samo ukratko: na doljanima 10-12 min cekanja, bilo toliko auta ispred, bosanci samo mahnu, hrvati zraknu pasos i dovidjenja.
hrvatska-more
- uglavnomja
#2851 Re: hrvatska-more
malo mi se tesko presaltati sa teme o dragom Pipiju ...
samo ukratko: na doljanima 10-12 min cekanja, bilo toliko auta ispred, bosanci samo mahnu, hrvati zraknu pasos i dovidjenja.
-
Jay Gatsby
- uglavnomja
#2853 Re: hrvatska-more
bolje se cuvati da se ne dodje do 140 kila, a i zenu treba poslusati.
zao mi je covjeka, ali drvlje i kamenje na hitnu, a sami kazu kako ce ga voziti kad kolona stoji.
-
Jay Gatsby
#2854 Re: hrvatska-more
"Prvi telefonski poziv uputili su prema omiškoj ispostavi Hitne pomoći. Uzalud. Nitko im se, kažu, nije javio ni nakon desetak bjesomučnih poziva. Potom su nazvali Centar 112 odakle su ih pokušali povezati s omiškom Hitnom pomoći. Opet uzalud. Nitko se, rekoše dežurni, ni njima ne javlja."uglavnomja wrote:![]()
bolje se cuvati da se ne dodje do 140 kila, a i zenu treba poslusati.
zao mi je covjeka, ali drvlje i kamenje na hitnu, a sami kazu kako ce ga voziti kad kolona stoji.
- P308
#2856 Re: hrvatska-more
manekenka u penziji wrote:Evo jedna friska: Preko Crnog grma u povratku za BiH nema nikakvog čekanja.
Sinoc u 23 sata se na Doljanima cekalo 40 minuta na ulazak u BiH
- uglavnomja
#2857 Re: hrvatska-more
stanje na makarskoj rivijeri:
uzas
nema se gdje peskir staviti.
na magistrali parkirani auti, nema mm2 prostora.
sve puno. nema ni baba sa natpisima apartmani
eto, nadam se da je zbog vikenda, da cu sutra biiti rahatluk na plazi.
inace more je
uzas
nema se gdje peskir staviti.
na magistrali parkirani auti, nema mm2 prostora.
sve puno. nema ni baba sa natpisima apartmani
eto, nadam se da je zbog vikenda, da cu sutra biiti rahatluk na plazi.
inace more je
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#2858 Re: hrvatska-more
Iduća sedmica vjerovatno u Rovinj
živi bili pa vidjeli.... 
- manekenka u penziji
#2859 Re: hrvatska-more
Joj, moram da otracam kako su me nanervirali "kamen peskirasi". Fino ostave peskire preko noći, natrpaju ih kamenjem,da ih vjetar ne odnese, kako bi sebi rezervirali mjesto kad se pomole u 12h na plazu. Ja dok sam se kupala, oko pola 9, jedan čovjek je zašao po plazi i sve im pobacao. Kao da je mene pitao! Iskreno, bila sam jako rano na plazi pa sam uvijek mogla naci fino mjesto, ali da nisam, i ja bih im sve peskire u vodu bacila. Inače nemam nikakvih zamjerki na Hrvatsku, zadovoljna kao i inače.
-
Ambrozija
#2860 Re: hrvatska-more
Kakvo je stanje tokom radnih dana? Znam da su vikendom ogromne guzve, ali me zanima da li je jednako i ostalim danima?
-
Sharif
#2861 Re: hrvatska-more
hehe, ja sam te uvijek bacao...stavi peskir ko' rezervisao je...babovina..i skoro uvijek ruljak neki s kockastom glOvommanekenka u penziji wrote:Joj, moram da otracam kako su me nanervirali "kamen peskirasi". Fino ostave peskire preko noći, natrpaju ih kamenjem,da ih vjetar ne odnese, kako bi sebi rezervirali mjesto kad se pomole u 12h na plazu. Ja dok sam se kupala, oko pola 9, jedan čovjek je zašao po plazi i sve im pobacao. Kao da je mene pitao! Iskreno, bila sam jako rano na plazi pa sam uvijek mogla naci fino mjesto, ali da nisam, i ja bih im sve peskire u vodu bacila. Inače nemam nikakvih zamjerki na Hrvatsku, zadovoljna kao i inače.
- manekenka u penziji
#2862 Re: hrvatska-more
Pojedinci se ponašaju kao da su na privatnoj plazi. Fuj! Još kad zauzmu 16 mjesta a njih cetvero. Na 4 peskira naprave dnevni boravak, na četiri kuhinju i ostatak za izlezavanje.
