Sirija

Locked
Avetinho

#2851 Re: Sirija

Post by Avetinho »

nosara wrote:
miki.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:
aha znaci ne valjaju kad bombardaju, ne valjaju kad ne bombarduju... :D
Upravo tako, de ba odlucite se, da li je civilizovano pustiti ljude da se poubijaju.
Ili jednostavno da proracunaju kolateralnu stetu, ako se ovi nastave rokati jos dvije god, koliko ce izginuti?
Ako Obama reaguje i zavrsi sve za tri mjeseca, koliko ce izginuti?

Napraviti procjenu, jel to civilizovano?
Oni nisu u stanju zavrsit nista, a nije im ni u planu... Ako ti je do brojanja, broj mrtve u "oslobodjenom" Iraku...
Stvarno mi je zao sto je nestala Titova Jugoslavija i sto se Kina raspade a narocito Sovjetski Savez na celu s drugom Staljinom.

Ko zna, mozda jednom mozda ipak bude Amerika i Engneeeeeeeska bice zemlja proleeeeteeeerska.
Avetinho

#2852 Re: Sirija

Post by Avetinho »

miki.ba wrote:...a Asada ubiti ko pasce...
:thumbup:
cindrlimindrli

#2853 Re: Sirija

Post by cindrlimindrli »

nosara wrote:Valjaju nam svake zime... Ili smo vratili onu stoju...?

Da, zamisli, prodaju ti plin. Braca.
miki.ba

#2854 Re: Sirija

Post by miki.ba »

nosara wrote:
miki.ba wrote:
Alfons Kauders wrote:
Upravo tako, de ba odlucite se, da li je civilizovano pustiti ljude da se poubijaju.
Ili jednostavno da proracunaju kolateralnu stetu, ako se ovi nastave rokati jos dvije god, koliko ce izginuti?
Ako Obama reaguje i zavrsi sve za tri mjeseca, koliko ce izginuti?

Napraviti procjenu, jel to civilizovano?
Oni nisu u stanju zavrsit nista, a nije im ni u planu... Ako ti je do brojanja, broj mrtve u "oslobodjenom" Iraku...[/quote]
Razumijem ja tebe u potpunosti, nisu Ameri uopste andjeli niti ih iko smatra andjelima.
Pricamo o tome da li trebaju reagovati jer smo zakljucili da i nisu bas zainteresovani, znamo da su imali interesa da bi davno reagovali, odnosno da im se isplatilo.
nosara

#2855 Re: Sirija

Post by nosara »

Oni imaju vrhunski interes, Sirija je samo dio agende...
NeenaSa

#2856 Re: Sirija

Post by NeenaSa »

snaga_znanja wrote:
_mufljuz_ wrote:
Alfons Kauders wrote:
reci to ljudima koji su se izlezali i izbagerali u 3-4 stotine masovnih grobnica i cekali da bombarduju srbe 1999.....

i - mojne se pravit tenkre - znam da nisi :wink:
Doduse Rusi su nam valjali pravo.... :lol:
:roll:
Mislim na smijeh, da nema zabune.
'Bem ti, kad se sjetim koji se ruski kreten promotir'o.
Neg' sto se tice Sirije, osobno kao i u Egiptu, od dva zla izabrat' najbolje.
Banksy

#2857 Re: Sirija

Post by Banksy »

miki.ba wrote: Razumijem ja tebe u potpunosti, nisu Ameri uopste andjeli niti ih iko smatra andjelima.
Pricamo o tome da li trebaju reagovati jer smo zakljucili da i nisu bas zainteresovani, znamo da su imali interesa da bi davno reagovali, odnosno da im se isplatilo.
Najzad glas razuma.

Pravo pitanje je trebaju li, smiju li mimo UN-a, i imaju li skrivene interese?
miki.ba

#2858 Re: Sirija

Post by miki.ba »

nosara wrote:Oni imaju vrhunski interes, Sirija je samo dio agende...
Pa sta cekaju, sto se neckaju toliko dugo?
Alfons Kauders

#2859 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

_mufljuz_ wrote:
Alfons Kauders wrote:
reci to ljudima koji su se izlezali i izbagerali u 3-4 stotine masovnih grobnica i cekali da bombarduju srbe 1999.....

ja sam maloprije rekao da je to bila najveca greska i da su ih trebali skrokat 1991, stoga ne rise ziv bio

a ti sad hoces da.... sta? daju asadu koju godinu da bagerise po siriji?
snaga_znanja

#2860 Re: Sirija

Post by snaga_znanja »

Banksy wrote:
miki.ba wrote: Razumijem ja tebe u potpunosti, nisu Ameri uopste andjeli niti ih iko smatra andjelima.
Najzad glas razuma.

