Ukrajina
- Challenger__
#2851 Re: Ukrajina
Majdanci u Harkovu, danas:
- vivaldi
#2852 Re: Ukrajina
ma njima generalno nema ekonomskog spasa, ali je jedino vazno da se ne zapuca - to bi bila katastrofa.Hlapoje wrote:Ali znam da Ukrajini nema spasa bez ruskog kredita.
jedino sto me iznenadjuje je preveliki srklet i bespotrebne lozionicke izjave i razni incidenti sa svih strana jer ipak se radi o velikim i ozbiljnim drzavama
-
Hlapoje
#2853 Re: Ukrajina
Sad će na CNN-u da jave kako su demonstranti u proruskom Harkovu naterani da sede na hladnom betonu.Challenger__ wrote:Majdanci u Harkovu, danas:
- Challenger__
#2854 Re: Ukrajina
Ko je ozbiljan danas? SAD?jer ipak se radi o velikim i ozbiljnim drzavama
- Kikibombona
#2855 Re: Ukrajina
Dnjepropetrovsk i Zaporozja?
Imas li Celi informacije za ove gradove?
-
zilog
#2856 Re: Ukrajina
Citam iste ljude:
Do prije koji dan: Rusija nema teritorijalnih pretenzija. Rusija na Kavkazu samo brani svoj teritorijalni integritet.
Danas: Rusija samo stiti svoje sunarodnike. Kojih je, BTW, 17,3% u Ukrajini.
Do prije koji dan (ne svi): Nasilne demonstracije i promjene vlasti u BiH su jedini nacin da se obuzda kleptomanska vlast.
Danas: Fasisticke demonstracije u Ukrajini smjenjuju legalno izabranu vlast i Janukovica. BTW, kleptoman Janukovic je opozvan u parlamentu (VR-u) sa 328 glasova glasova ZA opoziv, sto je 73%, ne od broja prisutnih, vec od ukupnog broja (449).
Intervencija Rusije u Ukrajini ce se najvise Rusiji obiti o glavu. Ne vjerujem u vojni NATO-Rusija sukob, ali postoji toliko nacina da se Rusiji zavrnu ruke.
Na kraju, stabilnost Rusije zavisi od samo jednog covjeka. To nikada nije bila karta na koju se dugorocno moze igrati.
Do prije koji dan: Rusija nema teritorijalnih pretenzija. Rusija na Kavkazu samo brani svoj teritorijalni integritet.
Danas: Rusija samo stiti svoje sunarodnike. Kojih je, BTW, 17,3% u Ukrajini.
Do prije koji dan (ne svi): Nasilne demonstracije i promjene vlasti u BiH su jedini nacin da se obuzda kleptomanska vlast.
Danas: Fasisticke demonstracije u Ukrajini smjenjuju legalno izabranu vlast i Janukovica. BTW, kleptoman Janukovic je opozvan u parlamentu (VR-u) sa 328 glasova glasova ZA opoziv, sto je 73%, ne od broja prisutnih, vec od ukupnog broja (449).
Intervencija Rusije u Ukrajini ce se najvise Rusiji obiti o glavu. Ne vjerujem u vojni NATO-Rusija sukob, ali postoji toliko nacina da se Rusiji zavrnu ruke.
Na kraju, stabilnost Rusije zavisi od samo jednog covjeka. To nikada nije bila karta na koju se dugorocno moze igrati.
- vivaldi
#2857 Re: Ukrajina
mislio sam prije svega na ukrajinu i rusiju, pa o njima se radi zar ne?Challenger__ wrote:Ko je ozbiljan danas? SAD?jer ipak se radi o velikim i ozbiljnim drzavama
trcis malo pred rudu cheli...
- dječak sa šibicama
#2858 Re: Ukrajina
Jel ih ovo murija cuva od linca?Challenger__ wrote:Majdanci u Harkovu, danas:
- Challenger__
#2859 Re: Ukrajina
Da, da.dječak sa šibicama wrote:Jel ih ovo murija cuva od linca?Challenger__ wrote:Majdanci u Harkovu, danas:
-
Hlapoje
#2860 Re: Ukrajina
I u Krimu je opozvana vlast i postavljena druga...zilog wrote:
Doduše, to nije po ukrajinskom zakonu, ali nije bilo po zakonu ni da parlament opozove predsednika.
Al izgleda da sve može kad se nekom prisloni cev uz slepoočnicu.
- Challenger__
#2861 Re: Ukrajina
Kikibombona wrote:Dnjepropetrovsk i Zaporozja?
Padaju mala mjesta samo tako. Imam utisak da je ovo zaprepastilo i Kremlj. Hajde Krim tako i tako, ali ovo poprima epidemiološke razmjere.
-
zilog
#2862 Re: Ukrajina
U svakoj normalnoj drzavi parlament dvotrecinskom vecinom moze opozvati predsjednika, pogotovo bjegunca u drugu drzavu.Hlapoje wrote:I u Krimu je opozvana vlast i postavljena druga...zilog wrote:
Doduše, to nije po ukrajinskom zakonu, ali nije bilo po zakonu ni da parlament opozove predsednika.
Al izgleda da sve može kad se nekom prisloni cev uz slepoočnicu.
Nije problem sto je u Krimu opozvana vlast, vec intervencija Rusije u Ukrajini.
Last edited by zilog on 01/03/2014 18:00, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#2864 Re: Ukrajina
Zaporozja i Dnjepropetrovsk su veliki gradovi duboko u unutrasnjosti drzave. Ako sam mogao upratiti u oba grada Janukovic ima znacajnu podrsku.Challenger__ wrote:Kikibombona wrote:Dnjepropetrovsk i Zaporozja?
Padaju mala mjesta samo tako. Imam utisak da je ovo zaprepastilo i Kremlj. Hajde Krim tako i tako, ali ovo poprima epidemiološke razmjere.
Ako tamo zakuha, moglo bi biti veceg belaja.
- Challenger__
#2865 Re: Ukrajina
Znam. Ali ovo daleko nadilazi ličnost pojedinca. Popadali su manje-više svi veći gradovi na jugoistoku:Kikibombona wrote: Zaporozja i Dnjepropetrovsk su veliki gradovi duboko u unutrasnjosti drzave. Ako sam mogao upratiti u oba grada Janukovic ima znacajnu podrsku.