@Ambrozija:vikendom se osjeti smjena turista i stvarno ih tad ima najviše. Sto se mene tice, gužva je kako kod da okrenes. Ali, kome je do mora, to i ne osjeti
@Ambrozija:vikendom se osjeti smjena turista i stvarno ih tad ima najviše. Sto se mene tice, gužva je kako kod da okrenes. Ali, kome je do mora, to i ne osjeti
-
Ambrozija
#2863 Re: hrvatska-more
Hvala ti na odgovoru.manekenka u penziji wrote:Pojedinci se ponašaju kao da su na privatnoj plazi. Fuj! Još kad zauzmu 16 mjesta a njih cetvero. Na 4 peskira naprave dnevni boravak, na četiri kuhinju i ostatak za izlezavanje.
-
opremdobro30
#2864 Re: hrvatska-more
Nes se bas okupati.Ide promjena vremena a posto je vec august u drugoj polovici to ti nije dobar znak za Istru.Zivio sam 10 godina u Rijeci koja je blizu i znam kakva klima je tamo.Ocekuj oblake, kisu povremeno i hladno more.Ja bi isao sto juznije u tom terminuLajavikrelac wrote:Iduća sedmica vjerovatno u Rovinjživi bili pa vidjeli....
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
- scooby_dooby_doo
#2865 Re: hrvatska-more
U Zadru fino nije velika guzva,ima talijana,ceha i poljaka dosta...
- šrilančananin
#2866 Re: hrvatska-more
Kako je moguće da si živio u Rijeci, a nemaš elementarno znanje da Rijeka nije na Istarskom poluotoku ? Zabrinuo bih se sa znanjem. Hebote, ajme mene nije m' dobroo,ajme meni... ja sam Armada.opremdobro30 wrote:Nes se bas okupati.Ide promjena vremena a posto je vec august u drugoj polovici to ti nije dobar znak za Istru.Zivio sam 10 godina u Rijeci koja je blizu i znam kakva klima je tamo.Ocekuj oblake, kisu povremeno i hladno more.Ja bi isao sto juznije u tom terminuLajavikrelac wrote:Iduća sedmica vjerovatno u Rovinjživi bili pa vidjeli....
- JohnnyS
#2867 Re: hrvatska-more
Pa možda je Istarski poluotok manji od, što ja znam, Apeninskog pa je onda slična klima u Rijeci kao u Rovinju 
-
Jay Gatsby
#2868 Re: hrvatska-more
Pa, zumiraj kartu i vidjet ćeškiki-miki wrote:Po ovoj ruti na koji se GP ide?
https://maps.google.hr/maps?saddr=Saraj ... =1&t=m&z=9
Vinjani donji.
- agent_zero
#2869 Re: hrvatska-more
Evo ovo sam i ja htio napisati kada sam prije 10tak dana pisao svoj raport s makarske rivijere.manekenka u penziji wrote:Joj, moram da otracam kako su me nanervirali "kamen peskirasi". Fino ostave peskire preko noći, natrpaju ih kamenjem,da ih vjetar ne odnese, kako bi sebi rezervirali mjesto kad se pomole u 12h na plazu. Ja dok sam se kupala, oko pola 9, jedan čovjek je zašao po plazi i sve im pobacao. Kao da je mene pitao! Iskreno, bila sam jako rano na plazi pa sam uvijek mogla naci fino mjesto, ali da nisam, i ja bih im sve peskire u vodu bacila. Inače nemam nikakvih zamjerki na Hrvatsku, zadovoljna kao i inače.
Pa ovo je užas šta rade ti česi. Da, u najvećem broju česi to rade! Nikad do ovog ljeta nisam vidio ovu pojavu u ovolikom broju. Plaže su dan i noć prekrivene peškirima i onim spužvama oko kojih poredaju kamenje i onda kao "gospoda" dolaze u 11, 12 na plažu.
Ja ne znam zašto komunalni redari ili policija to dozvoljavaju. I svaka čast čovjeku koji im je to pobacao. Jednu noć sam vidio nekog lika koji je namjerno gazio preko tih peškira u tenama.
Idiotizam žešći, kojem se što prije treba stati ukraj. Kupi privatnu plažu, pa redaj peškire preko noći
- manekenka u penziji
#2870 Re: hrvatska-more
Ili privatna plaza ili hotel sa istom, pa hadzijaj. Uh,kad ih se sjetim... Fujagent_zero wrote:Evo ovo sam i ja htio napisati kada sam prije 10tak dana pisao svoj raport s makarske rivijere.manekenka u penziji wrote:Joj, moram da otracam kako su me nanervirali "kamen peskirasi". Fino ostave peskire preko noći, natrpaju ih kamenjem,da ih vjetar ne odnese, kako bi sebi rezervirali mjesto kad se pomole u 12h na plazu. Ja dok sam se kupala, oko pola 9, jedan čovjek je zašao po plazi i sve im pobacao. Kao da je mene pitao! Iskreno, bila sam jako rano na plazi pa sam uvijek mogla naci fino mjesto, ali da nisam, i ja bih im sve peskire u vodu bacila. Inače nemam nikakvih zamjerki na Hrvatsku, zadovoljna kao i inače.