Naravno trebali su u UN.u lobirati rezoluciju sa "po zakonu" Rusima. Bas me nesto zivo zanima kakvu su oni rezoluciju ganjali u slucaju Cecenije i Gruzije?
Avetinho

#2861 Re: Sirija

Post by Avetinho »

:thumbup: Kao u Bosni.
Miki sve zna :D
cindrlimindrli

#2862 Re: Sirija

Post by cindrlimindrli »

NeenaSa wrote:Neg' sto se tice Sirije, osobno kao i u Egiptu, od dva zla izabrat' najbolje.
Image
nosara

#2863 Re: Sirija

Post by nosara »

miki.ba wrote:
Nije zurba... Ne ginu oni...
Alfons Kauders

#2864 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

nosara wrote:
Valjaju nam svake zime... Ili smo vratili onu stoju...?
taman ga pomislim da ne mozes nize hahahahah

valjaju nam jer nam prodaju plin hahahaah pa eto vodi kuci imf jer nam "prodaju" pare, nemoj zaboraviti ni naftne kompanije koje nam prodaju naftu, phillip morris i tako to...

iz jedne nenadjebivosti u drugu :-) :lol:
miki.ba

#2865 Re: Sirija

Post by miki.ba »

nosara wrote:
miki.ba wrote:
Nije zurba... Ne ginu oni...
Kad je interes u pitanju vazda je zurba, ipak se meni cini da ti nemas neko misljenje. :-D
Alfons Kauders

#2866 Re: Sirija

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Najzad glas razuma.

mimo UNa - kosovo

sa UNom - bosna

ko je bolje prosao?
Avetinho

#2867 Re: Sirija

Post by Avetinho »

cindrlimindrli wrote:
NeenaSa wrote:Neg' sto se tice Sirije, osobno kao i u Egiptu, od dva zla izabrat' najbolje.
Image
Ajoj, opet Joker i Maske Su Pale.
Pa do kada cete vise.
nosara

#2868 Re: Sirija

Post by nosara »

miki.ba wrote: Kad je interes u pitanju vazda je zurba, ipak se meni cini da ti nemas neko misljenje. :-D
Nema zurbe, ni Sirija, a ni Iran ne mogu pobjec...Tako izgleda kao da traze mirno rjesenje...
Co0l

#2869 Re: Sirija

Post by Co0l »

asurbanipal wrote:
snaga_znanja wrote: Dok je SAD insistirao na vojnom okoncanju krize jos 1993 u januaru, Britanci i Francuzi su svom jaranu Slobi drzali ljestve insistirajuci na "politickom rjesenju".

Ista prica danas i u Siriji.

Opet pogrešno posložene stvari. Ne znam kako vam nije jasno da se prilike na Bliskom istoku, konkretno u Siriji ne mogu uspoređivati sa prilikama i stanjem kod nas. Između ostalog prije bi se moglo reći da je na Siriju izvršena agresija i da Asad ima ulogu kakvu je imao Alija.
Kad su Britanci i Francuzi u pitanju, izgleda da se Cameronu i Hollandeu nešto žuri, a Obama kao povlači ručnu.
:shock: :shock: :lol: :lol:
Avetinho

#2870 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Co0l wrote:
asurbanipal wrote:
snaga_znanja wrote: Dok je SAD insistirao na vojnom okoncanju krize jos 1993 u januaru, Britanci i Francuzi su svom jaranu Slobi drzali ljestve insistirajuci na "politickom rjesenju".

Ista prica danas i u Siriji.

Opet pogrešno posložene stvari. Ne znam kako vam nije jasno da se prilike na Bliskom istoku, konkretno u Siriji ne mogu uspoređivati sa prilikama i stanjem kod nas. Između ostalog prije bi se moglo reći da je na Siriju izvršena agresija i da Asad ima ulogu kakvu je imao Alija.
Kad su Britanci i Francuzi u pitanju, izgleda da se Cameronu i Hollandeu nešto žuri, a Obama kao povlači ručnu.
:shock: :shock: :lol: :lol:
Cekaj da jos pobijem oko 100,000

Onda cemo pricat ko je gazda.
NeenaSa

#2871 Re: Sirija

Post by NeenaSa »

cindrlimindrli wrote:
Image
Cemu :facepalm:

Po diskusiji nitko ne zeli ucesce stranih sila, ... pa, et' , nek' se pokolju. :roll:
_mufljuz_