Nego, dolaze vijesti da padaju manja mjesta, iz minuta u minut.
- spreca
#2867 Re: Ukrajina
Citam sta se sve provaljuje na ovoj temi i svrsavanje nekih koji pogotovu nemaju pojma o cemu pisu....nego kao ono hajde mujo da je vise vojske ........a o dvolicnosti vecine forumas da i ne govorim...............95% vas je fulilo temu...........imam osjecaj kao da se nalazim na nekoj fudbalskoj utakmici ,navijanje ide do te mjere da je to grozno..........niko ne razmislja o tome da se moze proliti more krvi...........jesmol to zaboravili kako je krvariti.........ljudi dajte ba bar ne trenutak biti ljudi a ne krvozderi
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#2868 Re: Ukrajina
to sad izraelske novine vjerodostojne i govore istinuChallenger__ wrote:Halooooooooooooooooooooooooo! Ne tvrdim ja ništa nego izraelska novina!!!Tvrdis da sa njima Izrael saradjuje
- alanx
#2869 Re: Ukrajina
Kako god da okrenes treceg svjetskog rata mora biti do 2020.
Mi ceo vjerovatno biti na strani west-a, a tuci cemo se sa Srbima.
Zato neka se svako sprema.
Mi ceo vjerovatno biti na strani west-a, a tuci cemo se sa Srbima.
Zato neka se svako sprema.
- Challenger__
#2870 Re: Ukrajina
Parodija dana, u Holandiji, mjesto De Krim:

Last edited by Challenger__ on 01/03/2014 18:13, edited 1 time in total.
-
Hlapoje
#2871 Re: Ukrajina
Gde si to pročitao pametnjakoviću?zilog wrote:
U svakoj normalnoj drzavi parlament dvotrecinskom vecinom moze opozvati predsjednika, pogotovo bjegunca u drugu drzavu.
Jel može to u Americi na primer?
Parlament može da smeni predsednika samo u zemljama gde je predvidjeno da parlament izglasava predsednika.
Tamo gde ga narod bira na izborima, ne može parlament da ga smenjuje.
U Kijevu su parlament zauzele naoružane grupe ljudi. Nema tu više nikakvog legaliteta ni legitimiteta.
Sporazum između Janukoviča i opozicije od 21. februara potpisali su i kao neku vrstu garanta u ime EU i ministri spoljnih poslova Francuske, Nemačke i Poljske.
Sledećeg jutra opozicija je brutalno srušila taj sporazum, EU je požurila da prizna opoziciju kao vlast, ministri spoljnih poslova Francuske, Nemačke i Poljske ponašaju se kao da su potpisali papir o prevremenim izborima na Jupiteru.
E pa...i ovo na Krimu je istp...samo su uloge zamenjene.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#2872 Re: Ukrajina
Hebe se Nizozemcima - siguno se napusiliChallenger__ wrote:Parodija dana, u Holandiji, mjesto De Krim:
-
radostan dan
#2873 Re: Ukrajina
šta se čudiš, jebo nam je saša popović majku....spreca wrote:imam osjecaj kao da se nalazim na nekoj fudbalskoj utakmici ,navijanje ide do te mjere da je to grozno..........niko ne razmislja o tome da se moze proliti more krvi...........jesmol to zaboravili kako je krvariti.........ljudi dajte ba bar ne trenutak biti ljudi a ne krvozderi

- spreca
#2874 Re: Ukrajina
Nama ni bog nemoze pomoci..........dobro je to rekao Pejakovic....znam ja ja nasradostan dan wrote:šta se čudiš, jebo nam je saša popović majku....spreca wrote:imam osjecaj kao da se nalazim na nekoj fudbalskoj utakmici ,navijanje ide do te mjere da je to grozno..........niko ne razmislja o tome da se moze proliti more krvi...........jesmol to zaboravili kako je krvariti.........ljudi dajte ba bar ne trenutak biti ljudi a ne krvozderi
-
zilog
#2875 Re: Ukrajina
Naravno da moze. Ne treba biti pametnjakovic da se to zna. Dovoljna je prosjecna inteligencija i obrazovanje.Hlapoje wrote:Gde si to pročitao pametnjakoviću?zilog wrote:
U svakoj normalnoj drzavi parlament dvotrecinskom vecinom moze opozvati predsjednika, pogotovo bjegunca u drugu drzavu.
Jel može to u Americi na primer?