Pa ovo je užas šta rade ti česi. Da, u najvećem broju česi to rade! Nikad do ovog ljeta nisam vidio ovu pojavu u ovolikom broju. Plaže su dan i noć prekrivene peškirima i onim spužvama oko kojih poredaju kamenje i onda kao "gospoda" dolaze u 11, 12 na plažu.
Ja ne znam zašto komunalni redari ili policija to dozvoljavaju. I svaka čast čovjeku koji im je to pobacao. Jednu noć sam vidio nekog lika koji je namjerno gazio preko tih peškira u tenama.
Idiotizam žešći, kojem se što prije treba stati ukraj. Kupi privatnu plažu, pa redaj peškire preko noći
- JohnnyS
#2871 Re: hrvatska-more
Uslugu vam čine ti Česi, nije dobro sunčat se od 10 do 17 
- šrilančananin
#2872 Re: hrvatska-more
@sherbett
U svakom slučaju nisi mi jasan, živio u Rijeci, a znaš kakva je klima, no to, već kako možeš sugestije davati za prognozu, misliš da nisi okrutan, a velika je vjerovatnost da bude i lijepo, što je najgore. Nekako si prenaglio ili si meteorolog jer klima u Istri može biti surova za Rovinj, al' uopće se to ne može predvidjeti, čak i statistički. Ispade da brboriš.
Godina ima 134 sunčana dana, što Rovinj čini trećim najsunčanijim mjestom, ali i mjestom s najmanje oblaka na Jadranu.
U svakom slučaju nisi mi jasan, živio u Rijeci, a znaš kakva je klima, no to, već kako možeš sugestije davati za prognozu, misliš da nisi okrutan, a velika je vjerovatnost da bude i lijepo, što je najgore. Nekako si prenaglio ili si meteorolog jer klima u Istri može biti surova za Rovinj, al' uopće se to ne može predvidjeti, čak i statistički. Ispade da brboriš.
Godina ima 134 sunčana dana, što Rovinj čini trećim najsunčanijim mjestom, ali i mjestom s najmanje oblaka na Jadranu.
-
opremdobro30
#2873 Re: hrvatska-more
Ako ne znas citati s razumjevanjem to je tvoj problem i sramota.Komentirao sam klimu u Istri i rekao da je Rijeka blizu a ne da je u Istri.Istru i Rijeku naime razdvaja Ucka koja dominira tim krajem.Namjera mi je samo bila da dam svoje misljenje i prijedlog da se ode juznije zbog razloga koje dam naveo.Zasto odmah napadi?šrilančananin wrote:Kako je moguće da si živio u Rijeci, a nemaš elementarno znanje da Rijeka nije na Istarskom poluotoku ? Zabrinuo bih se sa znanjem. Hebote, ajme mene nije m' dobroo,ajme meni... ja sam Armada.opremdobro30 wrote:Nes se bas okupati.Ide promjena vremena a posto je vec august u drugoj polovici to ti nije dobar znak za Istru.Zivio sam 10 godina u Rijeci koja je blizu i znam kakva klima je tamo.Ocekuj oblake, kisu povremeno i hladno more.Ja bi isao sto juznije u tom terminuLajavikrelac wrote:Iduća sedmica vjerovatno u Rovinjživi bili pa vidjeli....
-
opremdobro30
#2874 Re: hrvatska-more
Pusti se ti statistike i broja suncanih dana.Ja ti kazem da krajem augusta klima nije ni izbliza kao na jugu, sto se tice turistickih razloga.A filozofiranje molim te ostavi za sebe.šrilančananin wrote:@sherbett
-
doktor78
#2875 Re: hrvatska-more
Znam da sam u nekom mjestu na Makarskoj rivijeri (Gradac, Tucepi, ne znam tacno) vidio upozorenje opcinskih vlasti da se to ne cini, inace ce svi peskiri koji se nadju na plazi po noci biti pobacani. E sad, zasto se to ne provede u djelo, pitanje je za njihagent_zero wrote:Evo ovo sam i ja htio napisati kada sam prije 10tak dana pisao svoj raport s makarske rivijere.manekenka u penziji wrote:Joj, moram da otracam kako su me nanervirali "kamen peskirasi". Fino ostave peskire preko noći, natrpaju ih kamenjem,da ih vjetar ne odnese, kako bi sebi rezervirali mjesto kad se pomole u 12h na plazu. Ja dok sam se kupala, oko pola 9, jedan čovjek je zašao po plazi i sve im pobacao. Kao da je mene pitao! Iskreno, bila sam jako rano na plazi pa sam uvijek mogla naci fino mjesto, ali da nisam, i ja bih im sve peskire u vodu bacila. Inače nemam nikakvih zamjerki na Hrvatsku, zadovoljna kao i inače.