#2872 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

cindrlimindrli wrote:
_mufljuz_ wrote:Recimo zato sto su nas prehranili citav rat (JE LI MOZDA HRANA BILA IKAR?????
MENE I MOJE NISU - OD AMERICKE ROBE U HRANI DOBIJALI SMO STARE
LANC PAKETE KOJI NI NA STA LICILI NISU I KRMETINA BILA SASTAVNI DIO I BILI PRISILJENI I TO SMECE DA JEDEMO)
Da, i? Pa nisi morao jesti, mogao si odbiti da jedes i umres od gladi. Vrlo jednostavno.

naravno - u rangu stoke eto ti pa ako hos....
_mufljuz_ wrote:bombardovali mladicevu zlocinacku kamarilu (I PRI TOM ULTIMATIVNO NAREDILI PREKID BORBENIH DEJSTAVA ARBIH),
Jasta su nam naredili, a sto nam je bilo krivo, da si vidio sto se nogama u guzicu udaramo od veselja kad je sve stalo.
Ti stvarno mislis da sam ja nakon skoro cetiri godine handrenja po bosanskim cukama jedva cekao da se zaletim na
Banjaluku? :lol:

tebi ako se nije ratovalo nije te niko mog'o zaustavit da spizdis vani - i u mojoj blizoj porodici je bilo dezertera ha ja :wink:
_mufljuz_ wrote:deblokirali Sarajevo (MALO MORGEN - TAKO STO SU IM DALI "ENTITET" OKUPIRANE TERITORIJE?),
Pa je l' nisu deblokirali Sarajevo?

je l jesu ili su se srbi povukli :wink:
_mufljuz_ wrote:rasturili srbiju i odveli zlobu k'o zadnju dzukelu u kazamat. (I OTROVALI GA ili MU DALI NOVI IDENTITET SLOBA I SRBIJA IZBJEGLI POLITICKU KAZNU) - KAZAMAT? - JA BIH SAD POTPIS'O onaj TAMO KAZAMAT ....
Zasluzena kazna, mandrkno u zatvoru...a ko bi rek'o od one sile da ce tako zavrsiti?

jesi li ti njega vidio mrtvog mozda - netom prije sto je receno da je "umro" Rusija insistirala da se stara o njemu.
koliko sam ja mogao da vidim on nije osudjen - a koliko je zapadnim silama stalo da bude osudjen neko iz srpske vrhuske vidjeli smo na presudi frenkiju simatovicu - sudije iz tribunala otvoreno priznale urgiranje zapadnih sila po tom pitanju a Sloba zvao za svjedoke Klintona, Olbrajt i sl - a Sudu se moras odazvat :wink: - necu dalje da nabrajam ima toga jos
:kiss:
_mufljuz_ wrote:Ima toga jos... (IMA A TO JE SVE VISE UBIJENIH MUSLIMANA U SVIJETU AMERICKIM ORUZJEM).....
Broj ubijenih muslimana koje su oni pobili nije ni priblizan broju pobijenih muslimana koje su pobili muslimani.

naravno da nije - zato sto se medijski ne smije eksponirat - jer kome proradi savjest i pokaze video od par minuta u kojem se ubije 10 nevinih ljudi krvolocno i sa ushicenjem zaradi dozivotnu....

P.S. ako nemas halu kod kuce reci - ljudi smo (barem se ja trudim da budem) skupicemo se ne moras to radit na forumu ha ja....
udrch

#2873 Re: Sirija

Post by udrch »

nosara wrote:Valjaju nam svake zime... Ili smo vratili onu stoju...?
:lol:

joj nosara, nisi valjda puko skroz..
miki.ba

#2874 Re: Sirija

Post by miki.ba »

Mufljuze ba fino to citiraj, ne zna se ni ko pije ni ko placa. :oops:
_mufljuz_

#2875 Re: Sirija

Post by _mufljuz_ »

Alfons Kauders wrote:
_mufljuz_ wrote:
Alfons Kauders wrote:

ja sam maloprije rekao da je to bila najveca greska i da su ih trebali skrokat 1991, stoga ne rise ziv bio

a ti sad hoces da.... sta? daju asadu koju godinu da bagerise po siriji?
nedipr - kad su "zurno" zbombali Irak "humanitarno" da sprijece naftnu krizu u Kuvajtu - mogli su humanitarno da ih srokaju i 1991 :wink:

i - ja najmanje zelim da se ljudi tamo pate i ubijaju - medjutim motivi napada na Siriju nemaju veze kao sto ti baljezgas - humanoscu.... i ljudskim zivotima.... samo su pustili da potraje trazili trigger da to ucine i onda odjednom usred posjete UN eksperata za hemijsko oruzje Asad puca hemijsko oruzje.... ti tu pricicu prodaji djecici u vrticu...
Locked