možda je i ovaj forumao u letu :-?
arslanbey

#2873 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

insomnia78 wrote:Piloti brane sebe
To je normalno
Sutra se oni mogu naci u toj situaciji
Nakon francuskog je i evropski sindikat pilota najavio tuzbu protiv "x" osobe iz BEA zbog krsenja sluzbene procedure
Odnosno zbog "curenja" informacija, snimljenih na "crnoj kutiji", nezvanicnim kanalima umjesto na sluzbenoj pres konferenciji
priznaj da je prebrzo dosla optuzba,ni punih 24 sata...
insomnia78

#2874 Re: Avionske nesrece

Post by insomnia78 »

Pa ako su cinjenice tu...
Nasli su "kutiju" culi sta su culi
Oni su vjerovatno i htjeli sacekati jer na konferenciji za stampu nisu nista rekli osim da im treba vremena za analize a znali su vec tada 100%
Neko je medjutim par sati kasnije tu vjest dosapnuo novinarki NYT iz Pariza i...
arslanbey

#2875 Re: Avionske nesrece

Post by arslanbey »

http://en.wikipedia.org/wiki/SilkAir_Flight_185

jedan nas medju ubijenima? i ovo je zajedno s egypt air najpoznatiji samoubilacki razlog pada aviona
Post Reply